Ajde bre sta naprica sve coveku!Pa ne kupuje dijamntski prsten pa da se dvoumi kao neka baba!Prvi utisak je presudan..HAF ne daje ni malo osecaj mocnosti kada ga vidis..A kada ga rastavis na delove gomila lima..Stranica mu je teska kao crna zemlja,jednom mi pala na nogu,sve sam zvezde prebrojao! Ako idemo u detalje,TT je dosta kompletniji a pogotovu za hladjenje grafulja!
I Want to believe - The truth is out there
:: I sta si odlucio ? ili na sta naginjes :: Pre nego sto bilo sta kupis, dobro sagledaj kuciste iz svih uglova i ako ima bar jedna stvar za koju bi rekao na njemu, ovo mi se ne svidja bas nesto a ostalo je super - ne uzimaj :: Meni se npr. ne svidja u full tower kucistima kada ima jako puno prostora oko ploce, to mi onda deluje nekako ruzno, kao da je maljusna ploca , siromasno, ogoljeno...I radje bi uzeo neko mid-tower kuciste zbog toga. Takodje mi se kod Armor-a nije svidela ona sipka koja drzi napajanje (sa strane), kada se stavi stranica bas deluje nekako socijalno. Posle sam je i skinuo. Tako da pre nego sto kupis, vidi da li kuciste ima neke takve slicne stvari koji ti se posle mozda nece svideti ili ce ti smetati ..
Pa svako kuciste je cist lim kad mu poskidas plastiku, skines top sa Armor-a i vidis jedan ..pravougaonik.
Na onom malom review-u stoji koje mane ima, ono za gornji fan, ne znam da li sam tamo napomenuo ali, takodje `mrezica` za fanove dole je tako dizajnirana da se cuje uzasan huk od fanova, morao sam da ih odaljim odozdo ~1cm i nesto vise, da se to ne bi culo.
I ne znam sta jos. Lako je reci da je Armor extra a nemate kuciste, to sta se kome svidja nema veze. Kuciste ima par mana. HAF-a sam video, meni licno izgleda sasvim ok. I stvar je ukusa ko bi sta uzeo. I on deluje da ima dosta dobro hladnjenje, sve zavisi kako sta rasporedis. I rekao sam da je takodje bitno da ti se kuciste svidja iz svih uglova. Meni je Armor dosta dobar, ali, ne svidja mi se iz svih uglova ne svidja mi se prostor koji imam od ploce do 5.25`, ne svidjaju mi se vratanca ( njih sam odma i planirao da sklonim ) a kad ih slonis kuciste spreda deluje karakusljivo dok sa strane izgleda extra. E iz tih razloga ga i menjam. Ukoliko i bax-u smeta mesto slicno neka razmisli pre kupovine, to je ono sto sam rekao ( vazi za bilo koje kuciste )
Prvo i prvo,nemam to tvoje kuciste ali sam imao priliku da ga vise puta prostudiram!Upravo tako..Te sitnice koje tebi smetaju su meni extra..Sve zavisi od ukusa..Ali ja pricam o samom kvalitetu,zavrsnoj obradi,fukcionalnosti..HAF je po meni obicna kanta lima nista vise,mnogo jeftino deluje..Cak i farba nije lakirana vec se mogu videti one sitne tackice,gromuljice po limu ..Ne znam..Ja znam sta pricam ali opet stvar je svakog usera po na osob! Najgore mi je kad sam video ono parce gume odozgo sto prekriva sistem za rezorevoar za vodeno...Wow!Pa kao da su ga odsekli od traktorske gume,najjeftinija vulkanizerska guma!Mislim idejno resenje toga im je ludnica..Morao bi neki milje da drzim tu da mi nebi paralo non stop oci!
:: Pa svako kuciste je cist lim kad mu poskidas plastiku, skines top sa Armor-a i vidis jedan ..pravougaonik :: :: Na onom malom review-u stoji koje mane ima, ono za gornji fan, ne znam da li sam tamo napomenuo ali, takodje `mrezica` za fanove dole je tako dizajnirana da se cuje uzasan huk od fanova, morao sam da ih odaljim odozdo ~1cm i nesto vise, da se to ne bi culo :: :: I ne znam sta jos. Lako je reci da je Armor extra a nemate kuciste, to sta se kome svidja nema veze. Kuciste ima par mana. HAF-a sam video, meni licno izgleda sasvim ok. I stvar je ukusa ko bi sta uzeo. I on deluje da ima dosta dobro hladnjenje, sve zavisi kako sta rasporedis. I rekao sam da je takodje bitno da ti se kuciste svidja iz svih uglova. Meni je Armor dosta dobar, ali, ne svidja mi se iz svih uglova ne svidja mi se prostor koji imam od ploce do 5.25`, ne svidjaju mi se vratanca ( njih sam odma i planirao da sklonim ) a kad ih slonis kuciste spreda deluje karakusljivo dok sa strane izgleda extra. E iz tih razloga ga i menjam. Ukoliko i bax-u smeta mesto slicno neka razmisli pre kupovine, to je ono sto sam rekao ( vazi za bilo koje kuciste :: :: :: ::
Nisam citao review-ove sto je bax linkovo, ali poprilicno sam siguran da ni jedan nije spomenuo da moras da skidas ceo gornji deo da bi stavio tamo gore fan. To je enormni propust. Takodje mrezice koje prave buku tamo gde ce svi staviti fanove i ne mogu da se setim jos sta tu ima ..i da, ona plastika sto dobijes da bi stavio fan kao da duva na GPU od HDD kaveza, niti pase niti stoji pravo ..svi su na review-ovima koje sam ja gledao u svoje vreme pricali cemu sluzi i kako je to extra `feature` kao mi smo homosapiensi pa ne mozem sami da izvalimo, a niko se nije setio da to sklopi i proba kako izgleda i radi .. A kazes i ti si prostudirao kuciste, pa dobro sto mu ne rece ovo sto sam ja upravo ?
Zato sto meni te sitnice ne idu na zivce..Ja se jezim od drugih stvari..A nisam bas ni ``prostudirao`` ..Ne mogu bas bolje znati od tebe ..Ali za onoliko koliko sam par puta zagledao utisak mi je sasvim prijatan!Ima svugde propusta..Ni jedno kuciste nije idealno..Na tom kucistu se meni recimo ne svidja taj fan 25cm sa bocne strane..Em ne igra nikakvu ulogu em je ruzno !Itd..Na kraju kako smo krenuli ogadicemo coveku i nece nista ni uzeti
:: Nisam citao review-ove sto je bax linkovo, ali poprilicno sam siguran da ni jedan nije spomenuo da moras da skidas ceo gornji deo da bi stavio tamo gore fan. To je enormni propust. Takodje mrezice koje prave buku tamo gde ce svi staviti fanove i ne mogu da se setim jos sta tu ima ..i da, ona plastika sto dobijes da bi stavio fan kao da duva na GPU od HDD kaveza, niti pase niti stoji pravo ..svi su na review-ovima koje sam ja gledao u svoje vreme pricali cemu sluzi i kako je to extra `feature` kao mi smo homosapiensi pa ne mozem sami da izvalimo, a niko se nije setio da to sklopi i proba kako izgleda i radi . :: A kazes i ti si prostudirao kuciste, pa dobro sto mu ne rece ovo sto sam ja upravo ? :: :: ::
Pa obojica imate odlicna kucista, ja imam Chieftec Dragon 01 pa je za mene bilo koje od ta 2 koje je Bax naveo predstavljaju odlicnu kupovinu, ne bih se zalio za bilo koje od ta 2, oba su bolja od mog Chifa
Da previse odosmo ..ne znam ni ja gde. Svako kuciste ima neku svoju manu, ili ce je bar neko naci.
Sta god se bax-u vise svidja neka uzme, sta god to bilo sigurno ce ga prvo i videti uzivo. Ja sam samo tad, pre par postova, nagovestio da dobro pogleda kuciste koje misli da uzme. Ja zapravo prvo zamislim plocu unutra, kako bi onda izgledalo, kako bi se to spolja videlo, gde bi koj kabl isao, da li se nesto moze promeniti idt. Da vidim da li ce izgledati isto toliko fancy i lepo i kad ja ubacim moje stvari unutra i drzim ga u kuci prostije receno.
Meni se više sviđa HAF, iskreno, vizuelno. Hlađenje mi se takođe sviđa i kao i mogućnost da frikombinuješ sa tipovima ventilatora. Lepo je i što napajanje može i gore i dole da se stavi. Sve moguće pozicije za ventilatore su popunjene istim koji dolaze uz kućište što kod TT-a nije slučaj.
Što se TT-a tiče. bočna vrata, ne mogu da ih svarim. Dobra je fora što može da se slajduje panel ploče, al ostaje pitanje koliko mi to uopšte treba. Totalno je debilna pozicija opcionog ventilatora za HDDs koji se nalazi sa bočno na fiokama ka ploči ????!!!! Pa tako ili duva toplo sa HDD-ova ka ploči i grafičkoj ili toplo sa grafičke cepa u hard diskove.
Još uvek blejim u slike i češkam se _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Da previse odosmo ..ne znam ni ja gde. Svako kuciste ima neku svoju manu, ili ce je bar neko naci :: :: Sta god se bax-u vise svidja neka uzme, sta god to bilo sigurno ce ga prvo i videti uzivo :: Ja sam samo tad, pre par postova, nagovestio da dobro pogleda kuciste koje misli da uzme. Ja zapravo prvo zamislim plocu unutra, kako bi onda izgledalo, kako bi se to spolja videlo, gde bi koj kabl isao, da li se nesto moze promeniti idt :: Da vidim da li ce izgledati isto toliko fancy i lepo i kad ja ubacim moje stvari unutra i drzim ga u kuci prostije receno.
Taj fan je zapravo predvidjen da stoju tu ali da duva na GPU, ja sam ga kod mene stavio da duva na HDD-ove, taj fan zapravo stoji ispred HDD-ova, znas vec, kod 5.25` maski. Ali odatle nesto i nije hladio pa sam ga ja premestio tj. nisam ga premestio, stavio sam svoju 14-ticu.
Nece bacati topao vazduh jer je taj deo veoma provetren od donjih fanova, zimi ne mozes drzati ruku ni 10sec a da ti ne utrne kada duvaju ventilatori :) Zapravo u celom kucistu duva samo hladan vazduh.
Ja sam vec iskreno rekao da malo vise ipak naginjem HAF-u. Ne znam, interesantan je nekako .. Armor je nekako previse `shiny` a ovaj je onako robustan. I da definitivno se ni tebi ni meni ne svidja onaj ogroman window sa fanom na Armor-u ..
P.S za mobo tray, jednom sam ga samo izvadio, prvi put i to je to. Posle kada provuces kablove svuda, ne pada ti na pamet da sve to skidas/sklanjas da bi izvukao mobo tray. A i nema potrebe uopste jer se komotno radi unutra. Tako da ja to ni ne vidim kao manu uopste.
Ovo se ne kupuje svaki dan, dobro ću sve da razmotrim. I meni je TT nekako shiny, meni ne treba kućište za show off. HAF je više nalik na klasični monolit, i pun mi je više vrata na kućištu. Za sada 60%-40% za HAF-a. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Taj fan je zapravo predvidjen da stoju tu ali da duva na GPU, ja sam ga kod mene stavio da duva na HDD-ove, taj fan zapravo stoji ispred HDD-ova, znas vec, kod 5.25` maski. Ali odatle nesto i nije hladio pa sam ga ja premestio tj. nisam ga premestio, stavio sam svoju 14-ticu :: :: Nece bacati topao vazduh jer je taj deo veoma provetren od donjih fanova, zimi ne mozes drzati ruku ni 10sec a da ti ne utrne kada duvaju ventilatori :) Zapravo u celom kucistu duva samo hladan vazduh :: :: Ja sam vec iskreno rekao da malo vise ipak naginjem HAF-u. Ne znam, interesantan je nekako . :: Armor je nekako previse `shiny` a ovaj je onako robustan. I da definitivno se ni tebi ni meni ne svidja onaj ogroman window sa fanom na Armor-u . :: :: P.S za mobo tray, jednom sam ga samo izvadio, prvi put i to je to. Posle kada provuces kablove svuda, ne pada ti na pamet da sve to skidas/sklanjas da bi izvukao mobo tray. A i nema potrebe uopste jer se komotno radi unutra :: :: ::
@OCz@ Obrati paznju na fanove, svaki ima svoju funkciju, pa cak i taj za hardove, sva 3 su 140mm, a sto se tice ovog velikog od 240mm, mogu iskreno reci da je i meni probadao oci, ali bez obzira na to sve, fan mogu da skinem kad hocu, a ipak BAX treba da odluci. Kutjiste jeste `SHINY`, ali s obzirom na to da sam kucajutji sve ovo totalno ostao bez ikakve ideje sta sam upravo hteo da kazem.... Javicu se kada me nesto klepi po tikvi, mozda se i setim... :)
:: Nisam citao review-ove sto je bax linkovo, ali poprilicno sam siguran da ni jedan nije spomenuo da moras da skidas ceo gornji deo da bi stavio tamo gore fan. To je enormni propust. Takodje mrezice koje prave buku tamo gde ce svi staviti fanove i ne mogu da se setim jos sta tu ima ..i da, ona plastika sto dobijes da bi stavio fan kao da duva na GPU od HDD kaveza, niti pase niti stoji pravo ..svi su na review-ovima koje sam ja gledao u svoje vreme pricali cemu sluzi i kako je to extra `feature` kao mi smo homosapiensi pa ne mozem sami da izvalimo, a niko se nije setio da to sklopi i proba kako izgleda i radi . :: A kazes i ti si prostudirao kuciste, pa dobro sto mu ne rece ovo sto sam ja upravo ? :: :: ::
Ja volim kada nešto u sebi ima minimalističkog dizajna. To u ovom slučaju nemaju ni jedno ni drugo kućište. Prave i jednostavne crte koje daju celom sklopu monolitan izgled su ono što cenim.
Za TT možemo reći da je monolitan samo ako ga gledamo s preda i ako zaboravimo na ove plave le diode koje izbijaju sa svih strana. Gornji deo i providni poklopac sa strane su ga samo napravili više fancy(čitaj kičastim).
CM se sprema u rat rekao bih. Ne preterano robustan, više spartanskog izgleda. Izgled koji govrori nisam lep ali zato ebem keve. Po meni nema ono što ja zovem kulturno nadrkanim momentom.
Definicija kulturno nadrkanog momenta(s tim što bih točkiće postavio nikad): izgledom blago naglašeno zver koja se krije unutra.
otkada sam ga video pre par godina neda mi mira nocima .)..al nekako mi se nedaje 160e na kuciste, mogu prodati grafu i GTX260 uzeti npr.....al moracu da ga maznem. Sta kazete za njega...neko kaze da je vrh neko da je krs.
Koliko po netu vidim, to je odlično kućište, al ova rupa na front masci mi bide oči, al je stvar ukusa i ne računa se. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Pejs...kuciste ti je ko crep obojen u crno :) al moram da priznam, ne volim takva kucista ali deluje mocno...bas kao monolith sto kazes... :: :: :: Nego Bax moram malo da ti copnem od teme , nemo` se ljutis .) ..mozda i ti znas... :: :: sta kazete za ovo :: :: http://www.itsvet.com/proizvod/thermaltake-kandalf-va9000/comp_comp_case/49/12 :: :: otkada sam ga video pre par godina neda mi mira nocima .)..al nekako mi se nedaje 160e na kuciste, mogu prodati grafu i GTX260 uzeti npr.....al moracu da ga maznem :: Sta kazete za njega...neko kaze da je vrh neko da je krs :: :: :: Ajd uzdravlje :) :: ::
Bax, care ako imas neko kuciste sa napajanjem koje tera to sto imas kod tebe u kompu ostavi, a taj kes stekni za jos jednu 4850X2, pa ce Sky da vidi ko je najbrzi, @Sky bio je Ognjeni tu neko vreme na odmoru kao ti (3 meseca si bio na odmoru ja sebi ne mogu da nadjem 3 sata ), a neko vreme samo nas je posmatrao i cudio se ,...
Hahahahahaha....naterao si me da razmislim....ne. Nije proizvedeno napajnje koje bi u tom slučaju trebalo. Nije ni u planu. Treba da budem odgovoran za krah elektro-energetskog sistema Srbije. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
:: Bax, care ako imas neko kuciste sa napajanjem koje tera to sto imas kod tebe u kompu ostavi, a taj kes stekni za jos jednu 4850X2, pa ce Sky da vidi ko je najbrzi, @Sky bio je Ognjeni tu neko vreme na odmoru kao ti (3 meseca si bio na odmoru ja sebi ne mogu da nadjem 3 sata ), a neko vreme samo nas je posmatrao i cudio se ,.. :: :: Pozdrav :: :: ::
So far the best. Bar po mom mišljenju. Lepši je od CM i malo veći (5cm viši). Našao sam video samo za Advance Package - VI90001W2Z. http://www.youtube.com/watch?v=P73l3Wc4sQU
Ali i ovaj `normalan` model je super.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Opasan je, prvi TT (Armor) je ispao iz igre apsolutno. HAF / Spedo = 55/45 One more review http://www.hardwaresecrets.com/article/642 _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Hoping for the best but expecting the worst.
Verovatno zato što sam lud za tišinom, čini mi se da su ona 3 venta od 23cm mnogo tiši od ovih 14-tica, a sjajno hlade i imaju odličan protok. Znaš i sam, što više ventilatora, bez obzira koliko su tihi, veća buka. Kad se tome dodaju grafika i CPU kuler eto ti aviona.
Ako imaš gde dobro da pogledaš TT, spolja i iznutra, to će ti biti najbolji reper.
Off Topic: Pogledaj na Av**u Mike Oldfield - Music Of Tre Spheres (UK Special Limited Edition). Ima bonus CD sa snimkom prošlogodišnjeg koncerta u Bilbao-u.
Pozz.
Nightbird ISKUSTVO - Proporcionalno količini uništene opreme. HOBI - Način umaranja tokom slobodnog vremena.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.