Na prednjim fan-ovima imas dust filtere koji se peru, + uz kuciste dobijes 5 fan-ova, a samo kuciste je tesko 11.2kg (po meni bolje da je teze kuciste, ne svidjaju mi se ona klimava alu kucista od po 7-9 kg)
Demon to some. Angel to others. _______________________________
NZXT je dosta duze kuciste i vece, tu nema problema nikakvih sa kablovima jer ima i management, dok sa Aurora vidi se da kuciste nije dugacko,a to je bitno i za kablove i za hladjenje. Vidi ti ovo, milina koliko mesta ima, tu nema nikakvih problema sto diskovi malo vire: http://farm4.static.flickr.com/3429/3733494463_911f945be9_b.jpg A da je bucno nije, to znam provereno.
A vidi Aurora sada http://www.overclockers.com.au/pix/image.php?id=5oonm&f=1%27 Ovo je 9800GTX koja ima 10.5` (isto imaju i GTX280, 260, 4870X2 itd.) a 5870 je jos veca, tako da nema teorije da bi stala, morao bi da se sece ili vadi HDD Cage.
Na osnovu maticne ploce njene velicine moze se videti razlika u velicini samih kucista.
Napajanje je bolje da ide dole, jer bar po meni je lakse montirati komponente ima vise prostora kad je napajanje dole. Imam ja kuciste full tower sa napajanjem koje je gore pa znam o cemu pricam.
:: Aurora 570 prima graficke do 32cm, e sad HD5970 kao velika karta je okolo 30cm, nema tu skucenosti pogotovu sto diskovi ne vire kao u NZXT pa nema kolizije izmedju kablova :: Tezina aurore je okolo 7kg, a pomenutog NZHT ~11kg (verovatno je materijal u pitanju CELIK zenica). :: A celik se vise greje nego aluminijum tj slabije emituje toplotu pa je njemu zato potrebno toliko cincilatora u odnosu na aluminijumsku auroru, mogu da zamislim kako se taj NZXT cuje posle 6 meseci ko solidan sikorski :: :: Jos uvek ne uocavam zasto je to bolje da napajanje bude dole a ne gore ta fora sa napajanjem je u stvari da rupice za ulazak vazduha budu sa donje strane kucista ali se tu javlja problem prasine ako nema filtera. Te rupice mogu da budu i gore tako da se taj argument gubi :: :: Jedino sto Aurora nema je kabliranje tj skrivanje kablov :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: je skuceno nekako, ne ide dovoljno u dubinu, pa je montiranje vecih grafickih karti i njihovo uspesno hladjenje malo nezgodno. NZXT je modernijue kuciste, iako nije aluminijumsko, uz njega dobijes 4x120mm i 2x140mm, mnogo bolje hladjenje od tog gigabyte-a koji nema ni cable management, pa napajanje na vrhu a bolje je kad je dole :: :: Ako hoce aluminijum nek uzme Lian Li, al za 100e Lian Li ima samo najobicnije modele :: :: :: :: :: ::
@MaestroBG:Sta bre niko da ti kaze?Trazis savet a jos nisi naucio da citas(ispratis sve)postove, ili si mozda bosanac(ali onaj pravi),kad treba pet puta da se napise jedno te isto?
Aloha
`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`
:: ja bih od svih ovde navedenih uzeo Antec 900, nemam, iako nikad nisam imao to kuciste...ako ti nesto znaci. :: :: ::
Ni jedno ni drugo nije nista posebno ali moj glas ipak ide Antecu ako si u dilemi. Antec 900 je lep samo kad je ukljucen, zbog providne stranice i svetlecih kulera, inace nije nista posebno. Meni se mnogo vise dopada TT Xaser VI MX za oko 8000 din trebalo bi da ima u bench-house radnji.
Ako ti smeta napajanje koje je gore ti okreni kuciste naopacke pa ce ti biti dole i imaces mesta koliko ti volja, samo znaj da je 20 kubika uvek 20 kubika bilo to gore dole levo ili desno.
Fora sa napajanjem dole je da napajanje u tom slucaju uvlaci vazduh spolja a ne iz kucista (sto se opet moze postici okretanjem napajanja i perforacijom gornje stranice kucista) pa se tako nesto manje greje te daje vise snage ali to je vec akademija mislim procenti su u pitanju mada je sa hladnijim komponentama njihov radni vek duzi.
E sad sto se tice grafickih kartica HD5870 je cca 28cm i nista vise nereferentne ce sigurno biti i krace bar ½ cm. Ona druga tj. HD5970 je cca 30½cm.
Kazem jedina mana Aurore bila ona samo 3D ili sa sufiksom 570 je skrivanje kablova ali ako sam ja to resio na kucnom CM Centurion 5 ne mogu da zamislim kako se to lako da srediti na komfornijem kucistu od pomenutog. Eh upravo se setih druge mane on sa samo 3D oznakom ima side umesto front panela pa to moze nekima praviti problem prilikom kacenja flesica i sluski.
Meni se ne svidja orjentacija HDD-ova na NZXT jer takava orjentacija u mom kucistu dovodi do toga da ne mogu ubaciti HDD u najgornji polozaj dok ne izvadim recimo memoriju ili graficku karticu i to me nervira iz sve snage ali sam se pomirio sa tim uostalom to ne radim svaki dan zar ne.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: A sto sad spominjes Aurora 570 kad onaj link koji si ostavio nije za to kuciste :: :: Mi pricamo o ovome, obicna Aurora 3D :: http://images.trustedreviews.com/images/article/inline/1629-inside.jp :: :: NZXT je dosta duze kuciste i vece, tu nema problema nikakvih sa kablovima jer ima i management, dok sa Aurora vidi se da kuciste nije dugacko,a to je bitno i za kablove i za hladjenje :: Vidi ti ovo, milina koliko mesta ima, tu nema nikakvih problema sto diskovi malo vire :: http://farm4.static.flickr.com/3429/3733494463_911f945be9_b.jp :: A da je bucno nije, to znam provereno :: :: A vidi Aurora sad :: http://www.overclockers.com.au/pix/image.php?id=5oonm&f=1%2 :: Ovo je 9800GTX koja ima 10.5` (isto imaju i GTX280, 260, 4870X2 itd.) a 5870 je jos veca, tako da nema teorije da bi stala, morao bi da se sece ili vadi HDD Cage :: :: Pa ti uporedi ovu sliku :: http://farm4.static.flickr.com/3429/3733494463_911f945be9_b.jp :: :: I ovu na primer :: http://images.trustedreviews.com/images/article/inline/1629-inside.jp :: :: Na osnovu maticne ploce njene velicine moze se videti razlika u velicini samih kucista :: :: Napajanje je bolje da ide dole, jer bar po meni je lakse montirati komponente ima vise prostora kad je napajanje dole. Imam ja kuciste full tower sa napajanjem koje je gore pa znam o cemu pricam :: :: :: Aurora 570 prima graficke do 32cm, e sad HD5970 kao velika karta je okolo 30cm, nema tu skucenosti pogotovu sto diskovi ne vire kao u NZXT pa nema kolizije izmedju kablova :: :: Tezina aurore je okolo 7kg, a pomenutog NZHT ~11kg (verovatno je materijal u pitanju CELIK zenica). :: :: A celik se vise greje nego aluminijum tj slabije emituje toplotu pa je njemu zato potrebno toliko cincilatora u odnosu na aluminijumsku auroru, mogu da zamislim kako se taj NZXT cuje posle 6 meseci ko solidan sikorski :: :: :: :: Jos uvek ne uocavam zasto je to bolje da napajanje bude dole a ne gore ta fora sa napajanjem je u stvari da rupice za ulazak vazduha budu sa donje strane kucista ali se tu javlja problem prasine ako nema filtera. Te rupice mogu da budu i gore tako da se taj argument gubi :: :: :: :: Jedino sto Aurora nema je kabliranje tj skrivanje kablov :: :: :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: :: :: :: :: je skuceno nekako, ne ide dovoljno u dubinu, pa je montiranje vecih grafickih karti i njihovo uspesno hladjenje malo nezgodno. NZXT je modernijue kuciste, iako nije aluminijumsko, uz njega dobijes 4x120mm i 2x140mm, mnogo bolje hladjenje od tog gigabyte-a koji nema ni cable management, pa napajanje na vrhu a bolje je kad je dole :: :: :: Ako hoce aluminijum nek uzme Lian Li, al za 100e Lian Li ima samo najobicnije modele :: :: :: :: :: :: :: :: ::
brate, ne znam gde ovo ima da se nadje, pogledao sam malo kucista, sto se tice NZXT mene je ovo bas odusevilo, jedino im zameram sto gore nisu mogli da stave 120mm, nego 80, ili 90, koliko je vec:
Meni je opet NZXT Tempest bolja kupovina od Antec 900. Najvise zbog dust filtera na prednjim 120mm ventilatorima, plus sto cela prednja maska ima filtere sa zadnje strane, a iz licnog iskustva znam koliko ti front ventovi mogu da naguraju prasine u kuciste, mislim da je to jako bitna stavka. Ako i Antec ima te filtere, onda ok (moja greska), ja nisam primetio, a i mrzi me da sada opet gledam.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647835. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.