iMarkovicu u pravu si za himuro, ali meni je zapao za UHO QuetDrive,a on kosta!
Taj ITA KAZE je aKTiva = >>>db Imao sam vec neki aktivni kuler za hdd pa sam bacio u q...
Baxonja napred `ladi `arde noctua NFS12800, a pozadi izbacuje vazduh coolink na gumicama. Sto se tice ventova stvarno nemogu da se pozalim. ....jedino mi Eclipse pravi nekakvu buku...
ja bi pre uzeo neki sirotinjski Termaltake kao na primer ovo sta mu fali imam u planu da ga uzmem.... :) a, ne da bacam pare na kuciste. kuciste ko kuciste bitnije je sta je unutra.... :)
druze, to TT kuciste je stvarno lepo, ali materijal od kog je izradjen je katastrofa, savija se kao od sale, i mislim da ne vredi tih 17.000, koliko kosta, radije bih preporucio neki cooler master stacker, nego to, ja sam imao Kandalf, koje se razlikuje samo u masci, ja ne bih dao za njega ni pola od cene koliko kosta, dobro, eto, mozda bih dao toliko, ali ni dinar vise...to je stvarno bacanje para, ovo kuciste jeste da kosta 26.000, i ne kazem da je malo, ali kvalitet izrade i funkcionalnost, nemam reci, gledao sam snimak na youtube, gledao sam neke specifikacije, i bilo je dovoljno..
po meni pravi najlepsa kucista. Pre neki dan sam kupio soprano i odusevljen sam i izgledom i performansama. Uzivo je lepse nego na slici. Smanjila se temperatura za 10C, proc je sad u IDLE 30-31, HDD 29-30, graficka 33-34C, znaci drasticno je temperatura smanjena, u starom kucistu (Kinez)kad skinem stranicu procesor je bio 35-36C, a sa stranicom 40+. Kuciste je pedantno odradjeno i ima prostora dosta. Za te pare(5100din) mislim da je najbolja kupovina (Kvalitet+Kvantitet).
- L ........ RETURN........ PRESS PLAY ON TAPE......LOADING....
Da, dizajn dpolja je skoro copy-paste. Mada volim monolitna rešenja, moj sam morao malo da osvežim sa par izvora svetlosti.....sve dosadi posle nekog vremena, pa ako mogu da uradim nešto, zašto da ne.
:: Izgleda potpuno ko kopija onog Baxovog CM-a.. :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
I tebi je to lepo covece ti si onda operisan od ukusa... plastika ko iz Pazove (biraj da li ti se vise svidja nova ili stara)... ne kazem da TT nema lepih i kvalitetnih ali ovo je jedno od najbljak kucista koje su izabcili.
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: po meni pravi najlepsa kucista. Pre neki dan sam kupio soprano i odusevljen sam i izgledom i performansama. Uzivo je lepse nego na slici. Smanjila se temperatura za 10C, proc je sad u IDLE 30-31, HDD 29-30, graficka 33-34C, znaci drasticno je temperatura smanjena, u starom kucistu (Kinez)kad skinem stranicu procesor je bio 35-36C, a sa stranicom 40+. Kuciste je pedantno odradjeno i ima prostora dosta. Za te pare(5100din) mislim da je najbolja kupovina (Kvalitet+Kvantitet) :: :: - L ........ RETURN........ PRESS PLAY ON TAPE......LOADING.... :: ::
Prvo pravilo u razgovoru sa nekim je da se o ukusima ne raspravlja. Ti imas svoj ukus ja svoj i ne mozes da mi kazes da nemam ukusa.Kuciste je sve drugo samo kic nije. Plastika je odlicna, ne vidim sta ne valja. Kuciste je krajnja elegancija i zato mi se svidja, mozda ti volis transformerse po sobi , ali ja ne. Sta to ne valja u Pazovi u vezi sa plastikom ???
Kod Soprana ne valja to sto su vratanca od plastike a ne od metala...
U pazovi u vezi sa plastikom ne valja kvalitet iste...
Tomato Republic Of Serbia !!!
:: Prvo pravilo u razgovoru sa nekim je da se o ukusima ne raspravlja. Ti imas svoj ukus ja svoj i ne mozes da mi kazes da nemam ukusa.Kuciste je sve drugo samo kic nije. Plastika je odlicna, ne vidim sta ne valja. Kuciste je krajnja elegancija i zato mi se svidja, mozda ti volis transformerse po sobi , ali ja ne :: Sta to ne valja u Pazovi u vezi sa plastikom ?? :: :: :: - L ........ RETURN........ PRESS PLAY ON TAPE......LOADING.... :: ::
Pa i ovo je ok kuciste... Upravo ga narucujem, jedino sto me brine je da li ce biti dovoljno mesta za 4870x i ostale komponente (3 - 4 max hdd-a, dvd, eventualno jos jedna PCI kartica, sva memorijska mesta popunjena, after market cooler za i7) kako bi vazduh ok strujao...
Slozicu se sa MalimAbnerom, imao sam i Soprano (stari, ne RS200 nego 1000BWS -> skuplja i bolja verzija) a sada imam Soprano DX (opet jaca verzija, 7000BWS)...
Na prvom Soprano-u su vratanca meka i lako se savijaju, ja sam imao osjecaj da ce se polomiti samo tako, ali srecom nisu...
Na Soprano DX-u prednja vrata su od 3mm debelog aluminijuma (nisam 100% siguran) i veoma su cvrsta, u poredjenju sa starim Sopranom - > NE MOZE SE POREDITI!
To i jeste jedan od razloga zasto sam prodao stari Soprano i uzeo DX-a! (osim toga novi ima jos nekih sitnica, tipa kavez sa HDDovima se vadi, 14cm ventilator naprijed, u predjoj strnici imaju plave diode koje lijepo izgledaju po noci, e-Sata bracket umjesto firewire, itd...)
Sto se tice prostora, nije ARMOR niti Kandalf, ali je dovoljno! Evo kako kod mene izgleda iznutra (sa manje vise dobro slozenim kablovima)
:: Kod Soprana ne valja to sto su vratanca od plastike a ne od metala.. :: :: U pazovi u vezi sa plastikom ne valja kvalitet iste.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! ::
Sto se tice plastike ,plastika ko plastika ,(Aluminijum je naravno bolji) ali ne vidim nacin kako bi mogla da se polomi , jedino da padne celo kuciste posto mi stoji na stolu, ili da neko udari cekicem. Prednja stranica je promenjena u odnosu na ovo prvo koje si imao,mozda bas zbog te plastike, Deluje mi onako zilavo ova plastika,e sad za drndanje i za igranje priznajem da nije,ali ko koristi normalno mislim da bar kod ove serije nema sanse da pukne bas tako lako. Tvoja varijanta je bolja sto se tice nekih stvari ali mi za sada to nije toliko bitno, jer nisam nameravao da dam vise od 50eu za kuciste. Cilj mi je bio da se otarasim onog kineza, i ovo je za mene extra. Dobio sam i performanse i izgled. Jos cu da dodam providnu stranicu sa onim kulerom 23CM i neonku. Ovo tvoje je extra uradjeno sto se tice kabl menadzmenta. Planiram da stavim i od napred Kuler 12cu sa onim plavim led diodama, video sam na jednoj slici da u mraku daje extra Look
Zanimljiv mi je taj kuler ASUS.
@ gliga79: Ne kazem da su mogla nego da sam imao takav osjecaj jer su se lako savijala...(uhvatis ih otvorena oko sredine i pokusaj malo po horizontali mrdati, vidjeces kako ``rade``... Kod ovih debelih Alu toga naravno nema... Ovaj tzv. jaci model ima ventove i naprijed (140mm) i pozadi (120mm blue led), vadi se kavez (ne znam da li je to kod svih ili ?), te ima providnu bocnu stranicu sa mrezicom za ventilator (koga nema -> hvala Bogu)...
Inace, ja sam svoje uzeo jos nekada prosle godine u Hrvatskoj (najbliza lokacija a da ima navedeno kuciste) i platio sam ga preko 100 eura, plus na to jos napojna jedinica...
Sto se tice Cable Menagement-a, to sam ja malo pokusavao nesto, sta vise dobro je ispalo, a jos cu gledati da sklonim kablova, a i ovako je dosta bolji protok vazduha...
Kod mene svijetli ovaj vent nazad, svijetli vent na ASUS cooler-u te svijetli na prednjo stranici gornja polovina (tako treba ), naravno sve nekakvom `ledeno plavom` bojom i izgleda prilicno COOL...
Asus Cooler je Arctic Square i ladi ``do kokosijih proizvoda``...
@ Ismerish: Nije bilo koja Biostar nego TPower I45 , za neupucene FSB ide 700+ MHz, naravno sa dobrim procesorom, moja je isprobana na vazduhu sa E8400 (C0) i isla je cini mi se na nekih 615MHz FSB-a! (iz BIOS-a stabilno, u WIN-u preko setfsb-a i vise...)
I u grafici si pogrijesio, nije 8800GT nego 4850 Golden Sample (koju sam toliko puta spominjao), da kucnem u drvo...
e, pricajte vi sta `ocete, u TT sam se razocarao kada sam presao sa matorog Dragon-a CHF na Kandalf i nisam mogao da verujem da za ONU cenu daje SAMO sminku i lepotu, a unutra jeftina plastika koja nema gram gume sastojka u sebi, vec cista plastika koja se lomi najopustenije, PCI i PCIe treba da drzi ona plastikica koja se drzi tankim slojem o metal, ceo metal na kucistu se savija kao kalaj, prednaj maska sa plastikom i metalnom mrezom koja puca kao od sale, da ne pricam o grejanju komponenti, ali bez fanova, sto kod Chieftec-a nije sluca, side stranica koja je providna ima najgoru mogucu plastiku, znaci ja sam se toliko plasio da je ne savijem koliko je pipava i nezna, one plasticne pop-nitne, jedna je cak i falila, cak je i fabricki malkice bila nakrivljena stranica, kao da je neko slucajno nagazio, naravno, nije bio problem da je ispravim, lim se savija laaaagaaanoj, to kuciste, kao i sva kucista, osim mozda Xaser-a su ista, i ne vrede ni pola od cene kostanja, izvinjavam se onima koji poseduju ista, zelim im da ih fino sluze, ali sramota stvarno da onoliko kostaju za realno koliko vrede...ja sam samo rekao realno kako jeste, onaj ko zna da prepozna dobro kuciste znace o cemu pricam.
Ovaj Corsair mi se ne svidja, imakrovic nisam imao priliku da vidim uzivo taj Kandalf al koliko para toliko i muzike, moje kuciste je prazno 20kg, jedna stranica teza od ovog corsaira :-)
postujem sto ti se ne svidja Corsair, ja recimo volim tako jednostavna na izgled kucista, o ukusima ne treba raspravljati, da ne pricam o tome, sto mu je cela prednja maska od debelog brusenog aluminijuma... Sto se tice Kandalfa, brate, to kuciste kosta oko 200evra, ako to nije puno para za muziku, onda stvarno ne znam, sa vodenim hladjenjem kosta kao da je izaslo iz nuklearne laboratorije... pretpostavljam da si hteo da kazes da je tvoja stranica kucista teza od stranice Corsair-a, pa i neka je :) zar je bitno, ne znam dal` imas providnu ili punu stranicu, opet nebitno..? ali mislim da je malo ne-realno porediti dupe i glavu, budi malo realan trenutno nema genijalnije odradjenog kucista od ovog, na izgled spolja je jednostavno, a ne nasminkano nekim ciganskim bojama i da sto vise sljasti i maze oci, to je po meni neozbiljno...
Kandalf je odlicno kuciste.I ono bez vodenog sistema i ono sa vodenim.U to doba kad je izaslo kuciste Kandalf LCS bilo je idelano resenje za hladjenje CPU-a.Danas je to vec prevazidjeno i cena od 200 eur za to kuciste ne pije vodu.Ali kuciste kaop kuciste je jako dobro.Ja sam ljubitelj CM programa,jako sam zadovoljan njima.Sto se tice ovog Corsaira,licno ne volim jednostavna resenja tj dizajn ali mi je ovo kuciste kulturno i jako dobro odradjeno.Nema sumnje da je kvalitetno ali isto tako moram reci da cena ne opravdava ono sto nudi.Da se bar Corsair probio na polju proizvodnje kucista i da ima iza sebe neki staz i neku ponudu mozda bi moglo da se i proguta.Ovako za prvi momenat cena je jaka!
Green Green Grass Of Home
:: postujem sto ti se ne svidja Corsair, ja recimo volim tako jednostavna na izgled kucista, o ukusima ne treba raspravljati, da ne pricam o tome, sto mu je cela prednja maska od debelog brusenog aluminijuma.. :: Sto se tice Kandalfa, brate, to kuciste kosta oko 200evra, ako to nije puno para za muziku, onda stvarno ne znam, sa vodenim hladjenjem kosta kao da je izaslo iz nuklearne laboratorije.. :: pretpostavljam da si hteo da kazes da je tvoja stranica kucista teza od stranice Corsair-a, pa i neka je :) zar je bitno, ne znam dal` imas providnu ili punu stranicu, opet nebitno..? ali mislim da je malo ne-realno porediti dupe i glavu, budi malo realan trenutno nema genijalnije odradjenog kucista od ovog, na izgled spolja je jednostavno, a ne nasminkano nekim ciganskim bojama i da sto vise sljasti i maze oci, to je po meni neozbiljno.. :: ::
Da nisam imao Kandalf-a, ne bih mogao da tvrdim, ali moram da kazem da se ne slazem sa tobom, izuzetno lose odradjeno kuciste za cenu koliko kosta. Bio sam daleko daleko zadovoljniji sa Chieftec-om BigTower Bravo, koga sam kasnije kupio, koji sa napajanjem 450W kostao je 125eu, sada kosta isto.
Bem ti sunce maestro..vec sam bio pikirao kad budem uzimao kuciste da to bude armor + a sad si me podsetio na jedno drugo....ova Raven serija je ZLO AL ZLO....al ovaj model bi uzeo
:: e a kako se vama svidja ovaj silverstone raven 02 sto sam dao gore u postu :: :: nekako mi je ovaj obsidian previse ogroman: :: :: :: Asus p5kpl/1600, intel e5200 oc-3,2ghz, ati 4770, 2x2gb kingston hyperx 1066mhz, wd caviar black 640gb 32mb :: ::
Da da video sam...ali zbog hladjenja mislim da je ovo odlicno i mnogo bolje resenje...zipa gde je cpu i graficka ? odmah kod otvora na vrhu kucista...jos tu ubacis neki vent i zlo....a i ovako dolazi sa 2 x 180 i 1 x 120 mm .
Zlo je kuciste..koliko vidim po stranim reviewima...vredi i vise od tih para...ZLO.... Uzeo bih ga pre bilo kog Stackera i to sa vodenim na njemu ! .)
127e je na zapadu.... ljudi ako neko ide preko da mi nabavi ovo kuciste..nazvacu sina jedina po njemu !!!
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.