Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
New law!
STRANA 2 OD 3  
Mixx Re: hi 12.12.2009. 15:48 #169496

status: user
broj poruka: 2931
od toga zivim (pro, kiper 14 tona)
ok, jeste drugo, ali frka se digla oko koriscenja telefona i prsluka od 300din. pada mi na pamet da prosecan telefon kosta vise od kompleta opreme za auto + jos jedan prsluk za ribicu kad zajedno menjate gumu .)

:: znam sta je bezbedno i kako treba da bude a drugo je kad ti od toga zivis i kad ne mozes da ispratis standard right
::
:: ne znam koliko su ali tesko se nalaze.
:: Dont drink and drive take joint and fly
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
misa Re: procitajte zakon 12.12.2009. 15:50 #169497

status: admin
broj poruka: 876
Mislim da @Mixx nisi sve najbolje shvatio, tačnije poentu, makar mojih postova. Ja nisam tumačio pravila zakona to se vrlo lako da uraditi pomenutim dokumentom ili još lakše novim brojem sat plus-a u kojem je sve detaljno i u kratkim crtama objašnjeno.

:: ukoliko ne koristiš auto-put a, on kod nas postoji samo u malom delu Srbije, moraš da voziš maksimalno 50km/h skoro na svim ostalim deonicama- 50kmh u NASELJU ako saobracajnim znakom nije drukcije regulisan

Naravno, to piše u zakonu ali u tome i jeste problem. Pre zakona (novih propisa) koji je stvarno neophodan bilo je potrebno unaprediti puteve, infrastrukturu, nova obeležavanja puteva, nove signalizacije, itd...
Poenta je da se pod naseljom skoro sve ulazi pa tako ako živiš na primer u Beogradu i treba da odeš do Užica ti ćeš voziti 80% (moja procena) puta od 30-50km/h, naravno, ukoliko se pridržavaš propisa. Da li je to normalno???

:: što se brzina za pojedine puteve određivala pre 40 godina- opet zesce netacn

To je kazano kroz sarkazam a, ne kao činjenični podatak, al nije daleko od istine.

:: Potrebno je van gradskih područja dozvoliti od 60-80-100- i jesta dozvoljen

Rekao sam van gradskih a, ne van naseljenih kako je sada jer pod naseljem spada svaka kuća na brdu (opet sarkazam).

:: A što se tiče brzine, zaboravih da pomenem i da se od onog fiće i vozila unapredila pa je sada uz ABS i ostalih pomagala, zaustaavni trag mnogo manji.- ne mozes da postavis saobracajni znak `za ficu 30km/h, za audija 50km/h` ogranicenje mora da bude takvo da najlosije vozilo koje PROLAZI TEH.PREGLED moze bezbedno da prodj

Ko je spomenuo dva znaka???? Za fiću je opet bio sarkazam ali poena ostaje. Inače, ne gleda se prema vozilu već prema putu i uslovima puta (kroz naselje, 5 traka u jednom pravcu, itd...). Ako bi se gledalo prema vozilu (pomenuti fića) to bi značilo prema tvojoj logici da treba da se smanji brzina i na autoputu??? Svako će da vozi preva uslovima puta i prema mogućnostima svog automobila. Poena je da su u mnogim situacija uslovi na putu takvi da bi moglo da se vozi brže ali da je znakom ograničenje do 50km/h ili manje. To je prvo trebalo da se promeni pa tek novi zakon sa ovakvim kaznama. Meni od Beograda za 70km običnim smederevskim putem treba 2 sata da bih stigao a, može bez problema ne narušavajući bezbednost smanji na 1:30.

I za kraj, da potreban nam je novi zakon jer su vozači mnogo bahati ali su nam potrebni i odgovarajući uslovi kako bi se taj zakon sprovodio na pravi način (povećala bezbednost u saobraćaju) a, ne kako bi se punila državna kasa (budžet).
Nadam se da sam sada bio jasniji
Mixx ... 12.12.2009. 16:08 #169513

Pre zakona (novih propisa) koji je stvarno neophodan bilo je potrebno unaprediti puteve, infrastrukturu, nova obeležavanja puteva, nove signalizacije, itd...
da, ali za to je potrebno prvo napuniti budzet kaznama, naravno kad se prethodno napune neciji drugi budzeti (ne smem ovde da kazem ciji, ne sme se o politici, popicu ban, i za ovo rizikujem brisanje posta)
gradskih a, ne van naseljenih kako je sada jer pod naseljem spada svaka kuća na brdu (opet sarkazam) - prevideo sam da si rekao gradskih. inace u opticaju je i nova definicija naselja koja podrazumeva da postoji skup objekata namenjenih zivotu i radu ljudi i da istovremeno postoji znak koji oznacava naseljeno mesto. znaci nece moci da bude ono `ima znak, u naselju si` ili `eno je stala pored kuce, opet si u naselju`
Za fiću je opet bio sarkazam ali poena ostaje. Inače, ne gleda se prema vozilu već prema putu i uslovima puta (kroz naselje, 5 traka u jednom pravcu, itd...).Ako bi se gledalo prema vozilu (pomenuti fića) to bi značilo prema tvojoj logici da treba da se smanji brzina i na autoputu??? - ako nije bezbedno za vozilo koje prolazi teh. pregled onda treba
Meni od Beograda za 70km običnim smederevskim putem treba 2 sata da bih stigao a, može bez problema ne narušavajući bezbednost smanji na 1:30 - autoputem za 45 minuta +130din

bocilius ... 12.12.2009. 16:20 #169523

broj poruka: 88
Ali, ne radi se samo o telefonima i o prslucima.
Radi se i o:
Obaveznim upaljenim svetlima preko celog dana - sto povecava potrosnju goriva i smanjuje zivotni vek sijalica.
Novom kompletu prve pomoci - cemu onda sluzi ovaj koji vec imam, a po JUS standardu je, a pri tome kostao 800 Din. Sada treba da dajem pare za novi ???
O obaveznom koriscenju zimskih guma na pogonskim tockovima u zimskom periodu - koliko kostaju zimske gume, koje ce usled tolikog koriscenja trajati max jednu sezonu i sta je sa gumama koje ja imam (all seasons) koje je fabrika deklarisala da su efektne u svim vremenskim uslovima.
...
Mnogo toga ima, sto je totalno nepotrebno, a pri tome kosta silne pare.
Ali na kraju krajeva, ne radi se uopste o novom zakonu.
Radi se o tome da se uopste nije razmisljalo o tome da se narod natera u red, nego da mu se uzmu vece pare nego do sada.
Kao sto je vec spomenuto, starom zakonu nista nije falilo, ni sto se tice propisa ni sto se tice kazni. Jedini problem je bilo to sto se nije primenjivao, odnosno, nije imao ko da ga sprovodi.... isto kao sto ni novi nece imati ko da sprovodi !
Ako je nekome cilj da smanji broj nastradalih u saobracaju i da vozace i ostale ucesnike natera da postuju propise, efektnije ce to izvesti rigoroznijom kontrolom, nego povecanjem kazni.
Za te pare sto su skrckali na nov zakon i na svu novu opremu (ukljucujucu i hiljade novih saobracajnih znakova), mogli su da aktiviraju i obuce jos 10.000 saobracajaca, koji bi mogli da stoje po celom gradu na svakih 30 metara i da `deru`. Za 2 meseca bi se svi doveli u red.

Daum Re: ... 12.12.2009. 16:25 #169526

broj poruka: 12805
Upaljena svetla povecavaju potrosnju goriva???????????????

:: Obaveznim upaljenim svetlima preko celog dana - sto povecava potrosnju goriva
misa Re: ... 12.12.2009. 16:28 #169528

:: Pre zakona (novih propisa) koji je stvarno neophodan bilo je potrebno unaprediti puteve, infrastrukturu, nova obeležavanja puteva, nove signalizacije, itd..
:: da, ali za to je potrebno prvo napuniti budzet kaznama, naravno kad se prethodno napune neciji drugi budzeti (ne smem ovde da kazem ciji, ne sme se o politici, popicu ban, i za ovo rizikujem brisanje posta)

Da, naravno, shvatam ja to a, i svi ostali ali pitanje je bilo šta mislimo o novom zakonu. Ovo mi najviše smeta jer me to najviše i pogađa jer često putujem. E sad, druga je priča da li mislim da je bolje da se sačeka kako bi se sve izgradilo pa zakon ili obrnuto, ja bih glasao za zakon jer nam je on preko potreban (koji se poštuje doslovno bez izuzetaka) ali na žalost takođe i sumnjam da će se tako brzo uložiti u infrastrukturu. Pa dovoljan je dokaz da smo za datum primene novog zakona znali najmanje 6 meseci ranije a, da to nije bilo dovoljno da se sve sredi da bi se isti i počeo primenjivati.

:: Za fiću je opet bio sarkazam ali poena ostaje. Inače, ne gleda se prema vozilu već prema putu i uslovima puta (kroz naselje, 5 traka u jednom pravcu, itd...).Ako bi se gledalo prema vozilu (pomenuti fića) to bi značilo prema tvojoj logici da treba da se smanji brzina i na autoputu??? - ako nije bezbedno za vozilo koje prolazi teh. pregled onda treb
:: Meni od Beograda za 70km običnim smederevskim putem treba 2 sata da bih stigao a, može bez problema ne narušavajući bezbednost smanji na 1:30 - autoputem za 45 minuta +130di

Da, ali ako ima deonica auto-puta a, za ostale deonice ostaje problem koji sam naveo. Pa svako od nas zna da nabroji barem po 10 deonica (najviše pravih deonica) gde je bezbednost u saobraćaju maksimalna i pri brzina od 80km/h ali na takvim mestima se ili postavlja ograničenje od 50km/h ili puna linija bez obzira što na takvim deonicama `nikada` nije bilo nezgoda. Međutim, uvek na takvim deonicama stoji `neko` sa radarom. Radi moje bezbednosti ili ...... Kada se to promeni zakon će imati pun smisao.

Takođe, mislim da je potrebno postavati što više kamera ukoliko neko želi da zakon ima svoju ulogu.

poz

:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
bocilius ... 12.12.2009. 16:32 #169531

@Daum

Ukupna potrošnja goriva se povećava sa brojem uključenih potrošača u vozilu.
Ne vidim sta tu nije jasno ?

Daum ... 12.12.2009. 16:32 #169533

Meni je drago da su sada kazne povecane za crveno svetlo i za pricanje mobilnim jer mi je pun ku*ac vise idiota koji pricaju mobilnim i usporavaju saobracaj i idiota koji daju sebi za pravo da prolaze kroz crveno svetlo jer su prodali njivu da kupe mercedes pa su sad bogom dani i zakon za njih ne vazi...

Isto tako, pun mi je vise i ljudi koji voze automobile stare po 30 godina i naravno uvek im nesto prsne na gazeli ili nekom jos nabijenijem mestu i naravno guzva se napravi kroz ceo grad zato sto on nece da kupi novi filter za vazduh ili razvodnu kapu za neko zardjalo smece koje je bog zaboravio...

Ako vec vozis njesra od 100 evra, pa onda ga odrzavaj!

Daum Re: ... 12.12.2009. 16:33 #169534

Mozda na fici. Ne veruj svemu sto procitas u knjizi. Elektricni sistemi na kolima ne mogu da ti povecavaju potrosnju goriva nikako, tako da to sto drzis ukljucena svetla moze samo da ti namuci akumulator, nista vise...

:: @Dau
:: Ukupna potrošnja goriva se povećava sa brojem uključenih potrošača u vozilu
:: Ne vidim sta tu nije jasno
misa Re: Re: ... 12.12.2009. 16:34 #169535

:: Upaljena svetla povecavaju potrosnju goriva??????????????

Bilo je proučavanje i utvrđeno je da je to tako ali to je zanemarljivo. Pa klima povećava značajno potropnju pa se niko ne bi bunio da mu je ugrade.

::Obaveznim upaljenim svetlima preko celog dana - sto povecava potrosnju goriva i smanjuje zivotni vek sijalica

Svakako je potrebno, vidljivost je bolja a, ne šteti.

::Novom kompletu prve pomoci - cemu onda sluzi ovaj koji vec imam, a po JUS standardu je, a pri tome kostao 800 Din. Sada treba da dajem pare za novi ??

-Bezpotrebno, slažem se u potpunosti.

::O obaveznom koriscenju zimskih guma na pogonskim tockovima u zimskom periodu - koliko kostaju zimske gume, koje ce usled tolikog koriscenja trajati max jednu sezonu i sta je sa gumama koje ja imam (all seasons) koje je fabrika deklarisala da su efektne u svim vremenskim uslovima

Ovo je veoma potrebno. Isto bi bilo da izađeš bez kočnica ali sa ručnom i da se buniš zato što je popravka-ugradnja kočnice skupa. Naravno, ovde se ne navodi samo zimske gume već može i kombinacija.

misa Re: ... 12.12.2009. 16:37 #169539

@Daum:
:: Meni je drago da su sada kazne povecane za crveno svetlo i za pricanje mobilnim jer mi je pun ku*ac vise idiota koji pricaju mobilnim i usporavaju saobracaj i idiota koji daju sebi za pravo da prolaze kroz crveno svetlo jer su prodali njivu da kupe mercedes pa su sad bogom dani i zakon za njih ne vazi..

Takođe, čak bi i povećao kazne za takve prekršaje. Ali i dalje ostaje da je glupost zabrana mobilnog telefona za pešaka koji prelazi ulicu na pešakom prelazu????
bocilius Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 16:44 #169551

:: ::Obaveznim upaljenim svetlima preko celog dana - sto povecava potrosnju goriva i smanjuje zivotni vek sijalica
:: Svakako je potrebno, vidljivost je bolja a, ne šteti.

A, o kakvoj vidljivosti se radi u npr. julu mesecu u 12:00h na suncu i 45 stepeni
:: ::O obaveznom koriscenju zimskih guma na pogonskim tockovima u zimskom periodu - koliko kostaju zimske gume, koje ce usled tolikog koriscenja trajati max jednu sezonu i sta je sa gumama koje ja imam (all seasons) koje je fabrika deklarisala da su efektne u svim vremenskim uslovima
:: Ovo je veoma potrebno. Isto bi bilo da izađeš bez kočnica ali sa ručnom i da se buniš zato što je popravka-ugradnja kočnice skupa. Naravno, ovde se ne navodi samo zimske gume već može i kombinacija
Pa nije isto. Slazem se ja da su ziska gume potrebne, ali tamo gde ima snega. Ovde (u Beogradu), u poslednjih nekoliko godina, ima snega 10 dana u toku cele zime
vladarko Re: Re: ... 12.12.2009. 16:52 #169555

broj poruka: 4228
Pitanje je da li je glupost: stalno se nerviram zbog pešaka koji priča telefonom ili šalje poruku na zebri ispred koje sam stao da bih ga propustio, a ne vidi vozača (nekad i vozač njega, zbog mene) koji dolazi iz trake pored moje, bez obzira na smer...

Malo je konfuzno, ali će vozači možda shvatiti, pešaci mislim da neće...

Pozdrav!

Vlada

:: Takođe, čak bi i povećao kazne za takve prekršaje. Ali i dalje ostaje da je glupost zabrana mobilnog telefona za pešaka koji prelazi ulicu na pešakom prelazu????
misa Re: Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 16:58 #169557

Kada se vozi pravim putem i kada se vozi prema `horizontu` put se stopi sa automobilom. Naravno, specifičan slučaj ali takođe kod nas ne pri sumraku, oblačno vremenu, itd... ne drže svetla pa zato ne vidim razlog zašto ne držati upaljena svetla?

::Obaveznim upaljenim svetlima preko celog dana - sto povecava potrosnju goriva i smanjuje zivotni vek sijalica
:: Svakako je potrebno, vidljivost je bolja a, ne šteti.
:: A, o kakvoj vidljivosti se radi u npr. julu mesecu u 12:00h na suncu i 45 stepen

:: Pa nije isto. Slazem se ja da su ziska gume potrebne, ali tamo gde ima snega. Ovde (u Beogradu), u poslednjih nekoliko godina, ima snega 10 dana u toku cele zime

Ne bih voleo da se nađem ispred tebe u tih 10 dana . Naravno, može se definisati da su obavezne prema vremenskoj situaciji ali šta ako padne sneg tokom noći. Dok ujutru dođeš do vulkanizera rizikuješ sebe, mene, decu, itd...
misa Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 17:00 #169559

Pa nisu navikli da im neko stane pa da ne gube vreme. Sada će se to promeniti kada nas bude više koji stajemo.

:: Pitanje je da li je glupost: stalno se nerviram zbog pešaka koji priča telefonom ili šalje poruku na zebri ispred koje sam stao da bih ga propustio, a ne vidi vozača (nekad i vozač njega, zbog mene) koji dolazi iz trake pored moje, bez obzira na smer..
:: Malo je konfuzno, ali će vozači možda shvatiti, pešaci mislim da neće..
:: Pozdrav
:: Vlad
:: :: Takođe, čak bi i povećao kazne za takve prekršaje. Ali i dalje ostaje da je glupost zabrana mobilnog telefona za pešaka koji prelazi ulicu na pešakom prelazu????
Ishmerish Re: Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 17:07 #169563

broj poruka: 7285
Au covek,pa tebe bas pogodi ova splacina od zakona

Ljudi nemo se lozite za mufte,nema ovo veze sa realnosti,vec sa tim sto debelom,mutvom dinosaurusu nisu dali da digne pdv 8%.Pa je odlucio da se okrene najprofitabilnijoj organizaciji-MUP(maloumni u plavom)da mu napuni kesu.
Podseticu samo na probijace leda u ovom segmentu,tj,sanitarnu policiju.A to sto izmedju svake kante za smece ima par kilometara,to nije bitno.

http://www.youtube.com/watch?v=c1EbLreYo1M

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Pa nisu navikli da im neko stane pa da ne gube vreme. Sada će se to promeniti kada nas bude više koji stajemo.
:: :: Pitanje je da li je glupost: stalno se nerviram zbog pešaka koji priča telefonom ili šalje poruku na zebri ispred koje sam stao da bih ga propustio, a ne vidi vozača (nekad i vozač njega, zbog mene) koji dolazi iz trake pored moje, bez obzira na smer..
:: ::
:: :: Malo je konfuzno, ali će vozači možda shvatiti, pešaci mislim da neće..
:: :: Pozdrav
:: :: Vlad
:: :: :: Takođe, čak bi i povećao kazne za takve prekršaje. Ali i dalje ostaje da je glupost zabrana mobilnog telefona za pešaka koji prelazi ulicu na pešakom prelazu????
SkyFire Klasicna exploatacija naroda! 12.12.2009. 17:24 #169574

broj poruka: 18472
Da li smo mi usli u evrposku uniju?Nismo i cini mi se da necemo nikad!
Pratimo `modu` zapadanjakog sistema tj onako kako navodno funkcionise evropa..Zasto?Koji je tu izgovor?Da bi se ispostovali ovakvi standardi drzava mora da bude finansijski stabilna,da svaki njen gradjanin ima finansijsku potporu prvenstveno za normalan zivot a kasnije za odredjene nebulozne zakone koje su postavili..Kako to da se isprati na ovakav nacin?Ne mora covek da napravi gresku svesno,desice se svima nama da pogresimo a onda puce po dzepu.Sta ako nemamo?Zatvor ne gine?Dokle li ce samo da se vade na izgovore kako se na ovakav nacin uredjuje zemlja i izdize na visi nivo?!Jasno je da je ovao samo potez da se napune drzavne kese i da politicki lideri i oni koji muljaju unutar svega toga omaste brke..@Ishmerish slazem se 100% .Nastanak ovog zakona nema veze sa napretkom zemlje i pracenjem zapadnjackog sistema vec je cisto exploatisanje naorda kao i svi ostali porezi koji su do sad doneti i koji ce nastati u buduce..
Sto se tice zakona ima korisnih stvari ,treba,ne kazem..Ovo oko telefona mi se jako dopada jer sam iz iskustva sa jednim kolegom ludeo,imao je obicaj da prica na tel po 30 min bez prestanka ne obaziruci se na saobracaj i guzvu a i ovako nije neki vozac a meni zivci samo tako rade a oci dosle ko solje razmisljajuci da se negde ne spucamo..Zbog takvih treba..Isto kao i mangupiranje kroz crveno,odmah u zatvor jasno..
Onaj deo oko starih polovnih automobila sto je Daum pomenuo isto tako mi se svidja..Covek da poludi kakav je danasnji vozni park Srbije.Kakvi se sve krsevi voze i sta sve prolazi tehnicki pregled.Prodje kanta koja nema ni asupuh,raspada se,ceo centar grada se trese od strahovitog zvuka usred 2h ujutru i niko za to ne mari a vozac nema ni malo savesti..
Ali pored svega ima toliko nebuloznih stavki i zackoljica koje covek treba da popamti i ne daj Boze da nema nesto od toga kod sebe kazna ne gine i to ne mala!
Primer,lista o karakterima za ispunjenje o dozivljenoj saobracajnoj nesreci..Ko to nema ,tj taj papir kazna 5000 dinara!Za pojas kazna 5000 dinara,da nije malo mnogo?

Green Green Grass Of Home

tortojed Re: ...@Ognjeni>>>Bravo - izrazio si samu sustinu... 12.12.2009. 17:25 #169575

broj poruka: 11012
ove problematike! S tim sto treba naglasiti da su i ti saobracajci MI (to jest, gradjani Srbije). Nije ih napravio i na tu duznost postavio FBI.

:: starom zakonu apsolutno nije nista falilo, samo sto se nije primenjivao nego je 90 % policije korumpirano bezobrazno, bahahto pa su primenjivali zakon kako je njima odgovaralo
:: Mogu oni da donesu ne znam kakav zakon ako se ne bue primenjivao docice se na isto kao sto je i sa starim bilo.sto opet ponavljam nije mu nista falio ...sad ce da udare iovako po plitkim dzepovim
:: Ajd uzdravlje
Daum Re: Re: ... 12.12.2009. 17:25 #169576

Nazalost, to je zbog preventive jer niko ne gleda kada prelazi na zeleno, a zaboravlja da na ulici ima milion morona koji naravno prolecu kroz crveno...

::Ali i dalje ostaje da je glupost zabrana mobilnog telefona za pešaka koji prelazi ulicu na pešakom prelazu????
SkyFire Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 17:28 #169577

broj poruka: 18472
I to je tacno..A zamisli u delovima gde sabracaj nije regulisan semaforom vec imas samo pesacki prelaz..Niko ne koci da propsuti pesaka.Koliko sam samo puta doziveo da me umalo nisu zgazili..Strasno!Pun gas i rokaj bato..Seljaka na sve strane a u mozgu promaja!

Green Green Grass Of Home

:: Nazalost, to je zbog preventive jer niko ne gleda kada prelazi na zeleno, a zaboravlja da na ulici ima milion morona koji naravno prolecu kroz crveno..
:: __________________
:: Scourge of PCBerza
:: Ali i dalje ostaje da je glupost zabrana mobilnog telefona za pešaka koji prelazi ulicu na pešakom prelazu????
Daum ... 12.12.2009. 17:29 #169578

Da ne zaboravim jos, kazna sleduje za pesaka koji prelazi ulicu a drzi slusalice na usima...

Mixx Re: Re: ... 12.12.2009. 17:29 #169579

e sad si se prosro jako. otpor na rotoru generatora struje raste smanjenjem otpora na kontaktima (povecanje broja potrosaca). doduse u ovom slucaju to cini 0.2-2%

:: Mozda na fici. Ne veruj svemu sto procitas u knjizi. Elektricni sistemi na kolima ne mogu da ti povecavaju potrosnju goriva nikako, tako da to sto drzis ukljucena svetla moze samo da ti namuci akumulator, nista vise..
:: :: @Dau
:: :: Ukupna potrošnja goriva se povećava sa brojem uključenih potrošača u vozilu
:: :: Ne vidim sta tu nije jasno
Daum Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 17:31 #169580

Klima je druga stvar. Da bi funkcionisala njen kompresor se kaci na radnu osovinu motora iliti radilicu, sto usporava rad motora, pa sad da bi opet isao 60 na sat moras malo jace gas da stisnes, i zato je povecana potrosnja. Za svetla... cisto sumnjam...

:: Bilo je proučavanje i utvrđeno je da je to tako ali to je zanemarljivo. Pa klima povećava značajno potropnju pa se niko ne bi bunio da mu je ugrade.
Mixx Re: ... 12.12.2009. 17:31 #169581

...i ne cuje saobracajca koji mu pistaljkom signalizira da stane...

:: Da ne zaboravim jos, kazna sleduje za pesaka koji prelazi ulicu a drzi slusalice na usima..
Daum Re: Re: Re: ... 12.12.2009. 17:33 #169582

Sad si se i ti prosrao. To se desava opet na automobilima koji koriste zastarele alternatore. Ipak tehnologija pa i toliko jednostavna ide napred, tako da...

:: e sad si se prosro jako. otpor na rotoru generatora struje raste smanjenjem otpora na kontaktima (povecanje broja potrosaca). doduse u ovom slucaju to cini 0.2-2%
:: _____________________________________________________________________
:: Chuck Noris is a pussy
:: :: Mozda na fici. Ne veruj svemu sto procitas u knjizi. Elektricni sistemi na kolima ne mogu da ti povecavaju potrosnju goriva nikako, tako da to sto drzis ukljucena svetla moze samo da ti namuci akumulator, nista vise..
:: :: __________________
:: :: Scourge of PCBerza
:: :: :: @Dau
:: :: ::
:: :: :: Ukupna potrošnja goriva se povećava sa brojem uključenih potrošača u vozilu
:: :: :: Ne vidim sta tu nije jasno
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs