Pa sad i vi malo preterujete Gledam Razera 4k dinara 2000 dpi dizajn nista narocito kao i ostala cuda, ali zato 4k jer je razer, sigurno ce duze drzati 2 A4 techa nego 1 Microsoft. Evo lepo da kazem mis od 300 dinara mi je drzao 3 godine, pa koliko li ce drzati mis od 50 evra. Ko hoce vrhunski mis naravno treba gledati Razera, Logitech i Roccat, ali u Low end segmentu nema sta da traze pored A4 Techa i zaboravio sam da kazem da ima i tegice koje mogu da odredjujem po zelji da li cu da ih imam ili ne, i to sve za 1663 dinara ?
Ovo je smesno za citati kada se okupi gomila ljudi koja pojma nema o misevima i pocne da prodaje svako neku svoju pamet na svoj nacin.
Ovo da prevedmo u napajanja sto se svi kao razumeju izgledalo bi ovako nekako: `imas Frontier od 500W za 1500din, koji to kreteni kupuju Corsair od 450W za 80e, ~500W i ovde i tamo tj. bolje ovaj Frontier, jaci je.`
Evo drug ima x5 vec duze vreme i igra dotu za pare ne verujem da je mis toliki krs. A nije napajanje kao i mis, jednostavno ne mozes porediti mis i napajanje, jer nije ista vaznost komponenti, ja sam napomenuo iznad da je mis od 300 dinara drzao 3 godine, a sto ce Razer da drzi 10 godina, pa ti ces misa hteo ne hteo promeniti posle nekog vremena jer ti se nece svideti, jedini mis koji vredi malo vise novca je po meni MX Air 10k ali zato ima nesto sto retko koji mis ima :).
Pa jel se tako gleda ista kod misa ? Koliko ko koji koristi ili traje ? Pa evo ja znam neke koji vec 10god imaju mis sa kuglicom i extra im je jer bolji nisu ni videli.
I Yugo ima cetiri tocka i odvesce te do Metora, budala je ko kupi Punta jer sve to isto moze i Yugo ?
Ja nizasta nisam rekao da je krs, vec da je `diskusija`, zakljucki i uporedjvanje apsurdno.
Ni Razer, SteelSeries, Logitech idt. ne naplacuju ime, bude siguran u to. Da se malo ugrade na ime ? Verovatno da, ali se ne ugrade koliko se ovde prica. Po ovoj logici je ovaj pomenuti A4Tech najbolji mis jer kosta 1500din. Razer ima ruzan, glup ili sta god izgled, DPI koji ne moze da se kontrolise (lol..?) idt.
Evo drug ima x5 vec duze vreme i igra dotu za pare ne verujem da je mis toliki krs. A nije napajanje kao i mis, jednostavno ne mozes porediti mis i napajanje, jer nije ista vaznost komponenti, ja sam napomenuo iznad da je mis od 300 dinara drzao 3 godine, a sto ce Razer da drzi 10 godina, pa ti ces misa hteo ne hteo promeniti posle nekog vremena jer ti se nece svideti, jedini mis koji vredi malo vise novca je po meni MX Air 10k ali zato ima nesto sto retko koji mis ima :).
Ovo se verovatno odnosi na mene. Ja sam imao ne jedan A4, nego nekoliko, i svi su sranje, imao sam Logitech, to je nebo i zemlja, sada imam Razer Copperhead vec godinu dana, meni je odlican mis. A stvarno meni ne treba tih 2000 DPI koliko ima, ja ga koristim na 1600 dpi max i 1000MHz I u igri mi na 2000 leti, ali ko moze tako da igra ok Imas miseve i sa 5600 DPI, tek to ne bih mogao da koristim.
Ako ti koristis i 10k DPI, ok, ruzno je da se lol-ujes drugima.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Ni Razer, SteelSeries, Logitech idt. ne naplacuju ime, bude siguran u to. Da se malo ugrade na ime ? Verovatno da, ali se ne ugrade koliko se ovde prica. Po ovoj logici je ovaj pomenuti A4Tech najbolji mis jer kosta 1500din. Razer ima ruzan, glup ili sta god izgled, DPI koji ne moze da se kontrolise (lol..?) idt.
Ma samo sam iscitao sve postove i napisao kako jesam, ne znam sta si ti tacno pisao niti sam obracao paznju ko je sta pisao - a evo da se ni sada ne vracam i kopam ..
Sto se tice DPI-a, pisao sam pre par dana o tome i tim stvarima kako je xxx DPI mnogo.
Ne mogu da nadjem sada gde je tacno ta tema a i nije mi tesko da na brzinu ponovo napisem.
Evo za tebe, procitaj pa ces shvatiti.
Sto vise smanjimo osetljivost u nekoj igri to je mis precizniji, ok ? Problem koji imamo ako stavimo osetljivost misa na npr. 2 crtice u npr. CS igri, je taj sto je onda mis prespor, jel tako ? DPI tu nastupa, DPI gledaj kao `brzinu samog misa`. Za primer, 3200 DPI (dots per inch) = mis ce se za 1 inch pomeriti 3200 pixela, 32` monitor ima native rezoluciju 2560 x 1600, znaci, za ako mis pomeris u desno za manje od 1 inch kursor ce preleteti ceo ekran. Ti zato stavis sensitivity misa u samom Windows-u na npr. 2-3 crtice (a 6 je def.) i tako usporis misa softverski i time dobijes preciznost a veliki DPI ti nadoknadjuje brzinu.
Usporis misa i u Windows-u i u igri, drzis DPI na 5000 i imas preciznost i brzinu koju zelis kada ukombinujes ove stvari, naravno da ce mis od 5000DPI leteti na 17` monitoru ako je njegova osetljivost u Windows-u namestena na default ..
P.S ne `lolujem` se ja osobama, vec komentarima.
I kako neko majku mu moze uopste da misli da je poenta misa od 5600DPI brzina, koja je to logika da neko kupuje mis kao zbog brzine. Pa mogu bilo koji mis u Windows-u da namestim da leti, sto bi iko onda kupovao tamo neke miseve od xxxx DPI.
E tu se ne razumemo, ja imam 19-icu i sa 2000 DPI moram da stavim jednu crtu u Bioshocku npr da bi igrao, a igram sa 1600 na 2 ``crte`` za brzinu misa u podesavanjima. Razumem ja sta ti hoces da kazes, na mom monitoru to leti (bar meni), jbg mala dijagonala.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
1600x1200 ? Ne bi trebalo da leti, smanju u Windows-u na 1 crticu i u igri takodje, ne sanse da leti pri 2000DPI, mozda si i ti malo vise navikao na low sens. mada opet bi trebalo da moze da se iskombinuje da bude brzo koliko ti zelis i da je na 2000DPI.
Da Logitec ne crkava, dajte pare pa ce da vidite. Crkavaju da ne mogu da verujem. Imao sam poverenja nekad u Logitec ali toliko imam crknutih za dobre pare da je to bruka. Ja ne znam sta se desava sa tim brendom? Samo znam 3 misa koji su riknuli u komsiluku ispod 1 god. Crkavaju misevi vredni po 50 eu i vise, Licno imam dva Game pada Logitec Wingman koji ne rade. Da izvinu ovi sa berze ... Serem ti se u Brend, ne bih ga kupio vise nikad
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
bas me interesuje sta je tebi crklo na Wingman-u, ako tu uopste postoji nesto sto moze da crkne, mora da si kabl nategao kao sivonja pa ti je on crkao, a to se ne racuna..
Bruka lose iskustvo imam sa ovim brendom, ko da se sklapaju po podrumima. Crko mi na Wingmanu desni prednji taster, hteo sam da prebacim levi da bude desni ali namerno napravljeno da ne moze. Mora da kupis nov Game pad. Da ne pricam kad se oznoje ruke sto mozes da se oprostis od igranja PES. 6 dugmeta umesto 8, poseban slucaj. Teci predlozim Logitec mis-a umesto Genius, on crce posle 6 meseci(igrali Dinomyte:)))). Drugaru crko desni taster posle manje od godinu dana. Mogu da vam skupim crknute Logitece kolko oces, evo po komsiluku ima bar 4-5 kom. Genijus je bruka dobar. Svima radi bez problema godinama. Ja garantujem da kvalitetniji od Logiteca. Pogledaj samo po PC berzi koliko crknutih Logitec, skupocenih miseva , ne zana narod sta da radi !!! Imam lose iskustvo sa ovim brendom i zato pricam ovako Ne bih ga kupio nikad !!! Jos nesto za admine ako citaju, napisem tekst i Vreme logovanja istekne. Taman sastavim tekst kad hocu na prosledi , pise da nisam ulogovan. Automatski se brise tekst i sve ode u zaborav. Ovo je toliko iritirajuce da je postalo bezobrazluk.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz Power Color HD 3850, 512, DDR3 HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS
Logitech proizvode kupujem preko 10 godina vec, i nista njihovo mi nikada nije pravilo probleme sem scroll-a na Revolution-u koji se usporio, ali to je problem sa elektricnim prekidacem koji su sklonili na Performance MX-u...
Moj stari MX500 jos uvek radi kod ortaka, star je jedno 5 godina, radi savrseno. MX1000 mi zavrsio kod drugarice, i dalje radi. MX Revolution kod devojke, i dalje radi. Ovi svi ljudi ne vode racuna o ovim misevima pa i dalje rade...
Stvarno je smesno porediti neko A4 smece sa G500 ili G9, da ne spomenem Performance MX-om. Nek kosta i 10 puta vise, kvalitet se i vise nego oseti, kao i sam osecaj pri koriscenju. A4 je ionako za ljude sa plicim dzepom. Pouzdanost??? To je ona situacija: nije ni bitno da li je kvalitetan, nek izdrzi par meseci pa cu opet isti da kupim kad kosta 1500 kinti...
Ko hoce pravu stvar uzima ili Logitech ili Razer. Treceg nema... Uzalud se tesite... __________________ Scourge of PCBerza
imam slicna iskustva kao Daum, s tim da nikad nisam imao problem ni sa scroll-om, jedino eto, na matorom Mouse Man Wheel-u crko je levi click, pa sam prelemio sa drugog misa (Microsoft sa kuglicom), i posto su kompatibilni, radi i dalje, misu je riknuo click posle 12 godina inace
E vidis ja imam iskustvo sa nekim Logitech misem platio sam ga 1000 dinara (tada su bili aktuelni oni sa kuglicom), posle 3 godine je poceo da mu se buni levi i desni klik. A imam Geniusa 2 godine i nikakvih problema nema. Naravno da ne moze da se poredi A4 sa Logitech G9, ali kada uporedis ta dva misa sta nema A4 sto ima G9, ima tegice A4, G9 ima tegice, A4 ima 3200 dpi, G9 ima isto, A4 ima 2 dodatna tastera za G9 ne znam i jos neke pogodnosti koje ima G9 umesto A4, ali stvar je u tome sto je G9 4 puta skuplji, a da li ce duze izdrazti 1 G9 nego cetiri A4 Tech misa nisam siguran :).
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.