Ja imam lose iskustvo sa Logitechom imao sam dva i oba su mi crkla posle prvog treskanja o sto(G3 i G5) 100 i kusur evra bacenih para,mogao sam 7 komada A4Tech X7 da kupim za te pare.Ovaj (x7)sam do sad 50 puta tresnuo i nije mu nista.....a da kad kupis mis od 50 evra pa na gore sistem se uplasi pa brze radi...ajde ne zamlacuj se i ne bacaj pare na gluposti.Ja sam to provalio i zato nikad vise 50 evra za mis...
...nek mi neko objasni sta je to sto recimo Logitech G5 u svakodnevnom radu pruza vise od A4Tech X7 od koga je cetira puta skuplji..
E pazi ovako, ako ides tom logikom za svakodnevni rad je dobar i kuglas...zar ne?
Ponekad mi nisu jasni ljudi na ovom forumu? u svemu postoje klase da se tako izrazim...u tehnici obicno su to 3 klase niza, srednja i visha...one dalje imaju svoje podgrupe...
NPR sad je aktuelno oko grafika sto se prepucavaju ovi pajseri, npe tu ima ono entery level. entuziastic i sta znam extra entuziastic...tako nesto...
Tako imas i kod miseva...
E sad pokusaj da shvatish koliko je glupa tvoja izjava:
da li ces ti kupiti 5850 da igras tetris? i onda bi rekao pa i Voodoo grafa sa 32mb rama i 5850 suisto dobre da surfujem i igram tetris?!
kupim bmw-a i prevozim krompir s njim na pijac, i kazem pa i on i lada iz 86` su mi isto dobri za prevoz povrca a ovaj je visestruko skuplji...
Nadam se da me kapiras...
Ako si zeleo da pitas zasto neki misevi kostaju toliko u odnosu na druge to je tema za raspravu, tj nema rasprave ko poznaje materiju stvari su jasne...
ima mnogo parametara al ukratko, bitna je ergonomija, kvalitet izrade, kvalitet optike, npr XAI kad isprogramiras i stavish ga na bilo koji racunar onima isti sens isto se ponasa itd...bitno ja kakvi su klizaci, sama specifikacija lasera je dosta slozena: FPS, MPS, akceleracija, Lift distance, Polling: 125 - 1000 Hz
NPR evo ti specifikacija XAI-a ako si imalo tehnicki pismen skapiraces o cemu ti pricam
- Frames per second: 12.000
- Inches per second: 150+
- Megapixels per second: 10.8
- Counts per inch: 100 - 5.001 (one CPI Steps)
- Max. Acceleration: 30 G
- Sensor data path: True 16 bit
- Lift distance: ~1mm (auto-adjusting)
- Buttons: 8
- Cord: 2 m / 6,5 ft (braided to improve durability)
- Polling: 125 - 1000 Hz (1Hz increments)
- Gold-plated USB connector
- Measurements: 125,5 x 68,3 x 38,7 mm / 4,94 x 2,69 x 1,52 in
- CPI high/low indicator
- SteelSeries FreeMove Technology
- SteelSeries ExactSens Technology
- SteelSeries ExactRate Technology
- SteelSeries ExactAim Technology
- On mouse acceleration Technology
- On mouse LCD display for tweaking above technologies thru menu system
- Large pressure points that reduce friction for optimized glide
- Driverless, plug-and-play feature for LAN gamers
- Built-in memory for 5 profiles
:: Ja imam lose iskustvo sa Logitechom imao sam dva i oba su mi crkla posle prvog treskanja o sto(G3 i G5) 100 i kusur evra bacenih para,mogao sam 7 komada A4Tech X7 da kupim za te pare.Ovaj (x7)sam do sad 50 puta tresnuo i nije mu nista.....a da kad kupis mis od 50 evra pa na gore sistem se uplasi pa brze radi...ajde ne zamlacuj se i ne bacaj pare na gluposti.Ja sam to provalio i zato nikad vise 50 evra za mis.. :: :: ...nek mi neko objasni sta je to sto recimo Logitech G5 u svakodnevnom radu pruza vise od A4Tech X7 od koga je cetira puta skuplji. :: :: :: TAJ JE JEO STA JE HTEO I TRABANTA JEDAN DEO
e pa prijatelju, izvini, ali za tebe onda nije Logitech, doduse, burazer ima G5icu, i veoma je bahat sa njime, pa mu nista nije, nema potrebe da ti iko objasnjava u cemu je razlika izmedju dupeta i glave, ako ti nisi primetio razliku, pored G5 i X7, onda stvarno ne vidis razliku i preporucujem ti da uvek kupujes najjeftinije miseve, bez obzira na kvalitet...
Pazi to je sad tako, sad se zna ko trese sljive ko ih ceka u potoku...
ranije nije bilo tako...
Meni je sve jasno koliko se ljudi razumeju u materiju kad mi kazu:
Preporucio sam nekom decku na forumu koji je hteo dobar a jeftin mis Microsoft Intelli 1.1, neko napise ajde predlozite nesto drugo a ne te plastikanere....
Kad neko ne shvata da intelli sa svojom optikom ergonomijom i posle 10god jede miseve koji danas kostaju 5-6x vishe...
Poređenje grafike i miša je blesavo, miš je dobar ako ti dobro leži u ruci, ako je osetljiv koliko je tebi potrebno, ako će dugo da ti traje, ako ti trebaju neke dodatne funkcije, dodatni tasteri, dobro bi bilo i to da ima...
Većina tih stvari su izuzetno subjektivne dok grafika ima svoje ispitane performanse i to ti je što ti je, uglavnom je jača grafika = više para
Nema jačeg izgleda da me neko uskoro ubedi da je pametno dati 6-8 hiljada za miš ako se baviš usputnim gejmingom i prckaš tu i tamo po fotošopu, e ako si neki opasan arhitekta ili ne daj bože pro gejmer pa ti je miš što i lopata grobaru to je onda nešto drugo.
Poenta je, promuvaš se malo po prodavincama, obiđeš ortake, vidiš šta ti leži, deluje kvalitetno a da ima solidnu optiku i to je tvoj miš. Nema potrebe da se mnogo robuje imenima.
Decko kome sam reply-ovao na post je izjavio da je svaki mis dobar za svakodnevni rad, sa cim sam se ja slozio i konstatovao da je za njega kuglas...dobar-jeftin
I pokusao kroz banalne primere da mu objasnim, nema sta da se hvatas sad ti za grafiku ili BMW i da sad ti meni objasnjavas...
Pogledaj par klipova procitaj nesto o misu koji sam predlozio u svom prvom postu na ovoj temi...on je tehnolosko cudo...izuzetne performase pa ko voli i kome trebau nek izvoli...
Ja sam prvi rekao da nije za svakog XAI ili bilo koji drugi PRO gejmerski mis...
CS sam igrao od 2000 god do nedavn, potpuno sam prestao...i ja imam tu deformaciju da ni za najobicniji FPS tipa BIOSHOCK ne mogu da koristim `sranje` mis i podlogu jer osetim da je sranje i ne mogu da uzivam...
Ko nema to iskustvo ne ne moze da vidi razliku izmedju npr G5 i X7 i njemu je dobra i jeftinija varijanta...
Tu nema nista loshe, al tema je bila `najbolji` mis za 6000 din...a x ljudi odma krenuo `Sta ce ti 6000din imas X7 za 1500dinci...`
:: poređenje grafike i miša je blesavo, miš je dobar ako ti dobro leži u ruci, ako je osetljiv koliko je tebi potrebno, ako će dugo da ti traje, ako ti trebaju neke dodatne funkcije, dodatni tasteri, dobro bi bilo i to da ima.. :: :: Većina tih stvari su izuzetno subjektivne dok grafika ima svoje ispitane performanse i to ti je što ti je, uglavnom je jača grafika = više par :: :: nema jačeg izgleda da me neko uskoro ubedi da je pametno dati 6-8 hiljada za miš ako se baviš usputnim gejmingom i prckaš tu i tamo po fotošopu, e ako si neki opasan arhitekta ili ne daj bože pro gejmer pa ti je miš što i lopata grobaru to je onda nešto drugo ::
Banalan primer ti je bio malo loš, izvini što sam ti grubo ukazao na to
Ja se slažem da je taj steelseries miš ekstra, čak mi se i sviđa kako izgleda jer više volim taj klasičan dizajn od nekih svemirskih oblika, samo je pitanje koliko mu treba takav miš. Ne može svako ni da oseti razliku između tog miša i nekog jeftinijeg sličnog oblika, niti će da iskoristi sve što taj miš nudi u potpunosti, to je ono što sam ja hteo da kažem a što si i sam napisao u sledećem postu.
A i lik je sam rekao da bi bilo dobro da se nađe nešto dobro za manje para, ne mora da potroši svih 6000, može da kupi devojci cveće za kusur a ne da je pita da mu još zajmi 2000 da kupi šta ja znam, taj G9.
T i bas ode u krajnost, ko kupuje misha od 6000din i posle se zajmi taj nije cist . )
Ja mu evo predlazem zvanicno:
Microsoft Intelli 1.1A - 1500din
Ko mi kaze da ne valja mis ocekujem i zasto, ako hoce da se izuje za kintu onda XAI...to je to od mene
To je moje skromno misljenje posle dugogodisnjeg iskustva...
:: Banalan primer ti je bio malo loš, izvini što sam ti grubo ukazao na t :: :: Ja se slažem da je taj steelseries miš ekstra, čak mi se i sviđa kako izgleda jer više volim taj klasičan dizajn od nekih svemirskih oblika, samo je pitanje koliko mu treba takav miš. Ne može svako ni da oseti razliku između tog miša i nekog jeftinijeg sličnog oblika, niti će da iskoristi sve što taj miš nudi u potpunosti, to je ono što sam ja hteo da kažem a što si i sam napisao u sledećem postu :: :: A i lik je sam rekao da bi bilo dobro da se nađe nešto dobro za manje para, ne mora da potroši svih 6000, može da kupi devojci cveće za kusur a ne da je pita da mu još zajmi 2000 da kupi šta ja znam, taj G9 :: :: ::
Slazem se sa OCz- om Jedina mana kod CM je sto ima malo kraci levi i desni klik i malo cudan skrol(tj.tvrdji klik) inace mis u ruci lezi extra i period navikavanja je kratak. A sto se tice A4tech miseva nisu ni oni losi pored DeathAddera imam i a4tech x-755fs koji se odlicno pokazao za te pare (nekih 16e pre godinu dana ).
Put lifeinyourPC
:: Nista bolje nego kada najvise o skupim Razer, Logitech, CM misonjama znaju oni koji imaju mis od 1-2k dinara :: :: CM je odlican i kvalitet je vrhunski, koristio sam ga. Ikari Laser imam i relativno je dobar mis mada na dodir nije bas 10/10 za razliku od nekih drugih proizvodjaza gde bi se mogla dati ta ocena, ali meni licno je sensor dosta dobar s obzirom da nisam low sens. igrac :: :: Dejane, prelistaj malo review-ove za miseve u tom cenovnom rangu pa vidi sta ti najvise odgovara. Ili napisi nesto malo odredjenije, sta trazis od misa, kakva podesavanja koristis i imas li ih uopste idt. :: :: ^ DeathAdder jeste odlican.
evo, da se malko prikljucim, ako je u pitanju suma od 1.500din, i ja predlazem Microsoft Intelli mouse, radije nego X7...mis je nenormalno izdrzljiv, kao i klikovi, ali stvarno, neunistiv mis...
Probao sam sve Logitech skuplje logitechove miseve, i jedini njihov mis koji ima mekan click je MX Air. Svi ostali su normalno tvrdi... __________________ Scourge of PCBerza
:: Kada vec pominjete klik. Svaki Logitech koji sam probao i one koje sam imao, imaju po meni suvise plitak hod klika i nekako mekan i nesiguran klik :: Tu mi recimo Razer vise lezi, svaki koji sam probao (i ovak koji imam) ima malo duzi hod i sigurniji (da kazem cvrsci) klik :: :: Ali mis mora prvo da se proba, jbg, mani ti Logy misevi (narocito ovi skuplji) imaju mnogo mekan klik.. :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
hahaha Pa ozbiljno, kada uzmem u ruku ovaj moj crknuti Logy mx620 klik mi lagaaaan, ne znam ni da li sam kliknuo. Zato me ortak sto ima G5 i zeza,... kaze, kada dodje kod mene mora sa dve ruke iz sve snage da klikne... jbg snaga Sky sta da ti kazem... jak mi kaziprst
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Po koliki su ti prsti Philaemos (tj koliko teze u KG-u u potisku?)..Ti kao Pitbul kad stisne,tako i ti kad pritisnes klik na mouse-u hehehehe.. :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: ::
Drago mi je sto vecina ima taj A4X kako vec, i uziva u njemu jer je malo platila, ali stvarno, ako niste posedovali neki skuplji mis, i pritom ne mislim situacije `sedeo sam kod ortaka, probao ga malo, sranje je, bolji je moj a4 tech`, vec mislim BAS posedovali mis i koristili ga nekoliko meseci, nemojte da lupate gluposti i da prosipate mudrost da ne valja nista drugo, valja samo to govno od misa, jer neki ljudi zele bolji i kvalitetniji proizvod i za tako nesto su spremni novac da izdvoje, i ne vidim razlog zasto je neko lud sto hoce da izdvoji toliko para na nesto.... __________________ Scourge of PCBerza
ne znam ali ni ja ne volim lagane clickice..Nemam osecaj da sam odradio funkciju.. Ovaj G9 moj ima solidan klik,bas onako kvalitetan dok G500 koji sam probao cini mi se da ima za nijansu meksi i nekako mi ne uliva sigurnost kao kod G9 mada mi G9 za ruku uopste ne pase a i dizajn je ubilo se :( .. Nego kad smo vec kod toga pitanje je koji ce click (mikro prekidac) da traje duze,taj tvrdji ili meksi?
Green,Green,Grass Of Home
:: hahah :: Pa ozbiljno, kada uzmem u ruku ovaj moj crknuti Logy mx620 klik mi lagaaaan, ne znam ni da li sam kliknuo :: Zato me ortak sto ima G5 i zeza,... kaze, kada dodje kod mene mora sa dve ruke iz sve snage da klikne... jbg snaga Sky sta da ti kazem... jak mi kaziprst :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: Po koliki su ti prsti Philaemos (tj koliko teze u KG-u u potisku?)..Ti kao Pitbul kad stisne,tako i ti kad pritisnes klik na mouse-u hehehehe.. :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: ::
Ne znam, godinu dana sam koristio G9, nije mu nista falilo, kliktao je kao i prvog dana. MX Air sam malo duze, jedno 14 meseci koristio, i takodje je kliktao kao prvog dana.
U pitanju je samo kvalitet izrade koji logitech ima, a a4 tech nema. To je jedna od bitnijih stvari za koriscenje na duze staze...
Za prosecnog korisnika ce verovatno i odradjivati posao neki A4... __________________ Scourge of PCBerza
:: ne znam ali ni ja ne volim lagane clickice..Nemam osecaj da sam odradio funkciju. :: Ovaj G9 moj ima solidan klik,bas onako kvalitetan dok G500 koji sam probao cini mi se da ima za nijansu meksi i nekako mi ne uliva sigurnost kao kod G9 mada mi G9 za ruku uopste ne pase a i dizajn je ubilo se :( . :: Nego kad smo vec kod toga pitanje je koji ce click (mikro prekidac) da traje duze,taj tvrdji ili meksi :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: hahah :: :: Pa ozbiljno, kada uzmem u ruku ovaj moj crknuti Logy mx620 klik mi lagaaaan, ne znam ni da li sam kliknuo :: :: Zato me ortak sto ima G5 i zeza,... kaze, kada dodje kod mene mora sa dve ruke iz sve snage da klikne... jbg snaga Sky sta da ti kazem... jak mi kaziprst :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: Po koliki su ti prsti Philaemos (tj koliko teze u KG-u u potisku?)..Ti kao Pitbul kad stisne,tako i ti kad pritisnes klik na mouse-u hehehehe.. :: :: :: :: :: :: Green,Green,Grass Of Home :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Kontam da bi mekši trajao duže, oni svi unutra izgledaju isto, ima ona ležišta i limeni okvir. Materijal od koga se pravi taj limeni okvir, koji je i opruga i kontakt u jednom je verovatno isti takođe za sve, razlika bi verovatno bila samo koliko je taj okvir napregnut u off položaju. Kod mekšeg klika je napregnut manje pa je i zamor materijala manji po nekoj logici.
Sećam se kad sam otvarao neki matori genius kuglaš, baš sam se iznenadio kad sam video da ima klasične opruge u mikroprekidaču, to bi trebalo da traje milijarde klikova. Što bi rekli neki matori likovi s foruma: Eeee, kad sam ja bio mlad kakvi su mikroprekidači bili... a tek kakvo je pivo bilo nekad, staviš novčić na penu i on stoji odozgo...
sta da vam kazem hvala svima na pomoci i ulozenom trudu,nemogu o5 da uzmeme a4tech jer posle svog tog loseg iskustva sa njim jednostavno ne zelim... Pasce neki misolja pa javim sta sa kupio,mozda roccat kova,ili neki logitech,razer,stealseries... Pozz svima i fala... :D Fatality public : 91.150.72.228:27034 Fatality cw : 91.150.72.228:27054 by KGB-hosting.com http://fatality-cs.info/
kazu da se najvise igra na Microsoft IntelliMouse Explorer 3.0 i trebo bi biti do 4k, samo je problem sto ga ne uvoze, kazu ne mogu ga naruciti. jedan ga prodaje starog 6 meseci za 4k al meni je to skupo za polovan... Javi sta uzmes i kako te sluzi?
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.