prosecnog Chieftec napajanja, pored Corsaira koji je za klasu iznad, pa cak i ako nije modularno, kosi se sa naucnom fantastikom, ali ako mu za tu masinu neophodno modularno onda nek uzme chieftec, i ako je Silverstone duplo bolji izbor. Ali nema veza svako ima svoju racunicu, i svako je pametan za svoje pare.
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
mislim Gliga da je racunica jasna: za 600 din vise dobijam na chieftecu 48 A kobinovanih na 4 grane od 12 V a na Silverstone dobijam 2 grane od 12 V koje kobinovano daju 32A !!!
sta tu nije jasno?
i ovaj chieftec proizvodi CWT kao i mnoga corsair napajanja...a veoma mi je bitno da napajanje bude modularno i da kad vec dajem pare, se jednom zauvek resim kablova i krsha u kucistu!
99 posto uzimam chiefteca ali sad mi se pojavio i ovaj metattron prophecy od 750 w ali nemam pojma ko je proizvodjac i koliko je realno jace od tog chiefteca?
iako mnogi pricaju bezveze da zuje i tako to, tj za mnoga pricaju kako zuje, evo ja sam uzo OCZ MXS i napajanje je nechujno, hteo sam chiefteca ali evo ovaj OCZ mi ispade jeftinije nego sto je sad pa sam pazario njega, ima 3 god garanciju pa za te 3 godine moze da zuji koliko oce jer uvek mogu da ga zamenim, tako da ti je taj chieftec super, corsair i silver stone jesu bolja ali su i skuplja, barem ovde kod mene su mnoooogo skupa, tako da ako si resio da bude modular samo pichi odlichan je za tu kintu. pozdav
@Ultras1991: LC Prophecy je isto CWT, ista platforma ko Chieftec, ali su verovatno slagali bar za 100W... Zaboravi na njega, realno je mozda tek nesto malo jace od Chiefteca... @gliga79: Znaci po tebi niko osim Corsair-a ne pravi napajanja? Daj bre... Corsair jeste odlican, ali ne mora da znaci da je uvek najbolji izbor. Ako mu modularno nije neophodno, Corsair VX550 je dobar izbor, ali ako hoce modularno, onda bolje od ovog Chiefteca za te pare nece da nadje. Drugo, i sam VX550 je CWT, zar ne - ista platforma, tako da razlika izmedju VX550 i CFT-600 nije velika, u pitanju su nijanse. I zasto je SilverStone mnogo bolji izbor? SilverStone Element na primer ovako na oko deluje super, ali kod nas je tek mesec dana i vec su se ljudi zalili na njega... Da ne pricam sto su ga po testovima (onim pravim, znaci Jonny Gury) napljuvali samo tako. Pomenuti SilverStone ST50F-230 je najverovatnije FSP-build, sto znaci klasu ispod Chiefteca o kome je ovde rec... SilverStone napajanja prilicno variraju izmedju modela po kvalitetu, i uglavnom se moze za njih reci da su solidna, nikako odlicna. Npr. Zeus je vrh, ali obican strider je tek prosecan... Strider ST1500 je jedno od najboljih napajanja koje mozes da kupis, a ST1000/ST1200 su opet prosek - a ista su serija, isti OEM. Tako da kod kupovine silverstona covek treba pojedinacno da proverava za svaki konkretni model - pogotovo sto spadaju medju skuplje... izem ti to...
Vip House je glavni prodavac chieftec-a neces se pokajati odlucno je napajanje,ja gledam da uzmem 850W corsair HX serije jer mislim da je on modularno ili TX jel moze neko da mi odgovori? chiefet jeste malo zuji ali retko i za te pare je vrh napajanje kao sto rekoh pozovi VIP HOUSE oni imaju 100% LC power je cist kinez. i nema zastite od prenapona i kratkih spojeva dok chieftec ima da li ima corsair?
Vidim da se i u elektroniku razumes :))) Jel ima neka grana da si polovican ili sve znas sto se tice IT, i za tebe nema tajni ??? Da te posaljemo u N vidiju da sredis Fermija za cas, posto oni tamo neznaju naj bolje??? Chieftec je CWT pa kupuj jer to ne moze da ne valja i to je najbolje ??? Hahahha. Poznajem lika koji je genije za elektroniku. Popravlja i cak modifikuje kompjuterska napajanja, i mnogi ljudi ga cene i postuju. U tome je vec 20 god. Ogradjujem se od izjava jer ja nisam elekronicar i nemam pravo da pisem o tome. Pricam njegova iskustva: Chieftec kategorija srednja, cak dobar deo modela idu u nizi rang, i smatraju se za losija. Corsair svaki model je vrh i kvalitet za sebe. Daleko bolji i stabilnijii rezultati u testovima od Chiefteca. CWT ima nekoliko klasa napajanja od kojih se neka ugradjuju u Chieftec, koja su u vecini slucajeva losija Enermax koliko dobra u nekim serijama, ima i skarta. Postoje modeli koji su stvarno vrh ali kod nas ne mogu da se nadju. Silverstone vrhunska klasa poput Corsaira, ima i losiju klasu , ali za manju cenu, u svakom slucaju daleko od loseg. Nemacki Lc , daleko bolja i kvalitetnija od Chieftec, u bilo kojoj klasi i cenovnom rangu neko moze da sumnja i da ne veruje ali je tako
Intel Q6600. CM Hyper TX3 Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5
uz duzno postovanje mislim da je nemoguce porediti LC i Chieftec
postavio sam pitanje kao i ovde nna benchu i na sekiri i 90 posto ljudi mi je reklo da za taj novac znaci oko 7k, ne moze nista bolje i da bude jos i modularno od chiefteca tog!
48 A kombinovano plus CWT, mislim da je to kraj rasprave
Druze ja tebi nista ne prigovaram , vec iznosim svoja saznanja. Znaci ja ti na neki nacin pomazem ili odmazem , pri izboru. Ne kazem nista lose i ne moj tako da shvatis Zelim da taj chiftec radi bar ko ovo moje cudo, za koje se svi smejali, pa ispade drugacije Ovaj isti lik mi preporucio sto sam ga pominjao evo posle 1,5 god nije se komp restartovao a jedno vreme su igrice radile 12 h non stop i to najzahtevnije. a vidi konfiguraciju plus je bio 3850 znaci znanje je osnova drustva i to nam manjka. Sto kazu kako se okrenes dupe ti pozadi :)
Zemlja zove MACHINE-a,MACHINE javi se.Zemlja zove MACHINE-a,MACHINE javi se.. Molimo sacekajte..Trenutno ste ostavljeni na cekanje jer je u toku uspostavljanje intergalaktickog poziva.Kosmicki operater ce vam s javiti cim bude dostupan. :) Veza se uspostavlja..Ceka se na usera..Pocelo je odbrojavanje..Molimo sacekajte dok se user ne javi.Hvala na strpljenu .......................................................................................................
Da li je moguce da lc power prophecy 750w nema nista od zastita ?? ni over voltage, temp...nista ? ili ne pise dobro ? Vidim da je modularno i da ima 84 % i to je to
ili je ovo mozda bolje ?
OCZ 600W StealthXStream
ali koliko vidim nije modularno i 150w manje ako lc ne laze previse. za ISTE pare ljudi...dajte savet..znaci ista cena
@Ognjeni: Ne verujem, mora da ima, nego ne pise. Iako su slagali za snagu, bolji je od tog OCZ-a. OCZ je izvikan, ali problematican. Od ta dva ja bi uzeo LC (CWT je unutra, pa je verovatno sasvim solidno).
@gliga79: Zivota ti, a gde si ti video da sam ja rekao da je Chieftec bolji od Corsair-a, tj kvalitetniji? Ja sam samo rekao da za te pare, bolje modularno napajanje kod nas ne moze da se nadje. Ako ne mora modularno, onda svakako Corsair VX550.
Chieftec je CWT samo u jednoj seriji, to je ova njihova Super/Turbo serija sa CFT oznakom. To je 1000 puta testirana i proverena platforma koja radi vrlo dobro - to je ISTA PLATFORMA kao taj Corsair (CWT PSH platforma, kao i Thermaltake ToughPower npr), samo je Corsair svoje napajanje malo doradio i poboljsao. I to je jedino sto valja od Chieftec-a, ostalo (Delta GPS, Sirtec CTG, Sirtec APS) su tek osrednja napajanja, niza srednja klasa. Chieftec APS se prilicno lose pokazao i zaista spadaju u losija. Chieftec CFT je samo izuzetak koji potvrdjuje pravilo...
SilverStone napajanja su kvalitetna, ali uglavnom ne vrede pare koje se za njih traze... Jeste, imaju vrhunske Olympia i Zeus modele, novi Strider Plus se pokazao odlicno. Ostala im nisu losa, ali mogu bolja da se kupe za te pare.
A to o poredjenju LC-a i Chiefteca necu ni da komentarisem. Prvo, LC uopste nije nemacki, drugo lazu na svojim napajanjima za po 100W u proseku, trece vecina napajanja im je Huntkey, koji spada u losija. Radice to, ali nije za neke mnogo jake masine... Tek nesto pouzdaniji kinezi. Imaju par CWT modela, ali ni ona nisu Bog zna sta, mogu da prodju za te pare.
Slazem se i ja da je Corsair vrh, i da do sada nisu izbacili los model, ali to i kosta. Ne znaci da su uvek najbolji izbor... nazalost :(
:: Vidim da se i u elektroniku razumes :)) :: Jel ima neka grana da si polovican ili sve znas sto se tice IT, i za tebe nema tajni ?? :: Da te posaljemo u N vidiju da sredis Fermija za cas, posto oni tamo neznaju naj bolje?? :: Chieftec je CWT pa kupuj jer to ne moze da ne valja i to je najbolje ?? :: Hahahha :: Poznajem lika koji je genije za elektroniku. Popravlja i cak modifikuje kompjuterska napajanja, i mnogi ljudi ga cene i postuju. U tome je vec 20 god. Ogradjujem se od izjava jer ja nisam elekronicar i nemam pravo da pisem o tome. Pricam njegova iskustva :: Chieftec kategorija srednja, cak dobar deo modela idu u nizi rang, i smatraju se za losija :: Corsair svaki model je vrh i kvalitet za sebe. Daleko bolji i stabilnijii rezultati u testovima od Chiefteca :: CWT ima nekoliko klasa napajanja od kojih se neka ugradjuju u Chieftec, koja su u vecini slucajeva losija :: Enermax koliko dobra u nekim serijama, ima i skarta :: Postoje modeli koji su stvarno vrh ali kod nas ne mogu da se nadju :: Silverstone vrhunska klasa poput Corsaira, ima i losiju klasu , ali za manju cenu, u svakom slucaju daleko od loseg :: Nemacki Lc , daleko bolja i kvalitetnija od Chieftec, u bilo kojoj klasi i cenovnom rang :: neko moze da sumnja i da ne veruje ali je tak :: :: :: Intel Q6600. CM Hyper TX3 :: Asus P5QL-E :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz :: HDD WD Caviar 640 Gb. AAKS :: ATI HD 5770, 1Gb, GDDR5 :: :: :: ::
Sad samo nisu iste komponente,5870 je bio sam za test,sad je GTX295 i jos jedan rdva radijatora pride..Memorija je OCZ Blade 1200 Mhz 2x2 GB dok je tu OCZ Flex 4x1 GB itd..Da ne duzim.Lepa slika svakako
e, zamolio bih te, kad budes imao vremena, ako ti nije tesko, slikaj Enermax-a sa strane gde ulaze molex konektori bez kablova bez icega i stavi shot, hocu da vidim kako mu izgledaju ulazi, a nisam nasao sliku...
Pa slika je ista iz teme gde sam radio review sa ATI Asus 5870..Nije nova slika.. A za cebence sam ti objasnio i prosli put da nije cebence vec mali prekrivac za jastuk made by India :) To sam prekrio sugavi produzni kabal koji je kvario ambijent.Crko mi protektor,treba da kupim nov.Sreca imam UPS pa ne moram da zurim.. Ok slikacu.Nemam sad digitalni aparat al cim uzmem odradicu slike.. P.S.Uskoro treba da ga i cistim iznutra pa cu unutrasnjost da slikam.. Skoro pa sam zavrsio modovanje kucista..Trebalo mi je samo godinu dana :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647714. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.