A na forumu pominju da je testirano sa i7980 i 4x5870, ti si brate Rufe može biti planirao štogod jače?
Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous. Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
:: @raic :: nisu losa, kokretno vise bi me zanimalo ovo od kilovat. jedino sto imaju previse railova, to bih onda stalno morao da preracunavam koliko je koji napregnut, a to mi se bas ne radi... medjutim, nije ni ono losa opcija. imacu to na umu.: ::
izvinjavam se, promaklo mi. tj procitao sam al nisam registrovao. prolupao sam od citanja review-ova.
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
:: pa WinWin, rekao sam ti. Okreni Emmi pa probaj da porucis, trebalo bi da moze. ::
nadam se da si u pravu. evo juce sam procitao review nekog ss element psu-a koji je imao dva raila pa je ispalo da jedan nosi ceo teret... http://jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&op=Story4&reid=164 na dnu strane se nalazi tekst o tome. znaci skroz bezveze. procitao sam review na sekiri, moram priznati nisam ocekivao da ce biti toliko dobro. razmislicu jos malo. nije lose dobiti ni 1000w po ceni 850w.:D
::Ne moraš preterano da brineš oko toga, novija napajanja sumnjam da imaju problema sa rasporedom kao ranije što je bilo
::Ima u hellas Legion X2 za 16500, noviji model, tvrde da ima 36A po railu, šta god priključio ne bi trebalo da ima problema
::Evo na šjekiri ga pominj ::http://www.pcaxe.com/hardver/napajanja/lc-power-legion-x2-1000w-v23/strana-
::Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous ::Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.
evo cisto da javim sta sam uradio...:) dobio sam dojavu iz gigatrona da corsair nece dobijati jos minimum 2 nedelje, ako ne i vise, pa sam od njega odustao. odlucim se da kupim xfx 850w, kad ono ni njega ne veruju da ce skoro uvoziti. divota. na kraju sam odlucio da izmedju st850f-p i lc powera legionx2 1000w ipak dam malu prednost silverstonu... i zamislite iznenadjenja kad su mi rekli da ga imaju na lageru!:))
u svakom slucaju, pakovanje je odlicno, ne bi trebalo da bude (vidljivih) posledica cak i ako ga ispustite sa malo vece visine.:) za napajanje ne bih rekao da je bucno (kod mene veoma vazna stavka), dobija se dosta kablova od kojih neki (pciex 6/8pin) imaju kapacitatore ispred konektora, sto moze biti malo nezgodno posto se na tim mestima kabl ne moze saviti.
12v grana se po hw monitoru ne pomera sa 11.93, sto nije lose, mada moram priznati da sam ocekivao malo vise, nekih barem 11.97, no dobro.
ploca je u biosu prvo isto pokazivala 11.93, a drugi put je pisalo 11.84.... zanima me koliko je tacan merac na ploci? posto bi to vec bilo malo razocaravajuce ako je ploca u pravu....:/
eto ako moze neko da mi odgovori na to pitanje, pa da znam da li je ovo bila odlicna ili samo dobra kupovina.:) i puno hvala svima koji su odgovarali u ovoj temi, pomogli ste mi da se odlucim!:)
asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui
da ti je stanje robe kod ovih nasih lopova najvise pomoglo kod izbora.
E sada ni jedan od tih sensora nije preterano pouzdan, najpouzdanije bi bilo da ga nakacis na PSU tester-naravno ako mozes da ga nadjes, odnosno ako ga neko od tvojih poznanika poseduje.
Medjutim ta napajanja su vec u debelom high segmentu a imas i garanciju, tako da ga hajci do mile volje i ne opterecuj se brojkama previse.
U ostalom tako se ne proverava napajanje, ako vec gledas taj parametar onda ti treba merna tacka a ona se ne nalazi u idle-u, vec debelo preko 50% iskoriscenja. Tek u tim uslovima mozes doci do realnog pokazatelja stabilnosti napona.
pa to stoji, ali makar znam da imam odlicno napajanje, da nisam kupio losije nego sto sam mogao. ako sam dobro izracunao moja konfiguracija vuce negde oko 30ak ampera (hddovi sami uzimaju 10a), dakle nije predaleko od polovine. pri full loadu kada igram mirrors edge ili nesto drugo, po hwmonitoru, 12v voltaza se ne mrda. sve vreme je zakucana na 11.93, i smatram da je to super. sad sam miran sledecih nekoliko godina...:)
@raic: uradjeno. opustih se i vozam ga samo tako.:)
:: da ti je stanje robe kod ovih nasih lopova najvise pomoglo kod izbora :: :: E sada ni jedan od tih sensora nije preterano pouzdan, najpouzdanije bi bilo da ga nakacis na PSU tester-naravno ako mozes da ga nadjes, odnosno ako ga neko od tvojih poznanika poseduje :: :: :: Medjutim ta napajanja su vec u debelom high segmentu a imas i garanciju, tako da ga hajci do mile volje i ne opterecuj se brojkama previse :: :: U ostalom tako se ne proverava napajanje, ako vec gledas taj parametar onda ti treba merna tacka a ona se ne nalazi u idle-u, vec debelo preko 50% iskoriscenja :: Tek u tim uslovima mozes doci do realnog pokazatelja stabilnosti napona :: :: :: :: Lala 4ever! :: http://spedr.com/4tb3 :: :: `Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.