Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Šta mislite o ovom napajanju.....
STRANA 2 OD 2
recyclebin re 18.08.2010. 18:57 #237903

status: user
broj poruka: 98

rade ch napajanja sa upsom, ali samo sa pravim upsom!

ne razumem se najbolje u upseve i sta tacno treba da ima doticni ups, ali ako ups kosta 400e i vise onda ch radi!

CFT-1200G-DF je vrh napajanje!

a, ako `oces da teras mak na konac trazi ili pare ili SilverStone Strider Plus ST1000-P, koji je adekvatna zamena za tog cors (verovatno i bolja sudeci koliko cors ima po forumima, crk`o tx, crk`o hx)

u sustini njima je verovatno jeftinije da ti kupe stridera u microsystems-u nego da ti daju kes na ruke pa makar to bilo i 15000! (njih strider ne kosta 21000 - verovatno mnooogooo manje, te moze preko racuna, te moze zamena za nesto), najskuplje im je da vade kes!!!!

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
NMY 12V Amp... 18.08.2010. 19:01 #237904

broj poruka: 1509
1. Chieftec 1200W ~ 90A (Sirtec)
2. Corsair HX1000 ~ 80A (CWT)
3. Silverstone Strider 1000W ~ 80A (Enhance)
4. Cooler Master M1000 ~ 80A (Enhance) (ova dva zadnja su verovatno identicna)

Ja bih uzeo Chieftec objerucke...
Ne znam zasto se neki toliko zale na Chieftec, pa ne prave sva napajanja Delta i slicni...

Toliko...

https://www.tinyurl.com/ye5z6bn

ATI je bas poznat po tome sto se klokuje dobro a pogotovu sto dobro skalira! Treba jedno 100 Mhz OC za svega 2 FPS u skoku ahaha!
Default je keva! Pa koliko dobijes to ti je! ATI je takav i to je fakat!

mikac962 Re: 18.08.2010. 22:38 #237970

broj poruka: 555
Neispravnih Corsair napajanja sam se nagledao koliko hoces, tako da ni tvoj sluvcaj nije bas neki izuzetak. Sto se tice Chieftec napajnja, ovo je iz Super Power serije, a to im je dobra serija napajanja. Jedino se postavlja pitanje da li ti treba tako jako napajanje, ali bih ga ja na tvom mestu prihvatio.

Ruff Re: Re.... 19.08.2010. 00:35 #237987

broj poruka: 829
sto rece raic, nakon cuvenih 45 dana, po zakonu moraju ili da ti daju novo isto (ili slicnih karakteristika) napajanje ili da ti isplate sadasnju cenu tog napajanja, a iskreno bih voleo da vidim gde hx1000 mozes naci za 15500, kada hx850 kosta 180e (iako ga nemaju).
http://www.itsvet.com/proizvodi/corsair/comp_comp_powersupply/producer/63

btw, u gigatronu (koji jedini trenutno ima hx napajanja) ne bi trebalo da uvoze novu turu corsaira minimum jos nedelju dana. tako da od njih ne mogu da kupe... trenutno.

ako trazis alternativu za psu, posto sam pre nedelju dana trazio sebi napajanje, mogu ti reci kako po meni idu po kvalitetu:
corsair hx serija, xfx black edition, silverstone strider plus, enermax revolution.
kod mene su uslovi bili modularno i 850w, ali kvalitet se manje vise prenosi kroz celu seriju.
prve dve serije nema u beogradu, tako da nista od toga. za enermax mislim da isto nema, tako da ako hoces da promenis brend pogledaj strider plus seriju, sveze sam kupio jedno i veoma sam zadovoljan.:)
a ako se dobro secam, postoje neka cooler master napajanja visoke vataze koja i nisu bas dobra koliko bi trebalo da budu, tako da obrati paznju.

a mozda je najbolje da sam nadjes sta ti odgovara, na ovom sajtu ima dosta reviewa psu-a:
http://jonnyguru.com/

srecno.

asus p5k, e4400@3GHz, geil ultra 6gb, ga 9600gt oc silent
wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, st31000528as barracuda R.I.P., f2 hd154ui

::
:: Da,lepo je to tražiti pare nazad,ali oni hoće da mi isplate cifru koja stoji na računu,15500 din(što je nekih 150 E),a pre 2 godine kada sam kupio napajanje to je bila cifra od oko 220-230E.Složićete se da bih napravio sjajan posao od 220,napravim 150E-milina
ggavra Ćif & UPS 19.08.2010. 09:39 #238018

broj poruka: 29
Suština iz testa je:

PSU 850, 1000 i 1200DF su bazirani na DELTA Electronics platformi koja je poznata po nekompatibilnosti sa UPS-evima, što je i ovaj test potvrio, odnosno, pri opterećenju preko 270 W UPS se isključivao uz poruku `preopterećen`.

Ovo je tumačenje iz pomenutog testa.

Poz.

Mixx Re: RE,re,re..... 19.08.2010. 10:06 #238025

broj poruka: 2931
Proslo 45 dana? PARE NAZAD!!! ne moraju oni da kupuju u maloprodaji, jednostavno nadjes u bilo kojoj prodavnici odgovarajuce napajanje, trazis im profakturu, odneses u Monitor i oni ti daju pare da TI kupis u maloprodaji. tako im cinis uslugu, spasavas ih problema oko garancije:)
ponavljam, ako je proslo 45 dana, ODMA PARE NA RUKE ili ODMA INSPEKCIJA!!

:: Da,nemogu da kažem,ljudi iz monitora su ipak korektni,dali su mi neki LC power da se služim dok je Kors bio u servisu i prošlo je famoznih 45 dana i sad se koljemo sa uvoznikom od koga i sam monitor zavisi,a ti likovi neće skoro ništa uvoziti,već nude to što imaju-rekoh već CM 850,Ćif 1200.Predložio sam da monitor kupi u drugoj maloprodaji nešto odgovarajuće,ali odgovor je bio da to nerade,jer tek onda neznaju šta će sa garancijom,obzirom da ovako prolaze sa svojim uvozniko,a kako će te sa tuđim ostvariti pravo na reklamaciju.Inspekcija i udruženje za zaštitu potrošača su mi zagarantovani,ali gledam za sada da nekako isplivamo bez svega toga
mslavko82 19.08.2010. 10:28 #238029

broj poruka: 721
Uzimaj taj Chieftec i jos ih pohvali pride, a ne da ih kudis. Taj Chieftec je vrhunsko napajanje - ume i Sirtec da odradi dobar posao. Plus je jaci od tog Corsair-a kojeg si imao. Uzimaj i ne brini...
Mixx Re: 19.08.2010. 12:51 #238046

broj poruka: 2931
poenta je u tome sto je covek mogao da kupi chif da je hteo, a i sto bi uzimao nesto sto ocigledno ne radi kako treba (mislim na nekompatibilnost sa upsevima). uostalom, garancija vazi na corsair. sta mislis da se desava sa napajanjem koje prodavac vrati dobavljacu>uvozniku>proizvodjacu? mislis da ce corsair kad i ako to napajanje stigne do njega ponuditi chieftec u zamenu? ne nego ce nazad do dobavljaca/prodavca stici ili isto/bolje corsair napajanje ili puna refundacija u evrima

:: Uzimaj taj Chieftec i jos ih pohvali pride, a ne da ih kudis. Taj Chieftec je vrhunsko napajanje - ume i Sirtec da odradi dobar posao. Plus je jaci od tog Corsair-a kojeg si imao. Uzimaj i ne brini...
gliga79 Corsair 19.08.2010. 13:08 #238048

broj poruka: 4641
Je bolji od tog Chieftec-a za klasu. Da li uzeo 1000w ili 1200w sve ti je jedno, oba su za entuzijaste.
Chieftec, nikad nece biti u rangu sa Corsair-om.

A4Tech, XL-740K,Oscar. A4Tech X7, G800
Thermaltake Soprano RS 200
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, AAKS
ATI Sapphire HD 5770, 1Gb, DDR5
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647718.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs