Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Pomozite ljudi pre nego sto skrcam sve !!!
STRANA 2 OD 2
BassivitY Re: Pocujte... 16.10.2010. 19:07 #253398

status: user
broj poruka: 911
spor je jer si ga bootovao sa diska ...i da ,nijedan sistem nemoj da rezes na 16x ,sistemi (svi) se rezu najsporije ,znaci onoliko koliko ti rezac dozvoljava ...

A ne bi bilo lose da reinstaliras windows ,taman ces da osvezis komp

CARPE DIEM

:: Mis preko UBUNTU-a, RADI !!! To sto je UBUNTU najsporija stvar koju sam iskusio, nema veze, doduse mozda je zato sto sam ga narezao na 16x, a mozda je trebalo na maximum!
::
:: LM xD, po mom misljenju, a verujem i ostalih, naravno i Piska koji bi dobio opkladu sledi da treba da resujem Windows, sto je u ovom slucaju totalno ludilo, posto je u neverovatnom haosu, jos bez misa BeckUp bih pravio 5 dana... E, sad, da li postoji neka alternativa? :
:: Don`t drink and drive, take joint and fly .
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gilopile @AndRey 16.10.2010. 19:23 #253404

broj poruka: 9459
Skines lepo http://www.hirensbootcd.net/download.html?ver=10.0 ,narezes preko nera image,ostavis taj narezan disk u dvd citacu,restartujes comp.U biosu postavi first boot device na dvd i izaberes live XP.Kada se podigne sa cd-a win,onda imas pristup hdd disku i njegovim particijama,pa prebacuj gde sta hoces.

Ps: Ma znas ti to sve,al` te mrzi do zla Boga.:)

(c) 1982 Sinclair research Ltd

AndRey Re: @AndRey 16.10.2010. 19:33 #253405

broj poruka: 324
Ih, pa koga ne mrzi...xD Hvala brate, puno...

Don`t drink and drive, take joint and fly . )

:: Skines lepo http://www.hirensbootcd.net/download.html?ver=10.0 ,narezes preko nera image,ostavis taj narezan disk u dvd citacu,restartujes comp.U biosu postavi first boot device na dvd i izaberes live XP.Kada se podigne sa cd-a win,onda imas pristup hdd disku i njegovim particijama,pa prebacuj gde sta hoces
:: Ps: Ma znas ti to sve,al` te mrzi do zla Boga.:
:: (c) 1982 Sinclair research Ltd
raic ... 16.10.2010. 19:37 #253407

broj poruka: 9006
A imaš pristup i iz onog ubuntua što si ga već skinuo.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

gilopile Re: ... 16.10.2010. 19:40 #253408

Jbg Raicu,taman smo mu malo zakomplikovali,a ti da digne preko ubunta,laganica!

:: A imaš pristup i iz onog ubuntua što si ga već skinuo
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
raic Jbg, upropastio sam foru 16.10.2010. 19:44 #253409

Što da ne kad malo bolje razmislim, kad već ne daju pare za pomoć aj bar malo da ih zajebavamo.

Ma kakve pare, ni pivo da pošalju...

Kakvo crno pivo, neki odu a ni da zahvale...

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

AndRey Ihhh... 16.10.2010. 20:01 #253415

Pa nemoj da ste na kraj srca... Evo odo sad na pivo, pa cu da pijem i za vas....) Hehe...
A, ovo sranje nek ceka... Pozz...

raic E jebeš čoveka 16.10.2010. 20:07 #253417

Neka neka, vratićeš se ti ovde pa ćemo da vidimo ko pije pivo a ko kuvanu rakiju.

Pisko Re: ...skayu 16.10.2010. 20:11 #253420

broj poruka: 6672
IRQ, kolega, ili duhovi što ih nazivamo. Jeste da nama bilo koji uređaj koji se nakači na usb izgleda isto kao usb potrošač, ali, operativnom sistemu i samoj ploči nije, upravo, razliku prave HID-ovi tj. human interface device (miševi i tastature, grafičke table i pointeri i ne znam ni sam šta još tog tipa), jer, oni zahtevaju IRQ kojima bi bili non-stop sa pravom prvenstva, i u stvari, trebaju ih dosta. Nekad su bili na PS-2 i tastature i miševi, a sada suprotno. Dobitak je hot-swap bez bojazni od riknjavaja, a gubitak je - moguća komplikacija da to nikako ili tek nekako neće da proradi. Eto, ja baš sada imam taj problem ali na najnovijem linux-u, ubuntuu. Prethodne verzije ga nisu imale, nova, ima. Problem je možda povećan time što imam tastaturu (usb) koja ima multimedijalne i razne druge kontrolere na sebi, između ostalog, i scroll i dugmiće koje ima i mišonja, tako da ih većina operativnih vidi kao dva miša... i, sad mi se u linuxu jednostavno isključi levi klik, nekad i desni (pointer se kreće ladno, i radi `hoover` tj. ikonice i komandna dugmad reaguju kada je miš iznad njih, ali ne reaguje na klik)... miš radi na log-on ekranu, ali kad se ubuntu podigne, kitoyko. Ovo pričam jer si pomenuo novu instalaciju. Ne garantujem da će nova instalacija da popravi stvar, čak, može da je pokvari tamo gde je radilo (moj primer), ali, kad već ne radi, a win je u haosu, treba do da uradi. A to što si clear CMOS-om naterao i operativni sistem da prorade tastatura i miš, jeste zato što IRQ-om upravlja ploča, ali, moderni OS-evi upravljaju BIOS-ima ploča i sami raspodeljuju IRQ-e (u stvari šalju komande i setovanja bios-u ploče). To se može - kod nekih bios-a i ručno namestiti i time prepišati logika windowsa - linuxa, koja očigledno, ponekad zakaže. U stvari je čudno kako to sve i radi na toliko računara, koliko izvedbi i nepoštovanja standarda ima, ali, uglavnom radi. Kolezi, bio si na pola pravog puta, jes` bios, al` jes` i njidonjs.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

:: @Pisk
:: Objasni mi kako onda mis ne radi posle nove instalacije?Nadovezujem se na celu tvoju pricu koja zapravo ima smisla.Ali objasni mi samo taj detalj.Mis ne radi samo na jednom portu
:: Dignes nov win ,jednom,dva puta,mis i dalje ne radi..USB port ne daje znake zivota.Mis radi na drugom kompu kao i tastatura..Gremlini
:: CLEAR CMOS,vadjenje baterije.Masina stoji ispraznjena od napona 30-45 min
:: Palis masinu..Sve radi..Hm..Cudno zar ne..Zato sam i pripisao taj problem samoj ploci
:: Sto je najgore,taj USB nije hteo da radi samo sa misem i tastaturom recimo,ali je zato radio sa drugim uredjajima.
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
GTX295 The Best Vantage Score
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
gilopile Re: E jebeš čoveka 16.10.2010. 20:42 #253422

eeee,tako ti je to moj ti,kad je povuci-potegni tu su,a kad treba da se pocastimo,onda kitana!

@AndRey,nego daj ti lepo adresu,pa da skokne neko od nas(ko je najblizi relacijski) pa da ti to sredi,rekoh,da mozes na miru da pijuckasSala mala,samo ti cepaj prika:)

:: Neka neka, vratićeš se ti ovde pa ćemo da vidimo ko pije pivo a ko kuvanu rakiju
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x1GB Samsung - HD4850 - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `8
mikele79 re 17.10.2010. 00:04 #253459

broj poruka: 99
Meni se to takodje dogodilo, instalirao sam neke nove drajvere, restartovao ga i mis mrtav, nema dole ni svetla, sta sve nisam pokusao, i menjanje mesta i cuda , i jok, na kraju sam se iznervirao i reinstalirao sistem i sve je odma proradilo kako treba, jednostavno je zabagovao ko zna iz kojeg razloga!

Tako ako ne uspes nista, reinstaliraj sistem i resices problem 1000%

IceCream zbuniti Bila 17.10.2010. 01:10 #253469

broj poruka: 791
pa dobro ako nevidi jednog misa ti mu zvekni dva mozda progleda
vrlo cesto takve `fiks` ideje odrade posao

Vaskev re 17.10.2010. 09:04 #253492

broj poruka: 1673
Deinstaliraj softver za misa.
Obrisi drajvere u device manageru za misa i za usb portove, hubove itd.
Restartuj komp (vazno).
Probaj da ponovo dignes sistem.
Ako posle ovoga ne nadje ispravno portove i mis ne proradi...
Pokreni reinstalaciju Win-a preko postojece (pregazi staru verziju)- ako postoji neki konflikt ovo bi trebalo da ga resi.
Ako i ovo ne pomogne uradi clean install Win-a od nule - ovo sigurno resava problem ukoliko nije hardverske prirode (postoji mogucnost kod neuparenih komponenti ali kod tebe je to vec radilo tako da nije taj slucaj).
AndRey Eheeeee... 18.10.2010. 23:25 #254068

E, ljudi, da se zahvalim svima na saradnji xD, pomoci i ulozenom trudu...

Inace, problem sam resio reinstalacijom Windowsa, jer je mis hteo da radi u CDOS Ubuntu, tako da je posle toga, to bilo logicno resenje, mozda je moglo da se resi i zajebancijama sa BIOS-om, ali rekoh da se ne za`ebavam za dzabe, kad vec ne moram, a realno ni ne znam...

Inace instalirao sam Windows 7 x64 Basic, rekoh da vidim i to cudo...

Jos jednom hvala... Pozz...

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs