Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
jeste da kosta ali i vredi!!!
STRANA 2 OD 3  
vuk125 ..... 26.11.2010. 02:35 #266169

status: user
broj poruka: 2929
AMD Konfa.
MB:Asus Crosshair IV Formula = 185e
CPU:Phenom II X7 1090T BE = 195e
RAM:2x2GB Geil Evo Two 2200Mhz = 144e
VGA:Sapphire ATI 6870 1GB = 200e
CASE:CM Stacker = 110e
PSU: Corsair HX1000 = 190e
COOLER: Corsair H70 = 100e
Evo najskuplja AMD konfa koju sam mogao da napravim prema postojecem cenovniku ono naj naj od AMD-a

Oko 1120e ukupno.

Ta njegova konfa ne vredi 1300e sigurno u radnji a kamoli polovna u oglasima.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
SkyFire ... 26.11.2010. 04:41 #266171

broj poruka: 18472
Zavisi o kojoj se ovde vrednosti prica!Trud i volja,znanje,umece,ljubav je neprocenjiva!
Fizicki te komponente ne kostaju toliko koliko on trazi ali njegovo pravo je da trazi i da ceni svoj trud.Da li ce te pare dobiti to je jako diskutabilno i verovatno da ne..
Sustina ovog threada jeste ideja.Ideja se u svetu svugde placa.neko mora da probije led.

Treba imati pare?E da su samo pare u pitanju.Treba imati ideju,znanje,volju,trud i uloziti mnogo strpljenja i ljubavi u sve to..
O ovom ne moze da polemise svako jer situaciju vidi iz jednog ugla.
Samo pravi entuzijasti i ljubitelji u hardver shvataju sustinu.Ostalima je to spansko selo!

Ovaj projekat ima najvecu sentimentalnu vrednost ,sve ostalo je manje bitno!

Dozvolite coveku da ceni sebe i svoj trud a da li ce to da proda ostavite da tu brigu on vodi.
P.S.Gresku pravi sto uopste i prodaje ali ne ulazim u razloge..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.png
GTX295 The Best Vantage Score
http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png

Skeletor9 .. 26.11.2010. 07:03 #266174

broj poruka: 422
ponovicu jos jednom da ovo vredi mnogo vise od 1300 e....!!!!

ostali ovde koji su se izlupetali lepo neka kupe polovnog juga za te pare jer je to ta filozofija...

koji trud?? ne mogu da kazem nista drugo osim da su svi koji su to izjavili klasicne zavidne budale... nista drugo osim toga, Sky slazem se potpuno sa tobom, kod ove konfe cak uopste nije toliko ni vazno sta je u njoj( a dobre su to komponente), vec njena detaljnost i sredjenost, mnogi od nas ovde da imaju za konfu i po 5000 e ne bi znali da je tako srede... ovde stvarno nema mesta zavisti nego lepo kapa dole coveku i konfa vredi svaki dinar!!

http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg/

DFI DK P45-T2RS
Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black,PUSH&PULL
2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES (1132Mhz)
ATI RADEON HD 5850
NZXT Lexa S Neon Moded
Mad Catz R.A.T. 7

TheBear Pratio sam rad na ovom kucistu 26.11.2010. 08:07 #266175

broj poruka: 6502
i drago mi je da je neko nas izabran na MDPC sajtu.

Samo mene kuciste uopste nije u pocetku toliko fasciniralo, lik je otisao i odradio plastifikaciju, ok to moze svako od nas da uradi bez problema, tek posle je stavio ventilatore i sleeve i malo modifikovao osvetljenje, kuciste kao kuciste je plastificirani Stacker to moze svako da napravi, jeste na kraju sve isplao ekstra u svakom slucaju, samo mene iskreno nije toliko odusevilo kuciste.

Ima istine u tome sto Gile prica, zaista su slike fenomenalne a to i treba za MDPC, ne nosi im on kuciste licno, samo salje slike, to je mnogo mnogo uticalo na izbor sigurno !

E sad dolazim odo toga dal je realno da on trazi 1300 evra za ovu masinu sa hardverske strane sigurno ne, jer te komponente ne vrede uopste toliko. Vuk jelepo sklopio dve mnogo jace masine za manje para i to nove.

Ali ako posmatramo iz ugla MDPC i da se dobija PC koji stoji na tom sajtu to je vec diskutabilno, neko ce mozda dati 1300 evra mada iskreno mislim da ne vredi kusite toliko, njemu koji je radio moze da bude i neprocenjivo...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tarminirva Gargamelu 26.11.2010. 08:22 #266176

broj poruka: 32
Ti si klasican KRETEN. Ej, 1300 evra za polovan sistem sa fosilnom kartom. Cvrc promenio diode. Pa ti ako si dijabola uzmi pa ga kupi. Sve to djuture sa tim slivovanim gajtanima ne vredi vise od 800 evra. Za te pare moze da se kupi duplo bolji racunar, pa cak i da ostane kinta za vodeno hladjeneje. Pa sta ako je ulozio trud. Pa nije nosio dzakove.

:: ponovicu jos jednom da ovo vredi mnogo vise od 1300 e....!!!
::
:: ostali ovde koji su se izlupetali lepo neka kupe polovnog juga za te pare jer je to ta filozofija..
:: koji trud?? ne mogu da kazem nista drugo osim da su svi koji su to izjavili klasicne zavidne budale... nista drugo osim toga, Sky slazem se potpuno sa tobom, kod ove konfe cak uopste nije toliko ni vazno sta je u njoj( a dobre su to komponente), vec njena detaljnost i sredjenost, mnogi od nas ovde da imaju za konfu i po 5000 e ne bi znali da je tako srede... ovde stvarno nema mesta zavisti nego lepo kapa dole coveku i konfa vredi svaki dinar!!
Mortificat Re 26.11.2010. 09:33 #266180

broj poruka: 3519
Ovo se zove entuzijazam! Svaka mu cast na trudu. Sad da li ce ga prodati za ove pare u to necu da ulazim.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

vuk125 Re: ... 26.11.2010. 09:34 #266181

Trud jeste veliki i jeste lepo uradjemo tu nema price ali to nije namestaj luj 14-ti niti Rembrant nego se radi o PC elektronici koja vrlo brzo gubi vrednost
Onaj ok ima da da 1300e za HW ovo sigurno da kupi nece.
Jel bi ti kupio ovo za 1300e iskreno.
Onaj ko daje 1300e za PC nece se zaleopiti za izgled.
:: Zavisi o kojoj se ovde vrednosti prica!Trud i volja,znanje,umece,ljubav je neprocenjiva
:: Fizicki te komponente ne kostaju toliko koliko on trazi ali njegovo pravo je da trazi i da ceni svoj trud.Da li ce te pare dobiti to je jako diskutabilno i verovatno da ne.
:: Sustina ovog threada jeste ideja.Ideja se u svetu svugde placa.neko mora da probije led
:: Treba imati pare?E da su samo pare u pitanju.Treba imati ideju,znanje,volju,trud i uloziti mnogo strpljenja i ljubavi u sve to.
:: O ovom ne moze da polemise svako jer situaciju vidi iz jednog ugla
:: Samo pravi entuzijasti i ljubitelji u hardver shvataju sustinu.Ostalima je to spansko selo
:: Ovaj projekat ima najvecu sentimentalnu vrednost ,sve ostalo je manje bitno
:: Dozvolite coveku da ceni sebe i svoj trud a da li ce to da proda ostavite da tu brigu on vodi
:: P.S.Gresku pravi sto uopste i prodaje ali ne ulazim u razloge.
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
vuk125 Re: .. 26.11.2010. 09:52 #266184

Ja sam rekao da je ovo umetnoocko delo prakticno, niko nije zavidan nego ja licno za to ne bio dao te pare jer mogu mnogo bolje delove da kupim za 1300e, kada bi kupovao novi komp u tome je poenta.
Odradjeno je stvarno vrjunski i tu nema price i steta sto ga prodaje uopste i to sto mu niko ko ganja HW nece dati 1300e.
Jednostavno tako je.

:: ponovicu jos jednom da ovo vredi mnogo vise od 1300 e....!!!
:: ostali ovde koji su se izlupetali lepo neka kupe polovnog juga za te pare jer je to ta filozofija..
:: koji trud?? ne mogu da kazem nista drugo osim da su svi koji su to izjavili klasicne zavidne budale... nista drugo osim toga, Sky slazem se potpuno sa tobom, kod ove konfe cak uopste nije toliko ni vazno sta je u njoj( a dobre su to komponente), vec njena detaljnost i sredjenost, mnogi od nas ovde da imaju za konfu i po 5000 e ne bi znali da je tako srede... ovde stvarno nema mesta zavisti nego lepo kapa dole coveku i konfa vredi svaki dinar!
:: http://img27.imageshack.us/i/1325v10001250mhz.jpg
:: DFI DK P45-T2R
:: Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black,PUSH&PUL
:: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIES (1132Mhz
:: ATI RADEON HD 585
:: NZXT Lexa S Neon Mode
:: Mad Catz R.A.T.
obradmi Kuciste je lepo ,meni se svidja 26.11.2010. 09:56 #266187

broj poruka: 7737
ali ne vredi te pare nikako ,moze da proda nekoj ovci ko se ne razume.Dosta ljudi pada na dizajn ,Mac je najbolja potvrda.
Scyter Re: 26.11.2010. 09:59 #266189

broj poruka: 8138
Lepo i profesionalno urađeno, nema šta.

vuk125 @Skeltor9 26.11.2010. 10:00 #266190

Ajde iskreno ti da imas 1300e i da hoces novi komp pre bi uzeo to njegovo - jeste prelepo, ili ovo:

AMD Konfa.
MB:Asus Crosshair IV Formula = 185e
CPU:Phenom II X6 1090T BE = 195e
RAM:2x2GB Geil Evo Two 2200Mhz = 144e
VGA:Sapphire ATI 6870 1GB = 200e
CASE:CM Stacker = 110e
PSU: Corsair HX1000 = 190e
COOLER: Corsair H70 = 100e
Evo najskuplja AMD konfa koju sam mogao da napravim prema postojecem cenovniku ono naj naj od AMD-a

Oko 1120e ukupno.

Mortificat ... 26.11.2010. 10:04 #266194

broj poruka: 3519
Stacker je malo skuplji, nije bas da je 110e. Negde oko 16k.

Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP3

vuk125 Re: ... 26.11.2010. 10:07 #266195

Ja toliko platio u Desku ne znam koliko je sad ali za 110e ima da se kupi odlicno kuciste
ne mora biti Stacker.
:: Stacker je malo skuplji, nije bas da je 110e. Negde oko 16k
:: Crosshair IV Formula/X6 1055T + Prolimatech Super Mega/XFX GTX 260/2x2GB DDR3 Geil Ultra Plus/Barracuda 1TB 32MB/CFT-600-14CS/Chieftec DX-BD-U/Asus VW225N/Altec Lansing ATP
MilosNBG ... 26.11.2010. 10:14 #266197

broj poruka: 1586
Da radim nesto ovako, radio bih samo za svoju dusu i nista vise. Ajde prazno kuciste, tu bi mozda i mogao da iscupa vise para nego koliko kosta obcan Stacker, ali ovako u paketu... Tesko.
Uvek bih pre ovog uzeo recimo ovaj Vukov predlog nego masinu samo zbog toga sto izgleda boli glava.
A sam rad je stvarno perfektan, tu nema sta reci

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

gile23 ... 26.11.2010. 10:55 #266206

broj poruka: 9121
Ovo kuciste jeste dobro i covek je ulozio dosta truda i rada, kuciste smo svi mi videli sa fotografija, a kada bi ga videli uzivo verovatno ne bi bili nesto preterano fascinirani.

Covek jeste ulozio dosta vremena, novca i dobio je pravo umetnicko delo, ali ovakvo neko kuciste bi mogao skoro svako da napravi ko ima zelju za necim ovakim (Sky Fire :)).

Svet kompjutera je imao rubriku SK Case Chase, gde su za 7 dana modovali kuciste, neka kucista su imala glupu temu, ali neka su odradjena slobodno moram reci i bolje od ovog. Pod modom ne podrazumevam plastificiranje i peskarenje, nego dodavanje pleksiglasa, pravljenja nekih figura u njemu dodavanja mehanizma itd. Sto je mnogo ozbiljnije od ovoga, a niko ih nije nagradio, iako su imali kucista koja su izgledala mnogo bolje ?

Da je ovaj lik uzeo Macbook Air ili iMac i da je sa njim pravio ovakve fotke u pravom okruzenju, ovaj njegov mod bi izgledao smesan :). Jer kako god on uradio mod, Mac ce uvek lepse izgledati :).

Dalje neko pomenu ceni se ideja, da naravno da se ceni, ali samo ona ideja koju mozes da realizujes, dzabe ti ideja ako ne mozes to da realizujes.

Inace ja da sam nesto slicno odradio, kuciste ne bih sigurno prodavao. Ali ovako sredjen PC zahteva stalno odrzavanje :).

Inace vecina onih fotki spada u stock fotografiju (fotolia, istockphoto,...). Pogledajte malo po fotolia-ji i istockphoto.com kako izgleda hrana pod objektivom profesionalca, a onda pogledajte tu istu hranu uzivo. Nadam se da ce vam tada biti jasnije sta profesionalni fotograf moze da odradi :).

Pozdrav!
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
ctrl re 26.11.2010. 11:58 #266227

broj poruka: 779
Kućište je ušlo u Million Dollar PC klub i za 1300 uz komponente dobijaš i tu titulu
(možda neki napaljeni klinac ubedi oca tajkuna da mu baš to treba,pa može da se kurči po kraju i šire kako poseduje nešto jedinstveno)
Naravno da komponente vrede manje ali kao što rekoh dodajte titulu `MDPC 036` i realno je da čovek želi da naplati malo i trud i rad koji mu je trebao za tako nešto (on najbolje zna koliko je toga uložio)
Pogledajte samo ostale radove,biće vam jasnije koliko je ustvari teško ući u uži izbor a kamoli pobediti.Svako kućište je perverzija za sebe.
Gledajući iz aspekta da ga je pravio sebi za 29. rođendan,možda bi bilo najbolje da ga ostavi za svoja buduća pokoljenja (ja bih tako uradio)
pwner ... 26.11.2010. 12:40 #266235

broj poruka: 475
Opet kazem, 1300e?!? WTF?
Sto se tice ovog nerazumevanja i budala, vi, entuzijasti, kupite njegovu konfu odmah :)
Razumem i ja da zelim da prodam nesto od 1000e za 1300e, jer sam ulozio svoj trud u to :)

Ps Jos da je 1000e bilo bi dobro

edit posto je neprocenjiva konfa, kupite je za 1300e (dzabe je) i onda uzivajte u carima navedenim, koje ja ne osecam i ne vidim
SkyFire Re: Re: ... 26.11.2010. 14:03 #266252

Ako si primetio pocev od posta #266155 sam nagovestio da hardver zastareva i da gubi cenu..Jedan je vid gledista na koji mi gledamo a to je fizicka vrednost komponenti.
Ali trud koji je on ulozio nema cenu.To je ta sentimentalna vrednost.
Neko nebi dao neku Barton konfiguraciju ni za 5000 eur jer je emotivno vezan za nju iz vise razloga bez obzira sto to vredi sve ukupno 150 eur.Ovde je fizikca vrednost nebitna.Kapiram da covek tako razmislja i da mu je verovatno tesko da se tek tako odrekne masine pa je napravio neku svoju kalkulaciju u glavi.
Ja samo kazem da ta masina mnogo vise vredi nego sto fizicki moe da se proda u novcima.
Rezime da se ne ponavljam vise..Te pare za sigurno nece dobiti ali je poenta sasvim nesto drugo sto sam do sad vise puta objasnio..

P.S.Nemoj biti siguran da ovu masinu BAS niko nebi kupio za te pare..Recimo na zapadu bi neki entuzijast,kolekcionar i sl bas za ovako nesto platio na gotovo da ima u svojoj kolekciji,vlasnistvu i da uziva u tome..Zato sam i rekao da ne moze svako da radi ovakve stvari..Mi smo siromasna zemlja pa se ovde gleda i svaki dinar,sve kroz pare mada postoji i tu neka logika ne kazem.Mene ta cena ne zanima,ja cenim njegov trud i volju,oseti se ljubav koju je ulozio prema svemu tome.
Ja licno nebih kupio iz razloga sto imam bolju masinu ,sto sam istim stopama isao da bih realizovao svoju ideju u delo!

@Ostali
Nemojte vredjati jedan drugog zbog razlicitih stavova i razmisljanja.Ne mogu svi da budu isti i to je generalni problem ovog foruma sto svako po na osob misli da onaj drugi treba da razmislja kao on.Nema flexibilnosti i razumevanja!

Jos jedna stvar jako bitna jeste da nije lepo postavljati se sa visine i pljuvati neciji rad.Kao niej to nesto.Pitam ja vas koliko ovde ima mudonja koji ce da puknu 200 eur za kuciste koje ce posle da izmoduju?Imate neke plastikanere a polemisete o vrhunskim komponentama kako nisu nesto!Mislim epic fail!Nije lepo..Ljubomoras,sta li je..Prst na celo!

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

:: Trud jeste veliki i jeste lepo uradjemo tu nema price ali to nije namestaj luj 14-ti niti Rembrant nego se radi o PC elektronici koja vrlo brzo gubi vrednos
:: Onaj ok ima da da 1300e za HW ovo sigurno da kupi nece
:: Jel bi ti kupio ovo za 1300e iskreno
:: Onaj ko daje 1300e za PC nece se zaleopiti za izgled
:: :: Zavisi o kojoj se ovde vrednosti prica!Trud i volja,znanje,umece,ljubav je neprocenjiva
:: :: Fizicki te komponente ne kostaju toliko koliko on trazi ali njegovo pravo je da trazi i da ceni svoj trud.Da li ce te pare dobiti to je jako diskutabilno i verovatno da ne.
:: :: Sustina ovog threada jeste ideja.Ideja se u svetu svugde placa.neko mora da probije led
:: ::
:: :: Treba imati pare?E da su samo pare u pitanju.Treba imati ideju,znanje,volju,trud i uloziti mnogo strpljenja i ljubavi u sve to.
:: :: O ovom ne moze da polemise svako jer situaciju vidi iz jednog ugla
:: :: Samo pravi entuzijasti i ljubitelji u hardver shvataju sustinu.Ostalima je to spansko selo
:: :: Ovaj projekat ima najvecu sentimentalnu vrednost ,sve ostalo je manje bitno
:: :: Dozvolite coveku da ceni sebe i svoj trud a da li ce to da proda ostavite da tu brigu on vodi
:: :: P.S.Gresku pravi sto uopste i prodaje ali ne ulazim u razloge.
:: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
vuk125 Re: Re: Re: ... 26.11.2010. 15:59 #266265

Ja sam i rekao da je mod umetnicko delo sa te strane ovo vredi ali kad se kupuje HW i daje malo veci novac gledaju se prvenstveno performanse i kvaltet izgled dolazi sam po sebi ako su prve dve stavke zadovoljene.
Ja licno nemam razloga da budem ljubomoran i zavidan jer za HW stvarno ne zalim da dam novac i kad uzimam gledam da uzmem bas kvalitet i performanse a da u tome ne preteram mnogo. Ovaj rad mi se jako dopada i svaka cast i na ideji i na trudu, iskreno nikad nisam video nesto tako dobro uradjeno, ne na taj nacin.
Od HW-a mogu maltene sve da priustim i nabavim ono sto mi se cini interesantnom isplatljivim, a daleko je to od plastike.

:: Ako si primetio pocev od posta #266155 sam nagovestio da hardver zastareva i da gubi cenu..Jedan je vid gledista na koji mi gledamo a to je fizicka vrednost komponenti
:: Ali trud koji je on ulozio nema cenu.To je ta sentimentalna vrednost
:: Neko nebi dao neku Barton konfiguraciju ni za 5000 eur jer je emotivno vezan za nju iz vise razloga bez obzira sto to vredi sve ukupno 150 eur.Ovde je fizikca vrednost nebitna.Kapiram da covek tako razmislja i da mu je verovatno tesko da se tek tako odrekne masine pa je napravio neku svoju kalkulaciju u glavi
:: Ja samo kazem da ta masina mnogo vise vredi nego sto fizicki moe da se proda u novcima
:: Rezime da se ne ponavljam vise..Te pare za sigurno nece dobiti ali je poenta sasvim nesto drugo sto sam do sad vise puta objasnio.
:: P.S.Nemoj biti siguran da ovu masinu BAS niko nebi kupio za te pare..Recimo na zapadu bi neki entuzijast,kolekcionar i sl bas za ovako nesto platio na gotovo da ima u svojoj kolekciji,vlasnistvu i da uziva u tome..Zato sam i rekao da ne moze svako da radi ovakve stvari..Mi smo siromasna zemlja pa se ovde gleda i svaki dinar,sve kroz pare mada postoji i tu neka logika ne kazem.Mene ta cena ne zanima,ja cenim njegov trud i volju,oseti se ljubav koju je ulozio prema svemu tome
:: Ja licno nebih kupio iz razloga sto imam bolju masinu ,sto sam istim stopama isao da bih realizovao svoju ideju u delo
:: @Ostal
:: Nemojte vredjati jedan drugog zbog razlicitih stavova i razmisljanja.Ne mogu svi da budu isti i to je generalni problem ovog foruma sto svako po na osob misli da onaj drugi treba da razmislja kao on.Nema flexibilnosti i razumevanja
:: Jos jedna stvar jako bitna jeste da nije lepo postavljati se sa visine i pljuvati neciji rad.Kao niej to nesto.Pitam ja vas koliko ovde ima mudonja koji ce da puknu 200 eur za kuciste koje ce posle da izmoduju?Imate neke plastikanere a polemisete o vrhunskim komponentama kako nisu nesto!Mislim epic fail!Nije lepo..Ljubomoras,sta li je..Prst na celo
:: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
:: :: Trud jeste veliki i jeste lepo uradjemo tu nema price ali to nije namestaj luj 14-ti niti Rembrant nego se radi o PC elektronici koja vrlo brzo gubi vrednos
:: :: Onaj ok ima da da 1300e za HW ovo sigurno da kupi nece
:: :: Jel bi ti kupio ovo za 1300e iskreno
:: :: Onaj ko daje 1300e za PC nece se zaleopiti za izgled
:: :: :: Zavisi o kojoj se ovde vrednosti prica!Trud i volja,znanje,umece,ljubav je neprocenjiva
:: :: :: Fizicki te komponente ne kostaju toliko koliko on trazi ali njegovo pravo je da trazi i da ceni svoj trud.Da li ce te pare dobiti to je jako diskutabilno i verovatno da ne.
:: :: :: Sustina ovog threada jeste ideja.Ideja se u svetu svugde placa.neko mora da probije led
:: :: ::
:: :: :: Treba imati pare?E da su samo pare u pitanju.Treba imati ideju,znanje,volju,trud i uloziti mnogo strpljenja i ljubavi u sve to.
:: :: :: O ovom ne moze da polemise svako jer situaciju vidi iz jednog ugla
:: :: :: Samo pravi entuzijasti i ljubitelji u hardver shvataju sustinu.Ostalima je to spansko selo
:: :: :: Ovaj projekat ima najvecu sentimentalnu vrednost ,sve ostalo je manje bitno
:: :: :: Dozvolite coveku da ceni sebe i svoj trud a da li ce to da proda ostavite da tu brigu on vodi
:: :: :: P.S.Gresku pravi sto uopste i prodaje ali ne ulazim u razloge.
:: :: :: Intel Q9650@4.3 Ghz LinX
:: :: :: http://img718.imageshack.us/img718/6875/linxtest43ghzintelq9650.pn
:: :: :: http://img38.imageshack.us/img38/3554/vantageextrascore.png
SkyFire Re: Re: Re: Re: ... 26.11.2010. 16:07 #266268

Slazem se ja za cenu hardvera u globalu i sta moze da se uzme za te pare.Niko to ne spori.Ovde je samo poenta nesto drugo a vecina gubi bit svega toga kada se polemise na ovu temu..
Sto se tice entuzijazma ne razumem zasto si se ti tu pronasao u delu posta koji sam oslovio kao ostali!
Znam na sta si spreman i koliko to volis tj kakve komponente imas,glupo je sto se uopste i ogradjujes.Ja sam to rekao vecini koji pljuju po onom sto sebi ne mogu da priuste i ne cene tudji rad!
P.S.Zemlja Sribija pa su performanse prevashodno najbitnije u odnosu na cenu..Neko ko ima para uzeo bi ovu konfu cisto da ima jednu ovako lepo sredjenu masinu..
Naravno u normalnim uslovima ako gledamo iz ugla perf/cena ovo je skupo ali kao sto rekoh posmatrajmo to kao umetnicko delo krz jedan veliki trud,volju i odvojeno vreme da se sve to finishira onako kako je user zamislio.Za to stoji jedan veliki respekt.
Mora i taj trud negde da se naplati..

Intel Q9650@4.3 Ghz LinX

:: Ja sam i rekao da je mod umetnicko delo sa te strane ovo vredi ali kad se kupuje HW i daje malo veci novac gledaju se prvenstveno performanse i kvaltet izgled dolazi sam po sebi ako su prve dve stavke zadovoljene
:: Ja licno nemam razloga da budem ljubomoran i zavidan jer za HW stvarno ne zalim da dam i kad uzima gledam da uzmem bas kvalitet i performanse a da u tome bas ne preteram mnogo. Ovaj rad mi se jako dopada i svaka cast i na ideji i na trudu, iskreno nikad nisam video nesto tako dobro uradjeno ne na taj nacin
:: Od HW-a mogu maltene sve da priustim i nabavim ono sto mi se cini interesantnom isplatljivim a daleko je to od plastike
solaja777 ... 26.11.2010. 18:50 #266315

broj poruka: 3278
Da imam 1300 evra pazario bih nesto drugo-novo-jace, sta ima kome da skidam kapu i kljanjam se, covek je radio za sebe i odradio ga kako je zamislio i to je to...

i ako ce neke zadovoljiti ja to ne bih radio jer niti imam vremena, zivaca, volje,znanja a za ono zavidni ko rece pa taj je budala...
Sto bih bio zavidan jer neko vozi mecku, bmw itd,itd... bla bla bla gluposti...
pwner re 26.11.2010. 20:04 #266338

broj poruka: 475
Poenta je da je naslov teme `jeste da kosta ali i vredi!!!`...po meni, ne vredi...

Skeletor9 .. 26.11.2010. 21:08 #266351

zavisi ko sta hoce.... jedna od retkih tema u kojoj se slazem sa Sky-jem..

za ostale: problem je u tome sto vi ne razmisljate o tom kucistu i ceni na pravi nacin... uopste nije poenta da za te pare moze da se kupi bolja mashina, to niko nije osporio ali ja kazem da je ovo retkost unikat i DA VREDI!!!!!!

@vuk 125 nikad ne bih uzeo ni AMD koji si predlozio niti 6870 a niti jos neke stvari iz tog predloga....

i ja i svako drugi moze da sastavi bolju masinu za te pare ali jednostavno to nije poenta.. prafi zaljubljenici u modding razumeju zasto je ta cena i iz naseg ugla gledanja cena jeste realna... ! a iz njegovog licnog taj trud verovatno i nema cenu....

DFI DK P45-T2RS
ATI RADEON HD 5850
NZXT Lexa S Neon Moded
Mad Catz R.A.T. 7

unknow13 Ijee 26.11.2010. 21:28 #266354

broj poruka: 581
Ovde bas dosta njih ne razume da se ne radi o konfiguraciji nego vizualnom izgledu i trudu koji je ulozen.

Skeletor9 .. 26.11.2010. 21:31 #266355

bas tako....

DFI DK P45-T2RS
ATI RADEON HD 5850
NZXT Lexa S Neon Moded
Mad Catz R.A.T. 7

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647849.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs