Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
gigatron garancija?
STRANA 2 OD 2
gliga79 Hm... 14.01.2011. 03:22 #282830

status: user
broj poruka: 4641
To znaci da su povecali minimalnu garanciju, posle nove godine(zakonski) !!!
Kod mene pise da je minimalna garancija 1 god, ali u delu :
proizvodi sa produzenom garancijompod proizvodjac i oznaka modela i u produzetku garancije ne pise nista???
Sve je prazno, tako da mogu da upisem sta hocu.
Pecat stoji.
Ipak cu sutra da pozovem da mi razjasne misteriju.

Thermaltake Soprano RS 200
Seasonic S12D, 850w Super Silent
Intel Q6600. CM - TX3
Asus P5QL-E
Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz
WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb
Gigabyte 6850 1Gb, Windforce

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
repsi re 14.01.2011. 03:41 #282832

broj poruka: 1276
stavi ti jednu petardu pa kud puklo da puklo.. nemozh falit :D

Nije greh ne znati. Ali neznati jeste.

strela75 Zaklon o zastiti potrosaca ZoZP... 14.01.2011. 05:37 #282837

broj poruka: 1590
kaze da imas pravo da vratis stvar u roku od 14 dana, AKO TI SE NE SVIDJA!!! (clan 35 stav 1):
`Pravo potrošača na jednostrani raskid ugovora i raskidni rok
Član 35.
Potrošač može u roku od 14 dana od dana zaključenja ugovora na daljinu ili
ugovora koji se zaključuje izvan poslovnih prostorija da bez navođenja razloga
jednostrano raskine ugovor.
Jednostranim raskidom ugovora iz stava 1. ovog člana potrošač se oslobađa
svih ugovornih obaveza, osim neposrednih troškova povraćaja robe trgovcu.`

Prema tome, u nedostatku informacija o proizvodu (namernom ili nenamernom) - clan 2 stav 3 i clan 16 stav 6 ZoZP, izabrao si pogresan proizvod koji zelis da vratis. Tacka. Ne mogu ti nista.

Pozdrav.

PS. http://www.parlament.gov.rs/content/lat/akta/akta_detalji.asp?Id=948&t=Z

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

repsi re 14.01.2011. 08:49 #282843

hvala ti strela! nisam znao da je sada 14 dana, uvek sam znao da je bilo 7 dana.. dobro je onda ne moram ni toliko da zurim sa celom pricom nego na tenane.. Videcemo sta ce danas Raic javnut, u tome ce biti prelom cini mi se.. ako kazu da daju 5 godina na isto, il cu reci Tati da ih nazove telefonom i resi to sa njima ili cu im ja poslati mail (mislim da je efektivnije telefonom ali ovako preko maila mogu i da delimicno kopiram strelin post i ukazem im na to da sam potpuno upoznat sa zakonom i da mi se mogu sagnuti ukoliko ne zele saradjivati)..
videcemo :)

raic re 14.01.2011. 09:32 #282856

broj poruka: 9006
Evo idem upravo da ih zovem.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

repsi re 14.01.2011. 09:34 #282857

ja u 10 na ispit pismeni.. taman cu imati o cemu da razmisljam tamo

raic re 14.01.2011. 09:59 #282859

Evo zvao sam, lepo se ispričasmo.

Na stanju nema Seasonic od 850W, ni HT ni M12D, kad sam pitao za garanciju rečeno mi je da `u sistemu ne piše, ček da proverim na ambalaži`. Nakon provere na ambalaži utvrđeno je da na SVA Seasonic napajanja ima 5g garancije.

Zatim je ljubaznom prodavcu rečeno da je `moj komša` kupio pre neki dan napajanje, da mu je poslato poštom i kako ne garantnom listu ne piše tačno kolika je garancija. Na to je prodavac rekao kako oni to uglavnom ne pišu, te da bi kupac obavezno trebalo da čuva ambalažu jer za rok garancije važi ono što piše na njoj.

Podsetilo me ovo sve na jedan slučaj sa Palit 8600GT, nosio sam je letos u servis, na garantnom listu takođe nije pisalo kolika je garancija tačno al se sećam da je onda na Palit bilo tri godine. Pošto je ista bila na izmaku ako je tri godine a istekla ako je dve, pošaljem im ja mail i pitam da li je karta još pod garancijom da se ne bi cimao džabe po vrućini. Odgovoreno mi je da jeste i primljena je u servis.

i5 750 - TRUE Black - P7P55D - 2x2GB Kingston HyperX - 5850 Toxic - Silverstone ST50F-230 - JugoDrvo `89

ribolovac re 14.01.2011. 10:55 #282864

broj poruka: 1305
+1 raic

mighty Nemam pojma 14.01.2011. 10:58 #282866

broj poruka: 1670
Za moj S12D 620W su u prodavnici na gar. listu upisali 5 god. i lupili pečat preko toga.
repsi re 14.01.2011. 11:02 #282867

hvala druze!
znaci cuvam kutiju i kao sa njom imam 5 godina garancije al mi na papiru pise 2 (i bitan je datum kupovine)... sve u svemu imam 5 godina i ne trebam kao da se cimam oko toga? ja bi to voleo potvrditi da mi oni pismeno to napisu sve jer sam ipak svestan kakva je ovo `drzava`. Mozda da im ipak posaljem mail pa da im kazem da ako im nije tesko da mi samo posalju postom da se ne igramo posle macke i misa ipak je ovo napajanje od 160 eura.

malo mi je samo cudno kad je rekao da nemaju M12D vise, al je ipak on pogledao na ambalazi da proveri.. :D

raic Re: re 14.01.2011. 11:28 #282878

Ma otkud znam, valjda je gledao kutiju od nekog drugog seasonica.
Da budeš 100% siguran pošalji ti njima lepo mail i objasni im situaciju.

Al mislim, ako na kutiji nekog drugog piše 5 godina i oni to priznaju kao 5 godina a na kutiji tvog takođe piše... blablabla, jasna implikacija.

:: hvala druze
:: znaci cuvam kutiju i kao sa njom imam 5 godina garancije al mi na papiru pise 2 (i bitan je datum kupovine)... sve u svemu imam 5 godina i ne trebam kao da se cimam oko toga? ja bi to voleo potvrditi da mi oni pismeno to napisu sve jer sam ipak svestan kakva je ovo `drzava`. Mozda da im ipak posaljem mail pa da im kazem da ako im nije tesko da mi samo posalju postom da se ne igramo posle macke i misa ipak je ovo napajanje od 160 eura
::
:: malo mi je samo cudno kad je rekao da nemaju M12D vise, al je ipak on pogledao na ambalazi da proveri.. :
:: Nije greh ne znati. Ali neznati jeste
repsi Resenje 15.01.2011. 04:04 #283237

potpuno sam iznenadjen, covek mi u 23:30 replyovao mail!

ja:
Postovani,

juce sam dobio vasu posiljku u kojoj su se nalazili kuciste: Cooler master 690 II advanced i napajanje: Seasonic M12D 850W. Nakon sto sam otvorio kutiju napajanja uvideo sam da na papirima pise da je garancija 2 godine na isto, uprkos tome da na samom pakovanju napajanja Seasonic firma daje 5 godina garancije i na Vasem sajtu pise da dajete 5 godina garancije. Danas je moj kolega zvao Vas i potvrdili ste da dajete na to napajanje 5 godina garancije uprkos tome sto ga vise nemate na lageru. Moje pitanje je zasto ste meni napisali da je garancija 2 godine, da li je to rec o gresci ili nije? Ukoliko se ne radi o gresci ja bih Vam vratio napajanje jer nisam zainteresovan za ovo napajanje sa 2 godine garancije, medjutim, ako se radi o gresci, zamolio bih Vas da mi posaljete novu garanciju na isto napajanje postom na kucnu adresu ako je to moguce. Nisam u mogucnosti da Vas nazovem, pa Vas zato kontaktiram ovim putem. Hvala na razumevanju.

Lep pozdrav

on:

Postovani,
Dobili ste generalni garantni list na kome je garancija za sve artikle 2 godine.Ukoliko odredjeni artikli imaju duzu garanciju trebalo bi da su posebno naznaceni na garnatnom listu.Proverite za svaki slucaj da li je na drugoj strani garantnog lista posebno naveden ovaj proizvod,ukoliko nije,onda je operater koji radi posiljke propustio da upise ispravnu garanciju I molimo Vas da nam posaljete serijski broj napajanja I bice Vam poslat novi garantni list.
Garancija na ovo napajanje je 5 godina.

Srdacan pozdrav

Zahvalan svima koji su pridoneli ovom resenju a posebno Raicu.

repsi re 15.01.2011. 04:39 #283238

evo sad vec kad ne spavam da vam bacim i koju sliku..

http://tiny.cc/4bt2a
http://tiny.cc/i05fx
http://tiny.cc/r316f

odusevljen sam kvalitetom i feelingom u ruci kako to sve izgleda i deluje, mogu reci da je napajanje bas bas tesko... bar ja nisam ocekivao takvu tezinu.. meni po slobodnoj proceni deluje da ima nekih 6-7 kila sa celim pakovanjem

Pisko Naknadna pamet naknadna pamjat 15.01.2011. 09:15 #283240

broj poruka: 6670
Sad lepo priznaj kako si ispao papan, bar koliko i ovaj što je napravio slučajan previd ali nikad na štetu svoje firme, ovde ponekad posprdno nazivane gigashit - kao nekad gigabyte..... pa kom pre.

NISI pitao kada su ti ponudili napajanje, U ČEMU JE RAZLIKA već si se složio na slepo. Zar si mislio da je fora samo u kombinaciji slova u naslovu??? A, oni onda, NISU ispali barabe što ti nisu rekli za razliku u garanciji - ista ne postoji, pa ti je nisu ni napomenuli.
I na kraju, izuzetno korektan kraj, vredelo im je kao reklama na ovom forumu, prosto se čovek iznenadi što ti ovaj u e-mailu nije napomenuo kako si i ti u jednom momentu ispao papan, iako si to mudro prećutao, jer, naručivanje telefonom je isto neka vrsta razgledanja robe - samo što pitaš i slušaš, u suprotnom, kao da si utrčao u radnju, zgrabio prvu stvar koja ti liči na potrebu a imaš para za nju i posle kukaš kući što su te zay...
Da napomenem, tj. P.S.-ujem, ... ja sam dobitnik pc-a na njihovoj nagradnoj igri (za kupljenog miša...) pa sam u neku ruku, plaćenik, pogotovo kad vidim da na kraju ispadne ok.... pre se strogo ne javljam.

Next - Next - Next - Accept - Ok ...? Eh? Jbt!!!

codeus ... 15.01.2011. 10:05 #283251

broj poruka: 4054

meni i dalje nije jasna garancija od 5 godina ... ZNAM da ovu temu citaju momci iz gigatrona PA bi molio da objasne ..

S`obzirom da se proizvodjac kune kako je garancija od 5 god. tzv proizvodjacka garancija koja pocinje od momenta proizvodnje uredjaja .. sto ispadne ko pre kupi ima duzu garanciju kod njih ..

Bas me interesuej dali je neko od vas uspeo da realizuje tako dugacke garancije 3-5god .. i to na samom isteku iste ??
repsi re@pisko 15.01.2011. 10:57 #283264

jesam ispao papan ali donekle i imam opravdanje za sve ovo no naravno nema potrebe za pravdanjem.. previse je komplikovana scena bila koju nisam objasnjavao u ovom threadu u glavnom i ova tema je u zadnjem trenutku postavljena i sve je resavano u zadnjem trenutku pa je tako i sama posiljka stigla u zadnjem trenutku pred moj polazak.. niko mi se do tadasnjih 3h nije javljao u gigatronu a ovi koji se jave samo me preusmeravaju na druge prodavnice ili sam cekao 2-3 puta dok mi oni puste neku melodiju pa mi se opet niko ne javlja i tako sam skoro 15 minuta proveo pokusavajuci da ih dobijem.. i na kraju ja vec popizdeo jer je proslo 3 sata a do 3 moram da narucim kako bi poslali preko city expressa, a ukoliko ne stignem da to odradim nece mi stici sledeci dan kada odlazim iz Su..naravno da sam trebao sve ispitati ali sam bio znojav vec pored telefona i nisam ni najmanje mislio o tome.. tako me i emmi zajebao za procesor.. sad imam sve komponente samo procesor cekam ko debilac.. naravno da je greska obostrana a vise moja jer to meni treba a ne njima.. ali eto ljudi su pa su mi izasli u susret (mogu reci da ovako nesto nisam ni ocekivao a nisam okusio nista slicno vec duze vreme u ovoj drzavi).

Sve je odlicno kad se dobro svrsi.

ribolovac RE 15.01.2011. 10:59 #283266

broj poruka: 1305
Vrlo korektno, nema sta. U zdravlju da te sluzi napajanje.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs