Pozdrav. - Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
9ku, stavi na bok dole kod grafike i neka izbacuje vazduh. Ako imas onu sto ima srafove samo sa jedne strane kupi neku za 200 din pa je stavi unutra. Samo 12i-ca napred neka usisava. Svi ostali izvlace vazduh.
Mozes da probas odvojis napajanje radi testa, izvan kucista pa da probas kakve su temperature, ako su kablovi dovoljno dugacki. Privuci stolicu ili nesto slicno. a stranicu pricvrsti trakom.
Bilo bi extra da imas 12ku pozadi, a ne 8ce, ali sta je tu je. Mozes da izbusis rupu na vrhu kucista za 12 cm fan.
Koje kuciste imas, daj model, ako je malo, mozes tovariti ventove koliko oces, nema pomoci. Pazi da ne napravis konfuziju vazdusnih tokova, mora da bude prosto da ne napravis dzepove. Time sto ti 9ka ubacuje na procesor imas dzep toplog vazduha na grafi koji se ne pomera.
Ako 9 pak ubacuje na grafu, onda topao vazduh sa grafe stize na CPU.
Mozes da rotiras napajanje za 180, izbusis mu rupe za usisnik na gornjem limu kucista, pa da ono usisava svez vazduh odozgo i izbacuje ga pozadi. Nece deliti istu vazdusnu struju sa ostatkom setup-a
Ostaje problem samo koliko sam zid napajanja greje okolni vazduh. Ako je puno, oglas i nabavi LC kad ovo prodas.
To sam ja i uradio, po meni mnogo logicnije i efikasnije da napajanje uzima/usisava hladan vazduh koji se nalazi izvan kucista, i izbacuje ga nazad, nego da usisava vruc vazduh koji stvara cpu i ostale komponente, i time se jos dodatno zagreva.
_________________________________________________________________ ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22``
:: :: :: :: Mozes da rotiras napajanje za 180, izbusis mu rupe za usisnik pa da ono usisava svez vazduh odozgo i izbacuje ga pozadi :: :: Ostaje problem samo koliko sam zid napajanja greje okolni vazduh :: Ako je puno, oglas i nabavi LC kad ovo prodas.
To ti je resenje, probusis otvor koliki je vent. STavis filter da ne uvlaci prasinu, a sa donje strane na plocu okacis ventilator da se ne siri sa nje ako je bas toliko vruca koliko kazes. Taj mozes da okrenes i prema ploci i od ploce. Tu je samo da neda sirenje toplote. Resio si problem. To je resenje.
ENGTX580 SLI ce kochiti moj Phenom X4 i ja cu biti srecan da vam to pokazem kako izgleda.
Ocigledno se nisam lepo `odrazio` :) , naravno da ne možeš GPU temperaturu da izmeriš termometrom , mislio sam da izmeriš `pravu` temp `systema` pa da je uporedis sa temp koju si dobio preko hw-a ili nekog drugog programa a samim tim bi znao i koliko ti je tacna temp GPU-a. Samo toliko.
Izbacio sam i 9-ku i 12-icu, te ostavio samo 12-icu da uduvava, a dve 8-ice sa 12-icom na napajanju da izduvavaju. Sve temperature su pale, osim graficke (neznatno). Ostaje varijanta da tu 9-ka izduvava, pa da vidim sta se dobija.
@KalifNS Malo je kuciste: LC Power 914B.
Pozdrav.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Decko pa tebi napajanje nije u redu jel to pise 11.43 na 12V, pa kako to sme tako. Salim se naravno tako su meni govorili isto ali to je nebitno HW monitor su mi rekli da je netacan i rekli su od software AIDA64 najpribliznije a nekada i ona gresi mada kod mene ne.
Kod mene je ovako umrla mi majka ako lazem BIOS 3.3 V - 3.264V AIDA64 - 3.264 BIOS 5V - 4.909V AIDA64 - 4.931V BIOS 12V - 12.106V AIDA64 - 12.107V
To su ocitavanja BIOS- AIDA64 kod mene. Ne mozes graficku i procesor da sa ventilatorom ohladis i sa egzibicijama sa napajanjem, to je kao da pljujes u kamin. Niti mozes da joj povecas temp. Sem za 1-2C. Da ohladis ne mozes ni toliko. Kod mene su duvala 2 u nju i nista znaci ni stepen ni u idle ni u igrama. Moja se toliko greje da je 20-30cm na stranici vruce a zadnji deo da ne govorim, a maticna ne smem da pipnem zao mi je moje maticne stvarno.
Da zaboravih. Pa nisam lud da verujem jednom programu. Imam 4 za merenje grafike. Najvise verujem CCC i GPU-Z gde nema lazi i nema prevare napise koliko je procenta radilo, na kom kloku najvise, na kojoj voltazi, koliko je ukljucila ventilator i koliko je stepeni napravila. Gledam onaj glavni temp. One dole ne smem da pogledam to su 95-105-98 u tom fazonu ali njih ne racunam. Ali to govori isto koliko mi je karta bolesna i neispravna. Verovatno je nekome pukao toplomer pa resio da napravi GPU-Z.
- Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Ono sto je meni bilo najbitnije - evo rezulatata temperatura sa novim otvorom na bocnoj strani kucista (izmedju napajanja i DVDa - gde se najtopliji vazduh kocentrisao), uporedo sa rezultatima prethodnog `ice-cold` LC Power napajanja: (prvi rezultat LC Power. drugi Seasonic+rupa u kucistu. u zagradi rezultat Seasonica bez rupe u kucistu) - GPU: sa max 53.5 na 50.5 stepeni, (62) - CPU sa 48/46 na 47/44 stepeni, (53/51) - SYSTIN sa 27 na 26 stepeni, (29) - AUXTIN sa 39 na 38 stepeni, (44.5) - CPUTIN sa 46.5 na 46 stepeni, (52.5) - CPU C1: sa 48 na 47 stepeni, (53) - CPU C2: sa 46 na 44 stepena, (51) - HDD1 sa 35 na 34 stepeni, (37) - HDD2 sa 34 na 34 stepeni (36)
Info detalji: - Primenjeni materijal je prohorm C4580 (ili stranski po DINu 1.4301). - Izbusena rupa je bila precnika 104mm (alat: http://tinyurl.com/6gboj3b). - Mreza je (prohromska) filter mrezica - upada u udubljenje prstena sa unutrasnje strane i lima - Prsten obradjen na strugu, rupe busene burgijama, glodalom upusteni otvori za glave vijka - usrafljeno direktno sa ventilatorom
Eto jedne ideje, za one koji hoce da se igraju sa svojim kucistem.
Pozdrav.
Snasao si se sta fali. Radi posao. A za sledeci put da znas. Jos malo kesa pa fanless napajanje sa ugradjenim venitlatorom cisto radi reda koje moju masinu fura u svim igricama bez ukljucivanja ventilatora a mozes da ga drzis u ruci i naslonis na obraz cisto bi osetio toplotu ali samo na jednoj strani koja nema utricaj na kuciste a potpuno je hladno dok gledam filmove i tako. Nisu uvezli Seasonic X-560. Taj mali bi kostao 100e i mogao bi svaku masinu sa jednom grafikom, 2 harda, 2-3 ventilatora, DVD, CPU, da provuce i ponekad ukljuci samo ventilator. Ne uklapa se u cenu sa drugim napajanjima od 70-80e. Svako bi dodao jos 20e i kupio to.
M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje, Ko predlozi MSI nek mi k... glodje!
Malo su preskupa fanless, ali su najkvalitetnija. Pogotovu kad se ugradi ventilator. Jednom recju bruka. Trenutno mislim da ih nema kod nas, tako da moze da gleda samo na slikama. Ja mora i ovo moje da pohvalim. Bukvalno je necujno. Svaka cast za Seasonic.
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
:: Snasao si se sta fali. Radi posao. A za sledeci put da znas. Jos malo kesa pa fanless napajanje sa ugradjenim venitlatorom cisto radi reda koje moju masinu fura u svim igricama bez ukljucivanja ventilatora a mozes da ga drzis u ruci i naslonis na obraz cisto bi osetio toplotu ali samo na jednoj strani koja nema utricaj na kuciste a potpuno je hladno dok gledam filmove i tako. Nisu uvezli Seasonic X-560. Taj mali bi kostao 100e i mogao bi svaku masinu sa jednom grafikom, 2 harda, 2-3 ventilatora, DVD, CPU, da provuce i ponekad ukljuci samo ventilator. Ne uklapa se u cenu sa drugim napajanjima od 70-80e. Svako bi dodao jos 20e i kupio to :: :: :: M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje :: Ko predlozi MSI nek mi k... glodje :: ::
koja je svrha fanless-a ako stavis fan? jesu najbolja ali su i najskuplja i ima kod nas http://goo.gl/TmuJB samo jedan model trenutno, bilo je jos 2 ali su otisla..
:: Malo su preskupa fanless, ali su najkvalitetnija. Pogotovu kad se ugradi ventilator :: Jednom recju bruka :: Trenutno mislim da ih nema kod nas, tako da moze da gleda samo na slikama :: Ja mora i ovo moje da pohvalim. :: Bukvalno je necujno. Svaka cast za Seasonic :: :: Thermaltake Soprano RS 20 :: Seasonic S12D, 850w Super Silen :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma :: Asus P5QL- :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: MSI 6850 Cyclone, Power editio :: :: :: :: Snasao si se sta fali. Radi posao. A za sledeci put da znas. Jos malo kesa pa fanless napajanje sa ugradjenim venitlatorom cisto radi reda koje moju masinu fura u svim igricama bez ukljucivanja ventilatora a mozes da ga drzis u ruci i naslonis na obraz cisto bi osetio toplotu ali samo na jednoj strani koja nema utricaj na kuciste a potpuno je hladno dok gledam filmove i tako. Nisu uvezli Seasonic X-560. Taj mali bi kostao 100e i mogao bi svaku masinu sa jednom grafikom, 2 harda, 2-3 ventilatora, DVD, CPU, da provuce i ponekad ukljuci samo ventilator. Ne uklapa se u cenu sa drugim napajanjima od 70-80e. Svako bi dodao jos 20e i kupio to :: :: :: :: :: :: M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje :: :: Ko predlozi MSI nek mi k... glodje :: :: :: ::
Hehe. Svrha je dugotrajnost. Stavis noctua vent i miran si ko zna koliko. Sto se tice ovog tvog fanless-a, da ga nije malo vreme zgazilo? A ne verujem ni da ima kad pozoves, a i da ima ne bi kupio :) 400w - 15000din !!!
:: koja je svrha fanless-a ako stavis fan? jesu najbolja ali su i najskuplja i ima kod nas http://goo.gl/TmuJB samo jedan model trenutno, bilo je jos 2 ali su otisla.. :: :: :: :: :: Malo su preskupa fanless, ali su najkvalitetnija. Pogotovu kad se ugradi ventilator :: :: Jednom recju bruka :: :: Trenutno mislim da ih nema kod nas, tako da moze da gleda samo na slikama :: :: Ja mora i ovo moje da pohvalim. :: :: Bukvalno je necujno. Svaka cast za Seasonic :: :: :: :: Thermaltake Soprano RS 20 :: :: Seasonic S12D, 850w Super Silen :: :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma :: :: Asus P5QL- :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh :: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: :: MSI 6850 Cyclone, Power editio :: :: :: :: :: :: :: Snasao si se sta fali. Radi posao. A za sledeci put da znas. Jos malo kesa pa fanless napajanje sa ugradjenim venitlatorom cisto radi reda koje moju masinu fura u svim igricama bez ukljucivanja ventilatora a mozes da ga drzis u ruci i naslonis na obraz cisto bi osetio toplotu ali samo na jednoj strani koja nema utricaj na kuciste a potpuno je hladno dok gledam filmove i tako. Nisu uvezli Seasonic X-560. Taj mali bi kostao 100e i mogao bi svaku masinu sa jednom grafikom, 2 harda, 2-3 ventilatora, DVD, CPU, da provuce i ponekad ukljuci samo ventilator. Ne uklapa se u cenu sa drugim napajanjima od 70-80e. Svako bi dodao jos 20e i kupio to :: :: :: :: :: :: :: :: :: M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje :: :: :: Ko predlozi MSI nek mi k... glodje :: :: :: :: :: ::
naravno da nije, to se koristi u profi svrhe a ne home varijante..
:: Hehe :: Svrha je dugotrajnost. Stavis noctua vent i miran si ko zna koliko :: Sto se tice ovog tvog fanless-a, da ga nije malo vreme zgazilo :: A ne verujem ni da ima kad pozoves, a i da ima ne bi kupio : :: 400w - 15000din !! :: :: :: koja je svrha fanless-a ako stavis fan? jesu najbolja ali su i najskuplja i ima kod nas http://goo.gl/TmuJB samo jedan model trenutno, bilo je jos 2 ali su otisla.. :: :: :: :: :: :: :: :: :: Malo su preskupa fanless, ali su najkvalitetnija. Pogotovu kad se ugradi ventilator :: :: :: Jednom recju bruka :: :: :: Trenutno mislim da ih nema kod nas, tako da moze da gleda samo na slikama :: :: :: Ja mora i ovo moje da pohvalim. :: :: :: Bukvalno je necujno. Svaka cast za Seasonic :: :: :: :: :: :: Thermaltake Soprano RS 20 :: :: :: Seasonic S12D, 850w Super Silen :: :: :: Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma :: :: :: Asus P5QL- :: :: :: Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mh :: :: :: WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb :: :: :: MSI 6850 Cyclone, Power editio :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Snasao si se sta fali. Radi posao. A za sledeci put da znas. Jos malo kesa pa fanless napajanje sa ugradjenim venitlatorom cisto radi reda koje moju masinu fura u svim igricama bez ukljucivanja ventilatora a mozes da ga drzis u ruci i naslonis na obraz cisto bi osetio toplotu ali samo na jednoj strani koja nema utricaj na kuciste a potpuno je hladno dok gledam filmove i tako. Nisu uvezli Seasonic X-560. Taj mali bi kostao 100e i mogao bi svaku masinu sa jednom grafikom, 2 harda, 2-3 ventilatora, DVD, CPU, da provuce i ponekad ukljuci samo ventilator. Ne uklapa se u cenu sa drugim napajanjima od 70-80e. Svako bi dodao jos 20e i kupio to :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje :: :: :: :: Ko predlozi MSI nek mi k... glodje :: :: :: :: :: :: :: ::
Pa moje je Fanless od 750W. Mislim ja ga zovem tako posto mu ventilator nije potreban, gledao sam na netu isto se ljudi tripovali da li radi ventr. I onda je neko rekao sta da urade i sve se vracaju i vicu kakvo napajanje ne treba nam ventilator za 750W do jaja. Jebes Corsair, nikada Corsair, Enemrax sam imao, nikad vise. Eto tako pricaju. Ono ima ventilator a znate kada ce da ga ukljuci. U OCCT PSU testu i Furmark Prime zajedno. Ubio me bog ako LC Power ne bi riknuo u tom testu, ne bi riknuo ali bi ventilator pomahnitao. On kosti drma kompijuteru celom. Ja sam radio 5 min. tada na pocetku jos kada sam se cudio kako ne radi vent nekoliko dana od kako sam ga kupio. Gledam onaaj video zavrti kada se pali kao sto kazu a posle nista. Trazim na forumima vidim ljudi pitaju na sve strane sta je to. Jedan kaze pise da pali kada treba preko 20%, lik kaze ja stavio 5970 full load koji je to 20% ko zna koliko joj treba ventilastor cuti. I onda su im objasnili ljudi kako stoje stvari. Tako da kao da imam Fanless napajanje. Jos bolje nego Fanless posto po potrebi ima a ono mozes samo da ladis nekom Noctuom ako zatreba. Nema potrebe za ventilatorom. Verovatno su ga stavili za 2 grafike unutra ako neko pretera. Da bi ti masina vukla konstantno 750W moras da imas uzas u kompu. A tada ce mu trebati ventilator. Pa jeste ja sam gledao testove grafika i ostalog gde se napajanja cuju jace od referentnih modela karti. Ovde sve moze da urla od testova, napajanje bucno kao i SSD.
Ja pricam za Home svrhu i za ono sto bih ja uradio :)
:: naravno da nije, to se koristi u profi svrhe a ne home varijante. :: :: :: :: Hehe :: :: Svrha je dugotrajnost. Stavis noctua vent i miran si ko zna koliko :: :: Sto se tice ovog tvog fanless-a, da ga nije malo vreme zgazilo :: :: A ne verujem ni da ima kad pozoves, a i da ima ne bi kupio : :: :: 400w - 15000din !! :: :: :: :: :: koja je svrha fanless-a ako stavis fan? jesu najbolja ali su i najskuplja i ima kod nas http://goo.gl/TmuJB samo jedan model trenutno, bilo je jos 2 ali su otisla.. :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Ma 400W je premalo ali 560-660-760 nisu. Pogotovu ako imas napajanje za masinu koja podnosi x8AA a napajanje ne umire a ne koristi njegov ventilator. Tu je za buducnost ipak jos ima 4.5 godine gaaranacije trebace i vise struje. A mozda i nece mozda ce praviti stedljive stvari.
@Wlada011 Da li znas da Corsair ne pravi napajanja, vec samo lepi nalepnice ? Ta napajanja koja imaju nalepnicu Corsair(skuplja) su uglavnom Seasonic napajanja!
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Jedino Corsair ima lepse kablove. Voleo bi kada bi mogao da se dokopam tih kablova. Verovatno bi i na mom odgovarali. Ali ne od svakog Corsair. Nego od ovog AX.
Pa i za zanimaciju i da izgleda lepo, nocu nekada i kao lampa. Ljudi vidite ovu boju na Seasonicu. Znaci to nema teoprije da se izguli ne znam sta da se radi. Znate kako je to kvalitetno kada se predje rukom preko toga. Neznam za Corsair ali ovo je bas dobro uradjeno. A i ovako okrenuto kao sto je proizvodjac zamislio izgleda ekstra.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.