Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Koje napajanje?
STRANA 2 OD 3  
Dexter013 Re: znash li sta je? 10.05.2011. 17:20 #322962

status: user
broj poruka: 17098
Ne.

AMD Phenom II x6 1055
5 Gb Kingston hyperX genesis 1600MHz
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w
CpuCooler:Titan Vanesa

:: Laza Lazarevic u Cacku?
:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
djokosrb pa wlada bi trebao 10.05.2011. 17:25 #322963

broj poruka: 6876
da zna :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Wlada011 ... 10.05.2011. 17:28 #322964

broj poruka: 851
Sram vas bilo vi ste je pomenuli i djerdap i moju kartu neispravnu i jos se smejete. A dace i vama neispravno nekada nesto namerno videcete, pa ne zivite vi u ... u Hrvatskoj ili Sloveniji.

M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje,
Ko predlozi MSI nek mi k... glodje!

vladarko Re: pa wlada bi trebao 10.05.2011. 17:28 #322965

broj poruka: 4228
Ima LL i u BG.

Pozdrav!

Vlada

:: da zna :)
toothless Re: ... 10.05.2011. 17:31 #322967

broj poruka: 3241
http://www.youtube.com/watch?v=ZsXrl0aeo6M

AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :D

http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg

:: Sram vas bilo vi ste je pomenuli i djerdap i moju kartu neispravnu i jos se smejete. A dace i vama neispravno nekada nesto namerno videcete, pa ne zivite vi u ... u Hrvatskoj ili Sloveniji
::
:: M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje
:: Ko predlozi MSI nek mi k... glodje
acanen .... 10.05.2011. 17:41 #322970

broj poruka: 952
meni extra radi Chieftec CTG-500-80P 500W. pogledaj komentare na itsvetu pa odluci.

vladats Re: Koje napajanje? 10.05.2011. 20:11 #323024

broj poruka: 4537

Nesto slicno kod mene gura LC Power 6600 gp v.2.3.
Danijelk ........ 10.05.2011. 20:31 #323032

broj poruka: 1541

Ne znam sto neki pojedinci pljuju LC Power. Jeste da crkavaju, al crkava i sve ostalo. Kod mene na kutiji od LC 600H-12 V2.31 koje inace kosta oko 3000din, pise da je zemlja uvoza Nemacka, sto dovoljno govori o kvalitetu. E sad da li je to samo kod pojedinih serija il neceg treceg ne znam, al za te pare ga ne treba pljuvati...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
nemanja21 Re: ........ 10.05.2011. 20:55 #323038

broj poruka: 1227
O kakvom je napajanju reč ne govori nam zemlja uvoza već kvalitet ugrađenih komponenti. Komponente najlošijeg kvaliteta nemogu da dobro peglaju napon, nisu toliko dugotrajne i vrlo lako stradaju u uslovima povećane temperature recimo. Ne kažem da LC Power gura najlošije elemente u svoja napajanja, ali ona svejedno sigurno nisu na nekom zavidnom nivou kvaliteta. Zna se, ko ima vrhunsku konfiguraciju pljune pare za nešto ozbiljno i ne razmišlja na koju je nogu ustalo njegovo napajanje i da li je vlažnost vazduha odgovarajuća za dizanje sistema. Ko nema, fala bogu uzme bar taj LC Power pa dokle izgura.
:: Ne znam sto neki pojedinci pljuju LC Power. Jeste da crkavaju, al crkava i sve ostalo. Kod mene na kutiji od LC 600H-12 V2.31 koje inace kosta oko 3000din, pise da je zemlja uvoza Nemacka, sto dovoljno govori o kvalitetu. E sad da li je to samo kod pojedinih serija il neceg treceg ne znam, al za te pare ga ne treba pljuvati..
:: ________________________________________________________________
:: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22`
Danijelk Re: Re: ........ 10.05.2011. 20:59 #323039

broj poruka: 1541

Hteo sam reci da ne pise `China` vec su Nemci u pitanju, kao nesto sto je interesantno za LC Power, jer smo uglavnom navikli da sve dolazi od kineza...

:: O kakvom je napajanju reč ne govori nam zemlja uvoza već kvalitet ugrađenih komponenti. Komponente najlošijeg kvaliteta nemogu da dobro peglaju napon, nisu toliko dugotrajne i vrlo lako stradaju u uslovima povećane temperature recimo. Ne kažem da LC Power gura najlošije elemente u svoja napajanja, ali ona svejedno sigurno nisu na nekom zavidnom nivou kvaliteta. Zna se, ko ima vrhunsku konfiguraciju pljune pare za nešto ozbiljno i ne razmišlja na koju je nogu ustalo njegovo napajanje i da li je vlažnost vazduha odgovarajuća za dizanje sistema. Ko nema, fala bogu uzme bar taj LC Power pa dokle izgura
:: ::
:: :: Ne znam sto neki pojedinci pljuju LC Power. Jeste da crkavaju, al crkava i sve ostalo. Kod mene na kutiji od LC 600H-12 V2.31 koje inace kosta oko 3000din, pise da je zemlja uvoza Nemacka, sto dovoljno govori o kvalitetu. E sad da li je to samo kod pojedinih serija il neceg treceg ne znam, al za te pare ga ne treba pljuvati..
:: :: ________________________________________________________________
:: :: ASUS P5B-E Plus - E2160@3.0 - Gainward 4850 - Kingston 4 Gb DDR2 800 - LC Power 600W - Philips 22`
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
gorantd ljudi... 11.05.2011. 07:56 #323123

broj poruka: 140
hvala na predlozima
Znam da u principu vazi ona `koliko para toliko i muzike` ali posto nemam neku zver od masine ne treba mi neko pro napajanje.
Ovo LC6600T V2.3 mi izgleda sasvim zadovoljavajuce za sad, a i ako budem nesto menjao od komponenata necu imati problema.

Wlada011 ... 11.05.2011. 09:37 #323126

Ja sam u zivotu imao nekoliko napajanja i dva CM i CHIEFTEC i neke Kineze pre toga al.i sam onda skapirao da ja ne mogu da dalje sklapam konfiguracije jake a da to stoji na CM napajanju koje mozes da imas koliko hoces tihu grafiku i cooler kada krene igrica ti cujes napajanje. I uzeo sam ovo sto sam uzeo da bi tek posle shvatio da na svetu ne postoji tise napajanje od ovog mog. Naravno bilo mi je vazno da ne salje struju kako mu padne napamet. Jednom 11V, jednom 12 a jednom 11.5V. Plus garancija je na moje bila 5 godina a to je dosta za nase uslove. OK renovirao sam stan, menjao instalaciju ali kod nas nikada nisi siguran kada ce da nestane struja., Meni su zbog tog nestajanja 4-5 produznih izgorela i spasla stari komp. Sada sam jos uzeo iSurge Protector ako se zimi desi neka ludiorija da ne strada bas Seasonic nego prvo ono. Mada kazu da ovo moje moze da izdrzi jednom ili dva puta ogromnu voltazu i onda ostaje tek bez zastite.
Ne mogu da stavim grafiku i maticnu od ukupno 650e a napajanje od 50-60e. Mislim mogu ali necu da me kupovini skupog napajanja naucci jedna izgorela ploca. A pogotovu ljudi koji klokuju ja ne znam kako oni smeju da misle o napajanjima ispod 100-120e. I nema vee ko pravi i sta. Napajanja od 30e su za grafike od 60-70, ona od 60-70 su za grafike od 100-120e za ova preko 120e su za one preko 300e. Ja tako gledam, treba neki sklad da postoji. Moze da se stedi na kucistu, misu, tastaturi, monitoru, ventilatorima i kulerima ako ne zelis velika klokovanja i na memoriji dok ne osetis problem. Na ostalom ne sme da se stedi, maticna, grafika, napajanje, procesor. To su najbitniji delovi i moraju da budu jednake klase, mislim trebalo bi i kod mene ce tako biti.

strela75 Dole Wlada... 11.05.2011. 09:56 #323129

broj poruka: 1590
Ne mogu da verujem da si kupio takvo napajanje, a da nemas za nesto sto se zove UPS? Ili nisi cuo za UPS.

UPS sluzi da se ne plasis za svoje napajanje i komponente zbog malih oscilacija napona.

Ako nemas - opravdano je. Strah da ne crkne mora da se podnese, posto nemas za UPS.

Ako imas za UPS, ali nisi cuo - evo sad si saznao. Pa kupi. Ja na tvom mestu ne bih isao ispod 1500VA, recimo ovako nesto (da bude u rangu sa napajanjem, ASUS ROGovima, itd.): http://tinyurl.com/3jzdlb5

Eto, svaki dan nesto novo saznas.

PS. Ja sam cak i svoj LC Power UPSom stitio od oscilacija napona, a kamoli Seasonic.

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality
Dexter013 W for Vlada 11.05.2011. 10:10 #323135

Ali nema asus ups...

Nece on neke tamo leve ups-eve, od samo 300e, za asus ups bi garant dao 500e ,
ako treba, a treba...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

solaja777 UPS 11.05.2011. 10:55 #323156

broj poruka: 3278

ako nema gadjenje na polovne stvari moze se kupiti polovan smart ups 1000VA ili 1500VA nabaviti baterije i teraj, puno jeftoinije..

preporuka za sua 1000i zbog lakse nabavke baterija...
Wlada011 ... 11.05.2011. 12:26 #323180

Ne pada mi napamet kada rikne SS 760 KM. Koliko da me kosta UPS. Ja nemam sta da stitim od podataka a kucne masine mogu i bez UPS-a. Treba da dam 5 glava za UPS.
Pola Intel Extreme CPU i vise za UPS da stitim saved games.
Vec ste i radnju nasli gde da kupim preko nego stop sam stigao da odgovorim.

Ja sam mislio to samo na Benchmarku kada neko trazi memoriju za plocu ako ploca pravi probleme i mora odredjene memorije odmah ti savetuju da zamenis plocu a ne da nadjes kompatibilnu memoriju. Sada se nista ne kupuje trebaju mi pare za grafiku da doplatim i za mice. DeathAdder 3.5.

Dexter013 W for Vlada 11.05.2011. 12:38 #323182

Kad uleti losa struja nece ona samo hard disk da ti isprzi tj podatke, to je najmanja steta fizicki.

Ne stite ljudi sa UPS-om podatke neko komponente...

A kad ode grafika + CPU + ploca od lose struje , to je veselo.

Ti standardno nikad nista ne kapiras...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

Ishmerish Re: ljudi... 11.05.2011. 12:52 #323187

broj poruka: 7285
To sto ti imas je upgrade Titana 6560 ili ti LC-ove Pro Line serije koja je definitivno bang for buck u tom cenovnom segmentu i na to napajanje bez problema mozes da kacis bilo koju single kartu.

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: hvala na predlozim
:: Znam da u principu vazi ona `koliko para toliko i muzike` ali posto nemam neku zver od masine ne treba mi neko pro napajanje
:: Ovo LC6600T V2.3 mi izgleda sasvim zadovoljavajuce za sad, a i ako budem nesto menjao od komponenata necu imati problema
Wlada011 ... 11.05.2011. 14:11 #323211

Ma koja losa struja. Meni je struja odlicna. Ne zivim u selendri nekoj.
Kakakv UPS bre ne razmisljam o tome uopste. Drugo ovo napajanje izdrzava mnogo vece razlike u voltazi od vasih. Lik koji se razume je rekao 260V. Znate sta je to, to kada bi se desilo nekom kraju ispao bi haos. Narod bi odlepio a moje napajanje bi izdrzalo i mozda samo bez zastite ostalo. Ionako nikada kada nestane struja ne treba ukljuciti komp odmah cim dodje jer se desava cesto da opet nestane i tako 2-3 puta nego kada viodis da se stabilizovalo.

Dexter013 : ) 11.05.2011. 14:15 #323213

Ti si bre legenda ,
opet ne jebes ni 3% solidna konkretna i dobra po tebe resenja-predloge...

AMD Phenom II x6 1055
470 gtx gigabyte
MSI 760 GM-E51
Chieftec Dragon
LC power 600w

Wlada011 ... 11.05.2011. 14:18 #323214

Ljudi znaci UPS je na spisku za mkupovinu posle camca a camac nisam nameravao nikad da kupim tako da pola ovih UPSeva kod nas bi pocrkalo a napajanje moje prezivelo. Za to treba imati mnogo mocan UPS koji menmi ne treba. Ne zivim u Bangladesu resite vase kompove pa onda drugima predlozite.
Evo vec sam krenuo da kupim UPS da mi bude goria UPS zastita nego od naapajanja.
Kod mene pre 5-6 godina kada se radilo nesto desilo se da je svima struja bila 235V. Narod je pomahnitao, zvali su svaki dan elektrodistribuciju i isli da iseku tamo radnicima to sto su zidali neku kucu. A jos se nikome nista nije desilo. Neko je izmerio i kada je video nastao je haos u okolnim zxgradam. Moje napajanje moze 70-80V gore dole.
Secam se da su po stanovima isli sa onim digitalnim sto se gurne u struju i merili ono je samo islo gore dole 2-03 V a oko 235-236V je bilo svima i okupili su se da vide kako da im jebu mater.

toothless Re: ... 11.05.2011. 14:24 #323216

broj poruka: 3241
Ne camac nego moto -kultivator.Jer ako seljak u Kini koristi Kreozan na njivi pa posle bube crknu od njega,a ptice pojedu bube,pa ribe pojedu ptice koje popadaju mrtve iznad okeana,ti ces na kraju jesti filete soma (pangasiusa) koji je zatrovan.Populacija pacova u Kini je tolika da se vodostaj podigao u Srbiji,nadosla voda pa grizu komarci,a komarci rade na 9volti isto kao Nintendo sa pijace,sto znaci da je UPS potreban.
(Reko` da pokusam da mu objasnim po njegovoj `logici`) :D
AMD Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - Hynix 2GB DDR3 - Hitachi DeskStar 500GB - Asus 8600GT - LC Power 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED
3 macke,dve iste i jedna razlicita :D

http://www.youtube.com/watch?v=PeQgaNzwIeg

:: Ljudi znaci UPS je na spisku za mkupovinu posle camca a camac nisam nameravao nikad da kupim tako da pola ovih UPSeva kod nas bi pocrkalo a napajanje moje prezivelo. Za to treba imati mnogo mocan UPS koji menmi ne treba. Ne zivim u Bangladesu resite vase kompove pa onda drugima predlozite
:: Evo vec sam krenuo da kupim UPS da mi bude goria UPS zastita nego od naapajanja
:: M/B mi je ASUS ROG, grafika takodje
:: Ko predlozi MSI nek mi k... glodje
strela75 `Ne mogu da stavim grafiku i maticnu od ukupno 650e a napajanje od 50-60e` 11.05.2011. 14:28 #323218

broj poruka: 1590
Ja se ipak ne bih zezao. Stavio bih ipak UPS, i to ne neki 850-950 evra. Ipak stiti 650 evra (MB+GPU) + ostatak konfiguracije.

I kao sto rekoh, ja sam vec tako resio, pa predlazem i tebi :):):)

Pozdrav.

-
Just look at us.Everything is backwards. everything is upside down.Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religions destroy spirituality

Wlada011 ... 11.05.2011. 14:29 #323219

Secam se tog dana vreme rucka je bilo zvoni neko na vrata ja uvek kroz spijunku i ruka je na palici bejzbol njih 10 stoji jaa otvaram prvi komsija vrata do mene sa tim aparaticem, on ima punu kuci tih uredjaja raznih i stalno cacka nesto da mi mere, kada su videli ja nisam znao ni o cemu se radi samo su odmaahivali glavcom nije dobro, njije dobro, sigurno je jedan zakljucio da je zgrada koja se gradi kriva i svci su nagrnuli tamo, a majstori rucali ispred, letnje vreme, haos je bio. Koliko je nas narod Crazy.

Evo vec sam zvao taxi da uhvatim pre ove kise popodne da stignem, samo da ovaj ne odugovlaci sa garancijom da me ne iznervira.

Wlada011 ... 11.05.2011. 14:34 #323221

Bilo sta da se desi tako moze samo da se desi celom kraju ili celoj mojoj zgradi, a ja bi jos i najbolkje prosao posto imam najnoviju instalaciju i dobre osigurace i sve super. A i da se desi moje napjanje bi prezivelo kada malo sta drugo bi. A naravno da se desi tako nesto saznao bi se krivac i dobila odsteta kad tad, a to su znate koje sanse, isto kao i da me udari grom na ulici.
Totalno glupo pricati o tome uopste.

STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs