Ja sam lepo naglasio da volim TT, i da sam malo pristrasan, tako da mi ne zameri niko. Sto se tice CM690 i ElementG, nema prtistrasnosti. Plastika je izuzetna na TT, a provetrenost je daleko na strani TT-a. Drzao sam ruku unutra i to je frizider. Pogledaj kakve ventilatore ima, i koliko ih ima. Takodje postoje i losija(u skladu sa cenom) kucista , koja opet imaju neki smek, tj da ti se svidja. Hebi ga nije resenje ni celicna kutija na stolu(ili ispod) koja je kvalitetna i nista vise. Necu ja da bacam kuciste po sobi. Ipak to kuciste gledas svakodnevno i treba da ima neki smek, nesto sto te privlaci. Meni se dizajn izuzetbno svidja kod TT-a(malte ne svi modeli), ali ne znaci da mi se ne svidja kod drugih proizvodjaca. Volim od CM-a Sniper, HAF, 690II advanced je takodje odlicno, ali izmedju njega i element G nemam dilemu. Corsair takodje ima par modela koja su vrh. NZHT iskreno ne. Silverston ima kvalitet slicno kao i Chieftec, ali dizajn mi se ne svidja. Sve je stvar ukusa. TT kucista mi se svidjaju od Soprano modela, pa do element 10, malte ne sva. Kvalitet varira od modela do modela, ali ima i vrhunski kvalitetnih kucista. Svako nek kupuje ono sto voli.
:: Preterujes. OK je to sto ti se svidjaju Tt kucista i sto njih favorizujes, ali u par navrata te to bas ponese. Ja licno smatram da se Tt vremenom pokvario u smislu onoga sto nude u datom vremenu. Prvi Armor i Kandalf su u svoje vreme bili super kucista, posle toga su krenuli masovno da prave plastikanere. Ne mislim uopste da je Element G bolje kuciste od 690ke. 690ku sam video uzivo dosta puta (i prvu verziju kao i Advanced model), a Element G kao i vecinu ostalih sam vidjao po radnjama. Tt ima vidno i opipljivo losiju plastiku od CM-a, a bezveze je da ga uopste poredimo sa Corsair-om ili Silverstone-om. Imao sam Armor+ jedno vreme, a istog ima drugar i dan danas. Leva stranica mu vibrira vec godinu dana, a 2-3 one plasticne stipaljkice sa kojima se pricvrscuju PCI komponente su se polomile - jednostavno ne toliko kvalitetna i kruta plastika :: :: Level 10 zaista super izgleda, kada sam ga prvi put video pre par meseci jako mi se dopao i izgledao mi je kao da nije od Tt-a. Sada kada nesto pogledam onu teksturu sa Anand review-a nesto mi se malo i pokvario utisak. Trenutno mislim da je to kuciste po kvalitetu ipak jedan stepenik nazad u odnosu na Antec-a 182, nekog Obsidian-a ili top-end Silverstone-a. :: :: :: Element G je mnogo bolje kuciste u cenovnom rangu od 690 advanced :: :: Nema sta da trazi CM jer je TT prakticno frizider za 690 :: :: Daleko bolja provetrenost (Airflow) kod TT-a. Prakticno je CM 690 advanced bar za klasu losiji :: :: ::
OK to sta se kome svidja, kao sto rekoh sasvim je OK da su ukusi razliciti - ili sto bi se reklo neko ga ima, neko ne (sala).
Pricamo o kvalitetu, i Armor+ mora da bude kvalitetno kuciste za svojih 130E koliko je kostao tamo neke 2008, a eto posle par meseci tj. par skidanja stranice, ista pocne da vibrira zbog nekog ventilatora u kucistu. P.S znas li i to da to kuciste ima jednu jako glupu `dizajnersku gresku` ? Da bi mu montirao gore 140mm fan moras da skines celu gornju plastiku i stavis srafove odozgo, jer ocigledno je neko napravio propust i nije razmisljao da se sa unutrasnje strane ne mozei montirati ventilator zbog one mrezice koju ima odmah iznad napajanja. A pored toga, svako iole duze napajanje bi udaralo u okvir ventilatora jer nije ostavljeno dovoljno prostora.
No nije da je Tt nesto los, da je tako niko ga ne bi placao toliko koliko kosta, ali zaista nakon par promenjenih kucista i stecenog iskustva mislim da (opet, sto se kvaliteta tice) nisu toliko dobri u odnosu na odredjenu konkurenciju i slican cenovni rang. Mislim da se u poslednje vreme njihova kucista vecinom i prodaju na izgled, tipa kome se taj stil svidja, a ne na osnovu nekih drugih kriterijuma. Stalno se trude da izmisle nesto novo, samo nikada ne uspeju da to naprave da radi i bude kako treba
Sto se tice ventilacije, naucio sam da sto vise ventilatora ne mora da znaci i sto bolje hladjenje. Jednostavno se stigne do neke granice gde dalje dodavanje ventilatora ili ne utice uopste, ili minimalno na temperature komponenti. Uz dobro osmisljeno kretanje vazduha je dovoljno imati i samo dva ventilatora koja ce se vrteti na nizim obrtajima i sve ce biti OK. Tt je opste poznat da ima ventilatore koji dobro duvaju, ali su takodje i poprilicno bucni za vecinu ljudi.
Inace, bas me interesuju neki utisci o ovom Level 10 modelu, tako da cekam(o) na Erestun-a da iste i javi.
Pa mora da se čiste govanca po bolnici, treba vremena.
Nego nemoj da menjaš svoje ultra kvalitetno kućište, šta će ti seljački TT pored tog kineza sa lampama i diodama... __________________ Scourge of PCBerza
:: i meni se svidja level 10... razmisljao sam da ga uzmem ali ce malo da popriceka.. :: :: :: ASUS P6X58D PREMIU :: INTEL CORE I7-950 4.4 GHZ, CORSAIR H70-PUSH&PULL BY SCYTH :: 3X2GB MUSHKIN 2000mhz CL :: ASUS GTX570 Direct CU I :: OCZ AGILITY :: NZXT LEXA S NEON MODDE :: MAD CATZ R.A.T. :: CORSAIR HX85 :: VIEWSONIC VX2739W :: ::
Napisacu kratak review sa sve fotkama, samo vremena malo da izdvojim.
Moramo biti realni. Corsair (800D) je kvalitetan (meni) lep, ali je kanta. Los airflow, unutrasnja plastika je ocajna, 4 hot-swap slota, jesam ga otvarao i zagledao ali ne znam koliko je bucan/tih. Nema fan controller. Suma sumarum, ne vredi 300e (u inostranstvu je dosta jeftiniji, ali gledamo nase trziste)
Silverstone Fortress 02 (njega htedoh uzeti) 250e, mid-tower, za hot-swap mora stranica da se otvara, dobija se samo jedan hot-swap kontroler, ostali se kupuju po ceni od 1800rsd sto je nebulozno. Izrada i plastika su neverovatnog kvaliteta, ali u samom kucistu nema previse mesta. Nedostaje usb 3.0 i jos bar dva usb 2.0 porta. Fan controller je mogao biti postavljen na kuciste, a ne unutra. Po meni ne vredi tih novaca.
HAF X ima najbolji odnos cena/kvalitet/opcije. To sam rekao generalno za Cooler Master kao brend. Ali definitivno pored Llv 10 GT, HAF X otpada, ruzniji je (ukus), koliko mogu da se setim bucniji je, ima usb 3.0, 2 hot-swap slota sa prednje strane sto je fino, (u principu vise ti ne treba za kucni racunar) nema fan controller. Vredi ove novce i mislim da je best-buy.
Za 10 GT cu tek da napisem, ali ukratko, neverovatno je tih pored 3x200mm, 140mm (+ dve Noctue P12 + P14 za procesor). Naravno sa low fan setovanjem. Svuda ima filtere, 5 hot-swap slotova nije nesto lep, ali je ok, zavisi od ukusa. Glavne mane, mozda i jedine videcemo: Plastika je ZNJ klase i 4 hdd-a prenose zestoke vibracije. Cuje se zujanje kao kod matorog Chieftec-a Dragon kojeg sam sutao koliko je zujao.
Ono sto ja zelim je: Antec Perfomance One PXXX sa svim 10 GT opcijama i kvalitetom dostojnog Antec P serije. 10GT moze odmah u kantu da leti.
Edit: Zaboravih da dodam, ovo kuciste je novo, a dobio sam ga po ceni ispod HAF X-a. Nema garanciju
Jos jedna stvar. Imate li ideju kako napraviti custom dampere za hdd-e? Na rackovima postoje gumice kroz koje se provlace srafovi, ali ne pomaze, posebno hdd 5, poprilicno prenosi vibracije. To je nesto sto mi najvise smeta. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
aa matori nisi realan ni malo s ovom konstatacijom, 800D ima vrlo malo plastike unutra i ne moze se nikako reci da je `ocajna`, preterujes, na sta konkretno mislis da je ocajno? slazem se jedino s tim da ne vredi 300eu, ali cena mu je napucana malo vise zbog natpisa Corsair, a airflow ne moze da bude ne znam kakav u onolikom kucistu, dobar airflow nije ni predvidjen, nije uvek bitno da kuciste ima uopste dobar airflow kao prvo.. a sto nema fan controler ne moze da bude zamerka, nego subjektivno misljenje, meni se recimo ne svidja da kuciste ima fan kontroler vec zelim da sam odaberem adekvatan kontroler ako mi je potreban. Postoji dosta pozivitnih ozbiljnih review-ova po netu za njega i zaista je ocenjen visoko ali naravno ne odgovara svima.
:: :: :: Moramo biti realni :: Corsair (800D) je kvalitetan (meni) lep, ali je kanta. Los airflow, unutrasnja plastika je ocajna, 4 hot-swap slota, jesam ga otvarao i zagledao ali ne znam koliko je bucan/tih. Nema fan controller. Suma sumarum, ne vredi 300e (u inostranstvu je dosta jeftiniji, ali gledamo nase trziste :: ::
Airflow ako ti nije bitan ne znam sta jeste? Osnovna stvar kod svakog kucista je protok vazduha i hladjenje. Ako se sakuplja toplota i greju komponente vise nego sa skinutom stranicom, onda to ne vredi dve pare.
:: aa matori nisi realan ni malo s ovom konstatacijom, 800D ima vrlo malo plastike unutra i ne moze se nikako reci da je `ocajna`, preterujes, na sta konkretno mislis da je ocajno? slazem se jedino s tim da ne vredi 300eu, ali cena mu je napucana malo vise zbog natpisa Corsair, a airflow ne moze da bude ne znam kakav u onolikom kucistu, dobar airflow nije ni predvidjen, nije uvek bitno da kuciste ima uopste dobar airflow kao prvo.. a sto nema fan controler ne moze da bude zamerka, nego subjektivno misljenje, meni se recimo ne svidja da kuciste ima fan kontroler vec zelim da sam odaberem adekvatan kontroler ako mi je potreban. Postoji dosta pozivitnih ozbiljnih review-ova po netu za njega i zaista je ocenjen visoko ali naravno ne odgovara svima :: :: :: :: :: :: :: :: Moramo biti realni :: :: Corsair (800D) je kvalitetan (meni) lep, ali je kanta. Los airflow, unutrasnja plastika je ocajna, 4 hot-swap slota, jesam ga otvarao i zagledao ali ne znam koliko je bucan/tih. Nema fan controller. Suma sumarum, ne vredi 300e (u inostranstvu je dosta jeftiniji, ali gledamo nase trziste :: :: :: ::
uopste nije tacno, sta ce mi koj moj npr. airflow ako su mi komponente HLADNE i bez njega? ili ako npr. neko ima liquid, koj ce njemu airflow, eto ti 2 primera. uostalom moze da se napravi odlican airflow bez obzira sto kuciste nema mesta s prednje strane za ventilator koji ce uvlaciti vazduh, postoje druga mesta ali ljudi se odmah hvataju za taj prednji deo, kuciste je dizajnirano za sve egzibicije, samo je potrebna malo veca investicija.
:: Airflow ako ti nije bitan ne znam sta jeste :: Osnovna stvar kod svakog kucista je protok vazduha i hladjenje. :: Ako se sakuplja toplota i greju komponente vise nego sa skinutom stranicom, onda to ne vredi dve pare. :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: ::
Jao bre..Koji vam je?..Ala se gadjate glupostima.. Prvo za Gligu.. Za vaznost protoka si u pravu ali da ce komponente biti hladnije kada se stranica otvori nije tacno.. Svako dobro osmiljeno i provetreno kuciste u zatvorenom sistemu ce dati daleko bolje performanse nego kad skines stranicu.Protok vazduha je itekako bitan..
Jedino ako si mislio na bas lose osmisljeno kuciste pa da temperatura bude veca nego kad se stranica otvori ali meni na pamet trenutno padaju Frontier izdanja i nesto tome slicno.Ovakva kucista kao ovaj TT ne sme da ima los protok vazduha .Cemu onda tolike pare?
Odgovor na opasku br 2. Imarkovicu,koje su to komponente hladne po defaultu? I kad imas vodeno hladjenje izuzetno je bitan protok vazduha jer sve jedno komponente disipiraju svakako i sav topao vazduh treba da izadje van kucista!
Zna se kakav airflow mora da ima pravo kucista i krece se u smeru od napred ka pozadi ,eventualno deo vazduha da ode na gore sto je sada 99% resenje svakog svremenijeg kucista..
Green,Green,Grass Of Home
:: uopste nije tacno, sta ce mi koj moj npr. airflow ako su mi komponente HLADNE i bez njega? ili ako npr. neko ima liquid, koj ce njemu airflow, eto ti 2 primera :: uostalom moze da se napravi odlican airflow bez obzira sto kuciste nema mesta s prednje strane za ventilator koji ce uvlaciti vazduh, postoje druga mesta ali ljudi se odmah hvataju za taj prednji deo, kuciste je dizajnirano za sve egzibicije, samo je potrebna malo veca investicija :: :: :: :: Airflow ako ti nije bitan ne znam sta jeste :: :: Osnovna stvar kod svakog kucista je protok vazduha i hladjenje. :: :: Ako se sakuplja toplota i greju komponente vise nego sa skinutom stranicom, onda to ne vredi dve pare. :: ::
:: Prvo za Gligu. :: Za vaznost protoka si u pravu ali da ce komponente biti hladnije kada se stranica otvori nije tacno.
Procitaj pazljivo sta sam napisao, a ne ofrlje. Losa kucista su hladnija kad im se skine stranica jer je airflow katastrofalan, pa se toplota adrzava unutar kucista. Licno sam prodao kineza, zbog toga sto mi se pregrevao procesor, kad sam ubacio u TT pale temperature za vise od 10C.
:: Svako dobro osmiljeno i provetreno kuciste u zatvorenom sistemu ce dati daleko bolje performanse nego kad skines stranicu.Protok vazduha je itekako bitan.
+1 mozda je i najbitniji, ali Imarkovicu ocigledno bitnija neonka i diodica u kucistu .)
:: Jedino ako si mislio na bas lose osmisljeno kuciste pa da temperatura bude veca nego kad se stranica otvori ali meni na pamet trenutno padaju Frontier izdanja i nesto tome slicno.Ovakva kucista kao ovaj TT ne sme da ima los protok vazduha .Cemu onda tolike pare :: :: Odgovor na opasku br 2 :: Imarkovicu,koje su to komponente hladne po defaultu
Hladne komponente su mrtve komponente
:: I kad imas vodeno hladjenje izuzetno je bitan protok vazduha jer sve jedno komponente disipiraju svakako i sav topao vazduh treba da izadje van kucista
Imarkovic izgleda ima neka druga iskustva :)))
:: Zna se kakav airflow mora da ima pravo kucista i krece se u smeru od napred ka pozadi ,eventualno deo vazduha da ode na gore sto je sada 99% resenje svakog svremenijeg kucista. ::
ok posto vidim da me zajebavas stavicu i ja smajli ja bar pricam na osnovu nekog iskustva, dalje necu da komentarisem...
:: :: Prvo za Gligu. :: :: Za vaznost protoka si u pravu ali da ce komponente biti hladnije kada se stranica otvori nije tacno. :: :: Procitaj pazljivo sta sam napisao, a ne ofrlje. Losa kucista su hladnija kad im se skine stranica jer je airflow katastrofalan, pa se toplota adrzava unutar kucista :: Licno sam prodao kineza, zbog toga sto mi se pregrevao procesor, kad sam ubacio u TT pale temperature za vise od 10C :: :: :: Svako dobro osmiljeno i provetreno kuciste u zatvorenom sistemu ce dati daleko bolje performanse nego kad skines stranicu.Protok vazduha je itekako bitan. :: :: +1 mozda je i najbitniji, ali Imarkovicu ocigledno bitnija neonka i diodica u kucistu . :: :: :: Jedino ako si mislio na bas lose osmisljeno kuciste pa da temperatura bude veca nego kad se stranica otvori ali meni na pamet trenutno padaju Frontier izdanja i nesto tome slicno.Ovakva kucista kao ovaj TT ne sme da ima los protok vazduha .Cemu onda tolike pare :: :: :: :: Odgovor na opasku br 2 :: :: Imarkovicu,koje su to komponente hladne po defaultu :: :: :: Hladne komponente su mrtve komponent :: :: :: I kad imas vodeno hladjenje izuzetno je bitan protok vazduha jer sve jedno komponente disipiraju svakako i sav topao vazduh treba da izadje van kucista :: :: Imarkovic izgleda ima neka druga iskustva :)) :: :: :: Zna se kakav airflow mora da ima pravo kucista i krece se u smeru od napred ka pozadi ,eventualno deo vazduha da ode na gore sto je sada 99% resenje svakog svremenijeg kucista. :: :: ::
Eto, sad si se naljutio :( zato sto tvrdim da je airflow jedna od najbitnijih stavki u kuctu. Mozda ti mislis drugacije ali nemoguce je da komponente budu hladne, osim ako nije kompjuter iskljucen.
Zezam se malo sa lampicama i diodicama, zasto sve shvatas preozbiljno?
izjaviti ovako nesto `nije uvek bitno da kuciste ima uopste dobar airflow kao prvo` pa onda ovako nesto `ja bar pricam na osnovu nekog iskustva, dalje necu da komentarisem` je da umres od smeha, i dovodi do zakljucka da si godinama ziveo u elementarnoj zabludi.
nisam se naljutio, taman posla nego ne mogu da se prepucavam jer unapred znam gde ce da ode, a imam pametnija posla trenutno
:: Eto, sad si se naljutio : :: zato sto tvrdim da je airflow jedna od najbitnijih stavki u kuctu. Mozda ti mislis drugacije ali nemoguce je da komponente budu hladne, osim ako nije kompjuter iskljucen :: :: Zezam se malo sa lampicama i diodicama, zasto sve shvatas preozbiljno :: ::
Da ne bi ovo preraslo u `ko je sta lupio` `ko koliko ne zna/zna` i dalju raspravu, dajte neke savete za anti vibraciju jer cu poludeti, stigao sa posla navikao na tisinu anteca, a ovo zuji li zuji. Nastavite raspravu i 10GT je MRTAV :P haha __________________________________________________________ Velg Bort Livet
tanku samolepljivu diht-traku, kad sam sređivao ortaku komp.Pošto mu kućište ima malo lufta između gornje stranice, kad se uglavi napajanje, pa je PSU pravilo vibracije.Sada ćuti k`o zaliveno.
Kako mu izgleda ta montaza HDD-a ? Jel mozes to da slikas, ili ima neka slika na netu na kojoj se to lepo vidi ? Ako ide na srafove ima da se kupe na netu oni koji oko sebe imaju gumu, nesto ovog tipa :
ziveo sam u elementarnoj zabludi i srecan sam sto sam na tebe naleteo da mi ukazes na pravi put sada pre svega nista konkretno nisam rekao, ali drago mi je da sam te nasmejao
:: izjaviti ovako nesto `nije uvek bitno da kuciste ima uopste dobar airflow kao prvo` pa onda ovako nesto `ja bar pricam na osnovu nekog iskustva, dalje necu da komentarisem` je da umres od smeha, i dovodi do zakljucka da si godinama ziveo u elementarnoj zabludi. :: ::
Haha reci mu Igore, evo evo... i nama je smesno x)
@Toothless zanimljiv predlog, to moram probati ovih dana.
@ocz Ovo je najbolje sto sam nasao. Bas je taj fazon `specijalni` srafic koji ide kroz gumu u hdd. Ali mislim da je problem ceo rack jer je plastika OCAJNA i samim tim cela prednja strana vibrira. Raspad i sramota... Nikad nisam voleo Tt
:: :: :: @Toothless zanimljiv predlog, to moram probati ovih dana :: :: @oc :: Ovo je najbolje sto sam nasao. Bas je taj fazon `specijalni` srafic koji ide kroz gumu u hdd. Ali mislim da je problem ceo rack jer je plastika OCAJNA i samim tim cela prednja strana vibrira. Raspad i sramota... Nikad nisam voleo T :: :: http://goo.gl/BhQE :: http://goo.gl/bMtl :: http://goo.gl/HH9W :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
zato sam ja kupio kućište od 40e, nemam primedbi(ništa što pištolj za plastiku ne može da reši), i pevam!Trolololololololololo tarararararrara ra ra ... http://tiny.cc/vby7a
Ali mislim da je problem ceo rack jer je plastika OCAJNA i samim tim cela prednja strana vibrira. Raspad i sramota... Nikad nisam voleo Tt :: :: http://goo.gl/BhQE :: http://goo.gl/bMtl :: http://goo.gl/HH9W :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
Broj postavljenih tema: 60426. Broj poslatih odgovora: 647732. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.