PhatPhuck je lepo objasnio efikasnost u svom prvom postu pod tačkom 3. Šta vam nije jasno? Ne znam što 10 puta ponavljate neke stvari i pravite konfuziju, neko ko se ne razume na kraju će da se razume još manje.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
ma gde sada mozes da nadjes pristojno napajanje sa 60% efikasnosti? :p ali priznajem, u datom slucaju, to je veoma bitna stvar. :) sad su (kvalitetnija napajanja) vecinom preko 80%, zato sam i rekao da nije bitno. plus sto je razlika 5-10% efikasnosti izmedju bronze i gold... to je barem moje misljenje, pocetnika ne treba zamarati detaljima, a kada se pominju procenti, to su vec finese. dovoljno je da bude bronze i to je ok, sve ostalo je samo bonus.:))
asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silent wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p
:: I ako si ga rek`o.. :: Kako nije bitno kolika je efikasnost :: Ako recimo napajanje od 500w ima efikasnost, recimo, 60% to znaci da sistem u peak loadu trosi preko 800W, sto znaci da preko 300W ide na toplotu :: Gde ti mislis da zavrsava ta toplota? Da se vraca nazad kroz kabl, pa u steker i u zid :: Toplota ostaje u napajanju kome onda preti opasnost od pregrevanja (ventiltor ce raditi koliko je do njega, ali nije svemoguc) i samim tim nestabilnosti celog sistema :: To ti je kao da ti je omanji fen za kosu u napajanju.. :: Idealna temperatura za rad napajanja je 25C, a sta sve moze da se desi ako ako predje iole razumne granice...Pa forumi su puni takvih tem :: :: :: :: http://goo.gl/FS72A :: :: :: :: :: da li je moguce da ljudi jos ne razumeju sta dodje ta efikasnost?.. :: :: :: :: efikasnost se odnosi na ustedu struje, odnosno koliko manje struje ce napajanje da povuce iz utikaca za istu kolicinu struje koja treba kompjuteru. nema veze sa time koliko vati to napajanje moze maksimalno da isporuci. :: :: znaci, osim ako niste ekoloski nastrojeni, to je stvar koja manje-vise nije bitna. :: :: proizvodjaci je forsiraju ( i samim time samo stvaraju dodatnu zabunu) samo zato sto nemaju u cemu drugome da se medjusobno takmice i da lepe nalepnice na kutije :: :: :: :: asus p5k, e4400@3GHz, 212+, geil ultra 6gb, hd 6950 2gb, ga 9600gt oc silen :: :: wd3200aaks, wd5000aaks, wd6400aaks, f2 hd154ui, ss st85f-p :: :: :: ::
Phat je lepo i tacno opisao sta je sta kod PSU-a ..
sto veca efikasnost napajanja neznaci automatski i kvalitetnije napajanje .. samo slozenije za napraviti sa hibridnim varijantama mostova .. a sto je komplikovanije to i krace traje ..
tu je cillj prebacen na ustedu struje kada posmatras kvart i blok ..
od 80+ pa navise sta god da uzmes radice za sve pare ..
:: :: :: :: Phat je lepo i tacno opisao sta je sta kod PSU-a . :: :: sto veca efikasnost napajanja neznaci automatski i kvalitetnije napajanje .. samo slozenije za napraviti sa hibridnim varijantama mostova .. a sto je komplikovanije to i krace traje . :: :: tu je cillj prebacen na ustedu struje kada posmatras kvart i blok .. :: :: od 80+ pa navise sta god da uzmes radice za sve pare .. ::
Ako ti na akumulator -agregat koji moze ceo stan sa friziderom i sporetom itd...da snabdeva strujom par sati , ulkjucis samo jednu sijalicu za svetlo , on ce da radi punom snagom ili samo koliko mu treba?
Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz Ram:7 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13 MBO:AM3+ Asus M5A97 Case:CoolerMasterElite430 PSU:Chieftec 650w a85 CpuCooler:TitanVanesa Mis: Mx518 Philips 22
Ovih dana bi trebao kupiti malo jace napajanje. Razmisljam se izmedju - Cooler Master Silent Pro 700W - Chieftec Nitro 750w Ovaj je chif 2500rsd skuplji. Budzet je do 7000rsd. Ako imate trecu opciju slobodno napisite. Pozdrav
DFI DK 790FX M2RS Amd Athlon II x2 265 3.5Ghz & CM Hyper 212 Transcend 2x1 gb DDR2 900 mhz WD 3200AAKS MSI 8600 GT oc LG W2243S-PF Chieftec gps 400w Logitech X-230 2.1 Audigy LS sb 0310
radi se o polovnom napaljanju a chif je nov za 8500rsd.Citao sam na IT sv*** ima dosta negativnih komentara taj chif nitro od 750. Ovaj ThermalTake izgleda dosta kvalitetan.Ako neko ima iskustva sa nitro serijom neka napise nesto. Pozz
DFI DK 790FX M2RS Amd Athlon II x2 265 3.5Ghz & CM Hyper 212 Transcend 2x1 gb DDR2 900 mhz WD 3200AAKS MSI 8600 GT oc LG W2243S-PF Chieftec gps 400w Logitech X-230 2.1 Audigy LS sb 0310
a ja jedva I 300w potrosim. pa kud idu toliki wati? jaganjam green pc :) na Enermaxu 500 .Doduse ja se zadovoljavam i sa mojom 8600gt tera Pepu prase sve na high. http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1578258
Pa TT, pored vece snage daje ti i 3 godina garancije. Nisam ti zagledao masinu ranije, pa nisam ni komentarisao: Sta ce ti to napajanje? Ako ti taj Chieftec gura to bez problema, ne znam sto bi menjao...
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.