Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Hladnjak za kuciste
STRANA 2 OD 3  
Bobi4ever Grosnica citaj ispod. :P 17.09.2011. 18:52 #360546

status: user
broj poruka: 4890
Da je Noctua bolja, kupio bih nju, ne bih porucivao iz Italije Coolink zar ne?
Kao sto rekoh, gledao sam testove, a to sto si ti citao, citaj i dalje, ja verujem u praksu a ne u ono sto mi proizvodjac napise.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Kingston HyperX 2x2gb 1600mhz
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Grosnica ... 17.09.2011. 19:00 #360547

broj poruka: 71
Не знам шта би требало да се нађе на тој страници википедиjе...Aко је овај цитат о Kolinku, као кооснивачу, то се дебело разликује од Coolinka. Не веруј википедији, ту свако пише шта му се ћефне ,) са извесном дозом цензуре, додуше.
Друго...где си ти видео да жути не копирају. Копира и мајка природа, а не они који су то усавршили до бесвести. Не правиш ти оригинале кад почињеш, за то је потребан кеш, живи капитал, кога на почетку нема. Тај луксуз не могу себи да дозволе. Чак и да јесте потпуна копија Noctue, то може само да ти говори колико је добар производ (ужасне боје) аустријанац направио.

philaemos Re: ... klikni na linkove 17.09.2011. 19:04 #360548

broj poruka: 2743
http://www.noctua.at/main.php?show=unternehmen&lng=en
http://www.noctua.at/main.php?show=rascom_kolink&lng=en

Ja druze testirao i jedne i druge, verujem svojim ocima.
Raspitaj se pre nego pocnes da lupas gluposti.

Demon to some. Angel to others.

:: Не знам шта би требало да се нађе на тој страници википедиjе...Aко је овај цитат о Kolinku, као кооснивачу, то се дебело разликује од Coolinka. Не веруј википедији, ту свако пише шта му се ћефне ,) са извесном дозом цензуре, додуше
:: Друго...где си ти видео да жути не копирају. Копира и мајка природа, а не они који су то усавршили до бесвести. Не правиш ти оригинале кад почињеш, за то је потребан кеш, живи капитал, кога на почетку нема. Тај луксуз не могу себи да дозволе. Чак и да јесте потпуна копија Noctue, то може само да ти говори колико је добар производ (ужасне боје) аустријанац направио
::
Grosnica Re: Grosnica citaj ispod. :P 17.09.2011. 19:08 #360549

Coolink бољи?
Могу само да ти кажем да грешиш. Погледај неки ривју са silentpcreiew.com (једини сајт који се озбиљно бави тишином у рачунарима) или још боље нађи негде да се на том сајту помиње њихов вент. Ако ти тако одговара, кад их добијеш дођи да их одмеримо реално (код себе имам само noctue и noiseblockera, а тај coolink сам само пробао).
И немој више себе да постављаш као мерило меродавности, то испада смешно када у дискусији баратамо чињеницама. Friendly note ,)

:: Da je Noctua bolja, kupio bih nju, ne bih porucivao iz Italije Coolink zar ne
:: Kao sto rekoh, gledao sam testove, a to sto si ti citao, citaj i dalje, ja verujem u praksu a ne u ono sto mi proizvodjac napise
:: Asus M4A88T-V EV
:: Gemini II 2x2 12cm fa
:: Phenom x2 560 4ghz O
:: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: Powercolor 6850 1g
:: Cooler Master M52
philaemos haha 17.09.2011. 19:09 #360551

Iliti priznaj da si ispao glup.

Grosnica Re: Re: ... klikni na linkove 17.09.2011. 19:10 #360552

Цитирај ми део текста где Coolink има везе са ноктуом. Да не постујеш линкове на којима се налази брдо текста.
А то за лупање..ја тебе не увредих било чиме?

:: http://www.noctua.at/main.php?show=unternehmen&lng=e
:: http://www.noctua.at/main.php?show=rascom_kolink&lng=e
:: Ja druze testirao i jedne i druge, verujem svojim ocima
:: Raspitaj se pre nego pocnes da lupas gluposti
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
:: :: Не знам шта би требало да се нађе на тој страници википедиjе...Aко је овај цитат о Kolinku, као кооснивачу, то се дебело разликује од Coolinka. Не веруј википедији, ту свако пише шта му се ћефне ,) са извесном дозом цензуре, додуше
:: :: Друго...где си ти видео да жути не копирају. Копира и мајка природа, а не они који су то усавршили до бесвести. Не правиш ти оригинале кад почињеш, за то је потребан кеш, живи капитал, кога на почетку нема. Тај луксуз не могу себи да дозволе. Чак и да јесте потпуна копија Noctue, то може само да ти говори колико је добар производ (ужасне боје) аустријанац направио
:: ::
Bobi4ever Re: Re: Grosnica citaj ispod. :P 17.09.2011. 19:16 #360553

Sto volim kad mi neko prica sta da radim i kako ispadam, strasno.
Ja ne sporim da je Noctua dobra, meni ne treba fan koji je samo tih, dok u kucistu mogu prase da pecem, treba mi tih fan sa sto vecim airflow-om za CPU kuler, a to je Coolink koji sam porucio. Citao sam i gledao dosta review-sa, kako sa sajtova, tako i sa YouTube-a od ljudi koji su dosta strucniji i od mene i od tebe, jedan review sa jednog sajta mi nije merilo.
Friendly note mi ne treba, jer mi nismo nikakvi friend-ovi ovde, poz.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

:: Coolink бољи
:: Могу само да ти кажем да грешиш. Погледај неки ривју са silentpcreiew.com (једини сајт који се озбиљно бави тишином у рачунарима) или још боље нађи негде да се на том сајту помиње њихов вент. Ако ти тако одговара, кад их добијеш дођи да их одмеримо реално (код себе имам само noctue и noiseblockera, а тај coolink сам само пробао)
:: И немој више себе да постављаш као мерило меродавности, то испада смешно када у дискусији баратамо чињеницама. Friendly note ,
:: :: Da je Noctua bolja, kupio bih nju, ne bih porucivao iz Italije Coolink zar ne
:: :: Kao sto rekoh, gledao sam testove, a to sto si ti citao, citaj i dalje, ja verujem u praksu a ne u ono sto mi proizvodjac napise
:: :: Asus M4A88T-V EV
:: :: Gemini II 2x2 12cm fa
:: :: Phenom x2 560 4ghz O
:: :: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: :: Powercolor 6850 1g
:: :: Cooler Master M52
philaemos Prevedeno na srpski.. 17.09.2011. 19:16 #360554

Da skratim pricu, napisao si da je Coolink bleda kopija Noctue i bla bla
Iz teksta koji sam postavio mozes sam da izvuces zakljucak.

Inace, ti brate veruj usta hoces i kupuj sta hoces, Coolink je vent koji se pravi u istoj fabrici gde i Noctua (moje licno misljenje), kvalitet je isti, materijali takodje, garancija na jedan i drugi je 6 godina... ne moras da budes mnogo inteligentat da bi shvatio.
Nemam ja protiv Nocue nista (imam ih u kucistu), ali je Coolink isto sto i Noctua za manje para. Testove na netu necu da gledam jer sam licno probao Coolink SWiF2, ima ih moj najbolji ortak.

Grosnica Re: Znam, znam. :) 17.09.2011. 19:23 #360555

Ово је твој цитат, зар не. Кажеш бољи по питању тишине...хммм. Ја кажем не.
Ово су места где се људи социјализују, шире међусобно искуства са пријатељским намерама (да би таква и добили, јел те). Ако то немаш или си негде у овој причи загубио, не знам који је циљ овога што пишеш. Его? Плаћено рекламирање?

:: Cak sam gledao i neke testove izmedju Coolink, Noctue i Noise Blocker-a, Coolink fan je bio bolji u protoku vazduha i tisini
:: Nisu mnogo jeftiniji od Noctue, 2-3 eura, zavisno od modela, a ova dva su mi za CPU, tako da mi adapteri nisu potrebni, imaju pwm. :
loce e momci 17.09.2011. 19:28 #360557

broj poruka: 400
jel postoji resenje da se od tropinskog zavrsetka na ventu pravi cetvoropionski.
naime imam noctua nh u 12p se 2 kuler na asus p8p67 i nema mogucnosti da iz biosa se menja broj obrtaja. to kad su ventovi preko racve prikljuceni na cpu fan. kad su na chhasis fan onda se moze menjati broj obrtaja ali to mi ne igra kao sto ne igra da se preko noktuinih reduktora smanjivaju na 900 ili 1100 fixno. treba mi da sde dizu obrtaji shodno zagrevanju procesora.
ako ovo ne moze sa ovim noktuinim jel moze neka preporuka za cetvoropinski vent dobrih karakteristika za ovaj kuler.
imam mogucnost za vent sa ocz vendetta2. prema specifikaciji ima 81cfm naspram 55cfm kod noktue. da li bi bio dovoljan za ovaj noktua kuler + da u pull varijanti ostane jedna noktua na 1100rpm

philaemos @Grosnica 17.09.2011. 19:29 #360559

Rekao sam da je Coolink SWiF2 120 mm koji radi na 1200 rpm tisi od Noctue NF-P12 koja radi na 1300 rpm, jer jeste tisi. Performanse sam merio tako sto sam prvo merio zagrevanje cpu-a pod full opterecenjem sa jednim pa sa drugim ventom. Kuler koriscen je Prolimatech Megahalems rev B, a cpu je klokovani intel i5 750.
Tekstove koje sam postavio su sa Noctua sajta:

http://www.noctua.at/main.php?show=rascom_kolink&lng=en
Tu ti lepo pose koje i sta je Coolink. Procitaj.

Grosnica Re: Prevedeno na srpski.. 17.09.2011. 19:31 #360561

Цитирај део текста где сам то рекао. Coolink је најмање једну класу испод noctue, по питању свега, па и по питању својих hydro-bearing лежајева.
Пошто сам мало урадио домаћи задатак, испада да је пре годину дана Kolink као суонивач ипак купио Coolinka. Kупио.
Ево једног интервјуа о тома:

Today we are glad that we have a short interview with Mr. Jakob Dellinger from Noctua. a leading computer cooling maker which focuses on silence. You may find out some Noctua company profile and background discussion over this interview as well as some update about Noctua products.

Hardware Bistro: As we know Noctua is a ccoperation of Rascom and Koolink but we would like to know further about the exact role and responsibility for Rascom and Koolink on Noctua? Is Rascom responsible for marketing and sales while Koolink performs the R&D and manufacturing? Besides that we also would like to know the share between Rascom and Koolink on Noctua. 60/40%, 50%/50%?

Noctua: Yes, Noctua is the result of a cooperation of the Austrian Rascom Computerdistribution and the Taiwanese Kolink International Corporation and the share is 50/50. Both parties are involved in the R&D process and product management. While Kolink coordinates manufacturing and on site quality control, Rascom is responsible for areas like distribution, marketing, PR and customer support.

Hardware Bistro: Recently we found that Coolink is another retail brand of Koolink, is there any direct relationship between Coolink and Noctua? Will Coolink become another competitor of Noctua or Noctua and Coolink is working together but focusing on different markets, regions?

Noctua: Due to the close cooperation of Rascom and Kolink, there are certain overlaps like Rascom doing the PR for both Noctua and Coolink, certain know-how is shared, etc., but the product development is largely independent. Noctua and Coolink also target different markets: While Noctua stands for premium quality without compromise, Coolink provides excellent quality at a more attractive price point, so there`s no direct competition between the two brands.

Hardware Bistro: As all of us know, Noctua products are focusing on silent operation which is became more and more important nowadays so we would like to know is there any plan to launch other concept products to gain more market share. maybe those noisy but excellent product especially in gaming & overclocking sectors.

Noctua: Noctua is all about premium quality quiet cooling and all our efforts go into pushing the envelope in this area, so we don`t plan to venture into other markets.

Извор : http://tinyurl.com/3vjpf7n

Све што сам рекао стоји. Noctua је фирма избора када је бескомпромисна тишина у питању. Без компромиса. И то кажем реално, јер ни мени нису слатке њихове цене. Да се не лажемо, ни себе ни друге, како купујемо једнаки квалитет за мање паре. К`о што рекох, то нема ни у Врање

:: Da skratim pricu, napisao si da je Coolink bleda kopija Noctue i bla bl
:: Iz teksta koji sam postavio mozes sam da izvuces zakljucak
:: Inace, ti brate veruj usta hoces i kupuj sta hoces, Coolink je vent koji se pravi u istoj fabrici gde i Noctua (moje licno misljenje), kvalitet je isti, materijali takodje, garancija na jedan i drugi je 6 godina... ne moras da budes mnogo inteligentat da bi shvatio
:: Nemam ja protiv Nocue nista (imam ih u kucistu), ali je Coolink isto sto i Noctua za manje para. Testove na netu necu da gledam jer sam licno probao Coolink SWiF2, ima ih moj najbolji ortak
:: Demon to some. Angel to others.
:: _______________________________
Bobi4ever Re: Re: Znam, znam. :) 17.09.2011. 19:32 #360562

Kazem da je tisi jer su tako testovi pokazali.
Ako ti je ovo prijateljska namera sa prijateljskim obracanjem, onda no comment.

`И немој више себе да постављаш као мерило меродавности, то испада смешно када у дискусији баратамо чињеницама.`

Da, placa me Coolink da im reklamiram ventove, zar se ne primecuje? -.-

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

:: Ово је твој цитат, зар не. Кажеш бољи по питању тишине...хммм. Ја кажем не
:: Ово су места где се људи социјализују, шире међусобно искуства са пријатељским намерама (да би таква и добили, јел те). Ако то немаш или си негде у овој причи загубио, не знам који је циљ овога што пишеш. Его? Плаћено рекламирање
:: :: Cak sam gledao i neke testove izmedju Coolink, Noctue i Noise Blocker-a, Coolink fan je bio bolji u protoku vazduha i tisini
:: :: Nisu mnogo jeftiniji od Noctue, 2-3 eura, zavisno od modela, a ova dva su mi za CPU, tako da mi adapteri nisu potrebni, imaju pwm. :
:: :: Asus M4A88T-V EV
:: :: Gemini II 2x2 12cm fa
:: :: Phenom x2 560 4ghz O
:: :: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: :: Powercolor 6850 1g
:: :: Cooler Master M52
philaemos ... 17.09.2011. 19:35 #360563

Procitaj post iznad tvog.
Ti i ja nemamo sta vise da diskutujemo. Ne slazemo se i to je to. Ko je upravu, a ko gresi shvatice drugi koji citaju ove postove. Ja necu da ti pisem 20 puta jedno te isto, inace ponovicu ti po treci put, ja imam Noctua ventove u kucistu i odlicni su.

philaemos ... 17.09.2011. 19:38 #360564

Cak sam otvorio i moje napajanje i iscupao originalni vent i stavio Noctuu:
http://i361.photobucket.com/albums/oo57/philaemos/5eb9cd40.jpg

Napajanje je PC Power & Cooling Silencer placeno 140 eura davno jos, cak sam izgubio i garanciju od 5 godina zbog toga. DA li volim da reklamiram Coolink?

Grosnica Re: Re: Re: Znam, znam. :) 17.09.2011. 19:38 #360565

Пријатељска је примедба јер форум прашта оно што очи у очи никад неће. Овде се учи оно што нам мањка. Мени једно, теби друго. Чињенице су начин за концизну размену искустава. Овако ја могу да почнем да ти причам о баба Пелагијином искуству у спремању безгасног пасуља. Или њеном мишљењу о Noctua лежајевима. Тако изгледа кад пуцаш из празне пушке по неким тестовима о којима ми можемо само да сањамо.

:: Kazem da je tisi jer su tako testovi pokazali
:: Ako ti je ovo prijateljska namera sa prijateljskim obracanjem, onda no comment
:: `И немој више себе да постављаш као мерило меродавности, то испада смешно када у дискусији баратамо чињеницама.
:: Da, placa me Coolink da im reklamiram ventove, zar se ne primecuje? -.
:: :: Ово је твој цитат, зар не. Кажеш бољи по питању тишине...хммм. Ја кажем не
:: :: Ово су места где се људи социјализују, шире међусобно искуства са пријатељским намерама (да би таква и добили, јел те). Ако то немаш или си негде у овој причи загубио, не знам који је циљ овога што пишеш. Его? Плаћено рекламирање
:: :: :: Cak sam gledao i neke testove izmedju Coolink, Noctue i Noise Blocker-a, Coolink fan je bio bolji u protoku vazduha i tisini
:: :: :: Nisu mnogo jeftiniji od Noctue, 2-3 eura, zavisno od modela, a ova dva su mi za CPU, tako da mi adapteri nisu potrebni, imaju pwm. :
:: :: ::
:: :: :: Asus M4A88T-V EV
:: :: :: Gemini II 2x2 12cm fa
:: :: :: Phenom x2 560 4ghz O
:: :: :: Kingston HyperX 2x2gb 1600mh
:: :: :: Powercolor 6850 1g
:: :: :: Cooler Master M52
imarkovic Re: Re: Re: ... klikni na linkove 17.09.2011. 19:38 #360566

broj poruka: 19084
Coolink ti je otac Noctui

:: Цитирај ми део текста где Coolink има везе са ноктуом. Да не постујеш линкове на којима се налази брдо текста
:: А то за лупање..ја тебе не увредих било чиме?
:: :: http://www.noctua.at/main.php?show=unternehmen&lng=e
:: :: http://www.noctua.at/main.php?show=rascom_kolink&lng=e
:: :: Ja druze testirao i jedne i druge, verujem svojim ocima
:: :: Raspitaj se pre nego pocnes da lupas gluposti
:: :: Demon to some. Angel to others.
:: :: _______________________________
:: :: :: Не знам шта би требало да се нађе на тој страници википедиjе...Aко је овај цитат о Kolinku, као кооснивачу, то се дебело разликује од Coolinka. Не веруј википедији, ту свако пише шта му се ћефне ,) са извесном дозом цензуре, додуше
:: :: :: Друго...где си ти видео да жути не копирају. Копира и мајка природа, а не они који су то усавршили до бесвести. Не правиш ти оригинале кад почињеш, за то је потребан кеш, живи капитал, кога на почетку нема. Тај луксуз не могу себи да дозволе. Чак и да јесте потпуна копија Noctue, то може само да ти говори колико је добар производ (ужасне боје) аустријанац направио
Bobi4ever Samo cu reci.... 17.09.2011. 19:47 #360569

Ja imam svoje misljenje, ti svoje, dzabe diskutujemo, ja o klin ti o plocu.
Uzivaj. .)

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

philaemos Re: e momci 17.09.2011. 19:48 #360570

To sto hoces sa Noctua ventom ne moze. Moras da kupis neki koji ima PWM u nazivu.
Inace ako ti nije bucan na max broju obrtaja zasto bi ti trebala auto regulacija iz biosa? Ako jeste onda ok, trazi neki PWM fan. Vidi ako mozes da nadjes ovaj AC PWM o kojem pricamo vec 40 postova.

:: jel postoji resenje da se od tropinskog zavrsetka na ventu pravi cetvoropionski
:: naime imam noctua nh u 12p se 2 kuler na asus p8p67 i nema mogucnosti da iz biosa se menja broj obrtaja. to kad su ventovi preko racve prikljuceni na cpu fan. kad su na chhasis fan onda se moze menjati broj obrtaja ali to mi ne igra kao sto ne igra da se preko noktuinih reduktora smanjivaju na 900 ili 1100 fixno. treba mi da sde dizu obrtaji shodno zagrevanju procesora
:: ako ovo ne moze sa ovim noktuinim jel moze neka preporuka za cetvoropinski vent dobrih karakteristika za ovaj kuler
:: imam mogucnost za vent sa ocz vendetta2. prema specifikaciji ima 81cfm naspram 55cfm kod noktue. da li bi bio dovoljan za ovaj noktua kuler + da u pull varijanti ostane jedna noktua na 1100rp
Grosnica наставак 17.09.2011. 19:58 #360572

Да ли си прочитао ово из мог поста?
Ту пише све што треба да знаш о ова два бренда, са одређеном цензуром јер су сада побратимске компаније.

Hardware Bistro: Recently we found that Coolink is another retail brand of Kolink, is there any direct relationship between Coolink and Noctua? Will Coolink become another competitor of Noctua or Noctua and Coolink is working together but focusing on different markets, regions?

Noctua: Due to the close cooperation of Rascom and Kolink, there are certain overlaps like Rascom doing the PR for both Noctua and Coolink, certain know-how is shared, etc., but the product development is largely independent. Noctua and Coolink also target different markets: While Noctua stands for premium quality without compromise, Coolink provides excellent quality at a more attractive price point, so there`s no direct competition between the two brands.

Ако ја нисам прекидао дискусију кад си ме назвао глупим немој ни ти. Тј настави ако си у могућности

loce nije noktuin 17.09.2011. 20:00 #360573

broj poruka: 400
bucan, ali je problem sto kad sam u winu uhvatim im jednolican sum i to pomalo nervira. za fan s pocetka teme, isdkreno umislio sam da se trazi vent sa fixnim brojem obrtaja pa sam odma prebacio na zadnju stranu i tamo prica o coolinku:) ako ne nabavim ovaj http://www.alternate.de/html/product/Coolink/SWiF2-120P_120x120x25/136260/?event=search onda kupujem ovaj s pocetka teme

zahvaljujem

Stripy Re 17.09.2011. 20:09 #360574

broj poruka: 4163
Kupi neke koji ne prave buku, do 1500rpm, ball bearing, two ball bearing i sl. Pojedini ovde napraviše višu matematiku za najobičnije glupave ventilatore.

servispc bre

Ishmerish Re: Re 17.09.2011. 20:18 #360575

broj poruka: 7285
Cek da ja pocnem sa Nanoxia-om

Lala 4ever!
http://fwd4.me/zCE

`Samo su dve stvari beskonacne - svemir i ljudska glupost. Doduše, za prvu nisam siguran`

:: Kupi neke koji ne prave buku, do 1500rpm, ball bearing, two ball bearing i sl. Pojedini ovde napraviše višu matematiku za najobičnije glupave ventilatore
:: servispc bre
ikaiaki re: 17.09.2011. 20:22 #360577

broj poruka: 316
Imam dve Noktue (nakačene na GeminII), dva Arctic F12 (napred-nazad), jedan XIGMATEK (gore) i jedan XILENCE (dole). Prezadovoljan sam sa sva 4, ali ako bih kupovao nove naravno AC (odnos cena-kvalitet).

Bobi4ever Re: nije noktuin 17.09.2011. 22:23 #360591

Upravo mi ta dva stizu. :)
Ako si u mogucnosti da ih uzmes, uzimaj bez razmisljanja ili bar sacekaj malo, pa da ti prenesem utiske, poz.

Asus M4A88T-V EVO
Gemini II 2x2 12cm fan
Phenom x2 560 4ghz OC
Powercolor 6850 1gb
Cooler Master M520

:: bucan, ali je problem sto kad sam u winu uhvatim im jednolican sum i to pomalo nervira. za fan s pocetka teme, isdkreno umislio sam da se trazi vent sa fixnim brojem obrtaja pa sam odma prebacio na zadnju stranu i tamo prica o coolinku:) ako ne nabavim ovaj http://www.alternate.de/html/product/Coolink/SWiF2-120P_120x120x25/136260/?event=search onda kupujem ovaj s pocetka tem
:: zahvaljuje
STRANA 2 OD 3  
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647722.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs