Tačno. Scenario u kom će napajanje pregoreti kad nešto nakačiš na njega je, u stvari, najbolji mogući. Mnogo je gore da ti mesecima i godinama hrani komponente lošim naponom i riplovima a da ti misliš kako to sve dobro `gura`. Ploče i HDD-ovi su naročito osetljivi na te stvari i pokvariće se mnogo pre nego PSU ispusti dušu.
:: da nije bitno da samo `gura` neku konfu?! Bitan je kvalitet struje koji isporucuje, oscilacije u naponima itd.
Pre 15-ak godina kupio sam kućište sa napajanjem u renomiranoj, tada novobeogradskoj, firmi koja sve manje prodaje CoolerMaster. Primetio sam da je napajanje otvarano, ali nisam tome pridavao puno značaja naivno misleći da je možda i bilo pokvareno, ali su ga veštaci popravili i pustili u promet.
Ceh: 2 hard diska koja su prestala da rade u roku od mesec dana, tek je 3. preživeo i ostao duže od prethodna dva ne znam koliko dugo. Znam da sam ja izgubio dobru mušteriju.
Što se tiče napajanja: smatram da je ispravno napajanje dobro napajanje, a da će kvalitetno napajanje biti duže ispravno od jeftinog. Ako je čovek voljan da da 60 evra za napajanje neka uzme što kvalitetnije može, pa čak ako mu i ne treba tolika snaga.
Pozdrav!
Vlada
:: Tačno. Scenario u kom će napajanje pregoreti kad nešto nakačiš na njega je, u stvari, najbolji mogući. Mnogo je gore da ti mesecima i godinama hrani komponente lošim naponom i riplovima a da ti misliš kako to sve dobro `gura`. Ploče i HDD-ovi su naročito osetljivi na te stvari i pokvariće se mnogo pre nego PSU ispusti dušu :: :: :: :: da nije bitno da samo `gura` neku konfu?! Bitan je kvalitet struje koji isporucuje, oscilacije u naponima itd.
Mozda bi najbolje bilo da postujes sta bi tacno menjao u `bliskoj buducnosti` pa da dobijes konkretan predlog da li da ulazes novac u napajanje ili ne , a ne ovako `svaki ciga svoga konja hvali` a niko ni ne zna za sta ti preporucuje napajanje.
Nego uze li ti napajanje na kraju? :) Chieftec Aegis CH-05B-B-OP Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4.2Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: :: :: :: napisano je na otvaranju teme sta bih i kako :)
ma nisam jos,samo sam zapisao sta cu uzeti tj. maticnu,procesor,memoriju i napajanje pa kad se odlucim jednom................juris u prodavnice :D xexexe sad jos uvek guram sa ovim sto imam od konfiguracije .)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647722. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.