690 II im vise manjih ventilatora, tamo gde ti imas jedan od 200mm CM 690II ima 2x140mm, cinjenica je da je 690II bolje provetreno, to sam video odma kad sam gledao slike koje si okacio, ali to su sistnice koje su imaginare...
Skyfire: ...frekfencija...
:: @Boby4eve :: To je klasicna negativna kampanja protiv nekog ili neceg. Kontroler moze da otpadne samo u slucaju da ga namerno polomim. Sam od sebe da odpadne je bas glupost velika : :: :: @foreve :: Hvala :: Ima dopadljiv oblik, uzivo je po meni lepse nego na slikama. Ventilatori svetle ni preslabo ni mnogo jako. Bas onako kako ja volim, elegantno. Nije kicerica sto mi se svidj :: :: @Dautovi :: Hvala :: Ima sa zadnje strane pored napajanja dva otvora za creva. Posto je siroko kuciste stavili su otvore pored napajanja. Mada cisto sumnjam da cu ubacivati neke vodene sisteme, ali ko zna :: :: Sto se tice CM 690II advanced-a, nemam zamerki. Izuzetno kuciste :: Dugo sam razmisljao za koje da se odlucim. Video sam oba uzivo i trazio razloge za i protiv :: U mom slucaju presudili su veci ventilatori kod TT-a :: Kvalitet izrade je odlican u oba slucaja i unutrasnjost je slicna. :: Zakljucak je da su oba kucista veoma kvalitetna i dopadljivog izgleda. Jedino neciji ukus moze da presud :: Nije greska uzeti bilo koje od ova dva po meni :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: ::
@Dautovic Dobija se uz kuciste i maska za dva ventilatora, koje je moguce namestiti sa prednje strane kucista umesto ovog jednog velikog. Maska za dve 12ce. To sam zaboravio da pomenem, mada u ovom CM-u staje bas dosta ventilatora, manjih. Tako da je moguce montirati i tu varijantu, mada mislim da nema potrebe jer je i ovako unutra frizider:) Slika: http://ultraphoto.org/images/20qmnqhbpjmv9ofynac.jpg
Sa druge strane veci broj ventilatora ima i svojih mana, ali sto kazes sve su to imaginarne sitnice. Oba kucista su fenomenalna.
@nemanja21 Naizgled ti se cini da je tako. Daleko je donji vantilator na Noctui od toplog vazduha. Prvo postoji bocni ventilator230x230x20cm koji kompletan topli vazduh izbaca van kucista. Bukvalno skuplja sve sa graficke karte i izbaca van. Graficka se sa gornje strane veoma slabo greje , malte ne uopste. Sa prednje strane postoji drugi ventilator 200x200x20cm koji ubacuje hladan vazduh i i on tacno dolazi na donji ventilator na Noctui. Kad stavis ruku tacno se oseca hladan vazduh koji dopire. Tu je i zadnja 14ca na kucistu koja izvlaci. Noctua koja je ovako okrenuta je Kick ass za hladjenje procesora. Topao vazduh sam po sebi se penje navise jer je laksi od hladnog. Ja sam mu samo pomogao u ovom slucaju da se ne muci, iskoristivsi gornji ventilator kao jos jednu dodatnu pomoci. Pritisak je takodje snizen , pa su samim tim temperature nize. Sistem je ubica i vrlo sam ponosan na isti. Fizika je cudo, samo je pratis i nema sanse da pogresis .) Sa druge strane prednost je ta sto je moguce postaviti memorije sa visokim hladnjacima.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.