:: ne mora da znaci da je ruzna tastatura definisana za gaming, mislim da je takvo razmisljanje malo neadekvatn
Ne mora da znaci, ali u principu je tako. Razlika izmedju kvaliteta i sarenila je u tome sto ne spadaju u istu ciljnu grupu potrosaca .) Postoji i kvalitet i sarenilo, ali cena je visoka. Tako da u srednjem cenovnom rangu ne moze i jare i pare.
:: :: Moje misljenje je da je Steel series daleko od Logiteca za gejming :: :: Onaj ko kupuje mora da odluci sam sa sobom sta hoce :: :: Sminku ili kvalitet. :: :: Ako hoce profesionalnu gamer tastaturu, zna se stra se kupuje i koji su parametri bitni :: :: :: :: ::p.s. ebo vas marketing vis :: :: :: :: Kad bi znao sta je marketing ne bi tako pricao. :: :: brate, znam ja sta je marketing, ucio sam o tome i bavio se time, a ovde svako za svaku sitnicu odmah se uhvati za marketing, malo malo pa e, znas to je marketing.. idi begaj biznis je marketing i to bi trebalo svi da znaju.. marketing je i SteelSeries i Logitech i Microsoft i SVE.. manje ili vise tako da ne sviraj gligic
Sabo si ti to ucio, obnovi malo gradivo .)
Malo se salim ali u principu ovo je neki moj zakljucak o hardweru (kvalitet, sarenilo, ciljno trziste i sl)
:: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 2x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: :: :: mislim da je ovo za tebe matori http://goo.gl/yDVp :: :: :: a osvetljenje je na svakoj tastaturi samo OPCIJ :: :: :: @gliga kod G110 bas i nema nekog sarenila.. sarenilo je SAITEK Cyborg recimo.. bozicna jelka :: :: :: http://www.everythingusb.com/images/list/logitech-g110-keyboard-whole.jp :: :: :: sta ti je ovde sareno, bas je elegantno, plus iskljucis ili smanjis svetlo i jos finije.. za one nabudzene tipa G19 od 170eu ok :: :: :: p.s. ebo vas marketing vis :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Edit: Inace, logitech nikako da napravi ono sto mi treba, slim wireless tastatura (kao illuminated) ali bez osvetljenja, sa odvojenim media kontrolama (play, zoom etc) To je ono sto meni treba, a MS bas to ima : :: :: :: :: Za sada koristim S520, odlicna tastatura, ali ortak prosuo pivo. Radi al` smajcuje ponekad.. :: :: :: :: _________________________________________________________ :: :: :: :: Velg Bort Livet :: :: :: :: :: :: :: ::
Ne... profesinalni gejmeri ne mogu da se zadovolje sa tastaturom od 10e...
Skupe jesu, tj ne skupe nego preskupe, ali kad bi je uzeo u ruku i video koliko je to kvaliteno, tesko, robusno, kakav je osevaj kad stiskas njene tastere zaboravio bi da postoje druge tastature, bio sam skepitcan dok je nisam i sam probao, stvarno je frnomenalna, ja je nikad ne bi kupio niti cu, samo kazem da je izuzetna...
Skyfire: ...frekfencija...
:: ok ali onda u tom slucaju ti gameri mogu da zavrse posao i sa obicnom nekom od 10eu tastaturom, zar ne.. ova tastatura nema ni makro tastere (nikad ih nisam koristio ali kazem), e sad nisam znao da je mechanical, onda to menja stvari, ova 7G je za mene vec druga prica, meni je recimo ona do jaja za razliku od 6G.. btw, cena joj je 13.000-14.000din :: :: :: :: @imarkovic, tako je tasteri nisu farbani, ali taster ima kao `prorez` u crnoj plastici i tu prolazi svetlost od pozadinskog i npr ne gubi se boja tastera nego od koriscenja se taj izrez u obliku slova prosiri i izdeformise tako da npr W vise nije prepoznatljivo vec lici na neku fleku.. :: :: :: :: Drugo da li je ruzna ili ne to je subjetivno, ne trebaju svima iluminated/svetlece tastaure sa glossy plastikom, najbolji ortak ima tu tastaturu i veruj mi da je to najbolja tastatura za gejmig i kucanje koju mozes naci na Svetu i to bez konkurencije...A meni licno je i lepa, pa lici na onu DELL koju si hteo da kupis od mene.. :: :: :: :: Ima i 7G sa palm restovima ko voli :: :: http://steelseries.com/products/keyboards/steelseries-7 :: :: :: :: Sto se cene tice mislim da je oko 70-80e, ne znam gde si gledao pa si video da je NEMA u prodaji.. :: :: :: :: Gejmeri NE VOLE bezicne periferije, konkretno miseve i tasature verovatno zato pomenuti modeli nisu wireless.. :: :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: :: :: ::
jasno jasno..nego, gosn` Dautovicu, kako se cuju tasteri na 6G(7G), jel nisu glasni.. recimo na Razer Black mamba isto mehanicku tast. se ljudi zale da su glasni dugmici..
:: Ne... profesinalni gejmeri ne mogu da se zadovolje sa tastaturom od 10e.. :: :: Skupe jesu, tj ne skupe nego preskupe, ali kad bi je uzeo u ruku i video koliko je to kvaliteno, tesko, robusno, kakav je osevaj kad stiskas njene tastere zaboravio bi da postoje druge tastature, bio sam skepitcan dok je nisam i sam probao, stvarno je frnomenalna, ja je nikad ne bi kupio niti cu, samo kazem da je izuzetna.. :: :: ::.
Re: Taj sidewinder x4 bi i meni bila prvi pick,verovatno bi kostala kod nas oko 40-45e
06.12.2011. 18:26
status: user broj poruka: 1872
Sviđa se i meni X4, aj da pišemo emmiju da ih nabavi.
:: Posto je x6 55e,ali qrac nema :: :: Ova roccat isku mi se bash svidela a i features bash ono sto mi treba a nije pretrpana precicama,super,ali nzm bash dal cu moci 80e : :: ::
Re: Re: Taj sidewinder x4 bi i meni bila prvi pick,verovatno bi kostala kod nas oko 40-45e
06.12.2011. 19:43
status: user broj poruka: 4228
Dragi Emmi, cele godine sam bio dobar: nisam se sprdao na Berzi, davao sam samo fer ponude na Limundu i Kupindu, ali iz principa ne na KupujemProdajem. Neću kačiti čarapu ispred kamina, jer ovo drugo nemam, ali bih voleo da za Božić u zadnjem (rear) USB portu zateknem utaknutu baš ovu tastaturu.
Pozdrav!
Vlada
:: Sviđa se i meni X4, aj da pišemo emmiju da ih nabavi :: :: :: :: Posto je x6 55e,ali qrac nema :: :: :: :: Ova roccat isku mi se bash svidela a i features bash ono sto mi treba a nije pretrpana precicama,super,ali nzm bash dal cu moci 80e : :: :: :: :: ::
Steelseries i tastature ko Logitech i procesori ista prica, ja ne znam da li postoje gore tastature od Steelseries, ono ni na sta ne lici, tu mogu dosta da nauce od Razer-a.
Sto se tice ove dve, G110, Microsoft nema nikakve dodatne dugmice, cisto sumnjam da ima neki software koji dolazi uz nju, jedina prednost je sto onaj deo moze da se skine. Ako je neko koristio ~7 godina i vise tastaturu sa onim delom za brojeve, ja stvarno ne vidim ni jedan jedini razlog da se uzme X6 samo zbog toga.
A sto se tice Logi kvaliteta, ja mislim da to ne treba nikako dovoditi u pitanje, jedina falinka na mojoj G11 je bila neko vreme da je media taster za pesmu unazad poceo da se buguje, ali je sada sve u redu, a evo posedujem je godinu i po dana. Razer je po meni sinonim za precenjenost, kada sam uzimao tastaturu pre godinu i po dana, za razer je za pare za koje sam nudio G11 nudio tastaturu (dal Lycosa sta je nem pojma) bez pozadinskog osvetljenja i bez ijednog dodatnog tastera, jedino je imala one media dugmice i nista vise :).
@daum to bi trebalo ti da znas, svaka bezicna periferija ima mali lag, sto je nepogodno za gaming.
I ja sam planirao neku gaming tastaturu, pa mozda ne bi bilo lose da pogledas ovu perverziju od tastature (strelice, space i W S A D dugmici su aluminijumski):
Rekoh ti da je bruka tastatura , samo je pitanje da li moze i gde ima kod nas da se kupi. Pogledaj na youtube kako izgleda, ja sam se odusevio tastaturom! Javi sta si odlucio i sta si na kraju kupio, ja sam jako zainteresovan za istu Saitek.. Jedino sto je malo skuplja ali je zmaj tastatura.
Pozdrav!
Nije bogat onaj koji ima mnogo, vec onaj kome treba malo!
Inace ja sam onako(neko bi rekao princeza)mnogo mi je bitna estetika,cesto je stavljam ispred funkcionalnosti,ali za tastature od 50e+++ od logitecha,saiteka,razera,steelseries,roccat i ostala kompanija se nikako ne moze reci da su ne kvalitetne ili lose,da je tako ne bi se prodavale i odrzavale slicnu cenu godinama,bitno je sta covek hoce.
Imam je oko 2,5 godine, znaci tastatura izdrzava sve i svasta. Od prosutih sokova do lupanja, znaci i dalje se drzi, jedino sto je sa jedne strane puklo ono za podzianje, al radi u fullu. :) Tako da cenim da Logitech G110 ne moze biti losa.
znaci Gilence, subjektivan si da se smrzzzneeeesss! :)
:: Steelseries i tastature ko Logitech i procesori ista prica, ja ne znam da li postoje gore tastature od Steelseries, ono ni na sta ne lici, tu mogu dosta da nauce od Razer-a :: :: Sto se tice ove dve, G110, Microsoft nema nikakve dodatne dugmice, cisto sumnjam da ima neki software koji dolazi uz nju, jedina prednost je sto onaj deo moze da se skine. Ako je neko koristio ~7 godina i vise tastaturu sa onim delom za brojeve, ja stvarno ne vidim ni jedan jedini razlog da se uzme X6 samo zbog toga :: :: A sto se tice Logi kvaliteta, ja mislim da to ne treba nikako dovoditi u pitanje, jedina falinka na mojoj G11 je bila neko vreme da je media taster za pesmu unazad poceo da se buguje, ali je sada sve u redu, a evo posedujem je godinu i po dana. Razer je po meni sinonim za precenjenost, kada sam uzimao tastaturu pre godinu i po dana, za razer je za pare za koje sam nudio G11 nudio tastaturu (dal Lycosa sta je nem pojma) bez pozadinskog osvetljenja i bez ijednog dodatnog tastera, jedino je imala one media dugmice i nista vise :) :: :: @daum to bi trebalo ti da znas, svaka bezicna periferija ima mali lag, sto je nepogodno za gaming :: :: Pozdrav!
:: Steelseries i tastature ko Logitech i procesori ista prica, ja ne znam da li postoje gore tastature od Steelseries, ono ni na sta ne lici, tu mogu dosta da nauce od Razer-a :: :: Sto se tice ove dve, G110, Microsoft nema nikakve dodatne dugmice, cisto sumnjam da ima neki software koji dolazi uz nju, jedina prednost je sto onaj deo moze da se skine. Ako je neko koristio ~7 godina i vise tastaturu sa onim delom za brojeve, ja stvarno ne vidim ni jedan jedini razlog da se uzme X6 samo zbog toga :: :: A sto se tice Logi kvaliteta, ja mislim da to ne treba nikako dovoditi u pitanje, jedina falinka na mojoj G11 je bila neko vreme da je media taster za pesmu unazad poceo da se buguje, ali je sada sve u redu, a evo posedujem je godinu i po dana. Razer je po meni sinonim za precenjenost, kada sam uzimao tastaturu pre godinu i po dana, za razer je za pare za koje sam nudio G11 nudio tastaturu (dal Lycosa sta je nem pojma) bez pozadinskog osvetljenja i bez ijednog dodatnog tastera, jedino je imala one media dugmice i nista vise :) :: :: @daum to bi trebalo ti da znas, svaka bezicna periferija ima mali lag, sto je nepogodno za gaming :: :: Pozdrav!
@djokosrb Za dotu koju ti planiras da igras u narednih ~5 godina min ti treba numpad, za one stvarcice u inventaru, tako da bi eventualno odvajanje numpada izazvalo prvo tebi, a onda meni i cojki xd problem da se naviknemo na njega, tako da stvarno ne vidim razlog da to uzmes.
Softver, cisto sumnjam da MS ima bolji softver za tastaturu od Logi-ja ako se sve poveze sa igricama :). Sto se tice dodatnih tastera, ja ih koristim u Win-u a ne u igri xd :).
Ako gledas estetiku meni licno je ova G110 mnogo lepsa tastatura :).
@dautovic hajde pa me prosvetli, da vidim koliko pojma nemam ? Ako je za steelseries, ako je tebi ova tastatura :
bolja od Razerove ekipe onda stvarno treba da se zapitas da li dobro razmisljas :) ? Ovo nije ni prici Razerovoj tastaturi koja je uz odlicnu zavrsnu izradu ima i softver :).
SS ima sluske miseve i podloge solidne, ali tastature su im trash zivi. A4 tech tastatura cak sa onim narandzastim dugmicima (koji su meni licno ruzni za sve pare) izgleda lepse od SS tastatura :).
@imarkovic sto je neobjektivan :) ?
Omanuh za Microsoft, ima dodatne dugmice i programabilne tastere :), ali dobro to opet ne menja mnogo situaciju :).
Jedina frka kod G110 je sto nema ono dole produzenje, pa ne znam koliko je zeznuto za sake :).
Pozdrav!
:: Jesi mi drugar ceo zivot,ali idi molim te uci to masinstvo :: :: Microsoft nema software? :: :: : :: Inace ima gile tu g11 i dobra je za 43 evra,ali smetaju mi ti dodatni tasteri,a ona ih imash bash mnogo :: :: :: edit:Na kraju ispade Saitek Cyborg V7 prvi pik :)Samo da namaknem pare
@gile23, nisi kompetentan, gledas slike na sajtovima i pricas da je nesto lose a nesto dobro, a pritom nijedno ni video uzivo nisi, ne razumes problematiku kod tastatura, sta je tu bitno a sta ne...ti gledas da li to svetli, da li ima glossy plastike i da li je dizajnirano kao F-117a... Nemoj se ljutiti ali stvarno mi se ne uzlazi u retardiranu raspravu s tobom na temu tastatura, niti imam potrebu da tebi nesto objasnjavam, crtam, pokazujem dokazujem...samo giljaj kako mislis da treba i to je to.
ne zelim da se raspravljam sa tobom, tacnije ne smem, ali cisto informativno, ne kazem da je jedan bolji od drugog, ali znam da Razer ima mnogo vise problema od SteelSeries sto se tice neke pouzdanosti, Steel jeste da je malo jednostavan, ali PURE, ima mnogo kvalitetne proizvode, pretezno ga koriste profesionalci i najzahtevniji korisnici.. Razer je za klince realno i preskup.. nekako im je dizajn malo neozbiljan.. e sad, ne znam kakva je ona tastatura black mamba, ne bih se usudio da poredim jer nemam pojma iskreno, po svemu sudeci deluje mi da je 7G daleko bolja. ali i skuplja
Sto je 7g bolja od razerovih jel moze pojasnjenje, posto meni stvarno nije jasno.
Eno Starcraft 2 turniri u Severnoj Koreji, APM ispod 300 tesko da ide ijednom igracu, koriste SC 2 periferije koje je Razer napravio, cisto sumnjam da je neko sponzorstvo, jer prva mesta u tim turnirima vrede mnogo kesa :) ?
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647722. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.