CoolerMaster HAF 912 Plus. Kosta 7.800,00 din, dobijes jednu CM MegaFlow 20-icu napred i neku 12-icu pozadi, a iznad procesora mozes da dodas jos jednu 20-icu, CM MegaFlow 20-ica kosta oko 1.300 din.
Ovaj Fraktal izgleda odlično. Po spoljašnjosti me neodoljivo podseća na Antec 300. Naravno, tu je i 912+ kome bih dao prednost u odnosu na 690 II Advanced koje sam posedovao i prodao posle pola godine. Uvlači prašinu poprilično, a filtere ne možeš da očistiš kako treba. Kome to ne smeta, ni ono nije loše.
Pazi, ortak ima bas CM 690 II a ja HAF 912+. Poredili smo kucista i otvarali ih 300 puta, uvlaci i moje i njegovo prasinu. Sve zavisi koliko imas ventova. Ja koristim Noctue a on Coolink i Noctue, i udje ista kolicina prasine, jer imamo isti broj ventova, samo on iznad cpu-a ima 14-icu Noctuu a ja CM MegaFlow. Inace na HAF 912+ se jednostavno izvali cela prednja maska gde se i nalaze filteri i opere se u kadi (tako ja radim), nikakav problem, ispod napajanja se isto lako izvuce filter. Meni se samo licno vise svidjao HAF, uzeo sam ga zbog toga, ventove sam sve stavio Noctua, osim jednog CM-a od 200mm kojeg sam stavio iznad procesora, ali i njega cu da zamenim sa NF-P14.
:: Ovaj Fraktal izgleda odlično. Po spoljašnjosti me neodoljivo podseća na Antec 300. Naravno, tu je i 912+ kome bih dao prednost u odnosu na 690 II Advanced koje sam posedovao i prodao posle pola godine. Uvlači prašinu poprilično, a filtere ne možeš da očistiš kako treba. Kome to ne smeta, ni ono nije loše :: :: :: i5 2500K, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Grey 2×2GB DDR3 1600, Samsung F3 500GB + F4EG 2TB, Sapphire HD 6950 1GB, Dell U2412M, Asus Xonar DX, Altec ATP-3, Procase Nitro AX, CFT-650-14CS :: :: :: ::
Nije problem dok prašina ulazi, već kad treba da je isteram iz kućišta, a nemam kompresor, već rasturim komplet mašinu i sve ručno čistim od prašine. Na 690 II Advanced filtere na prednjoj masci i gornjem delu ne možeš da skineš (pranje komplet maske ne praktikujem), a oni na limčićima za 5,25 inča uređaje su malo jači od kisele vode, iako možeš da ih izvučeš. Iako na Nitru imam 3 venta (2 manje nego što sam imao u 690 II), prašine u samom kućištu ima mnogo manje. Uglavnom je koncentrisana na ventilatorima i filterima za prašinu. Brže se sve rasklopi, očisti i vrati nazad. Ranije mi to igranje nije smetalo. Valjda sam se vremenom ulenjio, a objektivno imam i mnogo manje vremena, pa mi je potrebno jednostavnije kućište.
Ja sam imao srece do 00.Narucio FD Core 3000,stiglo pre par dana.Na kutiji pise da je od poenutog kucista.Tek danas sam otvorio kutiju kad ono Define R3 koje je 35e skuplje.Kuciste izlgleda mnogo dobro,odusevljen sam.Mada,koliko sam ga platio i treba da budem:D
inace i pored fabrickog kulera na 955 ventovi su besumni ...razmisli jos jednom za ovo kuciste Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Sacekaj samo da ti daum vidi ovo i kako ga oslovljavas sa `zmaj` ima da ti lepo objasni neke stvari xDD On ne podnosi nzxt, a tek kad vidi da pominjes i neku neonku, ima da se odusevi i odmah da te uputi kod saleta, on je stavio neke lampiJone i shljashti na sve strane. Ili je bese prodao celo kuciste.. U svakom slucaju, nemoj da se ciganises sa neonkom (ili ako si neki klinac onda i da razumem). Lepo kupi neke kulere sa diodama i vise od toga nemoj.
LG 42LD420 Phenom II x6 1055t Gigabyte 970A-UD3 G.Skill Sniper 8GB DDR3 1600, ASUS 6870 DirectCU/2DI2S G.Skill Sniper SSD 120GB SpinPoint F3 1tb, WD5000AAKS, Chieftec GPS-550AB-A, NZXT Apo
:: dosao mi je kao box kuler od 955 b :: nisam dobio nijedan masil de :: :: kupio sam Cooler Master Gemin2 sa dva cm vent :: http://imageshack.us/photo/my-images/23/originalslika6832940.jpg :: http://imageshack.us/photo/my-images/32/originalslika6832904.jpg :: :: za 2200 a samo kuleri kostaju 1500-1700 dinara tako da sam ga uzeo po smesnoj cen :: :: :: inace zver je pustena iz kavez :: http://imageshack.us/photo/my-images/580/dsc00224bl.jpg :: pivo za sve saljem aks-o :: troskove postarine vi placate : :: mai :: :mr.pacy.mf@gmail.co :: :: :: inace i pored fabrickog kulera na 955 ventovi su besumni ...razmisli jos jednom za ovo kucist :: Phenom II x 4 95 :: ASUS M5A97 PRO :: SAPPHIRE Vapor-X HD489 :: NZXT Lexa :: 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8G :: SAMSUNG DVD-RW SH-S222A :: za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :) :: ::
hvala hvala Phenom II x 4 955 ASUS M5A97 PRO SAPPHIRE Vapor-X HD4890 NZXT Lexa S 2X4GB Kingston HyperX KHX1600C9D3T1K2/8GX SAMSUNG DVD-RW SH-S222AB za ostalo jos skuplam kintu i cekam predloge :)
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.