Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
OCZ napajanja?
STRANA 2 OD 2
f0rever Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 19.02.2012. 16:07 #400124

status: user
broj poruka: 3821
Ja sam konkretno mislio na CFT seriju Ciftekovu.

Ne znam sta je unutar CTG serije. CWT, isto, ili?

I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!

:: Naravno da zavisi, u rangu koji on gleda pretežno je Sirtec koji i nije neki autoritet, a i one skuplje CWT varijante su im nategnute po specifikacijama, prodaju kao 600W CWT napajanje na koje bi Corsair recimo zalepio 450W
::
:: OCZ-ova napajanja pretežno pravi FSP, koji je prilično dobar, možeš da ih nađeš i kod Silverstone, Antec, Zalman..
:: :: Zavisi od kog Cifteka
:: ::
:: :: Mozda od one IArene, kakovec
:: :: OCZ protiv Cifteka koji u sebi ima CWT, nema sta da trazi tu
:: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Tristram Re: Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 19.02.2012. 16:10 #400127

broj poruka: 1872
Nažalost, toothless reče da nema para za tu akrobaciju.

Kod čifteka je prosto, ako nije CWT onda je Sirtec ili neka matora Delta.
CWT im pravi CFT seriju ali samo one sa C u oznaci, pored njih još NitroBPS seriju i one Arene ANP.

:: Ja sam konkretno mislio na CFT seriju Ciftekovu.
:: Ne znam sta je unutar CTG serije. CWT, isto, ili
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
philaemos ... 19.02.2012. 16:13 #400129

broj poruka: 2743
Ranije su se bas dosta prodavcala OCZ napajanja kod nas, radio ih je FSP, koji je kao OEM losiji od CWT-a, Seasonica,... itd... bar je to moje subjektivno misljenje.
Ranije su TT i Chieftec napajanja bila CWT unutra, ali mislim da su sada to malo izmenjali, tu se vise ne zna ko sta pravi.... prave i po 3 razlicita OEM-a za jednog proizvodjaca... uzas.

Bolja su od LC Power, ako nista drugo zbog garancije.

Uvek bih radio uzeo Thermaltake TPower ili Chieftec CFT, ali ako ne mozes da uklopis u budzet, onda ok.

f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 19.02.2012. 16:21 #400130

Pitam jer sam sumnjao da je u CTGu, CWT, dakle, u pravu sam.

Svojevremeno sam probao na CTGu od 600w GTX480 sa Phenom II 980 na difoltu, desilo se to da se PC ugasio. :)

Realno, po specifikaciji dotican Chif je trebao da potera GTX480 na difoltu bez vecih problema, ali, ali...

:: Nažalost, toothless reče da nema para za tu akrobaciju
:: Kod čifteka je prosto, ako nije CWT onda je Sirtec ili neka matora Delta
:: CWT im pravi CFT seriju ali samo one sa C u oznaci, pored njih još NitroBPS seriju i one Arene ANP
:: :: Ja sam konkretno mislio na CFT seriju Ciftekovu.
:: :: Ne znam sta je unutar CTG serije. CWT, isto, ili
Miskonius re 19.02.2012. 16:26 #400131

broj poruka: 4420
Chieftec je dosta usrao kvalitet svojih modela u poslednje vreme tako da ga ne preporucujem nikome.
Sto se tice TT Toughpower njega pravi CWT...
@Bezubi
Ako ces ves da pravis neki upgrade pravi ga da bude ljudski, stekni se za jos neku crvenu i uzmi TT 775W.
Ako ni zbog cega drugog onda bar zbog garancije...

U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.

toothless Ma imam ja pare za jače ali neću! :) 19.02.2012. 16:42 #400136

broj poruka: 3241
Realno, i tako će sledeći upgrade za godinu-dve da bude druga ploča, procesor,...i koji će mi onda moj da dajem 80e za napajanje duplo jače od onoga koje mi treba?Da ne bih dužio više, najverovatnije ću uzeti neko od ova 2 :
1. http://tiny.cc/wei1i
2. http://tiny.cc/qggxm

90% sam siguran da će biti LC.Po svim kalkulatorima ova moja konfa čak i klokovana ne bi prešla 380W i to kad bi sve komponente radile na maksimalnoj gornjoj granici(a ni to se nikada neće desiti), jebeš 3 godine garancije od OCZ-a kad nisam siguran koja je serija i otkada, i ako treba da se jebavam sa reklamacijama.Uostalom, ovaj LC je dobio jako dobre ocene.

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

:: Chieftec je dosta usrao kvalitet svojih modela u poslednje vreme tako da ga ne preporucujem nikome
:: Sto se tice TT Toughpower njega pravi CWT..
:: @Bezub
:: Ako ces ves da pravis neki upgrade pravi ga da bude ljudski, stekni se za jos neku crvenu i uzmi TT 775W
:: Ako ni zbog cega drugog inda bar zbog garancije..
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
Tristram Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 19.02.2012. 16:45 #400137

Nisi u pravu i ne čitaš dobro.

Napisao sam gore da im CWT pravi sledeće serije:
- CFT ali samo one koji imaju C ili CS na kraju oznake, one koji imaju S ili DF pravi Sirtec
- Nitro BPS seriju čitavu
- Arena ANP

Delta pravi one matore GPS kojih nema više u prodaji
Skoro sve ostalo pravi Sirtec

To što ti se ugasio je baš ono što sam pominjao da muljaju sa specifikacijama, to radi recimo i LCpower sa svojim jačim modelima koje pravi CWT. Čini mi se da je onaj vaš Sale kukao na nekom forumu da mu je brljalo ono CFT od 650W sa klokovanim i7 i 560Ti. Da stvarno ima 650W kao što su napisali ne bi bilo šanse da mu se to desi.

@Toothless: Podržavam za 6650GP3, ipak se kod nas odlično pokazalo i jače je od ostalih koje dobijaš za te pare.
To 7600 što si mislio samo bolje izgleda, nije ni jače ni bolje a skuplje je.

:: Pitam jer sam sumnjao da je u CTGu, CWT, dakle, u pravu sam
:: Svojevremeno sam probao na CTGu od 600w GTX480 sa Phenom II 980 na difoltu, desilo se to da se PC ugasio. :
:: Realno, po specifikaciji dotican Chif je trebao da potera GTX480 na difoltu bez vecih problema, ali, ali..
srm81 Preporuka ipak za LC od mene. 19.02.2012. 17:05 #400139

broj poruka: 171
Pre par dana sam kod druga otvarao doticno http://tinyurl.com/76kvpr8 napajanje jer je kuler bukvalno poceo da CVILI,razlog tome je bilo to sto je ona nalepnica OCZ na kuleru toliko debela da je zakacala zastitnu mrezicu i strugala se o nju,odlepio sam nalepnicu sklopio ga i sve je OK,njemu tera proc. kao tvoj x3 450 -otkljucan je i kloknut na 3.7ghz a grafa je gts 450 isto dobrano klokovana i sve to radi kako treba,ali cinjenica da ima samo jedan sestopinski konektor mi ne uliva poverenje kod njega kao ni izgled unutrasnjosti.
Ja konkretno imam LC 6560 V2.3 slicno ovom sto ti hoces da pazaris,i ovde mozes videti kako ono izgleda unutra http://tinyurl.com/26yg5k4 ,i za sta je sve sposobno,pa sam uporedi i odluci,osim toga Lc ima jedan setopinski i jedan 6+2pin konektor za graficke sto mu dodatno ide u prilog.
Mislim da ces biti zadovoljniji mnogo sa tim LC 6650 V2.3 i jako je tiho napajanje.
Ako se odlucis za taj LC javi se,pusticu ti na email broj od lika koji ih uzima povremeno u nekoj kompenzaciji,dace ti ga sigurno 30% jeftinije,naravno novo i neotpakovano,ja i jos par prijatelja smo uzeli od njega,nadam se da sam bar malo pomogao,pozzzz

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tortojed Re: Uzmi bre TT ToughPower +2 za ToughPower modele. 20.02.2012. 04:20 #400301

broj poruka: 11012

:: na onaj od 775 dobijas 5 godina garancije (na 12V grani ima 64 ampera
:: I ne izmisljaj toplu vod
:: Osim ako bas morra OCZ, a i ako mora pogledaj sta su useri na newegg-u pisali za seriju koja te zanim
:: U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
TheBear ... 20.02.2012. 12:51 #400383

broj poruka: 6502
Evo mene interesovalo dal da menjam moje OCZ SXS 600W staro tri godine, pa sam uzeo unimer i istestirao 12v, 5v i 3.3v grane.

Masina:
Phenom II 960T @ 3.7GHz, 1.45V
Gigabyte GA-990FXA-UD3
2x2GB DDR3 @ 1600MHz, 1.675V
Powercolor HD 6950 (otkljucana, overklokovana 930/1400MHz, 1.200V)

Rezultati:
IDLE
3.3V = 3.27V
5V = 4.94V
12V = 12.16V

LOAD (Furmark + LinX, mislim da je to pravo opterecenje)
3.3V = 3.25V
5V = 4.94V (nije se promenilo)
12V = 11.99V

Dakle napajanje tera overklokovanu masinu bez muke, naponi stabilni, a klokovana i overvotltovana HD 6970 i Phenom overvoltovan mogu da povuku solidno...

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 20.02.2012. 13:31 #400396

Ili ti mene ne citas dobro. :)

Ja sam rekao da CTG serija verovatno nema CWT u sebi, mada nisam bio siguran.

Znam da je CFT sa C ili sa CS na kraju CWT iznutra.

:: Nisi u pravu i ne čitaš dobro
:: Napisao sam gore da im CWT pravi sledeće serije
:: - CFT ali samo one koji imaju C ili CS na kraju oznake, one koji imaju S ili DF pravi Sirte
:: - Nitro BPS seriju čitav
:: - Arena AN
:: Delta pravi one matore GPS kojih nema više u prodaj
:: Skoro sve ostalo pravi Sirte
:: To što ti se ugasio je baš ono što sam pominjao da muljaju sa specifikacijama, to radi recimo i LCpower sa svojim jačim modelima koje pravi CWT. Čini mi se da je onaj vaš Sale kukao na nekom forumu da mu je brljalo ono CFT od 650W sa klokovanim i7 i 560Ti. Da stvarno ima 650W kao što su napisali ne bi bilo šanse da mu se to desi
:: @Toothless: Podržavam za 6650GP3, ipak se kod nas odlično pokazalo i jače je od ostalih koje dobijaš za te pare
:: To 7600 što si mislio samo bolje izgleda, nije ni jače ni bolje a skuplje je
:: :: Pitam jer sam sumnjao da je u CTGu, CWT, dakle, u pravu sam
:: :: Svojevremeno sam probao na CTGu od 600w GTX480 sa Phenom II 980 na difoltu, desilo se to da se PC ugasio. :
:: :: Realno, po specifikaciji dotican Chif je trebao da potera GTX480 na difoltu bez vecih problema, ali, ali..
Tristram Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 20.02.2012. 14:15 #400410

A, da. Kuršlus predivnog Srpskog jezika... opet.

`Pitam jer sam sumnjao da je u CTGu, CWT`
Jebiga, može da znači i da si sumnjao u informaciju da je unutra CWT i da si pretpostavljao da je unutra CWT.
Mali nesporazum.

:: Ili ti mene ne citas dobro. :
:: Ja sam rekao da CTG serija verovatno nema CWT u sebi, mada nisam bio siguran
:: Znam da je CFT sa C ili sa CS na kraju CWT iznutra
:: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
f0rever Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Dečaci...`ajd još jednom pročitajte moj prvi post 20.02.2012. 14:18 #400412

Teska prica...

:: A, da. Kuršlus predivnog Srpskog jezika... opet
:: `Pitam jer sam sumnjao da je u CTGu, CWT
:: Jebiga, može da znači i da ti nisi mislio da je unutra CWT i da si pretpostavljao da je unutra CWT
:: Mali nesporazum
:: :: Ili ti mene ne citas dobro. :
:: :: Ja sam rekao da CTG serija verovatno nema CWT u sebi, mada nisam bio siguran
:: :: Znam da je CFT sa C ili sa CS na kraju CWT iznutra
toothless Rešeno je... 22.02.2012. 12:16 #400989

broj poruka: 3241
Kupio sam danas LC Power 6650Gp3 V2.3. I u pravu si, Forever.Ima samo jedna serija tog modela koja ima na +12V1 grani 25A, i na +12V2 ima 27A.Stvarno deluje kvalitetno odrađeno, i svi kablovi su `sleeved`.
Eto, i to sam skinuo sa dnevnog reda, i sad mi samo ostaje sređivanje( ili kupovina nove) veš-mašine, sređivanje limarije posle havarije na kolima, renoviranje kupatila,... i još tako neke sitnice. :)

https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 535

mixer93 Re: Rešeno je... 22.02.2012. 13:29 #401008

broj poruka: 4187
Dobro si kupio... Ja sam bio prezadovoljan sa njim. Sta mi je sve radilo na njemu, uvek hladno... Neka te sluzi.

PCBerza u srcu!

:: Kupio sam danas LC Power 6650Gp3 V2.3. I u pravu si, Forever.Ima samo jedna serija tog modela koja ima na +12V1 grani 25A, i na +12V2 ima 27A.Stvarno deluje kvalitetno odrađeno, i svi kablovi su `sleeved`
:: Eto, i to sam skinuo sa dnevnog reda, i sad mi samo ostaje sređivanje( ili kupovina nove) veš-mašine, sređivanje limarije posle havarije na kolima, renoviranje kupatila,... i još tako neke sitnice. :
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
f0rever Re: Rešeno je... 22.02.2012. 13:56 #401017

Odlicna kupovina. Ja sam bio zagrejan za to napajanje, nego sam uspeo da nadjem CFT-750-14CS za malo vise para, u garnaciji. :)

:: Kupio sam danas LC Power 6650Gp3 V2.3. I u pravu si, Forever.Ima samo jedna serija tog modela koja ima na +12V1 grani 25A, i na +12V2 ima 27A.Stvarno deluje kvalitetno odrađeno, i svi kablovi su `sleeved`
:: Eto, i to sam skinuo sa dnevnog reda, i sad mi samo ostaje sređivanje( ili kupovina nove) veš-mašine, sređivanje limarije posle havarije na kolima, renoviranje kupatila,... i još tako neke sitnice. :
:: https://www.mojdom.rs http://tiny.cc/msvoj
:: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 4GB DDR3 - Hitachi 500GB -Powercolor 6850 - LC 600H-12 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius Navigator 53
Dexter013 Ok. 22.02.2012. 14:03 #401021

broj poruka: 17098
Skote bezubi, nek te sluzi u zdravlju!

Cpu:AMD Phenom II x6 1055 T @3.2Ghz
Ram:10 Gb KingstonHyperXgenesis@1600MHz
GPU:470gtxGigabyte+ProLima Mk-13
MBO:AM3+ Asus M5A97
Case:CoolerMasterElite430
PSU:Chieftec 650w a85
CpuCooler:TitanVanesa
Mis: Mx518
Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647724.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs