Evo ovako, uzeh ja CM Hyper 612S. Drugar mi je pomagao (pre ce biti ja njemu) da montiram cudo i trebalo nam je oko 1h efektivnog rada sve zajedno sa prethodnim usisavanjem i ciscenjem (unutra havarija, 100-letne prasine tona iako, barem na svaka 3 meseca ocistim kuciste). Da, trebalo je skinuti plocu, 8 SATA kablova i jos 50 `gluposti` ali iskreno, prvi put je to radjeno od kako je kupljena masina (2008). Koristili smo pastu koja je dobijena u kompletu.
Ne znam koliko je merodavan ovaj Everest ali rezultati izgledaju ovako: - idle 23-25 (bilo 50-60) - u nekom mom, svakodnevnom load-u 30-32 (bilo, haha... 88-92)
I sve se to desava na nekih 650 - 700 rpm ventilatora koji je, takodje, dobijen u pakovanju.
Po mom misljenju svi vi ste u ovoj temi bili na neki nacin u pravu! Pretpostavljam da sam sve mogao da dovedem na normalu samo sa pastom. Mozda sam trebao da uzimam i onaj Noctua cooler zbog nekog buduceg over-overclock-a, koji ce definitivno, biti neminovan. Ipak, ovog puta sam se potrudio da nadjem neku zlatnu sredinu i mislim da sam, uspomoc vas, to i uspeo!
To stoji, ali ne treba svakome i7, pogotovo prosečnom korisniku. Treba meni i7 i još par ljudi koji zaradjuju od kompjutera, ali šta će nekom gameru i7? Imaš bisere kao retardirani Sale kome se diže kara da overclockuje i7 iako istu stvar dobija sa i5, ali takvih ima malo.
Dakle po meni barem, za gamera/prosečnog korisnika bolje je rešenje i5 2500K i cooler od 30 evra... __________________ CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84Kd
:: Iskreno jeste :: Jel znas koja je razlika izmedju i5 2500K@4GHz na stocku i 4.3GHz sa skupim kulerom :: Razlika je 50-70 evra :: :: Jel znas kolika je razlika izmedju i5 2500K i i7 2600K? 80 evra :: :: Sta je bolje i5@4.3GHz sa lepim, mocnim, masivnim kulerom ili i7@4GHz sa box kulerom :: :: Vazna napomena, pricemo o ciframa cca 250 samo za procesor sa hladjenjem :: :: F650GS Daka :: :: ::Pa nismo svi budale što kupujemo skupe coolere.. :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
Ma slazem se, nego ne pricemo o realnim procenama kome sta treba. Pricamo o novcu koji se izvoji, pa ako smo vec kod dizanja kare, onda moja tvrdnja jos vise dolazi dobija na znacaju. Mislim, lozanama ce se pre dici kara na 250 eura na 2500k@4.3GHz sa skupim kulerom, nego na 250 eura za i7 2600K@4.GHz na stocku. Po meni, idealno resenje je 2500K@4.0GHz za 200 eura.
Kod jeftinijih procesora, onih ispod 100 eura, tek kupovina bilo kakvih nefabrickih kulera gubi svaki (osim vizuelnog penis up) smisao.
F650GS Dakar
:: To stoji, ali ne treba svakome i7, pogotovo prosečnom korisniku. Treba meni i7 i još par ljudi koji zaradjuju od kompjutera, ali šta će nekom gameru i7? Imaš bisere kao retardirani Sale kome se diže kara da overclockuje i7 iako istu stvar dobija sa i5, ali takvih ima malo :: :: Dakle po meni barem, za gamera/prosečnog korisnika bolje je rešenje i5 2500K i cooler od 30 evra.. :: __________________ :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: Iskreno jeste :: :: Jel znas koja je razlika izmedju i5 2500K@4GHz na stocku i 4.3GHz sa skupim kulerom :: :: Razlika je 50-70 evra :: :: :: :: Jel znas kolika je razlika izmedju i5 2500K i i7 2600K? 80 evra :: :: :: :: Sta je bolje i5@4.3GHz sa lepim, mocnim, masivnim kulerom ili i7@4GHz sa box kulerom :: :: :: :: Vazna napomena, pricemo o ciframa cca 250 samo za procesor sa hladjenjem :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: ::Pa nismo svi budale što kupujemo skupe coolere.. :: :: :: __________________ :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: ::
Mislim da nismo evo i zasto? Kuler koji se jednom kupi(u mom slucaju 60eu), nece sluziti za samo jednu generaciju procesora, vec za dve ili tri. Ja sam ga kupio pre sandy bridge-a.
To znaci da po tvojoj racunici na primer imamo tri generacije procesora, neka bude za svaku generaciju razlika u ceni (izmedju najjaceg i najisplativijeg)80 eu, to je min 240eu !!! Videcemo razliku kod IVY-ja. Nije isto kad treba da izdvojis 80+eu vise i kad vec imas kuler kojim mozes dostici taj skuplji.
Jedan dobar kuler je isplativiji od stalnog pucanja para za skuplji (bolji)i procesor.
Sto se tice razlike u OC-u i5 ide od 4,8-5.0ghz, na max bezbednom naponu, zavisi od primerka, sto nije zanemarljivo u odnosu na 4ghz. Ja ga drzim na 3.5ghz i naponu 1.32v. Sve do 1.35v je ok.
U ostalom i da imam najjaci procesor opet bih kupio aftermarket kuler
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
:: Iskreno jeste :: Jel znas koja je razlika izmedju i5 2500K@4GHz na stocku i 4.3GHz sa skupim kulerom :: Razlika je 50-70 evra :: :: Jel znas kolika je razlika izmedju i5 2500K i i7 2600K? 80 evra :: :: Sta je bolje i5@4.3GHz sa lepim, mocnim, masivnim kulerom ili i7@4GHz sa box kulerom :: :: Vazna napomena, pricemo o ciframa cca 250 samo za procesor sa hladjenjem :: :: F650GS Daka :: :: ::Pa nismo svi budale što kupujemo skupe coolere.. :: :: __________________ :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: ::
Ti sa tim kulerom mozes da kloknes taj tvoj procesor na 4Ghz kad hoces i da imas odlicne temperature, kao sto to vazi i zabuduce procesore. Da je postojao negde da se nadje Cooler master Z600, to bila jos bolja varijanta, ali i ovo je odlicno resenje. A sad da posvetim i izvestan broj karaktera i jednom od meni najomiljenijih likova na forumu
@ VMARC Pa gde si ti covece? Je l` jos uvek isterujes sve iz kuce kad menjas kuler? Kazi mi samo kako ti zamisljas da ce kupovina after market kulera ohladiti CPu za samo 2-3 stepena u odnosu ma stock? Kupovina Aftermarket kulera i te kako ima smisla jer, korisnik dobija pre svega dobro ohladjen procesor (cime mu produzava radni vek), tisinu (sebi produzava zivotni vek) i mogucnost da overklokom iz svog procesora izvuce maximum... Normalno je da cim je veci hladnjak, da ce termalna disipacija biti bolja, a cim je veci hladnjak veci vent moze da se monitra na njega sto rezultuje boljim hladjenjem. Ja sam recimo mog Phenoma II X4 danima hladio samo pasivnim Z600 (bez venta) i rezultati su bili odlicni I kako je Gliga lepo primetio, taj kuler moze covek da koristi na nekoliko platformi bez ikakvog problema.
U gluposti sveta blista mudrost Svevišnjeg. Zato mudrac ponizno gleda na glupaka.
:: Dobri ljudi :: :: Evo ovako, uzeh ja CM Hyper 612S. Drugar mi je pomagao (pre ce biti ja njemu) da montiram cudo i trebalo nam je oko 1h efektivnog rada sve zajedno sa prethodnim usisavanjem i ciscenjem (unutra havarija, 100-letne prasine tona iako, barem na svaka 3 meseca ocistim kuciste). Da, trebalo je skinuti plocu, 8 SATA kablova i jos 50 `gluposti` ali iskreno, prvi put je to radjeno od kako je kupljena masina (2008). Koristili smo pastu koja je dobijena u kompletu :: :: Ne znam koliko je merodavan ovaj Everest ali rezultati izgledaju ovako :: - idle 23-25 (bilo 50-60 :: - u nekom mom, svakodnevnom load-u 30-32 (bilo, haha... 88-92 :: :: I sve se to desava na nekih 650 - 700 rpm ventilatora koji je, takodje, dobijen u pakovanju :: :: Po mom misljenju svi vi ste u ovoj temi bili na neki nacin u pravu! Pretpostavljam da sam sve mogao da dovedem na normalu samo sa pastom. Mozda sam trebao da uzimam i onaj Noctua cooler zbog nekog buduceg over-overclock-a, koji ce definitivno :: biti neminovan. Ipak, ovog puta sam se potrudio da nadjem neku zlatnu sredinu i mislim da sam, uspomoc vas, to i uspeo :: :: :: :: Hvala vam jos jednom :: :: Veliki pozdrav :: :: :: :: ::
da, a plus da ne pricamo koliko su ti losiji kuleri glasniji, ili bar prozvizde posle nekog vremena, a ovde su silent 120/140mm tihi i plus removable.. ne mora biti procesor klokovan do besvesti da bi opravdali kupovinu coolera, to je glupost.
:: Mislim da nismo evo i zasto :: Kuler koji se jednom kupi(u mom slucaju 60eu), nece sluziti za samo jednu generaciju procesora, vec za dve ili tri. Ja sam ga kupio pre sandy bridge-a :: :: To znaci da po tvojoj racunici na primer imamo tri generacije procesora, neka bude za svaku generaciju razlika u ceni (izmedju najjaceg i najisplativijeg)80 eu, to je min 240eu !!! Videcemo razliku kod IVY-ja :: Nije isto kad treba da izdvojis 80+eu vise i kad vec imas kuler kojim mozes dostici taj skuplji :: :: Jedan dobar kuler je isplativiji od stalnog pucanja para za skuplji (bolji)i procesor :: :: Sto se tice razlike u OC-u i5 ide od 4,8-5.0ghz, na max bezbednom naponu, zavisi od primerka, sto nije zanemarljivo u odnosu na 4ghz. :: Ja ga drzim na 3.5ghz i naponu 1.32v. Sve do 1.35v je ok :: :: U ostalom i da imam najjaci procesor opet bih kupio aftermarket kuler :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Cyclone 6850 Power Edition, 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w :: :: :: Iskreno jeste :: :: Jel znas koja je razlika izmedju i5 2500K@4GHz na stocku i 4.3GHz sa skupim kulerom :: :: Razlika je 50-70 evra :: :: :: :: Jel znas kolika je razlika izmedju i5 2500K i i7 2600K? 80 evra :: :: :: :: Sta je bolje i5@4.3GHz sa lepim, mocnim, masivnim kulerom ili i7@4GHz sa box kulerom :: :: :: :: Vazna napomena, pricemo o ciframa cca 250 samo za procesor sa hladjenjem :: :: :: :: F650GS Daka :: :: :: :: ::Pa nismo svi budale što kupujemo skupe coolere.. :: :: :: __________________ :: :: :: CPU-Z Validator : http://goo.gl/A84K :: :: :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647726. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.