svako za svoj ukus.. ali 700D i 650D.. mid tower i full tower, nije za porediti
:: Da tvoje ima lepsu kutiju ali je uze i vise i ima ruznije nogice. :: Moje je izduzeno siroko, prostrano i taman velicina za moje potrebe :: Uporedjivao sam ja 800D i 650D nedeljama trazeci nesto da uzmem 800D cak 2 puta i kretao ali sam se setio koliki je i nisam mogao da kupim :: :: Koliko sam Hrvata samo doveo do njega, zaradio sam CORSAIR firmi ja ne zna koliko para objasnjenjima, a da vidis utisak posle kada im je na stolu. Kazu ono sto se vidi na youtube koliko god da je lepo je mali deo kako izgleda :: Pa otvorena mi vrata nekada od sobe i komp ne radi kada je neko tu i ljudi sa 6-7m gledaju i stalno ponavljaju Kakvo kuciste, ne mogu da verujem. Pa lik kada je dosao da uzme CM 690 II, odusevljen, odmah je primetio nisam ni pokazivao ja a nije bio ukljucen i on vidi CORSAIR, kao izgleda. :: A Hrvati su vecinom HAF ili Fractal hteli pa uzeli Obsidian 650D :: A tamo sada onaj mali 300R, jeftin a ludilo od kucista. Budget kuciste snova, malo u koje staje H100, AX1200 i 2xGTX590 kada se pomere kavezi za HDD. Jedan izbaci a jedan stavi do napajanja :: Nema kucista po kucama i stanovima Srbije su slika i prilika sta se donosi kod nas :: Mada sta nas boli uvo vlasnike Obsidiana. U USA ko nije imao 800D i Obsidian taj nije imao kuciste. Sinonim za PC Case kada zamislis Case vidis 800D. Isto trazen sada i pre 4 god. A HAF dosadio i bogu i narodu sa svojih bezbroj vrsta :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Pa nije za porediti samo gfledam svojim ocima da ljudi sa najskupljim sistemima dosadilo im je to i prelaze na mATX i ITX znate kakvi sistemi, mali kao bombone i sve ce vise toga biti. Ja nisam smeo da kupim, gledao sam slike uporedjivao, imao pare kretao ali nisam mogao, smesno mi je izgledalo. 650D je totalno dovoljan za full custom watercooling i dve grafike, sve ima mesta previdjena za to, za pumpu, za resrvuar, planirano je sve to u njega.
znam, tacno je to, o tome sam bas TEBI pricao juce ako se secas... ja kada bih imao mATX, isto bih imao FULL tower, nema to veze s tim, volim prostrano kuciste. Ali za malo da se i ja zajebem i uzmem mATX, ali za malo mi je dupe zinulo za ROG, prelomio sam i kupio V-pro i stvarno se nisam pokajao.. ali da nije bilo Mortificat-a.. mozda bi pao i extreeme..ali bacanje para.. Objasnio sam ti te ljude koji su normalni, jednostavno potrebne su godine i mnogo para da bi shvatio na kraju da ti ne treba 2keura vredan komp kome pada vrednost sledeceg meseca.. vec nesto sto ce 100% tebi zavrsiti posao, ne na godinu dana nego na bar 3god.. a taj eVGA o kom pricas toliko, po tome kako ti pricas o njemu kao da ga uzimas sa ocekivanjem da ce ti trajati 20 godina.. a u stvari ces gledati vec drugi model posle godinu dana.. koji ce imati duplo vece mogucnosti za duplo vise para.. i onda ces da places.. to sve dok ne stavis tacku i shvatis koliko je u stvari to gubljenje vrmeena, zivaca, skracivanje zivota i uskracivanje mnogih drugih materijalnih stvari, u nekom preterivanju cak i verbalnih...
_______________________________________________________________________________________________ `Personality is the sum-total of all the biological innate dispositions, impulses, tendencies, appetites, and instincts of the individual, and the acquired dispositions and tendencies - acquired by experience` G.Allport
:: Pa nije za porediti samo gfledam svojim ocima da ljudi sa najskupljim sistemima dosadilo im je to i prelaze na mATX i ITX znate kakvi sistemi, mali kao bombone i sve ce vise toga biti. :: Ja nisam smeo da kupim, gledao sam slike uporedjivao, imao pare kretao ali nisam mogao, smesno mi je izgledalo. 650D je totalno dovoljan za full custom watercooling i dve grafike, sve ima mesta previdjena za to, za pumpu, za resrvuar, planirano je sve to u njega :: :: :: http://youtu.be/PzIN-O5GYC :: :: HARDCORE EVGA - CORSAIR FA :: ::
Ne ovo je komp za 3 god tacno. Napajanje i kuciste od sada pa nadalje jos 5 god.
Intel ja da imam 1366, 1156 ili 1155 ne bi pomislio na Ivy Bridge. Neki od tih CPU su izasli krajem 2008 god. Pod uslovom da su i7, koji kod mene mora po O B A V E Z N O. Trajace 3-4. i5 iz 2008 vec mu je kraj. To je kao klokovani X4 980 u igrama. 3 najmanje a mozda i 4 cu uzimati novu platformu ako bog da custom full watercooling. Nema dopuna nicega. Uzima se sve toliko jako da dopune nece da se vide 2 god osete performanse a jos 1-2 ce koristiti nikad bolje. Sve sto treba da se dopuni ostavlja se mesecno po 40-50e u stek za HydroCopper Classified.
Evo je tema za Obsidian 650D ako neko hoce da izlista da vidi to fenomenalno kuciste i kako ljudi moduju
Ja znam to o cemu pricas menjanje na 2 god to sledi ekipa koja ima maniju od kupovanja nove sredne klase. Mene sklapanje ne privlaci tako. Ja bi sada vise voleo Classified 580 nego novu 680. I vise bi voleo Classified 285 nego GTX460. Ili X58 Classified nego ASUS P67. To je moje vidjenja kompa i moj tempo je od sada temo EVGA a ne ovih sto lete pa ispravljaju bagove. Ko zuri izvolte pre mene prvi. Ja kasnije. Ja ne sklapam nikakav SLI niti nesto da bi bacao pare, GTX580/GTX680 su prve karte koje celu generaciju igara i one koje ce sada za godinu dve izaci mogu da nose kako treba. Pa zadnje 2 god nisu izasle 20 zahtevnih igrica. Za naredne 3 izaci ce jos 20-25 igara jakih. Koje ce klokovane 580 Classified ili 680 Classified da resavaju znas kako. Kao nista. Da ne govorim koliko sam na polju procesora 3770k ispred potrebnog kada bi se preracunalo u grafiku to je kao 3 SLI GTX680.
36 meseci tj 3 godine po 40-50e je 1500-1800e na HW ne racunajuci da ipak izvucem i nesto od mog. Pa ja sam na konju. A mogu i za 40 meseci da uzmem.
Moje opcije i racunanje su neprevazidjeni i planovi samo moras da imas naabavku, i da imas kes opet neki i da ulozis, posle lakse ide. Ne moram ni 50e da ostavljam ostaviom 30-40 sa prodajom toga posle Intel i7 drzi cenu dugo, kuciste nece trebati kao sto sada onome sa 800D ne treba, nije to neki sarenis koji izadje iz mode, napajanje ce jos tada biti u garanciji. To moze i tada da se odlozi. Sa 580/680 classified 16gb dominatora i neutron gtx i 3700k ja naredne 2-3 god mogu da dam pare i da na mom kompu i monitoru vidim razliku samo u unigine heaven. Nikako vise. Ili ono sto osetis na 5h kada klokuje memoriju pa dok se ne naviknes. A gfraficke su tako jake da ce njima pasti cena i to mogu tek onda sa SLI da im produzim zivot na jos 2 god. Nije isto da ja sada prodajem 5870 i da dodajem mnogo jos za kartu a dodam li jos jednu 5870 paa to je kao 7970. a 150e jos. Alo ja to ne volim inace bi mogao jhos jeftinije da prodjem.
Znas sta je meni glupo ulagati sada u vodenim sistem za AM3, ili neznam 1156 ili stavljati blok na GTX460, HDF5870. To je bacanje para. Taklo nesto se pravi tj ja cu praviti tek kada izlazi nova arhitektura koja je prikazala mnogo i cpu i grafika e onda i nov cpu i block i grafika pod blockom. To vredi po meni.
nemoj da spamujes coveku temu, kakve to veze ima sa 650-modom? uostalom trebalo bi da znas da obrtaji variraju, ne mogu da budu tacni u cifru.. http://www.youtube.com/watch?v=C_S5cXbXe-4
:: Pogledajte koliko je Scythe Gentle Typhoon tacan u ocitavanju 1850RPM je napisano za njega :: Ali to je direktno za ploc :: :: http://i.imgur.com/PYAZe.jp :: :: Tako da nekada padne i na 1846 i 1855 i 1851 ali tu se krece ispod 1838RPM nisam video :: :: :: :: :: EVGA-CORSAIR-Strictl ::
U pravu je OCZ AP-15 na CPU prikljucku i bilo kom sem na molex i chasis fan radi na 1750RPM na ovim prikljucima radi u svojim specifikacijama tj na 1850RPM kao sto sam pokazao jel meni su na Chassis fan odvojeno. Na CPU kada bi stavio radi na 1750RPM. Tako pise i svima na netu.
Ima par novih stvari ako nekoga zanima, nadam se da bi uskoro trebao da privedem celu stvar kraju. Najveca stvar je cekanje na secenje stranice, pa onda treba izraditi pleksiglas i jos par sitnica.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.