Svojevremeno 2006-te kad sam kupovao laserski stampac sam odradio malu analizu troskova... Nakon iste sam kupio Xerox Phaser 3121 (kopija smugsmug 1710ml) koji i dalje verno sluzi... Jednostavno pocetna cena uredjaja sa punim tonerom a ne starterom koji se dobija uz ostale je bila manja od svih drugih... Analiza je pokazala da se Hp i ostali isplate tek posle 20k odstampanih strana. Budalastine tipa radi od -50 do +50 i vlagom od 100% su sviranje necemu jer mi u stanu nikad nije ispod 10 stepeni i necu ga zalivati vodom... Inace mrzim one hp zbog papira koji viri iz stampaca, kod pomenutog Xerox-a je papir totalno zatvoren... Kompatibilni toner je oko 2.5-3k dinara a izbacuje 3k strana sa standardnih 5% pokrivenosti stampane strane...
Jos jednom ponavljam kod nas je hp precenjen ko golf 2...
HP je najduze na nasem trzistu ... za njega ima delova vec po trafikama .. dostupno i jeftino ..
za samsung su delovi 3x skuplji i mnogo toga moras porucivati jer se nedrzi na lageru ..
a za sve ostale stampace ... delova nema ni na mesecu .. kad rikne bacis i kupis drugi ..
sto je ok za kucnu upotrebu .. ali kad treba da bacis 200-300 stampaca onda je druga prica
:: Svojevremeno 2006-te kad sam kupovao laserski stampac sam odradio malu analizu troskova.. :: Nakon iste sam kupio Xerox Phaser 3121 (kopija smugsmug 1710ml) koji i dalje verno sluzi.. :: Jednostavno pocetna cena uredjaja sa punim tonerom a ne starterom koji se dobija uz ostale je bila manja od svih drugih.. :: Analiza je pokazala da se Hp i ostali isplate tek posle 20k odstampanih strana :: Budalastine tipa radi od -50 do +50 i vlagom od 100% su sviranje necemu jer mi u stanu nikad nije ispod 10 stepeni i necu ga zalivati vodom.. :: Inace mrzim one hp zbog papira koji viri iz stampaca, kod pomenutog Xerox-a je papir totalno zatvoren.. :: Kompatibilni toner je oko 2.5-3k dinara a izbacuje 3k strana sa standardnih 5% pokrivenosti stampane strane.. :: :: Jos jednom ponavljam kod nas je hp precenjen ko golf 2.. :: :: Tomato Republic Of Serbia !!! :: ::
Su SVI STAMPACI, hronoloski, koje sam posedovao do sada, unazad 12 godina. To boga pitaj sta je i koliko odstampalo. 1000w sam zamenio jer je 1010 bio dosta brzi a 1010 sam zamenio jer mi je trebao Wireless, pa sam uzeo P1102w. I 1000w i 1010 rade u firmama kojima sam ih prodao, 1010 pored standardne stampe stampa i carinske deklaracije na lepljivom papiru a ovaj 1000w... Pa on stampa sve na svacemu :) P1102w je sjajan stampac, ali oba navedena su neuporedivo, cini mi se, kvalitetniji uredjaji. A Samsung... Ma daj :)
Savrseno, bez greske. Podese se jednom parametri i to je to. Radi sve, standardno stampanje kroz mrezu i Bonjour za Apple uredjaje. Meni radi i sa MBP i sa iPhone i sa PC W7. Jedina mana mu je sto ako nestane struje ostane off, pa mora da se upali. To ume da smori ako stampas preko neta. inace ima i onu HP opciju da stampas preko neta, dobije svoju email adresu na HP sajtu, ti posaljes attachment na taj mail i on ga odstampa. U principu radi, ako ti je korisno. Ja probao i nikada nisam koristio :)
NIKAKO LEXMARK. Po redu, a i većina se slaže, hp, canon..... samsung pa ostali. U kućnoj upotrebi, gomila onoga što volim kod hp-a i canona, ne stoji jer je obim štampe uglavnom nikakav. Inače, u mojoj firmi, akaju se uglavnom hp-ovi. Obim štampe je neverovatan, i gutaju se sve kombinacije recikliranih i zamenskih tonera uz ponekad nov... HP ima samo jednu manu, a to su drajveri koji u spool serveru ostavljaju dokumenat pogrešno poslat na štampu i koji ne može da se utepa bez restarta windowsa, a čak i onda prvo odštampa žnj strane a tek onda podigne windows... I naravno, od silnog štampanja i godina, guma vulkanizira i polako se pojavljuju problemi sa provlačenjem papira. Servis, dostupnost delova, robustnost i dobra štampa, to je hp i sa razlogom ima status golfa 2 (šta prvo rikne kod golfa 2? - vlasnik). U kući imam Canona, zato što je mehanika ista kao kod 1010 a dolazio je sa punim kertridžom za razliku od 1010 i 1018.... a kertridži su im bili isti... hape, hape hape, jebo šmugšmug osim ako ti ga neko baš ne pokloni. Povoljno. Lexmark nikada i nikako.
Ima toner kasetu od 6000 stranica sto je 3X vise od HP-a i 2-3X vise od Smugsmug... Svojevremeno ga nisam uzeo zato sto se toner nije mogao reciklirati ali sada moze...
Tomato Republic Of Serbia !!!
P.S. Jebo vas servis za HP! Sta ste se bre uhvatili za taj servis? Pa kao kad nesto crkne kod HP-a delovi su dostupni. jesu ali su `majstorove` ruke ko da dijamantime ugradjuje... crkne, neka je crko idem kupim novi i naravno sto kazu momci iz grupe Familija:
`Boli me kita, da me tamo neko cima, da me vamo neko šeta. Boli me kita, Boli me kita, Bo bo bo bo bo bo bo bo bo bo boli me kitaaaaaa...`
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.