To je to ex server kuciste.Tesko je 27 kg,izmereno, i sastoji se od 3 dela.Siroko plasticno postolje na koje je usrafljeno kuciste od celicnog lima (debelo 1mm) i preko kojeg je postavljen celicni poklopac od lima 0,3mm.Prednja maska je plasticna i usrafljena je na kuciste pomocu 8 srafova i na njoj nedostaju vrata koja su stajala od vrha velikog ventilatora pa skroz do vrha kucista.Zadnja maska je takodje plasticna i usrafljena je u poklopac.Poklopac se skida tako da se rukom odsrafi 6 srafova,povuce se unazad 1-2cm i onda se digne na gore. U kucistu je bila neka majka ploca koja nije bila u atx standardu,napajanje isto u nekom drugom standardu,1 skazi hard od par stotina megabajta,cd,flopi i fen od 12 cm za uvlacenje vazduha skroz dole. Bacio sam skazi i svu tu skalameriju i ubacio nosace za standardne hardove,ima mesta za 4 harda.Ispred hardova sam ubacio 2 fena od 8 cm za njihovo hladjenje,a sa unutrasnje strane vrata je siva mreza za komarce kao filter za prasinu.Izbacio sam nosace za flopi i tu uglavio jos jedan fen od 9 cm za uvlacenje vazduha. Na ovom kucistu su rupe bile totalno drugacije i na limu za maticnu i na zadnjem limu. Iz nekog starog racunara sam stavio lim za maticnu plocu u atx standardu i zadnju stranicu da bi se podudarale rupe za grafiku i ostale kartice.
Kanarska niskoletačka žaba sabljarka koja pljuje otrov ljudima u oči posle zalaska sunca.
Napajanje je postavljeno poprilicno visoko pa mora biti firmirano jer su potrebni dugacki kablovi koje kung-fu napajanja nemaju.I tu sam nesta malo brusio i busio da bi se rupe slagale zbog razlicitih standarda. Za izbacivanje vazduha sam iskoristio neki plasticni posluzavnik.Jednostavno sam otvorio rupe na njemu i nasrafio fenove sa nekih starih napajanja u kombinaciji sa par novih.Zbog specificnog poklopca nisam fenove srafio na njega jer bi bilo onda nemoguce skidati ga,a da se nesta ne osteti.Jednostavno sam ih nasrafio na kuciste,a na poklopcu otvorio veliku rupu.Preko rupe sam stavio metalnu mrezicu sa starih zvucnika zbog macke jer je njoj to bilo izuzetno interesantno. Sva 4 ventilatora za uvlacenje i 6 ventilatora za izvlacenje vazduha se napajaju iz nezavisnog ispravljaca sa izmenjivim naponom koji se pali i gasi rucno nezavisno od racunara.Jedan od ventilatora ispred hardova je sa diodama i po tome znas da li rade ili ne. U principu mene estetika ne zanima,zato ga nisam farbao,bitno je da bude veliko i da pravi dobru promaju.Kuciste je trenutno prazno jer menjam kompletnu konfiguraciju osim hardova i dvd-a,do marta bi trebalo biti sve kupljeno i sklopljeno.I to je to.
Kanarska niskoletačka žaba sabljarka koja pljuje otrov ljudima u oči posle zalaska sunca.
Od cega si pravio filtere za prasinu? Posto imam u planu da kupim HAF 932A, a on nema nikakve filtere, pa sam planirao da ih napravim od mreze za komarnik. Ali, ako postoji neki bolji materijal, svaki predlog bi mi dobro dosao.
od mrezice za komarce. @acakrpa, al si ga zbudzio, mora da si bio mnogo nervozan
:: Od cega si pravio filtere za prasinu? Posto imam u planu da kupim HAF 932A, a on nema nikakve filtere, pa sam planirao da ih napravim od mreze za komarnik. Ali, ako postoji neki bolji materijal, svaki predlog bi mi dobro dosao :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
:: Od cega si pravio filtere za prasinu? Posto imam u planu da kupim HAF 932A, a on nema nikakve filtere, pa sam planirao da ih napravim od mreze za komarnik. Ali, ako postoji neki bolji materijal, svaki predlog bi mi dobro dosao :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
:: od zenskih najlon carapa :: Ne zajebavam se :: :: :: :: Od cega si pravio filtere za prasinu? Posto imam u planu da kupim HAF 932A, a on nema nikakve filtere, pa sam planirao da ih napravim od mreze za komarnik. Ali, ako postoji neki bolji materijal, svaki predlog bi mi dobro dosao :: :: :: :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: :: :: :: :: ::
Ja jurim te mrezice za komarce ali svugde imaju ono sranje kao tkanina neka mlitavo bre ko dedina kita, maltene ko zenske carape, ko da nigde vise nema one krute plasticne mreze za komarce, ili ja ne mogu d anadjem...
:: Ja jurim te mrezice za komarce ali svugde imaju ono sranje kao tkanina neka mlitavo bre ko dedina kita, maltene ko zenske carape, :: ko da nigde vise nema one krute plasticne mreze za komarce, ili ja ne mogu d anadjem.. :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: CpuCooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:AM3+ Asus M5A9 :: Case:CoolerMasterElite43 :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mis: Mx51 :: Dell 22 :: ::
Gde njega da iskopam? Jedino da mi Skaj proda svog? Kako stvari stoje, odustacu od kupovine novog kucista. Svakom iz trenutne ponude mogu da pronadjem neku za mene iritirajucu manu, s tim da ih CM kucista imaju po vise komada.
greska, nisam mislio na stacker, on se vise ne prodaje, nego ovaj - http://goo.gl/WNyrR Mada se meni ne svidja zbog bele boje, pre bih isao na 690advanced A sky sigurno nece prodavati njegovo mezimce:)
:: Gde njega da iskopam? Jedino da mi Skaj proda svog :: Kako stvari stoje, odustacu od kupovine novog kucista. Svakom iz trenutne ponude mogu da pronadjem neku za mene iritirajucu manu, s tim da ih CM kucista imaju po vise komada :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Truper je bio u igri, ali je i on preko 15000, a licno ne bih ni njih da dam da ima nesto bolje od TT-a za manje para. 690 II sam imao i hvala lepo, nikad vise. Ponuda nam je trenutno malo jaca od kisele vode.
realno ne mozes da uzmes nista za te pare a da sve ima super, realno ne moze ni za vise para, tako da.. ostaje TT.. ali plasim se da ga opet ne menjas kao i 690.. kuciste koje bih ti ja preporucio ne postoji kod nas, niti je 15.000, zato i nisam preporucio:) isren da budem taj TT nisam uzivo video, ali 100% sam siguran da je ova plastika na njemu da se najezis.. ako nemas priliku uzivo da ga vidis, to bi bilo super.. u suprotnom ja bih ti rekao da ga zaobidjes.. verovatno ce ti ostali preporuciti HAF ili 690 jer je to jedino sto valja (bar u nekoj meri) kod nas.
:: Truper je bio u igri, ali je i on preko 15000, a licno ne bih ni njih da dam da ima nesto bolje od TT-a za manje para. 690 II sam imao i hvala lepo, nikad vise :: Ponuda nam je trenutno malo jaca od kisele vode :: :: :: i5 2500K, Hyper 212+, MSI Z68A-GD65 (G3), HyperX Green 2x4GB 1600, Sapphire 6950 1GB, Dell U2412M, Samsung 830 128GB, F3 500GB, F4EG 2TB, ProCase NitroAX, CFT-650-14CS, Xonar DX, ATP- :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647736. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.