Druze hvala na preporuci. Uzecu ga u obzir svakako. Sve cu jos jednom da uporedim i dobro izvagam. U extreme powersuply calculator-u sam racunao potrosnju za konfiguraciju za koju mi treba napajanje i dobio sam 415W. Tu snagu manje vise daju vecina napajanja 550-650W bez sertifikata i sa bronze sertifikatom. Mislim da ne bi bilo lose da ostane malo i rezerve.
Ja cu ti samo reci da je taj LCPower 6650 GP3 odlicno napajanje, i da bih isao bez razmisljanja na njega.
Za te pare, apsulutni best-buy.
Niti jedan Ciftek u tom cenovnom rangu nije bolji..
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: Posto sam jos u trazenju adekvatnog napajanja malo sam svrljao po netu i nasao sledeci sajt :: http://www.realhardtechx.com/index_archivos/Page8401.ht :: Prilicno detaljno sam `studirao` i uporedjivao brojke u tabelama i mogu reci da sam se u neka napajanja dosta razocarao a neka su me prijatno iznenadila. Recimo ova famozna LC Power Metatron serija (barem po brojkama) i nije tako jaka kao sto se na prvi pogled cini i kako vecina (takodje i ja) veruje. Moram priznati da nek :: stvari nisam ni razumeo. Na primer verzije 2.2 mogu da izbace vise snage na +12 grani od 2.3 a ova imaju 80+bronze sertifikat. O cemu se tu radi. Napajanje 6650GP3 me jako prijatno iznenadilo i sa max load on +12 i power distribution on +12 sto je bolje od napajanja iste klase-snage iz metatron serije. Ono Ozeanos napajanje koje sam mislio da uzmem, posebno me razocaralo jer su brojke daleko ispod mojih ocekivanja. Razocarala su me i napajanja CoolerMastera i Chiefteca dok SeaSonic u istom rangu briljira a i sa cenom je egal. :: Nakon svega vidjenog mislim da cu se odluciti za ozbiljnije napajanje mozda i iz SeaSonik ergele. :: ::
Znam druze, vec ga koristim u jednoj konfiguraciji (M4A77+955BE+4X1GB+GTX460Hawk) i veoma sam zadovoljan. Tiho, hladno, dovoljno snage. Gledajuci sajt koji sam naveo, stvarno sam se prijatno iznenandio kako se dobro kotira u odnosu na druga skuplja napajanja.
Chieftech u ovom cenovnom rangu zaoblazi u sirokom luku. Coolermaster GX serija je poznata po padu napona (to je bese posle popravljeno, ali...) Od cooler mastera samo M2 serija po meni je dobra (pricam za ove pristupacne) Vidi Silverstone Strider dal ti se uklapa u budzet.. Ako neces GP3 vidi po oglasima TT toughpower XT napajanja kao sto je recimo ovo http://goo.gl/zQbvS 5 puta bolje od gore navedenih...
TT je dobar izbor. Ja sam uzeo TT 630W. Zadovoljan sam kako radi. A u prilog mu idu garancija (3 godine) i cena po kojoj sam ga dobio :D Mada, ako ti je baš stalo do kvaliteta juri Seasonic.
Jbg, nesto sam pregledao silne forume i testove i nasao sve same reci hvale za Chieftec APS i CTG a narocito ovaj drugi, dosta ampere na 12V granama, stabilan, ne greje se itd, itd. Za CM kazu 5 god. garancija, valjda to nesto treba da znaci. TT trenutno slaba ponuda na nasem trzistu. SeaSonic najjevtiniji u toj klasi 90 Eura. LC najdostupniji i najjevtiniji, a dobar je ovaj GP3, mozda njega uzmem za 50 Evrica i to je to. Moze da izvuce 550W, ima po 26A na 12V granama. Nije to lose.
ako nisu pokvarili kvalitet +1 za to napajanje koje je `duhovni` naslednik ovog iz potpisa koje imam od 2007. god. Jurio sam Corsair 620W tada ali kako ga niko nije imao na stanju u trenutku kada sam sklapao masinu uzeo sam ovo i nisam se pokajao, zadnje 3 god radi 24/7 i cuk, cuk...samo da nastavi tako
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647733. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.