http://goo.gl/8Vcq2 i http://goo.gl/4cvNS imaju slicnu ocenu tako da se ne slazem da bas odskace to FD,mada sa druge strane evo danas sam bas cistio kuciste i filteri jesu bas jednostavni i verovatno su ovi na FD bolji tako da eto +1 za FD :D meni licno deluje cm kao budzet kuciste a s obzirom da imas love fractal je bolji izbor:D Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Ispade TT najgori, a meni se npr svidja bruseni alu za razliku od CM plastike
Najbolje da sam izabere, svako ima svoj ukus. Ovako cemo da ga vucemo na 100 strana. Kad vidi uzivo to sto ima od izbora, znace sta da uzme. Samo jos fali da se neko javi sa predlogom za neki NZXT...
Samo dve stvari mi fale u opisu nije telo da stane jbg
20.05.2013. 12:36
status: user broj poruka: 492
Noctua NH-D14 i WD Caviar Black 640GB:D i to je celo kuciste Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Ne znam da li sam ružnije video. Mrtva trka sa TT Sword-om.
Thermaltake stvarno treba da zameni ceo dizajn tim. __________________ Scourge of PCBerza
:: ima, R4 Titanium :: TT overseer.. uh, gadnog li kucista.. za moj uku :: :: :: :: :: :: :: :: Bolje uzmi Thernaltake Overseer RX-I, full tower kuciste.. :: :: Nema bolje za te pare.. :: ::
Nekako mi je taj Overseer previse neozbiljan za mene.. :D
Dantes, pa kako ne moze Noctua da stane, trebala bi da moze i da ostane lufta da se zatvori..?
Za sad mi je Enforcer i Fractal prvi pik, sto kaze covek pogledacu uzivo i videcu sta i kako.. Vec sam napisao da vrv planiram Asus Mx 239h za monitor i on je nekako elegantan i siv, sto bi mi se slagalo ako uzmem FD R4 Titanium, pa me to malo vuce da sve bude u tonu.
Fractal je sasvim ok kuciste ali ja bi pre enforsera, e sad ako uklapas i boje i nijanse, pa ce onda biti sledece, ne slaze se sa zavesom. Tako neces nikada uzeti kuciste
Hahaha, kapiram te, u pravu si. Mada bolje sad da razmisljam sta i kako nego posle kad vec uzmem nesto i onda kao ah mogao sam ovako ili onako. :) Enforcer mi se iskreno vise svidja, nekako mi je izmedju hardcore i normal looka, i ima sve sto bih eto zeleo od kucista, tako da mi jedino ostaje da se presaberem sto se tice ostalih komponenti i odem uzivo da vidim i to je to. :)
ja sam megahalems ubacio u TT commando kuciste, probao sam ga i u nekim kinezima, staje u milimetar, ali staje, tako da ako on staje, staje 99% i Noctua, trebalo bi da su iste visine, vidi dimenzije.
:: Nekako mi je taj Overseer previse neozbiljan za mene.. :D :: :: Dantes, pa kako ne moze Noctua da stane, trebala bi da moze i da ostane lufta da se zatvori.. :: :: Za sad mi je Enforcer i Fractal prvi pik, sto kaze covek pogledacu uzivo i videcu sta i kako.. Vec sam napisao da vrv planiram Asus Mx 239h za monitor i on je nekako elegantan i siv, sto bi mi se slagalo ako uzmem FD R4 Titanium, pa me to malo vuce da sve bude u tonu. :: :: ::
zato sto svi imaju razlicita misljenja u vezi kucista, ali tesko neko moze i da globalizuje ako je imao npr. samo TT ili samo CM, ili samo NZXT, svako daje glas za ono sto je imao prilike da vidi.. neko kaze napamet, neko pogleda ocenu na netu itd.. postujem misljenja, to je to za toliko i toliko novca.. ali fora je da dobijete sto vise za dat novac.. ocene na netu i nisu toliko merodavne koliko sam ukus coveka.
CM je korektan sto se tice svega, ali meni recimo ne odgovara njegov izgled, jedino 690 advanced je normalnije i par modela, ali can ni oni toliko fascinirajuce, nekom uopste nije toliko bitan izgled, vec funkcionalnost, neko gleda samo materijal itd., misljenja su zato podeljena.. bitan je i izgled i materijal, i funkcionalnost i kvalitet, sve je bitno..
TT recimo ima funkcionalnost, imam Commando kuciste koje je extra osmisljeno, ali teska limcina i losa plastika, sta ces, i cena je niska, ne mozes ocekivati vise.. doduse i vrh ponude im nisu nesto, daleko su od nekadasnjih TT kucista, sem onog aluminijumskog, to je jedino koje valja.
NZXT je takodje odradjen extra, ali samo funkcija, recimo HADES, uz njega se dobija 3 ventilatora i kacenje hdd-ova je uradjeno tako dobro kao sto ni jedno kuciste nema, ali kvalitet je nula.. konzerva materijal, plastika isto losa..
tako je, `u opisu`, my bad.
:: Kako jedan povuce i onda svi pocnu da mesaju babe i zabe.. :: :: Mislim da je lik rekao da mu nije stalo u opis, ne u kuciste, jer sto bi se uhvatio za 640GB WD? Odjednom ulete i TT commando i kinezi.. :: :: :: ::
Cisto iz radoznalosti me zanima, da li se isplati i da li je funkcionalnije i bolje sastaviti gaming konfiguraciju pritom koristiti neko malo kuciste, tipa Fractal Design Node 304 ili 605, CM HAF XB i tako te..?
pa i nije bog zna kakva funkcionalnost naravno, jer ces potrositi sate i sate dok slozis sve kablove i vezes vezicama da bi bilo mesta za protok vazduha, iako proizvodjaci stavljaju `gaming` na ta kucista, ne mogu nikad da budu kao klasicna tower kucista po pitanju prostranstva, ujedno performansi i funkcionalnosti..
:: Cisto iz radoznalosti me zanima, da li se isplati i da li je funkcionalnije i bolje sastaviti gaming konfiguraciju pritom koristiti neko malo kuciste, tipa Fractal Design Node 304 ili 605, CM HAF XB i tako te.. ::
Sve ti pise dole. Ako bi preusmerio tok novca na te druge delove, onda ti se Enforcer savrseno uklapa jer je jeftiniji. To samo ako zanemarimo tvoju zelju da uklopis sve boje okolo .)
:: pa i nije bog zna kakva funkcionalnost naravno, jer ces potrositi sate i sate dok slozis sve kablove i vezes vezicama da bi bilo mesta za protok vazduha, iako proizvodjaci stavljaju `gaming` na ta kucista, ne mogu nikad da budu kao klasicna tower kucista po pitanju prostranstva, ujedno performansi i funkcionalnosti. :: :: :: :: Cisto iz radoznalosti me zanima, da li se isplati i da li je funkcionalnije i bolje sastaviti gaming konfiguraciju pritom koristiti neko malo kuciste, tipa Fractal Design Node 304 ili 605, CM HAF XB i tako te.. :: ::
pa moze druze da stane al nije moglo ovde dole u opis :D sljaka sve lepo jos sam ubacio rgb led traku od 1m sve se sijam ko kineski butik Intel i5-3570k@3,4GHz CM Storm Enforcer ASUS Maximus V Gene MSI GTX660Ti PE OC PATRIOT IEM 8GB @1600MHz COOLER MASTERM2 Silent Pro 620W INTEL SSD 520 Series 120GB
Broj postavljenih tema: 60429. Broj poslatih odgovora: 647752. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.