Pa ja kada hocu da dam nesto ja kupim ali necu vise da upgrejdujem cesto jel je pocelo da mi se gadi. Na 5 god ni manje ni vise cu poceti. Za 780 Classified sam mogao da uzmem Quad Fire HD7950. UZAS!!! Sljustio bi Titana kao bubu bi ga zgazio. Ali bi za 24 meseca preplatio 780 SLI kroz struju. Pardon ne Quad nego Tri-Fire, eto... ali bi me struja osakatila zimi sada pogotovu.
Meni je jedan lik sa EVGA Foruma rekao jos pre na pp... On non stop menja i sve po dve ili tri, sada ima 3 GTX780 a pre toga je imao 4 GTX680.Buni se sto nema oficijalne podrske za cetiri i sada... On kaze, da li mi verujes da sam 10% igri odigrao sa ukljucenim vise od jedna graficka. Kaze palim ih 90% za benchmark skorove. I ja verujem da je tako, zato me ne interesuje vise grafika niti 2-3 slabije.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
Naveo je, ali nema veze. Ko zna sta ce se sve promeniti u narednih 5 godina koliko je miran sa garancijom...
edit: kablovi i jesu mozda jedina mala mana da kazemo. Potpuno je modularno, ali kvalitet i fleksibilnost, kao i duzina mogu biti jos bolji(ipak je u pitanju visoka klasa)... Bez obzira, napajanje je cista desetka i ja sam prezadovoljan.
:: ajde sad odgovorite coveka da ne uzme extra kvalitetno napajanje, kad je vec odlucio Uostalom, ne znamo koju konfiguraciju ima. :: :: ::
Zato sto hocu da se smirim sa hardverom zato i hocu da uzmem ddr4 kada se pojavi i server based cpu tj intel extreme. E sada nije da sam od onih sto se loze pa kupe Xeon i E5-2690 8cores i NVIDIA Quadro i igraju igrice. To bi bilo kao umesto Ferrari po ravnom putu voziti brzo da ga vozis sporo i po dzombama i kaljuzi.
Ja imam jedno EVGA 1000P2 ili 1300G2 ceka me kada budem hteo sada kada mi stigne grafika da obavim to i zavrsim pricu za narednih 10 god. Nece me izaci nista.
Tako da kada razgovarate sa nekima ovako pa pitaju Ko ima najduzu garanciju na grafiku, Ma onaj EVGA ludak. A na napajanje, Pa isto on sve po 10 god.
Daleko od toga. Svestan sam gde je LCpower sto se tice napajanja.
Samo kazem da je za FX6300 i GTX460 LUDILO uzimati napajanje od 100e.
To je moje misljenje, toliko.
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
:: dobio je opcije za kvalitetna napajanja i `manje` kvalitetna, on ce odluciti sta mu najvise godi, nemoj mi reci da ces i ti krenuti kao kolega Dejzan sa LC-em ispred svih. :: :: :: :: Je l` si lud :: :: :: :: Nemoj slucajno da je uzeo napajanje po svojim potrebama :: :: :: :: Obavezno da uzme barem 500W vise, i mora da bude Seasonic, Corsair ili tako nesto :: :: :: :: :: :: I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s! :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: @Nidz :: :: :: Pravo da ti kazem, ne razumem zasto bi uzimao nesto drugo sem LC Power Silent Giant koje je kako sam kazes tiho, a i nisu ti neki hardverski zahtevi. Ako je stvar samo u modularnosti onda uzmi Raidmax RX-635AP. Ta dva napajanja su ista u snazi i cena im je tu negde :: :: :: :: :: :: @ENVIDI :: :: :: Druze, aj` iskuliraj malo. Nas smaras, a svom zdravlju stetis :: :: :: Tamo negde gde su napajanja jeftinija, tamo je popravka zuba 1000 evra :: :: :: Ne znam da li nekada razmisljas van IT sfere, ali postoji svet i van nje. Niko ti ne brani da odes bilo gde i da se sam uveris u to. Ali ako budes morao da uguras kondenzator iz Obsidiana u zub jer ne mozes da ga platis plombu, nemoj reci da nisi upozoren :: :: :: :: :: ::
To sam i ja pomislio ali nema veze. Nece jos dugo biti na AMD, sada ce posle napajanja da krene manija. Ali neka bar menja nesto sto ce znati da ce trajati vise od 5 god. Sta god menja neka ide na takve opcije.
Vidim da ne volis te kablove, takvi su na Seasonic, Corsair napajanjima, i mogu reci da posle svih kablova kojih sam se nagledao, ovi mi se najvise svidjaju jer su crni, flat i kvalitetni, nisu nesto fleksibilni jer su spojeni, ali su zadovoljavajuce fleksibilni, ne lome se.. stvar je ukusa.
Ok, napajanje je malkice overkill, ali ja bih ga kupio, sto da ne, sigurno nece da skodi, uostalom, siguran sam da ce u roku od godinu dana da unapredi konfiguraciju, logicno mi je. Sada je prilika definitivno za ovo napajanje, ko zna sta moze da se desi sa cenama.
:: Naveo je, ali nema veze. Ko zna sta ce se sve promeniti u narednih 5 godina koliko je miran sa garancijom.. :: :: edit: kablovi i jesu mozda jedina mala mana da kazemo. Potpuno je modularno, ali kvalitet i fleksibilnost, kao i duzina mogu biti jos bolji(ipak je u pitanju visoka klasa).. :: Bez obzira, napajanje je cista desetka i ja sam prezadovoljan :: :: :: ajde sad odgovorite coveka da ne uzme extra kvalitetno napajanje, kad je vec odlucio Uostalom, ne znamo koju konfiguraciju ima. :: :: :: :: :: ::
Ludilo jeste, ali ovde ovde normalnost i nije tema. Zato, jebes zemlju gde ne raste Corsair na svakoj njivi i gde iz svake bulje ne viri po jedan Super Flower.
:: :: Samo kazem da je za FX6300 i GTX460 LUDILO uzimati napajanje od 100e ::
Nemam ja sta da volim ili ne volim, znam veoma dobro kako izgleda vrhunac kvaliteta od kutije, pa do celofana kao sto ovaj ludak stalno pominje. Kuciste kada se uzme u ruke, bar ja sticem utisak kao da se radi o napajanju od 200-300 evra, a ne 120... Dok kod kablova to vec ne mogu reci, oni su sasvim prikladni za budzetska napajanja od 70-80e. Ja ipak trazim malo vise... Naravno, ovo je sve stvar individue. Mozda ja trazim previse, mozda cu postati bolesni perfekcionista, ko to zna...
Mada gledajuci caleta jos pre 10 godina kako raspakuje neka akufejs pojacala i neke snagase od po 30 kila i par desetina hiljada maraka, ko zna...
:: Vidim da ne volis te kablove, takvi su na Seasonic, Corsair napajanjima, i mogu reci da posle svih kablova kojih sam se nagledao, ovi mi se najvise svidjaju jer su crni, flat i kvalitetni, nisu nesto fleksibilni jer su spojeni, ali su zadovoljavajuce fleksibilni, ne lome se.. stvar je ukusa :: :: Ok, napajanje je malkice overkill, ali ja bih ga kupio, sto da ne, sigurno nece da skodi, uostalom, siguran sam da ce u roku od godinu dana da unapredi konfiguraciju, logicno mi je. Sada je prilika definitivno za ovo napajanje, ko zna sta moze da se desi sa cenama ::
Hoces da kazes da ako neko ima Corsair ili Super Flower, on nije normalan, odnosno da je lud?
:: :: Ludilo jeste, ali ovde ovde normalnost i nije tema :: Zato, jebes zemlju gde ne raste Corsair na svakoj njivi i gde iz svake bulje ne viri po jedan Super Flower :: :: :: :: :: :: Samo kazem da je za FX6300 i GTX460 LUDILO uzimati napajanje od 100e :: ::
Pa ne trosi sigurno 700W.. Dovoljno bi ti bilo napajanje koje ima kombinovano oko 35-40A na 12V, ili single rail od 40A.
Dakle, daleko je to od 700W, realno.
Ti za 4,5GHz FX6300 bolje gledaj da imas dobru plocu, i neko solidno hladjenje - a ne napajanje od 120e. :)
Digi VRM sa 6+2 bi ti bio pozeljan za FX6300, i barem neki lapovan 212+, da to lepo ohladi.
:: Ne menjam nista nadnih par godina.. Proguglaj malo koliko trose fx na 4,5ghz i gtx 460 nasvirana do kraja (900/2100). :: :: Nije blizu 700w ali je ipak podosta.. :: :: Nek je proklet Telekom Srbij :: ::
ovo i uzivaj http://is.gd/WLjL40 3 god garancije i ima da radi ,a da necujes i pride ustedis lepe parice.A ako te BAS svrbe pare ti lepo pljuni i 200 eurica pa da ti prdi dzaba.
:: ovo i uzivaj http://is.gd/WLjL40 3 god garancije i ima da radi ,a da necujes i pride ustedis lepe parice.A ako te BAS svrbe pare ti lepo pljuni i 200 eurica pa da ti prdi dzaba :: :: :: pozzz :: ::
ovo i uzivaj http://is.gd/WLjL40 3 god garancije i ima da radi ,a da necujes i pride ustedis lepe parice.A ako te BAS svrbe pare ti lepo pljuni i 200 eurica pa da ti prdi dzaba.
Napajanje je nesto sto se u startu kupuje kvalitetno i na cemu se NE STEDI ! Bez obzira na konfiguraciju bolje je imati snaznije napajanje pod manjim opterecenjem nego slabije pod vecim opterecenjem a taj luft je uvek garancija za buducnost.
Moj glas je CM V700 , odlicno napajanje za miran san !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Napajanje je nesto sto se u startu kupuje kvalitetno i na cemu se NE STEDI ! Bez obzira na konfiguraciju bolje je imati snaznije napajanje pod manjim opterecenjem nego slabije pod vecim opterecenjem a taj luft je uvek garancija za buducnost.
Moj glas je CM V700 , odlicno napajanje za miran san !
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Naravno da ne, ali me nervira to `gluposti, `manje` kvalitetno, sranja za brisanje poda... `. Upravo je obrnuto, po vama koji tako pricate ispada da je lud svako ko nema napajanje ispod 100e. A to je 99% ljudi.
@Nidzakv Ne znam da li znas sta hoces, ali ako znas onda tako kazi. Rekao si 600w, tiho i modularno. Nisi rekao da LC i slicno ne dolazi u obzir. Dakle, prvo objasni sta stvarno hoces pa onda komentarisi ako neko kaze nesto suprotno onome sto trazis. To 90-120 - normalan-lud nema veze s onim sto ja pricam. A ni na moje pitanje nisi odgovorio.
Dalje, iako tema pocinje da me nervira jer je svemirci bacaju u off topic: Da li razmislio o brzem procesoru i grafici koju ne moras da narokas do kraja, jer tesko da ce i necujno napajanje pokriti njeno urlanje...
:: Hoces da kazes da ako neko ima Corsair ili Super Flower, on nije normalan, odnosno da je lud? :: :: :: :: :: Ludilo jeste, ali ovde ovde normalnost i nije tema :: :: Zato, jebes zemlju gde ne raste Corsair na svakoj njivi i gde iz svake bulje ne viri po jedan Super Flower :: :: :: :: :: :: :: :: :: :: Samo kazem da je za FX6300 i GTX460 LUDILO uzimati napajanje od 100e :: :: ::
Znam brale sta hocu, rekao sam min 600w, modularno, 100% necujno u idle..
Jedino predlozeno koje odgovara svim mojim zahtevima je v700..
Jeste malo skuplje, moracu da se stisnem s`kintom neko vreme, jeste 30% jace nego sto mi treba, ali nije strasno, 2000din vise nego sto sam planirao.. Bolje da kulira sa 50% snage, nego da se napinje kad god poteram nesto..
Bolja grafika mi ne treba, ovo sto imam poteralo je sve u full hd, skoro na najjacim detaljima, bez stucanja..
I Raidmax RX-635AP odgovaraja tim uslovima. Zasto onda ne njega? Zbog kvaliteta? U redu samo po sebi, ali onda si pomerio teziste teme sa glasnoce na kvalitet i time izazvao zabunu. Isprva nisi postavio cenovni i kvalitativni opseg, a i kasnije si to ucinio neodredjeno.
Znaci, nije lezi lebe da te jedem nego stoj temo da te kontrolisem.
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.