Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
TP Link WN-722N + 8db antenica
STRANA 2 OD 2
VMARC Pa malo su se i vremenski uslovi promenili 24.11.2013. 16:27 #527894

status: user
broj poruka: 9441
A mozda je komsija kupio novi plakar ili sl. :-)
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
MacBook Pro 13-inch: 2.5GHz
with Retina display
2.5GHz dual-core Intel Core i5
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
hecate @VMARC 24.11.2013. 16:30 #527895

broj poruka: 472
+1

a i kada ti legne antena, znaćeš na čemu si. Poboljšanje siganala je neminovno...
Plamen Re: @VMARC 24.11.2013. 16:34 #527897

broj poruka: 2836
Evo sad sam uhvatio cak 71dB stabilnih i nece ni da se konektuje. Sacekacu, valjda ce da proradi pa stavljam stari channel, a nadam se da kad stigne antenica necu imati problema. Jel moze Wep enkripcija da pravi problem?

:: +
::
:: a i kada ti legne antena, znaćeš na čemu si. Poboljšanje siganala je neminovno...
hecate Re: Re: @VMARC 24.11.2013. 16:37 #527900

Ne, ali ko ti garantuje da vlasniku radi net kako treba, možda je i do toga, probaj u različitim delovima dana

:: Evo sad sam uhvatio cak 71dB stabilnih i nece ni da se konektuje. Sacekacu, valjda ce da proradi pa stavljam stari channel, a nadam se da kad stigne antenica necu imati problema. Jel moze Wep enkripcija da pravi problem
:: :: +
:: ::
:: :: a i kada ti legne antena, znaćeš na čemu si. Poboljšanje siganala je neminovno...
VMARC Re: Re: Re: @VMARC 24.11.2013. 16:43 #527903

Ne ostvaruje vezu sa ruterom, kako gazdi radi net uopste u ovom slucaju nije bitno. Jedino sta moze da pokusa je da zamoli komsiju da ugasi i upali ruter.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Ne, ali ko ti garantuje da vlasniku radi net kako treba, možda je i do toga, probaj u različitim delovima dan
:: :: Evo sad sam uhvatio cak 71dB stabilnih i nece ni da se konektuje. Sacekacu, valjda ce da proradi pa stavljam stari channel, a nadam se da kad stigne antenica necu imati problema. Jel moze Wep enkripcija da pravi problem
:: :: :: +
:: :: ::
:: :: :: a i kada ti legne antena, znaćeš na čemu si. Poboljšanje siganala je neminovno...
Plamen Re: 24.11.2013. 17:54 #527916

Evo posle sat vremena cekanja sam uspeo da se konektujem. Nisam imao internet ali sam mogao da pristupim ruteru i restartujem ga. Onda sam ubacio kod mene ip adresu rucno i dns server 178.79.42.6 koji sam video na ruteru i net je proradio, mada veoma usporeno, i ako niko nije nakacen.

Plamen re 24.11.2013. 18:08 #527918

Vratio sam na Channel 1 i sljaka sve super. Izgleda je bio problem u kanalu 11.

hecate što bi `master yoda` reako: 24.11.2013. 18:38 #527926

“Always pass on what you have learned.”

i jedan od omiljenih

“PATIENCE YOU MUST HAVE my young padawan”
Plamen re 25.11.2013. 13:06 #528049

Kupio sam antenicu od 8db i mogu vam reci da nije jaca ni malo od ove 4dB. Signal je isti nepromenjen, ni jedan novi AP nije uhvacen, a i ovi stari imaju iste signale.

VMARC Re: re 25.11.2013. 13:12 #528051

Ajd sad procitaj lepo sta ti je cika VMARC napisao vezano za AP i sviranje Q sa tim antenicama.
Ja, druze, godinama resavam taj problem uz pomoc AP u Repeater modu. NISTA drugo ne moze da ti pomogne, sve ostalo je cist mazohizam.
Koliko si para puko na to USB sr@njce od kartice i na tu antenu, mogao si uzeti AP i da ti jos ostane kusur.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

:: Kupio sam antenicu od 8db i mogu vam reci da nije jaca ni malo od ove 4dB. Signal je isti nepromenjen, ni jedan novi AP nije uhvacen, a i ovi stari imaju iste signale
Plamen Re: Re: re 25.11.2013. 13:18 #528055

Mislis da AP ruter bolje hvata od wireless kartice ili adaptera? Imao sam kuci neki AP (mislim da je bio D-Link) i radio je isto kao i wifi pci kartica.

:: Ajd sad procitaj lepo sta ti je cika VMARC napisao vezano za AP i sviranje Q sa tim antenicama
:: Ja, druze, godinama resavam taj problem uz pomoc AP u Repeater modu. NISTA drugo ne moze da ti pomogne, sve ostalo je cist mazohizam
:: Koliko si para puko na to USB sr@njce od kartice i na tu antenu, mogao si uzeti AP i da ti jos ostane kusur
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
:: MacBook Pro 13-inch: 2.5GH
:: with Retina displa
:: 2.5GHz dual-core Intel Core i
:: Turbo Boost up to 3.1GH
:: 8GB 1600MHz memor
:: 128GB flash storag
:: Intel HD Graphics 400
:: :: Kupio sam antenicu od 8db i mogu vam reci da nije jaca ni malo od ove 4dB. Signal je isti nepromenjen, ni jedan novi AP nije uhvacen, a i ovi stari imaju iste signale
liman Re: Slusaj 25.11.2013. 14:07 #528061

broj poruka: 812
Misli na ovo...

Turbofolk will die very soon...!

:: Kupi najjeftiniji AP (oko 2K din.) i postavi a u Repeater mode, stavi ga tamo gde je signal na granici i pojacace ti mrezu za duplu daljinu. Sce ostalo sa jacim antenama je sviranje Q
:: Nemoj kupovati rutere sa WDS jer oni ne rade sa WEP enkripcijama
:: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
hecate Re: re 25.11.2013. 14:17 #528064

To je kod tebe slučaj, sve što sam naveo sam lično i testirao i preneo svoja iskustva. Doduše od tp-linka, ja koristim samo njihove antene, a ne i uređaje tako da sam pretpostavio da će isto da se ponaša i kod tebe. Dodatne antene i te kako rešavaju posao, a ova VMARC-ova priča mi nije pila vodu čak i kada sam upario, te tzv. rutere od 2000-3000din sa 19dbi eksternom grid antenom.

Svako ima svoja iskustva, a ti odluči koja tebi najviše odgovaraju. Moj ti je jedino savet da odeš do WinWin-a i uzmeš ruter na probanje, pa ako ne hvata signal, da ga vratiš. Što će najverovatnije biti slučaj.

Gde je garantovano poboljšanje Airlive 1700USB + ta tvoja 8dbi antena, na čemu sam ja i bazirao celu priču, uključujući i `budževina` antenu. Ako nemaš dobar `temelj`, džabe ti zidanje kuće...

:: Kupio sam antenicu od 8db i mogu vam reci da nije jaca ni malo od ove 4dB. Signal je isti nepromenjen, ni jedan novi AP nije uhvacen, a i ovi stari imaju iste signale
peki22 Re... 25.11.2013. 14:27 #528066

broj poruka: 2936
Ja koritim tu Airlive WL1700USB skoro dve godine,extra se pokazala.

M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100

VMARC HECATE 25.11.2013. 15:07 #528070

Ne znam koliko cesto baratas sa mrezama, ali ja baratam veoma cesto. Taj njegov probem je karakteristican kada je signal na ivici. Zasto AP? Zato sto se moze postaviti negde gde signala ima dovoljno i on ce ga prihvatiti i pojacati (proslediti). AP imaju mnogo bolju toleranciju na sum i smetnje, kao i osetno bolji prijem, pa sa fabrickom antenom od 4dB, hvataju stabilnije signal od bilo koje a pogotovo USB kartice sa novijim Atheros i Ralink chipsetom. Uvek se moze ubaciti i neki DDWRT i u okviru njega dodatno boostovati snaga APa.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000
hecate @wirelles guru 25.11.2013. 15:35 #528076

Ma ja sam ti običan goljo, jado, koji se ništa ne razume. Mada bih voleo da me prosvetliš sa tim tvojim DDWRT-om, da boost-uješ 100mW ruter (standardno) na 1000mW i da ti ne sprži uređaj.

Lepo je to kad je neko ekspert pa mora da `flash-uje` rutere kako bi parirao `seljačkom` out-of the box USB WIFI addapteru kao što je Airlive 1700USB 1W output-a...

I sviđa mi se komentar `postavi negde gde signala ima dovoljno`, neka proba i vidi, nikome ja ne nabijam na nos da mora kako sam ja rekao, a sve ostalo je Q, što je vrlo ružno i stvar nekulture i prepotencije. S toga mr. guru dalju edukaciju prepuštam tebi, a ja kao `nepismena` osoba se povlačim iz cele priče...
VMARC Au bre brate, polako 25.11.2013. 16:01 #528083

Ja tebe gotivim, nas si covek, seljak, stoga nista licno tebi nisam uputio. Nisam se ja tu nesto proseravao, kazem coveku kako se problem 100% resava i zaista mi je zao sto si sve shvatio licno i sa radom kompleksa nize vrednosti.
Apsolutno verujem da j i tvoja metoda kako treba, ajd sad ne ljuti se, zaista nisam hteo da te naljutim, uvredim, nipodastavam niti ista slicno.
Kada budes imao vremena - mogucnosti, pozabavi se malo DD WRTom, nije los, otara mnogo, veoma mnogo mogucnosti. Trenutno u stanu imam 3 uredjaja pod njim, pokusavam da nateram pod njim WDS da radi sa WEP enkripcijom na - WR740N i ako to budem uspeo, tvoj prijatelj moze imati resenje problema za 15€, sto je svakako jeftinije i komfornije resenje od ovog koje pokusava da primeni...
Aj sad, ne srdi se, ti si OK.
EDIT: Airlive ima neki model AP, isto mislim da je jedan od najjeftinijh, koji ima odlican domet.
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

hecate Ništa opušteno... 25.11.2013. 16:23 #528085

Naši koncepti se fundimentalno razlikuju, jeste DD WRT je lepa stvar, ali meni nikad nije bio dovoljan i uvek sam bio za priču nezavisan server računar, pa ostali da se kače na njega, gde kad meni svrine mogu da budžim i doštelujem kako mi odgovara, pa čak i napišem i prepravim procedure primopredaje paketa.

Stvar ukusa po meni, neko voli da sve napakuje u sam uređaj, što je kud i kamo elegantnije, gde sam ja pre za robusnije varijante sa više slobode i mogućnosti. Ko šta voli nek izvoli, pozdrav...

P.S.

U kolekciji imam i Airlive N. Power, raspitaj se o dometu :)...
VMARC Drago mi je da smo OK. 25.11.2013. 16:30 #528088

Na previse mesta sam imao problem signala na granici i svako pojacavanje antenama mi se na nos izaslo, stoga to u startu eliminisem, osim ako korisniku ne odgovara da se svako malo zeza sa tim (ima i takvih) svaki put sam to sa APom elegantno resio, sto out of box a sto uz pomoc DD-WRTa, ko uredjaja koji u originalnom FW nemaju otvoren AP ili Repeater mode.
Dobar je Airlive...
with Retina display
Turbo Boost up to 3.1GHz
8GB 1600MHz memory
128GB flash storage
Intel HD Graphics 4000

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs