Daleko od toga da su mehanicke tastature lose, to su najbolje tastature i trajne su, ali problem je sto se kod nas ne uvoze recimo Cherry i sl., koje normalno kostaju, tipa 70, 80eu, pa i manje, a podjednako su kvalitetne, nisu fancy itd., vec neke ludacke pod nazivom `gaming`, itd. po 150eu..
:: Uh vi ste ovde bas napljuvali mehanicke tastature iz nekih vama poznatih razloga. Ja se ne slazem, nemam trenutno mehanicku ali planiram da je uzmem. :: :: Treba napomenuti da mehanicke tastaure postoje raznih namena i imaju razlicite tastere. Npr blue-za kucanje, red-za gejming, brown-nesto izmedju, ima ih jos ali su ovi najzastupljeniji :: :: Problem je sto kod nas nema nekog izbora, sto se tog segmenta tice svodi se na par modela.. :: :: :: :: :: Skyfire: ...frekfencija.. :: ::
a proizvodnja iste te ih kosta 20e, ali jbg. tu je mamin fat jedinac, mora za njega da se rodi.
p.s. Imamo 6g i 7g ovamo na poslu u logicu. Gajbi imam razne varijante, trenutno sam na jednoj a4tech koja mi ludacki odgovara, ne znam ni sam zasto. Jednostavno mi je legla ko kec na jedane`s.
:: Daleko od toga da su mehanicke tastature lose, to su najbolje tastature i trajne su, ali problem je sto se kod nas ne uvoze recimo Cherry i sl., koje normalno kostaju, tipa 70, 80eu, pa i manje, a podjednako su kvalitetne, nisu fancy itd., vec neke ludacke pod nazivom `gaming`, itd. po 150eu. ::
Do ovog poskupljenja neki bestbuy kod nas je bila CM Storm QuickFire TK za nekih ~7500din-8000din. Sada je nema ispod 10 000din sto meni stvara blokadu u glavi da dam toliko para za tastaturu iako je ova jako kvalitetna...
Za sada nema nista bolje od CORSAIR, oni su brzo uzeli to i odradili kao i sve ostalo njihovo kada hoce da dominiraju trzistem. Sada izbacuju neku novu
Bruka, daleko su oni od drugih sve sto uzmu da odrade im radi najbrze i najbolje kada izadje, i najtrazenije, sem naravno onoga sto se od pocetka pravi za ljude sa plitikim dzepom. Kupiti sada dobru nemehanicku tastaturu je kao uzeti Veloci Raptor i drzati sistem na njemu umesto SSDa.
To je odlicna tastatura, ali kod nas je precenjana. Medjutim, ona ima takodje Cherry MX blue switch-eve, oni su specificni po tome sto se cuje kliktanje bas onako dok kucas, mozes da odes negde gde je ima i odmah probas, pa vidi jer ti odgovara, tastatura je na jednom delu otvorena da moze da se kucka/ proba.
:: cisto iz radoznalosti da li neko poseduje Razer Blackwidow ili je bio u dodiru? utisci.. :: :: ::
Ako posmatramo cenovni rang vredi toliko u odnosu na ostale..
@ZooLoo
Moj predlog je da za sad ides na neku jeftiniju varijantu.. Ova G105 sto su ti predlozili nije losa ali nema naslon za ruku , ja bez toga ne bih mogao da koristim tastaturu!
U svakom slucaju ti i onako po malo kuburis sa budzetom zato se ne razbacuj, bolje je da das vise za kartu a da za sve ostalo bude tek toliko da mozes da koristis , da bude funkcionalno..Kasnije se periferije lako promene veruj mi..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Naslon za ruku treba samo programerima i ljudima koji strasno mnogo kucaju dnevno (ili chatuju:).. ja sam na svakoj tastaturi slomio taj naslon, recimo na SideWinder X6 koja je najlepsa tastatura koju sam imao (i najlosijeg kvaliteta) izlizao sam palmrest da se sija, ali bar ga nisam slomio:) doduse, jeste udobnije dosta, ali lako se naviknes i bez njega
:: Logitech G710+ kod nas kosta 140 eur :: U Nemackoj kosta 130 eur :: :: http://www.alternate.at/Logitech/G710+_Mechanical_Gaming_Keyboard,_Tastatur/html/product/1080641/ :: :: Ali zato ova tastatura :: :: http://www.alternate.at/Corsair/Vengeance_K70,_Tastatur/html/product/1116208/ :: :: :: Ako posmatramo cenovni rang vredi toliko u odnosu na ostale. :: :: @ZooLo :: :: Moj predlog je da za sad ides na neku jeftiniju varijantu. :: Ova G105 sto su ti predlozili nije losa ali nema naslon za ruku , ja bez toga ne bih mogao da koristim tastaturu :: :: U svakom slucaju ti i onako po malo kuburis sa budzetom zato se ne razbacuj, bolje je da das vise za kartu a da za sve ostalo bude tek toliko da mozes da koristis , da bude funkcionalno..Kasnije se periferije lako promene veruj mi. :: :: Superior Technology :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: ::
Vec sam rekao da u toj firmi ne treba uzimati ni najobicniji ventilator jer preteruju, Vlada se tesi da uzimaju 30eu proviziju.. kamo srece da je tako..
:: K70 razbija ali cena u X Areni je 18.4k.. :: :: Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 C :: Gigabyte G.1 Sniper B :: Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mh :: Seagate Baracuda 1T :: Seasonic G550 550W Gol :: Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Windo :: Dell P2414H.. :: ::
Ja vam kazem da su maksimalno fer i da su oni opcija za ljude koji zele da kupe nesto sto ne mogu da nadju ovde. Ako neces da imas referentni ASUS i aftermatket cooler nego GTX780Ti Kingpin Classified za kojom kukaju i ljudi u USA da dodju na red oni su tu. Nju vam nece naci ni direktni distributer od EVGA, znaci da ovde postoji Golden Parner za EVGA kao sto je Monitor System za ASUS on ne moze da je nabavi sem ako gazda kaze OK ja cu sa licnog svog privatnog racuna kupiti kartu. Drugo za mene je Nemacka cena +40e prihvatljivo. Jel je shipping iz Nemacke za Srbiju verovatno 20e. Mi nemamo CORSAIR, mi imamo silne takse, mi nemamo K70 u prodaji i ja cu naruciti preko X-Arene. Oni su je narucivali za neke ljude. Coveku se svidela kako izgleda i on je uzeo i za sebe, kaze da tastatura razbija kakva je i ja verujem jel je ubedljivo najbolja tastatura od svih gaming i za ljude koji su u kancelariji i kupuju. E a ko hoce da ceka vreme kada ce da nam ceo svet salje besplatno, kada necemo imati takse i da tada uziva taj ce blago meni da propusti mnogo dobrih stvari. Postoji ono sto je uzasno skupo i sto se ne isplati uzeti a postoji i ono sto ispadne fer. Nadjite je za 100-105e u nekoj drugoj Evropskoj radnji pa cete dobiti po malo nizoj ceni. Ne mogu da uzmu 30e proviziju na stvar koja kosta 800e. Treba to neko da primi u inostranstvu, treba to neko da donese. Jel bi ti radio nekome to za 30e... Drugo banke nase deru i prilikom placanja. Pa koliko ti kurir nas uzme u Srbiji da ti prenese 2kg, sta mislis da ti neko placa, ceka, dopisuje se sa prodavnicama ispunjava zelje, prima i donosi iz Nemacke pa opet salje na tvoju adresu. Trebate da vidite koliko uzme odredjana banka dok prosledi novac do EVGA Europe recimo. Dok se obavi transver, placanje. Vi mislite kada neko u inostranstvu kaze Haa platio sam 120e tastaturu da on vise nista nije platio. Plati najmanje jos 10e i to ako je tu u lokalu u istoj zemlji, obicno 15-20e za EU. Meni ta cena od 155-160e izgleda fer za K70. Pustite USA gde je free shiping negde...Zato je lik u Kanadi platio KP Classified 100e vise nego ja iz USA iz Evrope ne sme ni da pomisli. A to je Kanada mislicete sta tu je USA odmah. Covek na Kipru ce platiti 100e okruglo samo slanje iz Minhena. Ko hoce i ima uslove da priusti odlicno je sto ima opcija. Ko nece uvek moze da kupi kod nas pa posle par meseci da dokupljuje jos izaci ce ga slicno posto su nam cene sada presisale sve Evropske za 50-60e po hardwaru a moze i da kaze daj sta das za moj novac. Svako odlucuje sam za sebe.
Pa ovde da postavim oglas da ce da neko zaradi 20-30e samo da plati sa svog pay pala da primi u Nemackoj i da mi posalje pa niko se nece javiti, za memoriju a ne graficke i maticne. Svi ce da se prave ludi, a zamisli da jos trazim da donosi kada krene. Budite realni. Ovo je Srbija, plati pa klati ili poljubi pa ostavi odlicno je sto i to imamo, i meni su cene na granici prihvatljivog ali to je samo kada pogledas u radnji, jel mi smo navikli da hodamo do radnje i kupimo i ne platimo nista vise. Drugima je 10-20e ili dolara preko cene normalno jel to stalno rade, narucuju hiljadama kilometara daleko.
Treba tek da vidis na sta lici moj Space, jos malo pa ce biti providan a tastatura ima LED osvetljenje. xD
:: Naslon za ruku treba samo programerima i ljudima koji strasno mnogo kucaju dnevno (ili chatuju:).. ja sam na svakoj tastaturi slomio taj naslon, recimo na SideWinder X6 koja je najlepsa tastatura koju sam imao (i najlosijeg kvaliteta) izlizao sam palmrest da se sija, ali bar ga nisam slomio:) doduse, jeste udobnije dosta, ali lako se naviknes i bez njeg :: :: :: :: Logitech G710+ kod nas kosta 140 eur :: :: U Nemackoj kosta 130 eur :: :: :: :: http://www.alternate.at/Logitech/G710+_Mechanical_Gaming_Keyboard,_Tastatur/html/product/1080641/ :: :: :: :: Ali zato ova tastatura :: :: :: :: http://www.alternate.at/Corsair/Vengeance_K70,_Tastatur/html/product/1116208/ :: :: :: :: :: :: Ako posmatramo cenovni rang vredi toliko u odnosu na ostale. :: :: :: :: @ZooLo :: :: :: :: Moj predlog je da za sad ides na neku jeftiniju varijantu. :: :: Ova G105 sto su ti predlozili nije losa ali nema naslon za ruku , ja bez toga ne bih mogao da koristim tastaturu :: :: :: :: U svakom slucaju ti i onako po malo kuburis sa budzetom zato se ne razbacuj, bolje je da das vise za kartu a da za sve ostalo bude tek toliko da mozes da koristis , da bude funkcionalno..Kasnije se periferije lako promene veruj mi. :: :: :: :: Superior Technology :: :: Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII OC/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cud :: :: :: ::
vi mene zezate.. sad cete da me nalozite da uzmem K70.. mada nervira me sto je crveni led, hocu green.. >.< iskreno da nemam u opciji grafu, ono ili bih uzeo G105 ili bi skupio tako kes i uzeo pravu stvar.. zato mi je prioritet graficka trenutno, a tastatura ( ako se odlucima za neku skuplju) ce morati da saceka..
Intel I5 4670 + Arctic Cooling Freezer I30 Co Gigabyte G.1 Sniper B5 Kingston Hyper X Beast 2x4gb 1600mhz Seagate Baracuda 1Tb Seasonic G550 550W Gold Fractal Design Define R4 Black Pearl with Side Window Dell P2414H...
Imas integrisanu graficku, daj bre kupi kartu, a za tastaturu sta ti ostane, aj da kucas ceo dan satima, ali za igre realno 90% ce ti biti sasvim ok kad preskocis one od i ispod 1 crvene..
:: Deluje mi da bi ti licno mnogo srecniji bio u USA ili Nemackoj ili gde vec, :: sto ostajes ovde na svoju stetu :: :: Cpu: FX 6300 @4 Ghz :: Cooler:CM v8 GT :: GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 O :: Ram:10 Gb Kingsto :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Keyboard: Logitech iluminate :: Mouse:Mx 51 :: Screen Dell 2 :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647828. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.