Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
CORSAIR Obsidian 450D 119$ Mid Tower Case
STRANA 2 OD 2
EVGA011 AAA NISTA SKORO, NAJRANIJE ZA 2-3 GOD... 03.04.2014. 19:24 #548090

status: user
broj poruka: 578
Jel jos uzivam u mom kucistu kao da sam ga juce kupio, a vec je proslo 2.5 god.
Tek tamo posle Volta GPU kada dugo ne budem imao izdatke za druge stvari, posto ce mi Haswell Extreme trajati najmanje 4-5 god.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 .... 03.04.2014. 20:45 #548102

broj poruka: 3352
Koliko je tebi dosadno u zivotu, svaka ti cast.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 gamepad/Zalman MFC1 Plus / CM TX3 EVO

Dexter013 @Nepismeni Wlada 03.04.2014. 20:47 #548104

broj poruka: 17101
JEL i JER nisu iste reci, imaju skroz drugacije znacenje...

Je l’ koristis prilikom postavljanja pitanja.
Primer: Je l‘ dolaziš večeras? Je l’ danas petak?

Jer koristis kada odgovaras nekom, navodeći razlog.
Primer: Ne dolazim, JER imam puno obaveza. Nisam, JER ne znam kako se preziva.

Cpu: FX 6300 @4 Ghz
Cooler:CM v8 GTS
GPU:GTX 670 Gigabyte WF x3 OC
Ram:10 Gb Kingston
MBO:Asus M5A97
Case:CM Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w a85
Keyboard: Logitech iluminated
Mouse:Mx 518
Screen Dell 22

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
Bobi4ever Zaboravio si treci primer. 03.04.2014. 21:22 #548109

broj poruka: 4888

Jel razumes da je pointless objasniti mu?

Nastavice po starom, jer je nepismen.

imarkovic Re: Zaboravio si treci primer. 03.04.2014. 21:26 #548111

broj poruka: 19082
Imam jednog kolegu, odnosno sefa, koji isto tako prica, koristi jel u recenici gde se upotrebljava `jer` i obrnuto, par puta sam ga isprozivao za to, i primetio je da gresi, ali nema sanse da se odvikne, jednostavno tako je naucio da prica ko zna od kada, mator je i nema nazad:)..

::
:: Jel razumes da je pointless objasniti mu
:: Nastavice po starom, jer je nepismen
Bobi4ever Re: Re: Zaboravio si treci primer. 04.04.2014. 00:08 #548125

broj poruka: 4888
Sve se moze ostvariti uz malo truda. Makar tako neke gluposti. Ja sam godinama za Š pisao SH dok nisam prestao da pisem to H. Koristim eng. tastaturu pa shodno tako i pisem bez zackoljica ali sam redovno pisao sh za š. Do pre 5 godina. Nemaju veze godine s tim. Ako je sposoban da obavlja radne zadatke, glupost kao `jel` i `jer` mu ne predstavlja problem. Samo je volja u pitanju.

Btw, baci mi na mail onaj sajt sa audio komponentama, za onaj 3.5mm dzek. Nadjoh ga onda ali sam zaboravio ime sajta.

:: Imam jednog kolegu, odnosno sefa, koji isto tako prica, koristi jel u recenici gde se upotrebljava `jer` i obrnuto, par puta sam ga isprozivao za to, i primetio je da gresi, ali nema sanse da se odvikne, jednostavno tako je naucio da prica ko zna od kada, mator je i nema nazad:)..
:: ::
:: :: Jel razumes da je pointless objasniti mu
:: :: Nastavice po starom, jer je nepismen
EVGA011 CASELABS MERLIN SM8 04.04.2014. 02:39 #548133

Evo ga, bira se boja, mogu da ti posalju neofarban pa ti da saljes na powdercoating, reverse orjented ili normalan.

Ljudi koji su imali 800D, Lian-Li kazu da je to nesto neponovljivo kada on stigne u kucu i sledece jutro kada se probudis kada ga vidis sklopljenog onako, kaze nema ravnog, nikakve benchtable, cubic case, full tower, alu, steal, nista nije ni blizu... cak ni Silverstone Temjin TJ11 izgleda upola jeftiniji...

Znate sta znace ove brave na njemu, znaci to ko ima, ne odvaja se od toga, secam se koliko sam vremena provodio pritiskajuci da poravnam vrata na CM 690... Zato mi 750D i nije trip veliki imati...Ali ovo...

http://youtu.be/Yp3nGdbm4oo

ako negde naidjete na razlicite to je zato sto vi birate vrata, prednji deo, resetke ili ne, zadnji deo, birate da li su rupe za ventilatore probusene pa da stavite grilove ili mesh koji je karakteristican samo za njihova kucista, birate velicinu prozora da li je maticna okrenuta tako da je procesor dole a graficke okrenute tako da se vide ventilatori odozgo..., sve skoro birate...da li ce na dnu i vrhu zadnjih vrata da budu resetkice ili ne...

http://youtu.be/40oKccQ46JY

Izasao bi me oko 450e za sada.
Naprosto sada sve sto se pojavi bi gledao kao bacanje jednog dela para za njega.
Jeste da mi se svidja dosta njih, ali ne ovako. Znaci sto je Classified za graficke ovo je za kucista.

i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450H
duqp vlado 04.04.2014. 10:22 #548146

broj poruka: 3463

dobar je merlin ali meni je zanimljiviji magnum, kad se vec gleda tako nesto jbg onda se uzme gromada i da bude prostrano da se vremenom trpa raznim radijatorima i sranjima. Videh nocas na yt neki little devil valjda od ld cooling-a isto nije los.

EVGA011 CASELABS MERLIN SM8 04.04.2014. 11:48 #548158

Mislim da to prave Slovenci, dobra su, tipicna kucista za vodena hladjenja i skupe masine, samo ne tako dobra kao CASELABS a cena je slicna. Znaci debelo iza CASELABS izrada. Jednostavno CASELABS je superiorniji jel nije nastao kao firma koja se bavila pravljenjem kucista, nego su to uzeli da rade jel su videli na imaju masine i znanje da odrade bolje i skuplje nego drugi i ideju su imali u pravo vreme.
Magnum je suvise veliki a Merlin SM8 je pravo kuciste za sve velicine ploca i mogucnoscu za 480 i 2x 360mm radiatore bez dodataka koji mi i ne trebaju. Inace on moze da ima stalak dole u kome ce biti smestena 2 radiatora ili jedan gore, jedan dole, pa da izgleda jos veci ali to nije potrebno. Merli SM8 je prava stvar.

Svi koji pricaju da to treba napuniti i sta ti ja znam, to su samo stvari na koje se vade zasto ga ne kupuju. Sa jednom kartom i vodenim blokom, drugom kartom za Physix, zvucnom kartom, E-ATX plocom, 2 HDD, SSDom, kontrolerom za fan 360mm radiatorom, napajanjem duzim on je popunjen... Nije to ne znam koliko i ti komentari su glupi... Pogledajte koliki je on, to je jedan prosecan full tower bez debelih maski i ostalog...

http://imgur.com/lvPYPXk

Cak imate i kao bench tablu jel na motherboard tray imate sve prakticvo potrebno da maticna stoji van kucista kao opcija, mesta za graficku, odstojnike, mesto za ventilator.
Samo ovaj na slici mi se ne svidja jel je reverse okrenut normalan bi ja uzeo napajanje na standardnom mestu procesor gore, itd...

http://imgur.com/sZkKk6z

MOGAO SAM 2 Melin SM8 DA KUPIM ZA K|NGP|N Classified.

duqp ... 04.04.2014. 14:08 #548175

broj poruka: 3463

niko nije rekao to treba napuniti jer je to izgovor da ne kupi kuciste. ja sam se jedini javio i kazem cisto kako ja gledam na to sve, ako se vec uzima nesto tako, onda magnum lepo kultruno i prostrano, jer ne znas kasnije sta ce ti trebati i mozda zafali prostora bas zbog te razlike izmedju merlina i magnuma. ovako je i merlin stvarno dobro kuciste, prosla mi noc u proucavanju caselabs-a
ajde vlado leba ti nauci to za jel ima nesto novo i kupujem merlina jer mi se svidja.

imarkovic >> 04.04.2014. 16:11 #548186

dobar ovaj merlin, nego pitam se kako ga poruciti i koliko ce izaci sa sve postarinom avionom, kamionom, carina itd.

EVGA011 Re: ... 04.04.2014. 18:59 #548194

Meni su svi govorili jos na Benchmark Forumu posle kupovine Obsidian 650D, kada sam rekao sledece kuciste je CASELABS oni su govorili, ma to kuciste nije za ispod 3 grafike i full custom hladjenje, nije ovo, nije ono... Kao jebes to, mislim ja znam da ovde nema ljudi koji ce da stisne muda sem mene i da poruci CASELABS, mogu samo da mu traze mane. Ja samo znam da cu sacekati da tek se pojavi novi model, ultra dobar i onda ga uzeti.
Ne moze da se poruci dok ne otvore magacin u Evropi jel ce te izaci kao KINGPIN Classified 780Ti da si kupio. Ali ovo je provereno, mnogo ljudi u Evropi ceka CASELABS, znaci to su ljudi entuzijasti koji su ispizdeli da placaju 300-350-380e za CORSAIR I Lian-Li, jedan celik i plastika, drugi istopljeno 12 velikih konzervi piva da se napravi Lian-Li.
Oni hoce da plate jos 50e ali da to bude to.
Jeste videli Bench table kakav pravi CASELABS, znaci nema ga na svetu...

Pogledajte kakav je na sajtu, jos ni slika nema po netu, koliko je to ekstremno, retko, ultra iznad svih... znaci uskoro ce svi bolji sajtovi raditi testove na tome...

http://imgur.com/pWN6ExL

Naravno ponovo biras boju, mrezicu, mesta za ventilatore da li ces 120mm ili 140mm based radiatore, itd... Nije samo SM8 ima jos jedno ili dva kucista koje su tako prostrana kockastija ne idu ono visinu pa nece tako prazno izgledati. Znaci imas kuciste za 10 god. Ja ne znam koliko tehnika mora da ode napred generacijama da to vise ne bi bilo kompatibilno. Da si ga uzeo 2000 jos bi sve funkcionalno bilo.

Pogledajte na sajtu sta imaju od delova.

Pa ako dodje u Evropu znaci izaci ce te cena njegova + 50e.
Mislim X-Arena ti moze i sada poruciti ali ne pitaj za cenu jel dolazi iz USA i za dan stizanja.
Jedino sto mogu da ti garantuju da ce doci za mesec dana.
Sada je samo shipping iz USA za Evropu 150$. Zato i otvaraju u Evropi. Nemaju toliko narudzbina mesecno da bi zakupili neophodno mesta na brodu da bi ih izaslo jeftinije, onda moraju da salju avionom, da osiguraju paket od ostecenja, gubljenja, oni uvek uzimaju skuplje varijante slanja, pricao je covek koji radi tamo i onda je cena takva.
Merlina ne kupujemo sigurno, jel on se vec pojavio ja nisam skupio kes na vreme, imam jos ovo kuciste ali uzimamo sledece novo njihovo te velicine.

Jedan lik je ispizdeo na Obsidian 900D, znaci narucio ga je tek kada se pojavio posle par dana, price ultra mega ovo ono, kaze lik ne mogu da zasrafim graficku kartu, sta je ovo, ispizdeo bacio ga, kaze gde sam ja dao 350e + shipping, CORSAIR fanovi pricaju nemoj dobar je, daj ga meni ako je tebi los, neki vicu Lian-Li je bolji, treci Cosmos II, znaci lik se pojavio posle nedelju dana sta si uzeo CASELABS, znaci cenu kada je rekao koliko je platio zabolela me glava, 40e do moje graficke sa dodacima koje je on narucivao, ali kaze jedina greska moja u celoj prici je sto to nisam odmah uradio. Za ovo ne zalim ni 1000e da sam dao, Evropljanin, prodao onaj Obsidian 900D, kaze nikada vise nista sem CASELABS. Ali znaci lik je imao pre toga takve komponente da je bilo sta drugo nesrazmerno tome.

A jel ste videli kako su tockici na njemu, znaci nije onako dziberski usrafljeno u kuciste, nego imas malu platformicu na kojoj su tockici i na nju lepo zakacis kuciste i ako hoces da skines posle ti skines to.

EVGA011 EVO ga objasnjenje lika zasto kosta toliko slanje... 04.04.2014. 19:13 #548195

Let me start by saying that I`m in favor of anything that lowers shipping costs. The FedEx rep is almost afraid to visit us knowing I`ll hit her up for lower prices wink.gif

USPS is good for small packages, but FedEx blows them away for many parts of the world (often by 50% or more). The other problem is that there are countries (like Australia) that have high fees imposed on the carriers themselves and I`m not talking about customs fees that are paid by the consumer. A good example of this is that shipping to New Zealand is about 20-40% less expensive than Australia. There is no reasonable explanation for that, other than that the carriers are getting hit with other costs.

Shipping by sea is not an option. To make it work, you would need to ship a significant number of cases to a single destination. I`ve had several people look into freight forwarding services only to find that they can`t do any better. I am completely open to any ideas though.

Our products aren`t designed for retail distribution (too many options and accessories). That isn`t going to change - in fact, we`ll only have more as time goes on.I want to offer an unprecedented level of customization while keeping our prices in line with other high end manufacturers. I`m a big believer in distributed manufacturing, so someday, I`d like to have service centers in other parts of the world.

We are looking into ways to reduce the shipping costs and will continue to do so. An example of that is the STH10. Although it is much larger than the M8, the cost to Australia is only about 10% more (flat-packed). We have redesigned the pedestals so that an MH10 and Extended Pedestal can ship in a TH10 carton which is much less expensive that the two package design we had before. We have a new FedEx ground service to Canada that is less expensive. In short, we`ll never stop looking for better ways to meet your needs.

imarkovic >> 04.04.2014. 19:16 #548196

pa danas sam kontaktirao x-are*a, odgovorili su mi da nazalost ne uvoze jer ih nema na trzistu u EU, dakle jasno je da ne uvoze iz Amerike..

EVGA011 Re: ... 04.04.2014. 19:19 #548197

Pitao si ih. Stvarno??? Sta ti je rekao, bas me zanima, jel meni je hteo da poruci grafiku od jednog lika iz Amerike ali to je bilo skuplje i nije mi odgovaralo. Mada iskreno drugo je grafika a drugo je kuciste u kutiji ko televizor. Jel si narucivao nesto od njih??? Jel te znaju vec???
Onda ces morati da sacekas, ja isto cekam da se otvori ta kancelarija u Evropi i da predstave novo kuciste. Realno ne vidim kako bi moglo da te izadje sem 50e jeftinije daj boze nego tog lika sto je izaslo u Cesku ili Poljsku, ne znam sada... A njega je zaslo blizu 700e.
Znaci kuciste 400e. delovi jos 100 i ono preko su takse i slanja. A to je mnogo, to se ne isplati. Za te pare uzmes kucni bioskop i televizor ultra dobar.

imarkovic Re: Re: ... 05.04.2014. 01:02 #548218

Rekli su mi: `Nema ih na EU trzistu koliko mi znamo. `. Nisam nista od njih porucivao zbog nenormalnih provizija.

:: Pitao si ih. Stvarno??? Sta ti je rekao, bas me zanima, jel meni je hteo da poruci grafiku od jednog lika iz Amerike ali to je bilo skuplje i nije mi odgovaralo. Mada iskreno drugo je grafika a drugo je kuciste u kutiji ko televizor. Jel si narucivao nesto od njih??? Jel te znaju vec??
:: Onda ces morati da sacekas, ja isto cekam da se otvori ta kancelarija u Evropi i da predstave novo kuciste. Realno ne vidim kako bi moglo da te izadje sem 50e jeftinije daj boze nego tog lika sto je izaslo u Cesku ili Poljsku, ne znam sada... A njega je zaslo blizu 700e
:: Znaci kuciste 400e. delovi jos 100 i ono preko su takse i slanja. A to je mnogo, to se ne isplati. Za te pare uzmes kucni bioskop i televizor ultra dobar
:: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450
EVGA011 Re: ... 05.04.2014. 03:44 #548221

Pitacu ih ja za par meseci. Znaci sve sto moze da se isporuci u Nemacku oni ce poruciti ako im budes rekao da shipping koji god da je nije problem I da nije problem da sacekas. Tako sam ja rekao odmah za K|NGP|N kartu, nisam uopste obracao paznju na ono 7-14 dana.
Rekao sam samo da se nadam da cu u roku od mesec dana dobiti i on je rekao Sigurno, i ranije. Mada je ovaj put brzinski ispalo jel sam ubo tajming da je liku EVGA poslala kartu 2 dana pre njegovog kretanja za Srbiju.
GTX780 Classified mu je stigla na adresu u Nemacku dok je on bio ovde, pa sam cekao dugo. Ali meni nije to frka da cekam, sta sada kao zurim nesto... Kada je on siguran da ces ti platiti i da on nece imati cimanja koliko god da naplate shipping makar bilo i 150e iz USA za Nemacku + cena i plus njegova provizija onda to je drugacije. Ovako ako vi zovete za 5 stvari da pitate a nista ne porucite i sada trazite CASELABS, koji treba da se tacno svaki deo ukuca, pa da se prodje procedura izmedju banki dok skinu pare, pa da li si ti spreman uopste da platis celu sumu odmah, sta odustanes, sta ce on sa kucistem od pola soma evra koga je platio 600-700e.

Inace ko stvarno hoce, taj ce mu uplatiti odmah cenu kucista sa sajta i reci da mu javi samo koliko jos treba da se plati za shipping nebitno, e kada tako uradi neko i ne obaveze nego kaze OK mi je i 40 dana, onda ce dobiti. 99%.

imarkovic Re: Re: ... 05.04.2014. 08:00 #548225

Kazi mi samo, da li se uz Merlin dobija neki cage za hdd-ove, ili samo mogu da se stave par komada nazad, a cage se dodatno doplacuje/ porucuje..?

:: Pitacu ih ja za par meseci. Znaci sve sto moze da se isporuci u Nemacku oni ce poruciti ako im budes rekao da shipping koji god da je nije problem I da nije problem da sacekas. Tako sam ja rekao odmah za K|NGP|N kartu, nisam uopste obracao paznju na ono 7-14 dana
:: Rekao sam samo da se nadam da cu u roku od mesec dana dobiti i on je rekao Sigurno, i ranije. Mada je ovaj put brzinski ispalo jel sam ubo tajming da je liku EVGA poslala kartu 2 dana pre njegovog kretanja za Srbiju
:: GTX780 Classified mu je stigla na adresu u Nemacku dok je on bio ovde, pa sam cekao dugo. Ali meni nije to frka da cekam, sta sada kao zurim nesto... Kada je on siguran da ces ti platiti i da on nece imati cimanja koliko god da naplate shipping makar bilo i 150e iz USA za Nemacku + cena i plus njegova provizija onda to je drugacije. Ovako ako vi zovete za 5 stvari da pitate a nista ne porucite i sada trazite CASELABS, koji treba da se tacno svaki deo ukuca, pa da se prodje procedura izmedju banki dok skinu pare, pa da li si ti spreman uopste da platis celu sumu odmah, sta odustanes, sta ce on sa kucistem od pola soma evra koga je platio 600-700e.
:: Inace ko stvarno hoce, taj ce mu uplatiti odmah cenu kucista sa sajta i reci da mu javi samo koliko jos treba da se plati za shipping nebitno, e kada tako uradi neko i ne obaveze nego kaze OK mi je i 40 dana, onda ce dobiti. 99%
:: i7-3770K(4.5)+ CORSAIR H100-EVGA Z77FTW-CORSAIR Dominator Platinum 1866(2x4GB)- EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified(EVGA GTX580 PhysX)-Sound Blaster Z-Force GT 120-CORSAIR Obsidian 650D-EVGA NEX1500 Classified- Logitech G510/G700- Samsung P2450
EVGA011 Ovako normalan Merlin SM8 sto sam ja izabrao kosta 449$, 05.04.2014. 09:11 #548227

znaci najobicnije opcije, ventilaciona vrata, xl window panel, mesh, usb 3.0 I/O..
Sa time dobijes samo mesta za 2X HDD + 2x SDD nazad... ostalo se kupuje i ime mesta za skoro 15 HDD ukupno... Ima posebno za HDD a posebno za po 4x SSD.
Meni to naravno ne bi ni trebalo.

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs