Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
EVGA Supernova T2 1600W , The Beast From The East :)
STRANA 2 OD 2
IvanNo1 Meh 05.02.2015. 23:40 #582031

status: user
broj poruka: 476
EDIT: Čestitke, Borovnice, nadam se da ćeš sklopiti neku finu konfiguraciju koja će ga opteretiti jedno 60%. :)
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
phoboskv ... 06.02.2015. 01:19 #582036

broj poruka: 940
Asus stvarno pravi bolje graficke karte od EVGA! Mnooogo bolje. Nema rasprave!

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

Kutalion hahahahahha oplakao sam. 06.02.2015. 05:17 #582043

broj poruka: 2480
Ma slusaj bre, ROG kartice jednostavno brisu patos sa EVGA, to sto ti pricas nisu argumenti, to su neosnovane tvrdnje.

i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Adzem Re: hahahahahha oplakao sam. 06.02.2015. 05:20 #582044

broj poruka: 3796
ahhahaahha, a ko je pominjao uopste da je ROG linija u istoj klasi sa tim EVGA djubretom? :D

INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems red
ASUS Maximus VII Hero
KINGSTON HyperX 2x4 gb 1800
ASUS gtx 970 Strix
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700
SAMSUNG 2233rz 3D 120hz

:: Ma slusaj bre, ROG kartice jednostavno brisu patos sa EVGA, to sto ti pricas nisu argumenti, to su neosnovane tvrdnje
::
:: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Kutalion ovaj tamo sto gleda imaginarne clockove i specifikacije na kutiji (kartonskoj) 06.02.2015. 05:21 #582045

Classy nesto tripuje, ne znam odakle mu te gluposti
i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker

Classy .... 06.02.2015. 10:41 #582065

broj poruka: 546
Zato ih ja prepustam vama, i Radovi navijaci kazu da je Rad bolji od Zvezde, za njih, ali u stvarnosti to nema veze sa istinom. Za mene se vase reci ne razlikuju od takvih koji kazu ovo prethodno.
Neosnovane tvrdnje znate i sami da je to tako.
Ali za vas je i neosnovana tvrdnja da GTX580 Matrix ima 816MHz (772 default)
a EVGA GTX580 Classified ULTRA 900MHz a obicna 850MHz, mozda su vam i lazi da je najbolji ASUS GTX780Ti Matrix Platinum 1006MHz kao EVGA Superclocked, a najbolja EVGA 1072MHz, mozda su vam lazi i PCB kada pogledate i sta govore entuzijasti za njih, rezultati na 3DMark, ja samo mogu da kazem da mi je dan kada sam presao sa ASUS grafickih karti na EVGA najbolji izbor bio sto se tice hardwara. Dozivljavam ga isto kao prelaz sa AMD na Intel pa se vi presaberite. Svaki put kada kupim EVGA mogu ne mnogo ali 2 ventilatora da ustedim ako uzmem ASUS ali ni u ludilu ne bi to uradio jer ja znam sta sam dobio u Classified kutiji a sta u ROG, dok vi znate samo jedno ili nijedno. Ja iskreno ne bih mogao mirno da spavam da iskesiram tolike pare i da moja karta baca skor 11.500 a tudja 13.500, mene bi to toliko kopkalo posto pricamo i istoj seriji a ne drugoj da ja ne mogu da objasnim. Cak i da mi neko da primerak koji se dobro klokuje pa da kaze evo klokovanjem si dostigao mene bi cackalo koliko ce se onda onaj odmaci kada klokuje svoju a ima mnogo vise voltaze u rezervi i mnogo bolje opcije sto se tice hladjenja takvih karti. Mislim ja to pricam jer mi se to desilo i ja necu da budem neko cija se pitanja zasto je klok inferioran ignorisu godinama dok PRAVE NEOSNOVANE TVRDNJE DECICE SU DA JE METILJAVIJA I SPORIJA I RUZNIJA I KARTA SA TOPLIJIM VRM BOLJA. Cak i ja da sam fan ASUSa, i da svi ovde imamo samo ROG, ja ne bih mogao da mi to ne padne napamet, da kazem cekaj stani, koga bre vise farbate sa tim 100MHz nizim klokovima, kome prodajete Super Alloy Chockes i ostala sranja kada vam klok nizak prica svoju pricu a to je da niste binovali uopste da bi prodali vise karata. Kada bi rekli klokuj, ja bi rekao OK sta cu ja da radim to je moja stvar, daj ti meni lepo garanciju na konkurentan klok a ne da ja radim benchmark testove i radujem se na kloku na kome se igraju ljudi u garanciji sa EVGA Classified. Nego ih boli kurac. ASUSu je vise stalo da se ne kaze da je on najbolji a da proda vise karta po svetu, veca kompanija vece zalihe, snabdeva daleko vece trziste nego EVGA i tamo gde ima zakona i gde nema i u zemljama III sveta, i zbog toga nije izbor malog broja ljudi kojima je lakse da izaberu odvojene visoko klokovane cipove nego da iskusavaju srecu na ASUSovoj gomili.

Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100)
EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4GB
EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classified
Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster Z
EVGA SuperNOVA 1200 P2
CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil9

Dexter013 @Wlada 06.02.2015. 11:00 #582068

broj poruka: 17101
Mene samo zanima bez da te uvredim i slicno, da li si ti kad ti je je relativno dobro ili kad si u remisiji svestan da si bolestan i da imas psihickih problema da je tvoja fixacija na bilo sta, nekada asus a sad evga, samo proizvod nazalost tvoje bolesti/stanja?

Cpu: FX 8320 + CM v8 GTS
GPU:GTX 970 Gigabyte G1
Ram:10 Gb Kingston
SSD: Pyro 120 gb + HDD 500 gb
MBO:Asus M5A97
Case:Storm Enforcer
PSU:Chieftec 650w
Keyboard: Logi iluminated
Mouse:Mx 518+v7 bloody
Screen: ViewSonic 27

:: icq :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
imarkovic Re: .... 06.02.2015. 11:13 #582073

broj poruka: 19082
Zanemari ASUS, pogledaj ovaj review http://is.gd/HsBL87 pa ponovi post ako hoćeš.
Da ja imam mogućnost, tj. da hoću da se cimam da poručujem van Srbije, pre bih uzeo ovo.
Najlepša karta koju sam video, a bez sumnje kvalitetna, i izrada i PCB i sve, mada, stvar je i ukusa.

:: Zato ih ja prepustam vama, i Radovi navijaci kazu da je Rad bolji od Zvezde, za njih, ali u stvarnosti to nema veze sa istinom. Za mene se vase reci ne razlikuju od takvih koji kazu ovo prethodno
:: Neosnovane tvrdnje znate i sami da je to tako
:: Ali za vas je i neosnovana tvrdnja da GTX580 Matrix ima 816MHz (772 default
:: a EVGA GTX580 Classified ULTRA 900MHz a obicna 850MHz, mozda su vam i lazi da je najbolji ASUS GTX780Ti Matrix Platinum 1006MHz kao EVGA Superclocked, a najbolja EVGA 1072MHz, mozda su vam lazi i PCB kada pogledate i sta govore entuzijasti za njih, rezultati na 3DMark, ja samo mogu da kazem da mi je dan kada sam presao sa ASUS grafickih karti na EVGA najbolji izbor bio sto se tice hardwara. Dozivljavam ga isto kao prelaz sa AMD na Intel pa se vi presaberite. Svaki put kada kupim EVGA mogu ne mnogo ali 2 ventilatora da ustedim ako uzmem ASUS ali ni u ludilu ne bi to uradio jer ja znam sta sam dobio u Classified kutiji a sta u ROG, dok vi znate samo jedno ili nijedno. Ja iskreno ne bih mogao mirno da spavam da iskesiram tolike pare i da moja karta baca skor 11.500 a tudja 13.500, mene bi to toliko kopkalo posto pricamo i istoj seriji a ne drugoj da ja ne mogu da objasnim. Cak i da mi neko da primerak koji se dobro klokuje pa da kaze evo klokovanjem si dostigao mene bi cackalo koliko ce se onda onaj odmaci kada klokuje svoju a ima mnogo vise voltaze u rezervi i mnogo bolje opcije sto se tice hladjenja takvih karti. Mislim ja to pricam jer mi se to desilo i ja necu da budem neko cija se pitanja zasto je klok inferioran ignorisu godinama dok PRAVE NEOSNOVANE TVRDNJE DECICE SU DA JE METILJAVIJA I SPORIJA I RUZNIJA I KARTA SA TOPLIJIM VRM BOLJA. Cak i ja da sam fan ASUSa, i da svi ovde imamo samo ROG, ja ne bih mogao da mi to ne padne napamet, da kazem cekaj stani, koga bre vise farbate sa tim 100MHz nizim klokovima, kome prodajete Super Alloy Chockes i ostala sranja kada vam klok nizak prica svoju pricu a to je da niste binovali uopste da bi prodali vise karata. Kada bi rekli klokuj, ja bi rekao OK sta cu ja da radim to je moja stvar, daj ti meni lepo garanciju na konkurentan klok a ne da ja radim benchmark testove i radujem se na kloku na kome se igraju ljudi u garanciji sa EVGA Classified. Nego ih boli kurac. ASUSu je vise stalo da se ne kaze da je on najbolji a da proda vise karta po svetu, veca kompanija vece zalihe, snabdeva daleko vece trziste nego EVGA i tamo gde ima zakona i gde nema i u zemljama III sveta, i zbog toga nije izbor malog broja ljudi kojima je lakse da izaberu odvojene visoko klokovane cipove nego da iskusavaju srecu na ASUSovoj gomili.
:: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100
:: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G
:: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie
:: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster
:: EVGA SuperNOVA 1200 P
:: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil
Kutalion ^_^ 06.02.2015. 12:30 #582083

Ja i dalje cenim da su Asus kartice bolje, a tek ROG, visa klasa od EVGA.

phoboskv Re: .... 06.02.2015. 13:04 #582088

broj poruka: 940
Analogija ti je u skladu sa ispranim mozgom. Rad i jeste bolji od Zvezde. Zvezda bi odavno bila u donjoj polovini tabele da joj nije Vucica. Ma bila bi u 2.ligi po kvalitetu, a u cetvrtoj zbog dugova. Tako da...

...Asus pravi bolje graficke od EVGA!!!

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

:: Zato ih ja prepustam vama, i Radovi navijaci kazu da je Rad bolji od Zvezde, za njih, ali u stvarnosti to nema veze sa istinom.Za mene se vase reci ne razlikuju od takvih koji kazu ovo prethodno
:: Neosnovane tvrdnje znate i sami da je to tako
:: Ali za vas je i neosnovana tvrdnja da GTX580 Matrix ima 816MHz (772 default
:: a EVGA GTX580 Classified ULTRA 900MHz a obicna 850MHz, mozda su vam i lazi da je najbolji ASUS GTX780Ti Matrix Platinum 1006MHz kao EVGA Superclocked, a najbolja EVGA 1072MHz, mozda su vam lazi i PCB kada pogledate i sta govore entuzijasti za njih, rezultati na 3DMark, ja samo mogu da kazem da mi je dan kada sam presao sa ASUS grafickih karti na EVGA najbolji izbor bio sto se tice hardwara. Dozivljavam ga isto kao prelaz sa AMD na Intel pa se vi presaberite. Svaki put kada kupim EVGA mogu ne mnogo ali 2 ventilatora da ustedim ako uzmem ASUS ali ni u ludilu ne bi to uradio jer ja znam sta sam dobio u Classified kutiji a sta u ROG, dok vi znate samo jedno ili nijedno. Ja iskreno ne bih mogao mirno da spavam da iskesiram tolike pare i da moja karta baca skor 11.500 a tudja 13.500, mene bi to toliko kopkalo posto pricamo i istoj seriji a ne drugoj da ja ne mogu da objasnim. Cak i da mi neko da primerak koji se dobro klokuje pa da kaze evo klokovanjem si dostigao mene bi cackalo koliko ce se onda onaj odmaci kada klokuje svoju a ima mnogo vise voltaze u rezervi i mnogo bolje opcije sto se tice hladjenja takvih karti. Mislim ja to pricam jer mi se to desilo i ja necu da budem neko cija se pitanja zasto je klok inferioran ignorisu godinama dok PRAVE NEOSNOVANE TVRDNJE DECICE SU DA JE METILJAVIJA I SPORIJA I RUZNIJA I KARTA SA TOPLIJIM VRM BOLJA. Cak i ja da sam fan ASUSa, i da svi ovde imamo samo ROG, ja ne bih mogao da mi to ne padne napamet, da kazem cekaj stani, koga bre vise farbate sa tim 100MHz nizim klokovima, kome prodajete Super Alloy Chockes i ostala sranja kada vam klok nizak prica svoju pricu a to je da niste binovali uopste da bi prodali vise karata. Kada bi rekli klokuj, ja bi rekao OK sta cu ja da radim to je moja stvar, daj ti meni lepo garanciju na konkurentan klok a ne da ja radim benchmark testove i radujem se na kloku na kome se igraju ljudi u garanciji sa EVGA Classified. Nego ih boli kurac. ASUSu je vise stalo da se ne kaze da je on najbolji a da proda vise karta po svetu, veca kompanija vece zalihe, snabdeva daleko vece trziste nego EVGA i tamo gde ima zakona i gde nema i u zemljama III sveta, i zbog toga nije izbor malog broja ljudi kojima je lakse da izaberu odvojene visoko klokovane cipove nego da iskusavaju srecu na ASUSovoj gomili.
:: Intel® i7-3770K (4.5GHz + H100
:: EVGA Z77 FTW + Dominator Platinum 1866 2x4G
:: EVGA GTX780Ti K|NGP|N Classifie
:: Force GT 120 - WD500AAKS - Sound Blaster
:: EVGA SuperNOVA 1200 P
:: CORSAIR Obsidian 650D - http://valid.canardpc.com/kyvil
Classy .... 21.02.2015. 12:42 #584121

ASUS ne pravi bolje graficke od EVGA, pravi maticne, vecina i samih ROG fanatika uzimaju EVGA graficke, to se zna, samo ljudi koji bas zure i kupuju sta im je pri ruci ili zaposleni pri ASUSu imaju ROG graficke, inace vecina ROG korisnika sa maticnim ASUS ima EVGA Classified ili Hydro Copper graficke.
Znas zasto? Zato sto ljudi smatraju da je sramota platiti skupo graficku koja nema bar 150-160MHz veci fabricki klok od referentnog. Dzaba joj sve kada nema takav klok.
Za EVGA graficke koje imaju bolju naponsku i PCB a to samo ludak koji ne poznaje elektroniku moze da kaze da ASUS ima bolje delove nego Classified i sporiji je nego Classified i nije binovan, pa kako je onda bolji. Isto bi rekao da se pojavi Classified koja ima 50MHz klok i kosta kao sada. Koliko kosta GTX980 Matrix 650$, negde i vise.
Pa zasto je onda Classified od 700$ skuplja kada ima i veci klok i bolji VRM i bolje hladjen VRM, to je samo 50$ za jako bitne stvari.

Ti si kao dete sto kazes ASUS ima bolje graficke jer ti ne znas imena delova na njima ni specifikacije ni rad BIOSa, ni sirinu mogucnosti klokovanja na vazduhu, vodi i LN2. Svuda EVGA dominira.

Bolje kada se kaze onda moras da znas zasto je bolje, a kupovina iz korpe gde ima manje karata koje rade na vecem kloku je bolje nego kupovina iz korpe gde sui karte sa nizim klokom i ima ih vise. Kod ASUSa je sve sreca, a kod EVGA je klok toliki da cak i kada bi mogao da klokujes samo 50MHz vise to bi se jako isplatilo. Klok je toliki da ako ti na tom kloku igras igrice to znaci da suparnik mora da te presisa dosta dosta u benchmark testovima da bi igrao igrice na tom kloku. A ne kaze evo rezultata na 1200MHz boost benchmark, isto kao EVGA, paa kako isto kada si uradio 2-3 testa a Classified karta ne moze da se promeni na nize da radi od toga. Mora da tako bude stabilna svuda i posle 2-3 god kada driveri krenu da cede maksimalno iz grafickih.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

Kutalion :D 21.02.2015. 13:45 #584124

Nisi ti to lepo skontao, Asus kartice su bolje.

Adzem ... 21.02.2015. 13:46 #584125

Au dosadan si vise sa tim, rekao sam da se vise Asus ne stavlja u istu klasu sa Evga...

ASUS Maximus VII Hero
ASUS gtx 970 Strix
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700
BENQ XL2420G 144hz G-Sync

:: Nisi ti to lepo skontao, Asus kartice su bolje
:: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Kutalion Re: ... 21.02.2015. 13:51 #584127

Ma znam, ali uzeo Classy da ih poredi, manijak. Poredi babe i zabe. Cak i one znaju da su ROG kartice vrh ponude i da EVGA ne moze da pridje blizu.

:: Au dosadan si vise sa tim, rekao sam da se vise Asus ne stavlja u istu klasu sa Evga..
:: INTEL I7 4790k petarda @ Megahalems re
:: ASUS Maximus VII Her
:: KINGSTON HyperX 2x4 gb 180
:: ASUS gtx 970 Stri
:: SAMSUNG 250gb EV
:: CM V70
:: BENQ XL2420G 144hz G-Syn
:: :: Nisi ti to lepo skontao, Asus kartice su bolje
:: ::
:: :: i5-4690k @4.5Ghz on Cryorig R1 ultimate | Z97 Sabertooth mk.2 | Asus 280X DC2T | 8gb Crucial Ballistix@1600mhz CL8 | Samsung Evo 840 240gb | WD black 1tb | 750W cft-750-14cs | Cm Storm Stryker
Adzem ... 21.02.2015. 13:54 #584128

Kakva crna ROG serija, obican DC ili STRIX su svemirski brod u odnosu na EVGA.

ASUS Maximus VII Hero
ASUS gtx 970 Strix
SAMSUNG 250gb EVO
CM V700
BENQ XL2420G 144hz G-Sync

:: Ma znam, ali uzeo Classy da ih poredi, manijak. Poredi babe i zabe. Cak i one znaju da su ROG kartice vrh ponude i da EVGA ne moze da pridje blizu.
Classy .... 21.02.2015. 14:53 #584132

Dobro je da ne birate elektroniku za neku firmu ozbiljnu kojoj treba najbolje i da ne birate delove zato sto bi im konkurencija brze zavrsavala posao za nekada istu a nekada malo vecu cenu. Propali bi na ocigled vas a posle vam jebali mater.
Na srecu zivite u Srbiji gde vrh ponude i ne dolazi niti moze znati bilo ko sem ko odvoji kes da da donese iz inostranstva, a takve nisam video medju vama. Pa zato licite na coveka u periodu komunizmaa koji glanca moskvica i misli da je bolji nego Kadilak, u stvari je bolji njegovom srcu i ideologiji i ukusu koji nema a ovako nebo i zemlja.
Jbt kada bi ja sa 780ti bi brzi od 980 referentne sa ASUSom, nikada, to zadovoljstvo sam mogao naci samo na jednom mestu a ASUS to nije.

Jer ste pogledali sadrzaj paketa, izgled paketa, sta se sve tu dobija, konektori silni, adapteri, bracket za single slot, majca, konektor za lako merenje voltaza da ne kacis stipaljkama kao kod ASUS, visinu kloka, broj faza, kvalitet VRMa, izradu kulera EVGA metal ASUS ROG plastika iako je to najmanje vazna stvar, temperaturu VRM koji je veoma bitna i ostalo izmedju najbolje ASUS 980 i najbolje EVGA 980.
Taj paket K|NGPIN kosta 800e ne zbog EVGA nego zato sto bi trebalo da pogledate koliki je evro u odnosu na dolar. Da je evro ostao isti ta karta bi kostala 740e.
A pogledajte sta dobijete u paketu a pogledajte sta dobijete sa Matrix u paketu.
EVGA ima opravdanje a zasta Srbija ima opravdanje za ovolike cene. Koliko kosta Matrix 980 u Srbiji. Ja vam ovo kazem cisto da se ne zajebete vi, ja necu. Ja znam prednosti i mane, video sam, uporedio, vi niste, vi ste samo jedno videli. Ja bi mozda ustedeo neku sicu da sam rekao Pih ovo EVGA je nista, bezveze uzecu ASUS drugi put, ali nazalost ne mogu sebe da lazem, nisam mazohista da biram losije, niti biram sta se drugima svidja a znam da primetim i te kako.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

MilosNBG ... 21.02.2015. 23:57 #584165

broj poruka: 1586
Hm.... a koje li ti znanje o elektronici imas, to me bas zanima?

U meni se bore budala i genije. Plasim se da pametniji ne popusti!

Classy .... 22.02.2015. 13:33 #584199

Pa dovoljno je da citas misljenje ljudi koji su zavrsili elektroniku sta misle o maticnim plocama, napajanjima i grafickim kartama. Valjda mozete da nadjete specifikacije karte i sta ima i gde pa da uporedite. Za sada EVGA Classified i KPE Classified imaju garanciju na najvisi klok, najbolje odradjeno hladjenje GPU i VRM sobzirom na kom kloku hlade graficku i najizdrzljiviji VRM. To niko nikaa i ne porice niti raspravlja o tome.

EVGA SuperNOVA 1200 P2

STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647828.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs