imao sam USB 2.0 MSI bracket koji sam dobio uz stari racunar sinoc sam ga rastavio izolovao ucvrstio vezicama i dobio resenje za ovo http://i.imgur.com/Ha4HnSx.jpg to ce da stoji unutra u kucistu ima dva porta u jedan cu da stavim Bluetooth a u drugi fles od 4 gb sa hiren`s
sto se tice ventilatora NOCTUA ZAKON :) ja ih imam 9 u kucistu i trenutno sada na 900rpm skoro potpuna tisina a kad rade na 1300 kao blagi nezni povetarac samo blagi sum a tek kad stavim slusalice NISTA :)
Sa leve strane je kuciste i raspored ventilatora sa buducim radijatorom Crveni ventilatori izbacuju vazduh iz kucista Plavi ventilatori ubacuju vazduh u kuciste Zeleno je radijator
Sa desne strane je prikljucna shema - Na vrhu je molex konektor crna - 0V crvena - 5V zuta - 12V - Do molexa je femail 4pin PWM konektor koji ide na plocu u CPU_FAN konektor (boje su iste za sve 4pin PWM konektore) plava - PWM zelena - sense crvena - 12V crna - 0V - Prvi sklop od cetiri konektora ce biti smesten gore levo u kucistu - Drugi sklop od cetiri konektora ce biti smesten desno u kucistu - Ventilator 3 mogu da zakacim na prvi sklop, ali sam mislio da mu dam uvek full power
Sta vi mislite o ovome?
@peki22, potrebno mi je da u zavisnosti od temperature procesora rade ventilatori u kucistu @AGRESSOR, ipak ciljam za malo jace vodeno hladjenje jer planiram upgrade procesora
Pozz...
@agressor, fino si ovo iskoristio, samo nemoj da te mrzi, upicani ovo malo da liči na nešto, očisti pljavštinu sa kabla alkoholom, ili nekim sredstvom, eventualno presvuci ga crnim bužirom, a krajeve velikim bužirom da izgleda kao onaj fabrički. A ovo zadnje što se bode tamo gde nemaš pinove, jel to indikacija za USB? Koj će ti to, da izvineš?
@2m4Y, što ne zakačiš neki case fan na 5v, čisto da ne rade svi u fulu? Predlog samo
napred 2x120 vise nego dovoljno a iznad zelenog/radijatora stavi jos 2x120 ili koji su vec
LOL imas FX-8350 sta ces i sta ce ti jace od toga? jedino FX-9590 4.7GHz ali to se ne isplati iz vise razloga mnogo veca potrosnja i grejanje ja sam na mom FX-8350 SAMO podizanjem mnozioca na 22.5 dobio 4.5GHz
:: ...evo ovo sam zamislio :: http://oi61.tinypic.com/f9qs85.jp :: :: Sa leve strane je kuciste i raspored ventilatora sa buducim radijatoro :: Crveni ventilatori izbacuju vazduh iz kucist :: Plavi ventilatori ubacuju vazduh u kucist :: Zeleno je radijato :: :: Sa desne strane je prikljucna shem :: - Na vrhu je molex konekto :: crna - 0 :: crvena - 5 :: zuta - 12 :: - Do molexa je femail 4pin PWM konektor koji ide na plocu u CPU_FAN konektor (boje su iste za sve 4pin PWM konektore :: plava - PW :: zelena - sens :: crvena - 12 :: crna - 0 :: - Prvi sklop od cetiri konektora ce biti smesten gore levo u kucist :: - Drugi sklop od cetiri konektora ce biti smesten desno u kucist :: - Ventilator 3 mogu da zakacim na prvi sklop, ali sam mislio da mu dam uvek full powe :: :: Sta vi mislite o ovome :: :: @peki22, potrebno mi je da u zavisnosti od temperature procesora rade ventilatori u kucist :: @AGRESSOR, ipak ciljam za malo jace vodeno hladjenje jer planiram upgrade procesor :: :: Pozz.. :: :: :: __________________________ :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: AMD FX-8350 B :: MSI 970A-G4 :: AMD R9 280 :: 4x 4GB DDR3 1.6GH :: 1x 120GB SS :: 1x 750GB SATA I :: 1x 3TB SATA II :: Corsair 750T :: ::
1 i 2 su 140x140, ostali su 120x120, zbog te dve 140tke sam stavio napred 3 120ice...
Pozz...
:: napred 2x120 vise nego dovoljno a iznad zelenog/radijatora stavi jos 2x120 ili koji su ve :: :: :: :: ...evo ovo sam zamislio :: :: http://oi61.tinypic.com/f9qs85.jp :: :: :: :: Sa leve strane je kuciste i raspored ventilatora sa buducim radijatoro :: :: Crveni ventilatori izbacuju vazduh iz kucist :: :: Plavi ventilatori ubacuju vazduh u kucist :: :: Zeleno je radijato :: :: :: :: Sa desne strane je prikljucna shem :: :: - Na vrhu je molex konekto :: :: crna - 0 :: :: crvena - 5 :: :: zuta - 12 :: :: - Do molexa je femail 4pin PWM konektor koji ide na plocu u CPU_FAN konektor (boje su iste za sve 4pin PWM konektore :: :: plava - PW :: :: zelena - sens :: :: crvena - 12 :: :: crna - 0 :: :: - Prvi sklop od cetiri konektora ce biti smesten gore levo u kucist :: :: - Drugi sklop od cetiri konektora ce biti smesten desno u kucist :: :: - Ventilator 3 mogu da zakacim na prvi sklop, ali sam mislio da mu dam uvek full powe :: :: :: :: Sta vi mislite o ovome :: :: :: :: @peki22, potrebno mi je da u zavisnosti od temperature procesora rade ventilatori u kucist :: :: @AGRESSOR, ipak ciljam za malo jace vodeno hladjenje jer planiram upgrade procesor :: :: :: :: Pozz.. :: :: :: :: :: :: __________________________ :: :: :: :: ...I sense you young padawan.. :: :: :: :: AMD FX-8350 B :: :: MSI 970A-G4 :: :: AMD R9 280 :: :: 4x 4GB DDR3 1.6GH :: :: 1x 120GB SS :: :: 1x 750GB SATA I :: :: 1x 3TB SATA II :: :: Corsair 750T :: :: :: ::
Dobri su eloop, ali gentle typhoons i dalje najbolji. Arctic F12-ice su sjajne za case fans u odnosu na cenu, jako blizu gentle typhoonima.
Sto se tice 14-ica, ma kakva noctua, thermalright > all.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
:: Da skrenem malo sa teme, jel može neko da napiše iskustva sa NB fanovima? Kakvi su u odnosu na Noctua? Mislim na malo kvalitetnije modele. Ovaj što sam merkao je na 1250rp :: :: @agressor, fino si ovo iskoristio, samo nemoj da te mrzi, upicani ovo malo da liči na nešto, očisti pljavštinu sa kabla alkoholom, ili nekim sredstvom, eventualno presvuci ga crnim bužirom, a krajeve velikim bužirom da izgleda kao onaj fabrički. A ovo zadnje što se bode tamo gde nemaš pinove, jel to indikacija za USB? Koj će ti to, da izvineš :: :: @2m4Y, što ne zakačiš neki case fan na 5v, čisto da ne rade svi u fulu? Predlog sam ::
...pa razmisljao sam da stavim sve fanove koji idu preko pwm_cpu u biosu da se pale na full tek ako predje cpu temp 55`C, a da se gase sa nekih 30`C, tako da ce u sustini raditi na nekih 25-30% snage kada buce cpu na nekih 40`C sto ce vodeno da tera bez problema...
Barem ja tako mislim... odkud znam...
Pozz...
:: Da skrenem malo sa teme, jel može neko da napiše iskustva sa NB fanovima? Kakvi su u odnosu na Noctua? Mislim na malo kvalitetnije modele. Ovaj što sam merkao je na 1250rp :: :: @agressor, fino si ovo iskoristio, samo nemoj da te mrzi, upicani ovo malo da liči na nešto, očisti pljavštinu sa kabla alkoholom, ili nekim sredstvom, eventualno presvuci ga crnim bužirom, a krajeve velikim bužirom da izgleda kao onaj fabrički. A ovo zadnje što se bode tamo gde nemaš pinove, jel to indikacija za USB? Koj će ti to, da izvineš :: :: @2m4Y, što ne zakačiš neki case fan na 5v, čisto da ne rade svi u fulu? Predlog sam ::
Imam već jedan thermalright, i on je stvarno odličan, ali zadovoljan sam i Fractal-ovom 14-icom.
Kako bre F12 jako blizu gentle typ, imam i jedan i drugi, to je dupe i glava bukvalno. F12 ima 12grama, a Gentle typ maltene pola kile
:: Dobri su eloop, ali gentle typhoons i dalje najbolji. Arctic F12-ice su sjajne za case fans u odnosu na cenu, jako blizu gentle typhoonima. :: :: Sto se tice 14-ica, ma kakva noctua, thermalright > all :: :: SAMDSUNG!! :: :: Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA :: :: :: Da skrenem malo sa teme, jel može neko da napiše iskustva sa NB fanovima? Kakvi su u odnosu na Noctua? Mislim na malo kvalitetnije modele. Ovaj što sam merkao je na 1250rp :: :: :: :: @agressor, fino si ovo iskoristio, samo nemoj da te mrzi, upicani ovo malo da liči na nešto, očisti pljavštinu sa kabla alkoholom, ili nekim sredstvom, eventualno presvuci ga crnim bužirom, a krajeve velikim bužirom da izgleda kao onaj fabrički. A ovo zadnje što se bode tamo gde nemaš pinove, jel to indikacija za USB? Koj će ti to, da izvineš :: :: :: :: @2m4Y, što ne zakačiš neki case fan na 5v, čisto da ne rade svi u fulu? Predlog sam :: ::
2m4Y razumem te samo ne vidim svrhu da case fanovi rade na max ili na min kad ti zatreba.Ni u jednom slucaju ti neće oboriti temperaturu neke komponente samo ćeš imati više prašine u kućistu.Sve sam ja to probao i podešavao ali ništa nisam dobio.Ova tjoja shema je skoro ista kao kod mene samo je razlika što ja sa prednje strane iman 23-ku i 12-cu i na strani jednu 23-ku.Sve je to na srednjim obrtajima ne čuju se a završavaju posao.
M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-7970 BE-Nitro 850W-H 100
Slicno se ponasaju, naravno Gentle Typhoon ima daleko bolji motor i dual ball baring, ovaj ima rifle(to mu spada pod sleeve). GT ce da traje 10god, ovaj ce 2-3.
Ali,F12 se jako lepo se ponasa kada nije restriktivna sredina(znaci van radijatora/hladnjaka), gledao sam testove, odnos glasnoce i protoka vazduha je vrhunski kao case fan-u.
SAMDSUNG!!!
Wlada/Classy: STALJIN JE OVAKVE KAO JA STRELJAO JER JE ZNAO DA NE MOZE DA IH DROGIRA
lol sasvim slucajno sam video ovaj tvoj post izgleda smo postavili u isto vreme pa kao sto sam rekao ostaje samo jos da presvucem sa termo bulzirom
EDIT: te diode nisu indikacija za usb znaci one ne sluze za pokazivanje aktivnosti usb podataka nego su na mom starom racunaru bile ubodene u `jbod` i kada se racunar butuje i prolazi kroz faze istoga one su u zavisnosti od faze menjale boje zeleno i crveno u raznim kombinacijama
na primer dok si u biosu 3 svetle zeleno a jedna crveno na desktopu sve zeleno a ako dodje do greske u zavisnosti od boje i kombinacije po upustvu si mogao da vidis gde je nastao problem
a kako mislis NB fanovima mislis na ventilatore za north bridge? ako je to ja sam kod mene to improvizovao ovako http://i.imgur.com/Ztoszq7.jpg
Nisam mislio na NB kao northbridge, već Noiseblocker
:: lol sasvim slucajno sam video ovaj tvoj post izgleda smo postavili u isto vrem :: pa kao sto sam rekao ostaje samo jos da presvucem sa termo bulziro :: :: EDIT: te diode nisu indikacija za usb znaci one ne sluze za pokazivanje aktivnosti usb podatak :: nego su na mom starom racunaru bile ubodene u `jbod` i kada se racunar butuje i prolazi kroz faze istoga one su u zavisnosti od faze menjale boje zeleno i crveno u raznim kombinacijam :: :: na primer dok si u biosu 3 svetle zeleno a jedna crveno :: na desktopu sve zelen :: a ako dodje do greske u zavisnosti od boje i kombinacije po upustvu si mogao da vidis gde je nastao proble :: :: a kako mislis NB fanovima mislis na ventilatore za north bridge? :: ako je to ja sam kod mene to improvizovao ovak :: http://i.imgur.com/Ztoszq7.jp :: :: :: :: Da skrenem malo sa teme, jel može neko da napiše iskustva sa NB fanovima? Kakvi su u odnosu na Noctua? Mislim na malo kvalitetnije modele. Ovaj što sam merkao je na 1250rp :: :: :: :: @agressor, fino si ovo iskoristio, samo nemoj da te mrzi, upicani ovo malo da liči na nešto, očisti pljavštinu sa kabla alkoholom, ili nekim sredstvom, eventualno presvuci ga crnim bužirom, a krajeve velikim bužirom da izgleda kao onaj fabrički. A ovo zadnje što se bode tamo gde nemaš pinove, jel to indikacija za USB? Koj će ti to, da izvineš :: :: :: :: @2m4Y, što ne zakačiš neki case fan na 5v, čisto da ne rade svi u fulu? Predlog sam :: ::
...sad sam malo gledao manual za moju plocu, u sustini ploca koristi samo jedan pravi PWM konektor i to je CPU. Druga dva su u sustini 3 pin konektora, i to, jedan je stari PWM koji radi sa prekidanjem dovoda, a drugi je obican naponski kontrolisan...
Ja cu definitivno da nakacim pumpu na SYSFAN1, jer koliko sam video, pumpa koristi 4pin konektor, ali ima samo tri zice, i to su Ground, +12V i Sensor, a Control ne postoji. Pa cu iskoristiti SYSFAN_1 za Sensor, a +12V i Control cu dovesti direktno sa napajanja...
Pozz...
Pumpa koristi 4 pin konektor kao da se ne bi zbunio ako imas 4 pin konektor na ploci, to je objasnjenje CM-a :D Ja bih iskreno samo nakacio na taj Sys_fan1, nema potrebe da ga kacis na napajanje za 12V, jer ne trosi toliko pumpa da bi opteretilo jedan header. Za dzabe sebi pravis dzumbus sa kablovima.
To sto si zamislio uradi za 5 case fanova ili kupi onaj splitter sto ti preporucih da izbegnes pakao sa kabliranjem.
SAMDSUNG!!!
Tacnije 0V, 12V i Sense u slucaju da rikne pumpa, ploca automatski gasi komp jer misli da ne radi ventilator za hladjenje procesora.
A ako je zakacim na SYSFAN_1, moram u BIOS-u da podesim da daje uvek 100% power da mi ne bi prekidao napajanje na pumpi (sto dovodi do kvara, a mora da radi na konstantnom naponu).
Pozz... ___________________________
...I sense you young padawan...
AMD FX-8350 BE MSI 970A-G46 AMD R9 280x 4x 4GB DDR3 1.6GHz 1x 120GB SSD 1x 750GB SATA II 1x 3TB SATA III Corsair 750TX
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647826. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.