pojasni tu vrelinu radijatora. Možeš li dugo da držiš ruku ili ne??? Nisam nigde pročitao kolike su temperature. Možda sam propustio...Ja recimo u IDle po ovoj vrućini očitavam 40-42C na 1000rpm. Mislim da je to korektno. KAda teram igru recimo evil within dotera na 55C i tu se zakuje. Ja sam recimo zadovoljan time.
Uzmi u obzir da imaš fx8350 koji se `fenomenalno` greje. support normality
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine.
Eo temp http://i.imgur.com/qdTb7q4.jpg .. to je idle a na full load-u ide do 50 stepeni ne prelazi preko sta god igrao.. i uz HeavyLoad CPU stres test ne ide preko 50c.. nego je samo problem sto se greje puno radijator.. a to sam skontao zasto.. mora tako jer se dobro hladi procesor i puno vraca toplote nazad kada se vrti taj LIQUID kroz creva i ceo sistem.. tako da ono sve je reseno kupicu klimu i miran sam :D
U ostalom hvala x)
:: pojasni tu vrelinu radijatora. Možeš li dugo da držiš ruku ili ne??? Nisam nigde pročitao kolike su temperature. Možda sam propustio...Ja recimo u IDle po ovoj vrućini očitavam :: 40-42C na 1000rpm. Mislim da je to korektno. KAda teram igru recimo evil within dotera na 55C i tu se zakuje. Ja sam recimo zadovoljan time. :: :: Uzmi u obzir da imaš fx8350 koji se `fenomenalno` greje. :: support normalit :: :: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, Sapphire 280X VaporX, Chieftec modular 750W, puno prašine. :: ::
Jednostavno, pomoci ti nema. Mora negde ta toplota da izlazi. Sta god da uradis, procesor ce i dalje da se greje, grejace ceo sistem hladjenja, grejace ti sobu i to ti je to. I ja sam bez klime, i dodje mi da ne palim komp uopste, a pogodovo monitor koji isijava toplotu dsa gornje strane i bukvalno radi kao radijator :) Jedino sto bi ti pomoglo je da zabodes jedno debelo crevo u kuciste, izbacis kroz prozor, pa nek napolje izduvava vruc vazduh iz kucista...drugog resenja nema.
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Ali ovde neki nabili po 10.000 postova pa jos ne kapiraju osnovne stvari
Ako procesor ocitava normalne temperature za ovo godisnje doba u sobi koja ima recimo 30 stepeni celzijusa a radijator je vreo,znaci da kontakt izmedju procesora i bloka je sasvim o.k. problem je maleni radijator i prosecni protok pumpe ako ne i manji od specifikacije.
Gde si ti ikad video da neki AIo uopste da specifikaciju pumpe? Takve su bulje da ne smeju da kazu uopste. Jedino novi neptoni CM-a imaju IOLE pristojne pumpe (u poredjenju sa ostalima).
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h Sve zive kutije
Nema potrebe za cinizmom, i broj postova nema nikakve veze tu, čovek je tek sad na kraju rekao da mu procesor normalno radi a svo vreme se žali na vreo radijator i visoke temperature pa je i logično da mu se preporuči čišćenje coolera i zamena paste, prosta logika koju i dete može da shvati ali bože moj, treba svima da se crta...
@1Agresor, nisam na tebe mislio nego na Xennona...
:: Ali ovde neki nabili po 10.000 postova pa jos ne kapiraju osnovne stvari :: :: Ako procesor ocitava normalne temperature za ovo godisnje doba u sobi koja ima recimo 30 stepeni celzijusa a radijator je vreo,znaci da kontakt izmedju procesora i bloka je sasvim o.k. problem je maleni radijator i prosecni protok pumpe ako ne i manji od specifikacije :: :: Ma zameni pastu i resi problem :: :: :: :: VOLIM APPLE :: ::
Zapravo Daume, ako mu je vreo radijator znaci da odvlaci toplotu kako treba i ne treba da menja pastu. Covek se zali na visoke temperature u sobi, ne procesora
Ja sam pretpostavio da si istripovao da se zalio na temp procesora, pa mu sugerisao nesto totalno kontra-produktivno po njegov problem. Zato i nisam komentarisao tvoj post :)
4690k @ 4.6ghz + Cryorig R1 Ultimate Asus Z97 Sabertooth 2 Asus R9 280X Dc2T Samsung 840 EVO 256gb 1tb WD Black Seasonic 760w XP2 Platinum CM Storm Stryker Dell P2414h Sve zive kutije
Jedini spas leti je laptop, mada ni on ne znaci puno ako hoce da se odigra neka igrica.
Ako je radijator vreo to je to, znaci da dobro sprovodi toplotu, jedino mozes uzeti jace ventilatore. Ali svakako ce ta toplota zavrsiti u sobi, to jedino moze klima da istera napolje.
Svo vreme je poenta o pregrejanom radijatoru i temp u sobi.. na to se nadovezala nevezano temp procesora.. U ostalom novi sam na PC BERZI pa nisam nista trazio po ranijim postovima ako je nesto bilo, pa sam napravio svoj.. u ostalom tome koliko ja znam sluzi forum.. hteo sam da cujem misljenje drugih ljudi.. i mnogo mi se svidja sto ima ljudi koji zele da pomognu.. hvala svima u svakom slucaju :)
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.