Znam o cemu pricas, ali problem je sto te firme koje proizvode tastature za nekomercijalnu upotrebu, sto kazes bankomate, medicinske aparate i sl., to su veoma grube tastature, pravljene za `divlju` upotrebu, pravljene za svaciju ruku i to mora da bude kvalitetan taster koji nije lagan. Za komercijalnu upotrebu kod kuce ti zelis mekan taster koji je ujedno i kvalitetan.. Realno, ne moze bas tako. Ja sam u firmi imao Fujitsu primergy rack sa konzolom koja je imala mehanicku tastaturu, to je od celika sve izradjeno, tasteri su bili tvrdi kao da su ih Rusi sklepali. To jeste kvalitetno do besvesti, ali ne mozes da kucas esej na tome. Par nekih komandi, username, password, itd., ali neki tekst, to je boze sacuvaj, ne moze.
Ali ako uspes da nadjes tako nesto, to ce biti papreno, ajde bas me zanima da li ces naci, napisi ovde impresije i te gumice su obavezne za sve tastature, kako zbog lupkanja, tako zbog sprecavanja lomljenja plastike, jer ne zaboravi da su ispod krstici koji ulaze u plastiku koja je kao krug, nije pun taster, vec shupalj, mora tako da bi bio lagan. Gumice sprecavaju da se to polomi, usput i za stealth press.
Blue je cool totalno, ali mislim da bi mi posle nekog vremena skakao po zivcima sa bukom, svakako bih voleo da probam, ali mislim da je braon meni licno idealno.
:: Ma znam ja da imaju zavrsnu obradu dobru i da oni to sve srede lepo, upakuju ekstra, imaju primamljiv izgled mladjoj gaming populaciji kao vrh itd. Ali nema tu dugotrajnosti, nije to pravila firma koja napravi tastaturu za bankomat, hirusku salu, razne medicinske uredjaje koji imaju tastare posebnih namena, kontrolni paneli za masine sve zive, od rudnika, fabrika, itd...Nije to isto. Ima firme kojima su mehanicke tastature samo jedan mali deo i medju jeftinijim modelima. Naprosto njihova priroda je to odrade drugacije i kvalitetnije. Pa ne moraju gumice za tastere, kako ko voli, Red se ne cuju, neko voli Blue bas zbog toga, neko voli braon jer su lakse za tipkanje od red a ok za gaming. Ja odmah sa njima porucujem i gumice ali nisam siguran ni da ce trebati :: :: :: :: :: PC BERZA OGLAS :: ::
Pa mekoca tastera zavisi samo i iskljucivo od Cherry MX switcha a kvalitet zavisi od toga kako je ona unutra radjena i od kog materijala su pravljene tipke i tastatura. Pritisak na Cherry MX tasterima Blue ako svi koriste Nemacke je isti konkretno pritisak, ali tasteri kada predjes rukom preko njih nisu isti ABS i PBT tasteri. Nemoguce da mislis da je Deck Hassim Pro gruba, ajde Deck Legend i nekako ali pogledaj nju sa nekim video visoke rezolucije, i to podvlacim ne gledaj svaki Deck Hassim Pro. Samo onaj US Layout PBT, jer je Evropski nije double shoot PBT. Americki ces prepoznati tako sto Windows taster pise slovima WIN i velikim a ove druge tako sto je umesto Windows slovo D. Double Shoot PBT nema nikakve znake tu dole nego bas veliko ALT CTRL WIN sve ostalo sto to nema su ABS.
Pa dobar video klip je kao da uzivo gledas, ko ne moze da vidi razliku izmedju njih i recimo CM QuickFire ultimate reviewa kada krenu da tipkaju po njoj, kako se cuje kakva je perforacija plastike tacno vidis o cemu se radi. Samo sto ne mozes da je dotaknes ali 50% utiska imas automatski.
Pogledaj ovo, pa ovo je savrsenstvo, samo sto su ovo Cherry Blue koji klikcu mnogo.
A te price da je gruba a pravi zaljubljenici u mehanicke tastature, ponavljam pravi zaljubljenici ne deca koja zele software sa bojama a nema veze kakva je plastika i kakve su tipke, pazite ima stvarno dobrih modela, Ducky npr, Das, ... ali ovo je oznacena kao premium mehanicka tastatura koja ima neke stvari koje se najvise gledaju koje druge nemaju recimo double shoot PBT sa osvetljenjem. PBT su uglavnom bez slova uopste ili samo bela slova nema LED. I takve ih vise vole nego ABS sa ledom a zamislite PBT double shoot kroz koji se vidi zavisno koji tastatura ima LED. Ima Deck Hassium Pro sa plavim i sa belim svetlom, blue, red i brown, i Francium Pro isto tako. Pa tu od stvarno ono heavy i dugotrajnih stvari i ono gde dodje do izrazaja kompanija koja zna sta radi su kabl, unutrasnjost i mentalni plate presvucena jako kvalitetnom plastikom, postavljen LED u jednoj boji, a na to dodati Cherry MX Germany, Cherry stabilizatori i PBT tasteri DS Translucent. Toliko sam videa pregledao i ne mogu da nadjem bolje.
PITAM CAK I VLASNIKE NA YOUTUBE... NA STA SE ODLUCITI NA MANJU ILI NORMALNU TASTATURU. CENA JE IDENTICNA... HOCU DA NARUCIM SADA U PONEDELJAK, UTORAK...
STA MISLITE DECK HASSIUM PRO ILI FRANCIUM PRO? SVE SAM POGLEDAO DOBRO I NEKU OD TE DVE CU UZETI. VELIKA JE OK ZA SADA. MALA NE FALI JOJ NISTA A LAKSA I ZA PRENOSENJE, ITD. POMAGAJTE...
STA MISLITE ? KAKO IH JE MOJE OSTRO OKO SPAZILO U MORU MEHANICKIH TASTATURA I NEKE SA BOLJIM TASTERIMA OD ABS. DOBRO JE DA IH NISAM VIDEO POSLE KUPOVINE.
Na poslu koristim laptop bez numericke tastature, kod kuce sa numerickom, potpuno mi je svejedno, ja bih uzeo malu. Ali, to je individualno.
:: PITAM CAK I VLASNIKE NA YOUTUBE... NA STA SE ODLUCITI NA MANJU ILI NORMALNU TASTATURU. CENA JE IDENTICNA.. :: HOCU DA NARUCIM SADA U PONEDELJAK, UTORAK.. :: :: STA MISLITE DECK HASSIUM PRO ILI FRANCIUM PRO :: SVE SAM POGLEDAO DOBRO I NEKU OD TE DVE CU UZETI :: VELIKA JE OK ZA SADA. MALA NE FALI JOJ NISTA A LAKSA I ZA PRENOSENJE, ITD :: POMAGAJTE.. :: :: OPCIJA BROJ 1. Mal :: :: http://imgur.com/DM8UBD :: :: :: OPCIJA BROJ 2 ista samo Vec :: :: http://imgur.com/x83B5A :: :: :: STA MISLITE ? :: KAKO IH JE MOJE OSTRO OKO SPAZILO U MORU MEHANICKIH TASTATURA I NEKE SA BOLJIM TASTERIMA OD ABS. DOBRO JE DA IH NISAM VIDEO POSLE KUPOVINE :: :: :: :: ::
JA CU PORUCITI SA MECHANICAL KEYBOARDS. INACE IMA DA SE KUPE SAMO U MECHANICAL KEYBOARDS, WALMART, PERFORMANCE PC, I JOS PAR MESTA U AMERICI. VIDIM DA SU U MALEZIJI, TAJVANU, SINGAPURU POLUDELI ZA DECK TASTATURAMA ZADNJIH GODINU DANA ALI NISAM SIGURAN DA JE TO VERZIJA KOJA MENI TREBA. US LAYOUT. CAK VIDIM DA JE DECK IZBACIO SA CRVENIM SVETLOM I BLACK CHERRY MX TASTERE.
JA CU UZETI WHITE LED, CHERRY BROWN, US LAYOUT ZATO STO ONE IMAJU DOUBLE SHOOT PBT TRANSLUCENT. STO ZNACI JEDINI NA SVETU FABRICKI PBT TASTERI KOJI IMAJU MOGUCNOST DA SVETLE, OSTALI UZIMAJU NON BACKLIGHT TASTATURE ZBOG NJIH, US VERZIJA I PLASTIKA OKOLO JE PBT. KAZU DA JE PLOCA BRUKA URADJENA. I JA CU MOZDA UZETI MALU JER NE ZNAM DA LI CU ZA 10 GODINA IMATI I LAPTOP. CENA JE DOSTA RAZLICITA, NA MECHANICAL KEYBOARDS JE DISCOUNT 135$, A NA PERFORMANCE PC JE 175$. JA PORUCUJEM SLEDECE NEDELJE.
TO NIJE NI ONO BESUMNA PLASTIKA KAO CHERRY RED A NIJE NI KLIKTANJE KAO BLUE. OVAKVU TASTATURU UZMES I BAR ZNAS NISTA NE MOZE DA TI SE SVIDI VISE NIKADA. SAMO DA ZNAS DA MOZDA TREBA I PORUCITI I PLASTICNI ZA SKIDANJE TASTERA. OVO DECK METALNO KAZE DA JE VISE ZA UKRAS, NIJE TAKO ZGODNO ZA VADJENJE KAO PLASTICNI KOJI IMA SAVITLJIVE VRHOVE. OVO JE I OTVARAC ZA FLASE KAO. I CEKAM DA MI LIK PREPORUCI KOJE O-RING DA UZMEM. DA ZAVRSIM POSAO.
TASTATURU NEKU SA MECHANICALKEYBOARDS MOZEMO DA SE DOGOVORIMO PA DA NARUCIMO ZAJEDNO, JA SLEDECE NEDELJE UZIMAM. TRAZICEMO OD MECHANICAL KEYBOARDS DA JE OTVORE, PRIKLJUCE U STRUJU I PROBAJU DA LI RADI SVE POSTO SMO KUPCI IZ EVROPE.
POSLEDNJI PUT PITAM DA LI TREBA NEKOME TASTATURE SA...
07.12.2015. 17:50
status: user broj poruka: 194
MECHANICAL KEYBOARDS, MISLIM NA NESTO STO NEMA OVDE. ZAO MI JE STO FANTA NIJE MOGAO DA NADJE TAJ MODEL MADA SU BILE JAKO MALE SANSE A PITAO SAM LJUDE NA MECHANICAL KEYBOARD, GEEKHACK ITD i KAZU DA JE VELIKA RAZLIKA U TIM PBT SWITCHEVIMA, TOLIKA DA PRE IZABERU TASTATURU BEZ SVETLA SA TAKVIM NEGO RGB SA ABS. ALI DECK IMA OPCIJU SA LED PBT. PA AKO NEKO HOCE I IMA DA PLATI OKO 170 EURA MOZE DA PORUCI SAMNOM. JA SAM REKAO KOJU CU JA, JA PREDLAZEM DA UZMETE ISTU, DECK HASSIUM PRO WHITE LED, CHERRY BROWN, I O-RINGS INACE MOZETE I NA DRUGIM MESTIMA TRAZITI. MISLIO SAM DA UZMEM MANJU ALI JE HASSIUM PRO 43CM STO NIJE MNOGO VELIKO UOPSTE.
Ako neko bude hteo da radi review ustupicu mu. Ja uvek nadjem ekskluzivne stvari dok nasi magazini uvek imaju review nekih dosadnih monotonih stvari koje imaju slabu prodju na zapadu pa zavrse ovde. Tu su Raidmax napajanja, razna III klas kucista, gluposti. Ja da pravim review samo bi elitne stvari bile, ASUS ROG, Classified, retke tastature, retka kucista, itd. Sve ono sto moze da zainteresuje ljude da bas citaju. I dosta bi pravio review u kojima bi se sklapae cele konfiguracije ali od hardwara da stvarno u coveku probudi zelju da napravi tako. Kao sto je ROG PC u Silverstone RV05, onda hard core Mini ITX PC sa Impact VIII plocom u In Win 901 kucistu koje bi bilo modifikovano nazad za 240mm radiator koji bi hladio Poseidon i i7-6700K na Mini ITX Impact ploci, onda server workstation za poslovne ljude gde bi bila WS ploca u Silverstone kucsitu sa referentnim GeForcom. A nasi samo neke nakaradne stvari pokazuju i onda na pola i odustanes. Recimo 385 review 66-te verzije CM HAF kucista sa Kingston Fury RAMom, itd.
Evo sada ce moci da imaju review tastature koju ni Amerikanci ne mogu da kupe u svakom sopu pa nek je slikaju sa svih strana, mere tezinu, visinu, itd. Imace ekskluzivnu priliku da sada i ko zna kada vide razliku izmedju PBT i ABS tastera kod mehanickih tastatura.
Neki predlog za tastaturu koja ima osvetljenje tastera tj. da svetle oznake i slicno ? Ima da se nadje do 3 hiljde,ali ne znam sta,kako,mozda neko ima iskustva veca ?
i5 2320 3.0MHz Gigabyte GA-Z77M-D3H DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600 Powrecolor R9 270 TuboDuo Cooler Master 332 Elite Logitech X-230 Philips 22` LC Power 650W Green Power V2.3
:: Neki predlog za tastaturu koja ima osvetljenje tastera tj. da svetle oznake i slicno :: Ima da se nadje do 3 hiljde,ali ne znam sta,kako,mozda neko ima iskustva veca ? :: :: i5 2320 3.0MHz :: Gigabyte GA-Z77M-D3H :: DDR3 8 GB Kingston Xyper 1600 :: Powrecolor R9 270 TuboDuo :: Cooler Master 332 Elite :: Logitech X-230 :: Philips 22` :: LC Power 650W Green Power V2.3 :: ::
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.