Sta se desilo sa motorom i koji je motor u pitanju?
PSA je na nekim modelima omasio intervale servisa, recimo za 1.6HDI je predvidjeno da se veliki servis radi tek na 240 000km, sto je previse, za isti motor propisali su da se ulje mjenja na svakih 20 000km, a taj motoric sprzi ulje poslije 10 000km, pa dolazi do zacepanja sita u karteru i u crijevu turbine...
Istina! Moj se brat ziv napatio sa tim problemom, na svakih 7-8000 km vozi na skidanje kartera i ciscenje sita. Samo mu upali STOP lampicu i to je to. Slep sluzba... Sto je bedak, covek je non stop na otvorenom putu po Srbiji. Vozi taj auto manje od 20000 km i vec mu je uradio generalnu. Ne razume se, pa je prvi put dolio ulje, mislio da fali i posle 10 ak min mu zakuca motor. Uradi generalnu i sada opet, na svakih 7-8000 km pali lampu i kod majstora na zamenu ulja i ciscenje sita. U agoniji je, hoce da ga proda... Pezo 307...
El Capitan
:: :: a taj motoric sprzi ulje poslije 10 000km, pa dolazi do zacepanja sita u karteru i u crijevu turbine.. :: :: ::
Za 1.6HDI se zna, ako hoces da ti ima dug vek menjas mu ulje na 8-10 000km i to je to, problem je resen. Nesto ne verujem da ide na svakih 7-8 hiljada da ga cisti, to mi je malo preterano iskreno. Jedino ako mu nije zapao neki felerican. Generalno ti motori su OK, mogu zaista puno da predju, ali kao sto rekoh menjanje ulja redovnije i to je to, nema problema.
Svaki polovnjak je macka u dzaku, i mora da se dobro izservisira da bi vas sluzio, jednostavno to je tako, jedino ako se ima srece pa se ubode polovnjak koji je prethodni vlasnik mazio i pazio.
VMARC, mozda da tvoj brat promeni majstora. .)
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
Brati ti onda bas nema srece, to je ekstreman slucaj, nisam nikad cuo da neko skida karter na svakih 7-8000km :)
1.6HDI je sasvim ok motor, da nije dobar ne bi isao u Volva, Mazdu, Forda... i bio u upotrebi dosta godina, ide fino za svoju velicinu i malo trosi.
Svaki motor ima neke svoje vrline i mane, ja sam samo naveo mane tog 1.6, koje i nisu bas tako ceste, jednostavno hoce redovno odrzavanje. Sita je potrebno pregledati svakih 100 000 - 150 000km, zavisno od uslova voznje, kvaliteta ulja, goriva... nekome i poslije ovolike kilometraze budu cista, dok se nekom potpuno zacepe.
Da ne bude da sam na necijoj strani, VW je u zadnjih 10 god. imao mnogo vise ozbiljnijih problema sa motorima. Japanci nisu ni blizu nivoa kojeg su imali 80-ih i 90-ih, mozda sto su tad izmislili/usavrsili gotovo sve sto nam je potrebno u danasnjoj auto industriji.
:: Istina! Moj se brat ziv napatio sa tim problemom, na svakih 7-8000 km vozi na skidanje kartera i ciscenje sita. Samo mu upali STOP lampicu i to je to. Slep sluzba... :: Sto je bedak, covek je non stop na otvorenom putu po Srbiji. Vozi taj auto manje od 20000 km i vec mu je uradio generalnu. Ne razume se, pa je prvi put dolio ulje, mislio da fali i posle 10 ak min mu zakuca motor. Uradi generalnu i sada opet, na svakih 7-8000 km pali lampu i kod majstora na zamenu ulja i ciscenje sita. U agoniji je, hoce da ga proda... Pezo 307.. :: :: El Capita ::
Odrzava se u servisu u kom radi jedan od clanova foruma. Mozda se javi da to i potvrdi. Kupio ga je od prijatelja i posle nekih 5 k mu je zakucao. Prijatelj mu je priznao pola para za generalnu. Zna se da se to njemu (prijatelju) ranije nije desavalo. Auto je kupljen nov i odrzavan u ovlascenom servisu. Onda mu se ponovo desilo posle 7K, ali nije zamenio ulje posle 1000km od generalne, nije mu majstor rekao, a on nije znao, covek se apsolutno ne razume u automobile. Generalnu nije radio u tom servisu., vec 250km od Beogada, gde mu se zadesilo kucanje. Mislili su da je to u pitanju, da su opiljci zapusili sito (sto ima pricu). Zamenili ulje i ocistili sve, kad ono sada pred novu godinu, posle 7000km isto. Opet ista stvar.
Vidis, shone, ono sta mene i malo ljudi jos ovde na forumu (nazalost) odvaja od vecine je to sto ne pricamo neistine niti iskonstruisane lovacke price. Samim tim, jaja su nam do poda, pa uvek mozemo svakom da zapusimo usta, zato budi pametan ubuduce, pa nemoj da ni da pokusavas da sumnjas u moje price. A ako sumnjas, mozda bi ti bolje bilo da precutis, jer mozes da se opeces .)
Opusteno... :)
El Capitan
:: Za 1.6HDI se zna, ako hoces da ti ima dug vek menjas mu ulje na 8-10 000km i to je to, problem je resen. Nesto ne verujem da ide na svakih 7-8 hiljada da ga cisti, to mi je malo preterano iskreno. Jedino ako mu nije zapao neki felerican. :: Generalno ti motori su OK, mogu zaista puno da predju, ali kao sto rekoh menjanje ulja redovnije i to je to, nema problema :: :: Svaki polovnjak je macka u dzaku, i mora da se dobro izservisira da bi vas sluzio, jednostavno to je tako, jedino ako se ima srece pa se ubode polovnjak koji je prethodni vlasnik mazio i pazio :: :: VMARC, mozda da tvoj brat promeni majstora. . :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: GTX980ti Gigabyte G :: MSI Z170A Krait Gamin :: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: Creative X-Fi Titanium + Z-55 :: ::
Da ali plasim se da ne uzmem pogresni i da ne radi ili napravi veci problem. Zato pitam.
:: Pogledaj na KP. Ima toga.. :: :: :: El Capita :: :: :: :: :: :: :: Ljudi, nova tema. :: :: :: :: Da li neko zna gde ima uredjaj za dijagnostiku i koliko kosta? Kupio bih jedan :: ::
Sto da precutim, ovo je forum, inace nisam ja rekao da ti lazes vec da mi je to poprilicno cudno jer znam dosta ljudi, a i cuo sam posto vozim francuze, da imaju uglavnom reci hvale za te motore, samo redovnije odrzavanje i to je to.
E sad posto je on tek, ako sam dobro skapirao, kupio auto, vozi ga manje od 20000, imao peh, pa mu se opet isto desilo nakon sto je presao 7-8 hiljada, onda tu treba dobra dijagnostika da se uradi, i definitivno otkloni problem. Dakle ne mozes da kazes na osnovu toga sto se tvom bratu desilo, eto drugi put, da on na svakih 7-8 hiljada cisti sito. Dakle ukenjao ga je los primerak auta, neki kvar, nesto, ko li ce ga znati, i desilo mu se to sto mu se desilo.
i7 6700K + Noctua NH-D14 GTX980ti Gigabyte G1 MSI Z170A Krait Gaming Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savage Dell U2515H + LG D2343 3D SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB) Thermaltake Urban S71 + CM V850 Creative X-Fi Titanium + Z-550
:: Odrzava se u servisu u kom radi jedan od clanova foruma. Mozda se javi da to i potvrdi :: Kupio ga je od prijatelja i posle nekih 5 k mu je zakucao. Prijatelj mu je priznao pola para za generalnu. Zna se da se to njemu (prijatelju) ranije nije desavalo. Auto je kupljen nov i odrzavan u ovlascenom servisu. :: Onda mu se ponovo desilo posle 7K, ali nije zamenio ulje posle 1000km od generalne, nije mu majstor rekao, a on nije znao, covek se apsolutno ne razume u automobile. Generalnu nije radio u tom servisu., vec 250km od Beogada, gde mu se zadesilo kucanje. Mislili su da je to u pitanju, da su opiljci zapusili sito (sto ima pricu). Zamenili ulje i ocistili sve, kad ono sada pred novu godinu, posle 7000km isto. Opet ista stvar. :: :: Vidis, shone, ono sta mene i malo ljudi jos ovde na forumu (nazalost) odvaja od vecine je to sto ne pricamo neistine niti iskonstruisane lovacke price. Samim tim, jaja su nam do poda, pa uvek mozemo svakom da zapusimo usta, zato budi pametan ubuduce, pa nemoj da ni da pokusavas da sumnjas u moje price. A ako sumnjas, mozda bi ti bolje bilo da precutis, jer mozes da se opeces .) :: :: Opusteno... : :: :: El Capita :: :: :: Za 1.6HDI se zna, ako hoces da ti ima dug vek menjas mu ulje na 8-10 000km i to je to, problem je resen. Nesto ne verujem da ide na svakih 7-8 hiljada da ga cisti, to mi je malo preterano iskreno. Jedino ako mu nije zapao neki felerican. :: :: Generalno ti motori su OK, mogu zaista puno da predju, ali kao sto rekoh menjanje ulja redovnije i to je to, nema problema :: :: :: :: Svaki polovnjak je macka u dzaku, i mora da se dobro izservisira da bi vas sluzio, jednostavno to je tako, jedino ako se ima srece pa se ubode polovnjak koji je prethodni vlasnik mazio i pazio :: :: :: :: VMARC, mozda da tvoj brat promeni majstora. . :: :: :: :: i7 6700K + Noctua NH-D1 :: :: GTX980ti Gigabyte G :: :: MSI Z170A Krait Gamin :: :: Kingston 16GB DDR4 2800MHz Savag :: :: Dell U2515H + LG D2343 3 :: :: SSD 840 EVO 250GB + WDBlack (1TB+500GB :: :: Thermaltake Urban S71 + CM V85 :: :: Creative X-Fi Titanium + Z-55 :: :: :: ::
najgori auto na svetu,BMW e36 je meni najnaj :)Izgled,voznja itd.Nek ima i boljih auta na svetu i sta ja znam, alii BMW je BMW :)Samo sto je taj e36 tesko naci u dobrom stanju jer ga klincii -kao ja, `voze` i dusu mu vade!!Ja da imam taj BMW,pa brate spavao bi u njemu :)Nema sanse da bi ga turirao na 7k obrtaja :)Bez obzira sto za cca 1500e mozda mozes kupiti bolji i noviji auto,ali menii je taj e36 najlespi ii najbolji :P Jos samo da nadjem 1500e i kupujem ga odmah!Citroen,ford nikad necu voziti,ne zato sto ne valjaju nego zato sto mi se ne svidjaju!
HDI je jedan od najboljih motora koji mogu da se nadju na trzistu.. 2.0 HDI je jos bolji i nema nikakve boljke, sve ostalo je apsolutno statisticka greska.
U principu ako mozes da ides na 2.0HDI to ti je najbolja varijanta.
E sad 1.6HDI je skroz OK, pa jos ako uzimas varijantu od 90 konja, to ti je da pevas, nema zamajac, pa neki modeli cak ni fap filter, ma milina sto se tice odrzavanja u odnosu na motor od 110 konja, ali svakako ne treba ih izbegavati, ovo je samo informacija za one koji vole sto vise da ustede i da dugo voze taj auto, dok 1.4HDI ima boljke i svima savetujem da ga izbegavaju.
svi imaju problem sa plivajucim zamajcem kad mu dodje vreme za zamenu, menja se na 200-250.000 . Vecina automobila koja doodje u Srbiju dolazi bas tada kad treba uraditi ozbiljnije servise, ali posto svi skinu km na 150-180.000 zamajci riknjavaju na putu umesto da se zamene na vreme u servisu. Inace + i od mene za 2.0 HDI 136 ks, jedan od najboljih dizela ikad! Mada je za mene i dalje prvi VW 1.9 TDI 105 KS neprevazidjen po pouzdanosti, po meni je samo steta sto ne stavljaju 6-brzinski menjac na njega, ali dokazao se i u audiju, golfu, pasatu i u skodama kao motor sa povoljnim odrzavanjem i velikim kilometrazama koje moze preci.
:: Motori imaju problema sa plivajucim zamajcem...1.6 je jeftiniji za odrzavanje :: :: saphire 7850 dual-x 1g :: msi z77a-gd6 :: 2x4 exceleram white 1600mh :: i5 2500k 4.5ghz,Cm212plu :: Hitachi 500g :: SSD SP 120g :: superflower 700w modular :: :: ::
Vozli li iko na ovom forumu auto mladji od dve godine...
19.01.2016. 10:56
status: user broj poruka: 7776
Moj 500L ce tek u aprilu da napuni dve godine...
Ovome sve radi (muzika, brisaci, retrovizori, prozori) cim se da kontakt bez pokretanja motora...
Za drugi rodjendan mu uzimam produzenu garanciju pa neka crkava sta hoce...
Kasko se podrazumeva cisto da ne zarezujem idiJote u velikim crnim autima koji bi da se ubacuju kad im se i kako im se hoce... ILI da razmisljam o tukama koje se sminkaju na semaforu...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
Re: Vozli li iko na ovom forumu auto mladji od dve godine...
19.01.2016. 11:05
status: user broj poruka: 19071
Dacia 1.5 dCi (Renault) od 2011, savrsenstvo od auta za 9k i ekonomicnost.
:: Moj 500L ce tek u aprilu da napuni dve godine.. :: :: Ovome sve radi (muzika, brisaci, retrovizori, prozori) cim se da kontakt bez pokretanja motora.. :: :: Za drugi rodjendan mu uzimam produzenu garanciju pa neka crkava sta hoce.. :: :: Kasko se podrazumeva cisto da ne zarezujem idiJote u velikim crnim autima koji bi da se ubacuju kad im se i kako im se hoce... ILI da razmisljam o tukama koje se sminkaju na semaforu.. :: :: Citat: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: ::
Re: Re: Vozli li iko na ovom forumu auto mladji od dve godine...
19.01.2016. 14:00
status: user broj poruka: 7776
Ja pitah ima li neko auto mladji od 2g. kad se javlja on i kaze ima auto iz 2011-te...
A davne 2010 sam hteo da uzmem MPV i likovi me ladno rashlade da treba kapara od 60% i cekanje 7 meseci...
Elem sto se tice Dacia-e nju sam preskocio... zena se bila navadila na onog SHUSTERA i kad je otvorila vrata modela od 19K evra brze bolje ih zatvorila i rekla idemo dalje... razloga dva zavrsna obrada krserica i zato sto nas je zapahnuo smrad... Rekose da je to zato sto su oni orjenisani na reciklazu i da koriste do 10% reciklirane plastike te da taj nevidljivi a cujni neprijatelj iscezne posle sest sedam meseci...
Vozio sam se vise puta u tom Loganu doduse uglavnom MPi i bio mi je sasvim OKet... mozda su svi bili stari sest meseci i vise...
Zato je i Yeti ispao iz kombinacije ej bre cekanje na nov auto 5-7 meseci...
Inace troje kolega iz male firme od nas 15tak ima Peugeot 307 i ni jedan se ne zali na njega...
Citat: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!`
:: Dacia 1.5 dCi (Renault) od 2011, savrsenstvo od auta za 9k i ekonomicnost :: :: :: :: Moj 500L ce tek u aprilu da napuni dve godine.. :: :: :: :: Ovome sve radi (muzika, brisaci, retrovizori, prozori) cim se da kontakt bez pokretanja motora.. :: :: :: :: Za drugi rodjendan mu uzimam produzenu garanciju pa neka crkava sta hoce.. :: :: :: :: Kasko se podrazumeva cisto da ne zarezujem idiJote u velikim crnim autima koji bi da se ubacuju kad im se i kako im se hoce... ILI da razmisljam o tukama koje se sminkaju na semaforu.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Молимо паметне да престану са попуштањем, ситуација је постала неподношљива!` :: :: :: ::
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.