Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
EDB lopovi, strujomer, sta ciniti?
STRANA 2 OD 2
markopvict nisam citao dalje od naslova 08.03.2016. 14:12 #615303

status: user
broj poruka: 4515
http://www.kurir.rs/vesti/biznis/krada-bar-milion-potrosaca-nema-jeftiniju-struju-clanak-2163819

:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
neXus2000 ... 08.03.2016. 14:28 #615304

broj poruka: 3351
Sta da vam kazem. Posto nam je firma u stanu i racunari rade od 08 do 16, nekad i krace, u zavisnosti od kancelarijskog posla, koji opet zavisi od posla na terenu. U proseku smo u kancelariji od 08 do 14h dnevno. Sto je 6 sati. Od toga, jedini potrosaci struje su 9 LED sijalica od 4W, poveremeno WC i jutarnja kafa za 5oro u kanc (ravna ploca za kulinarstvo - po potrebi zagrevanja se pali). Jedini aktivni potrosac je (koji se ukljucuje sam po potrebi) frizider, kablovski modem i WiFi ruter. Ono sto trosi 6 sati su 3 kompa sa 3 LED bckl monitora (na UPSevima) i 3 laptopa. Znaci nikakav hardcore usage kompova. A i da hocemo, kompovi su kancelarijskog tipa. Tako da sve to otpada.

Grejanje je centralno.

E sad, struja nam dolazi tu negde oko 4.000-4.500 dinara. I jos veca smejurija je, da smo za decembar dobili visi racun, a bili smo vremenski i dnevno manje u kancelariji. Zbog manjka posla, sto je normalno u tom periodu, takva je vrsta posla.

Sto je pokazatelj da nas kradu non-stop.

Nemoguce je da ovaj broj kompjutera i aktivnih potrosaca trosi kao da svakog dana kuvamo i palimo bojler i posebno da je visi iznos, kada smo manje bili u kancelariji.

EPS definitivno treba spaliti, tj. ove kvrgave parizere u koznim foteljama.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
tosas Re: ... 08.03.2016. 14:39 #615305

broj poruka: 304
Ako ti komp sa monitorom trosi 400w(a verovatno je i vise) to ti je 3*400w*6sati*30dana = 216 kwh u skupoj tarifi. Samo to ti je preko 2000 din.

Ja za proveru koristim(jer stalno cinculiram da ne udjem u crvenu zonu):
http://www.eps-snabdevanje.rs/kupci/Documents/calculator_latinica.swf

:: Sta da vam kazem. Posto nam je firma u stanu i racunari rade od 08 do 16, nekad i krace, u zavisnosti od kancelarijskog posla, koji opet zavisi od posla na terenu. U proseku smo u kancelariji od 08 do 14h dnevno. Sto je 6 sati. Od toga, jedini potrosaci struje su 9 LED sijalica od 4W, poveremeno WC i jutarnja kafa za 5oro u kanc (ravna ploca za kulinarstvo - po potrebi zagrevanja se pali). Jedini aktivni potrosac je (koji se ukljucuje sam po potrebi) frizider, kablovski modem i WiFi ruter. Ono sto trosi 6 sati su 3 kompa sa 3 LED bckl monitora (na UPSevima) i 3 laptopa. Znaci nikakav hardcore usage kompova. A i da hocemo, kompovi su kancelarijskog tipa. Tako da sve to otpada
::
:: Grejanje je centralno
:: E sad, struja nam dolazi tu negde oko 4.000-4.500 dinara. I jos veca smejurija je, da smo za decembar dobili visi racun, a bili smo vremenski i dnevno manje u kancelariji. Zbog manjka posla, sto je normalno u tom periodu, takva je vrsta posla
:: Sto je pokazatelj da nas kradu non-stop
:: Nemoguce je da ovaj broj kompjutera i aktivnih potrosaca trosi kao da svakog dana kuvamo i palimo bojler i posebno da je visi iznos, kada smo manje bili u kancelariji
:: EPS definitivno treba spaliti, tj. ove kvrgave parizere u koznim foteljama
:: ____________________________
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
Bokisd1 Re: nisam citao dalje od naslova 08.03.2016. 14:54 #615306

broj poruka: 272

:: http://www.kurir.rs/vesti/biznis/krada-bar-milion-potrosaca-nema-jeftiniju-struju-clanak-216381

Ma, kakvih 700d., ide to i vise...
Primer, dvotarifno brojilo,
prva zona je do 350KW,, ako potrosac potrosi za mesec dana Ukupno 300KW struje, Visa tarifa 200KW i Niza tarifa 100KW,.....i sad ide racunica, 200KW puta oko 4dinara po kilovatu(cena Vise tarife za prvu zonu) je oko 800d., ......100KW puta oko 1dinar(cena Nize tarife za prvu zonu) je oko 100d.....ukupno, da zaokruzimo na oko 1.000d.
Jednotarifno brojilo, potoseno isto Ukupno 300KW struje, e sad, tu se racuna cena struje kao neka Medju tarifa, i krece se, ne znam tacno, ali negde oko 5-7dinara, po kilowatu......i sad, 300KW puta, da uzmemo da je cena struje minimalna 5d., to je minimalno 1.500d......dakle, razlika je minimalno 500d. na potrosnji od 300kw, zamislite samo, ako covek ima potroslju 1.000KW, tu je razlika, ko zna koliko, jer se ulazi u drugu zonu, koja je i skuplja, gde je cena struje za KW u Visoj tarifi oko 8d., pa se zato moze napraviti jos veca ralika izmedju racuna za Dvotarifno i Jednotarifno brojilo.....zato ja i ljudima na terenu kazem, uzimajte Uklopne satove ma koliko kostalo, jer se na duze staze isplati imati dve tarife......itd....
neXus2000 .... 08.03.2016. 14:58 #615307

broj poruka: 3351
E to sada pada u vodu. Na NBGD, u bivsoj kanc smo placali racun oko 2000 i kusur dinara, blziu Usca. Sve je bilo isto, samo sto smo imali i vece potrosace, normalne sijalice (40W po komadu), negde oko 12 sijalica + 6 sijalica od 100 W. A sada LED. Na Vracaru kod hrama, placamo vise. I uz to da smo manje radili u decembru, nego prethodnih meseci, a da je dosao visi racun. Da, onda se definitivno krade.

Inace kompovi trose oko 140W (komp oko 100W, monitor oko 29 W - dodao sam jos malo W cisto onako), a laptopovi max 65 W (deklarisano na ispravljacu). Sto znaci da laptop radi na manje W.

U pitanju je kancelarija, a ne igraonica. Te nema sta da trazi visa potrosnja na kompovima i laptopovima. Pride sve specifikacije su uzete za kancelarijsku upotrebu. Jeste i3 CPU, ali on trosi 44W u proseku. Ono sto radimo je manje od proseka i CPU usage ne prelazi 10%. Sa otovrenim Word, 10 tabova u FF, sve sto je otvoreno u task manager i remote control (TW), CPU usage trenutno ne prelazi 5%.

P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO

tosas Re: .... 08.03.2016. 15:13 #615308

broj poruka: 304
Onda ste tamo placali manje nego sto ste trosili :)

Salu na stranu,ne kazem da se ne krade(i ja sam se bunio par puta), ali moze da se utvrdi da li se krade i kako. Mora da se precizno vidi potrosnja(da se dobro saberu svi potrosaci) da sat ne belezi vise nego sto trosi.

Lepo je rekao neko u temi da se ugase osiguraci i da se vidi sta sat belezi... A pre osiguraca bi trebalo iskljuciti sve potrosace za koje mislimo da trose struju( bez obaranja osiguraca) pa da se vidi i onda da li ima neke potrosnje(da se e pokrade neka potrosnja unutar objekta).

Ja npr. trosim 1500-1600kwh mesecno a racun mi je 6000-7000. U skupoj tarifi mi je oko 250kwh pa izracunajte sami...

:: E to sada pada u vodu. Na NBGD, u bivsoj kanc smo placali racun oko 2000 i kusur dinara, blziu Usca. Sve je bilo isto, samo sto smo imali i vece potrosace, normalne sijalice (40W po komadu), negde oko 12 sijalica + 6 sijalica od 100 W. A sada LED. Na Vracaru kod hrama, placamo vise. I uz to da smo manje radili u decembru, nego prethodnih meseci, a da je dosao visi racun. Da, onda se definitivno krade
:: Inace kompovi trose oko 140W (komp oko 100W, monitor oko 29 W - dodao sam jos malo W cisto onako), a laptopovi max 65 W (deklarisano na ispravljacu). Sto znaci da laptop radi na manje W
:: U pitanju je kancelarija, a ne igraonica. Te nema sta da trazi visa potrosnja na kompovima i laptopovima. Pride sve specifikacije su uzete za kancelarijsku upotrebu. Jeste i3 CPU, ali on trosi 44W u proseku. Ono sto radimo je manje od proseka i CPU usage ne prelazi 10%. Sa otovrenim Word, 10 tabova u FF, sve sto je otvoreno u task manager i remote control (TW), CPU usage trenutno ne prelazi 5%
:: ____________________________
:: P8P67 Pro v.3.1/i7 2600K/16GB RAM/MSI Lightning 770/SSD HyperX 120 3K/ 1TB/3TB SATA/X-Fi xtremeGamer Fatality Pro/CM 690 II Advanced/Toughpower 775W/LG 32LD750/X360 WiFi gamepad/Zalman MFC1 Plus/CM TX3 EVO
saxija re 08.03.2016. 16:24 #615311

broj poruka: 4016
ti si jos i dobar, meni je stigao racun za struju u stanu u kome nije bila ni prikljucena, a zice gole pa su izlazili na teren da provere i naravno racun ponistili uz izgovor da je neko krao sa mog strujomera, isto kao za vodu, slepci stavili neke ukrasne ploce preko poklopca od sahte, a poklopac nema hvataljke/rucke pa ovi kad treba da citaju nekada i ne podizu poklopac nego lupe...

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=499049
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=886910
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1375818

djape7777 Odgovorno tvrdim... 08.03.2016. 17:41 #615313

broj poruka: 930

Dok sam pre desetak godina radio u firmi koja pravi brojila i uklopne satove SVAKO ali bas SVAKO brojilo je MORALO da bude u PLUSU tolerancije od 2% tj na test od 2KW ni jedno na displeju nije imalo 1.9...
Lopovluk je opravdan SAMO na strani DRZAVE....
solaja777 uuuu jbt 08.03.2016. 18:18 #615314

broj poruka: 3278

ovde se svi nesto razumeju i imaju veze sa brojilima - mafijo .)

HAHAHA jebo te Max vise.. :D

djape7777 Re: uuuu jbt 08.03.2016. 19:30 #615318

broj poruka: 930

Hoces da ti skeniram radnu knjizicu pa proveri firmu jer nemam nameru da spominjem doticnog vlasnika... A tebi ako treba nesto `mafijo` da ti se objasni lepo pitaj...
Nije ni cudno sto su se `vredni` clanovi ovog foruma krajem prosloga i pocetkom novog veka povukli u ilegalu od ` ovakvih mafijasa ` iliti strucnjaka do mojega...

:: ovde se svi nesto razumeju i imaju veze sa brojilima - mafijo .)
:: HAHAHA jebo te Max vise.. :D
solaja777 Ma 08.03.2016. 19:54 #615319

Zabole mene za tvoju radnu knjizicu. Ono sam napisao je u fazonu zezancije a ti mesto smajlija kao da si video .!.

A i jaka mu pomoc sto ces reci da kradu preko brojila.

Mozda je bolje da ko ima mogucnost uzme stari uklopni sat plati nekom od eps radnika da mu narikta jeftinu tarifu kad mu odgovara i da zena lepo pere i pegla ves u jeftinoj tarifi .)
A to da zajebavaju znam i sam , predamanom je kontrolor brojila otkinuo plombu sa sata i pazi sta kaze vidi ovo otkinuto, kradja ! Zamalo da ga za gushu uhvatim da vidis kako se predomislio - posle ovog sam dobio drugo brojilo... prc !

pajsgudgud Ja imam drugačiji problem. 08.03.2016. 21:13 #615321

broj poruka: 3746
Platim struju tri poslednja meseca regularno, da bi mi potom stigli računi za ista tri meseca sa nekim manjim ciframa navodno dug.

U EDB kažu, a mi smo to pogrešno obračunali potrošili ste više nego što smo naplatili.
U proseku su grešili za 10% ili oko 300din.

Nije neka cifra ali mene interesuje imam li prava žalbe pošto ja imam dokaz da sam platio ono što su obračunali. Naknadno slanje računa tipa mi se zajebali, aj ti doplati mi deluje potpuno nezakonito. Na kraju što se nisu zajebali pa naplatili više pa onda poslali ispravku tipa platili ste više evo umanjenja.

support normality

GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.

Bokisd1 Ja imam drugačiji problem 08.03.2016. 21:33 #615324

To je velikii problem,
pre godinu dana, popisivaci struje su i raznosili racune za struju do 10-12-tog u mesecu i covek je mogo da plati struju do roka za placanje koji je 20-tog u svakom mesecu.
I, onda je EPS po nekom politickom dogovoru, prebacio raznosenje racuna na Postu, i onda ti postari, narocito u prigradskim naseljima, dele racune ko od bede, kako kome, nekome i 25-tog u mesecu, a nekom i ne podele racun......ovaj moj postar, za moj reon, valjda ga mrzi da silazi sa motorceta, jednom nije podelio racune za dve-tri ulice tj. pedesetak kuca, i kako ljudi sad da znaju koliko su potrosili i koliko treba da plate sttruju......strava i uzas, koja neodgovornost...
E, sad sta se desava, mozda si ti i uplatio toliko koliko treba, ali, pitaj boga, sta su oni sad tu zamutili i izracunali, ali, vidi, kada bi mi pokazao ta tri racuna za struju i kada bi imao priznanice sa uplatama, sa kojima si platio struju, mogao bi da vidim na osnovu podataka u tim racunima, gde je problem.......ja se stalno susrecem sa slicnim problemima na terenu i po pola sata objasnajvam ljudima, sta je sta na tim racunima i eventualno, gde je neka geska u obracunu za struju..itd..

dbqp Re: EDB lopovi, strujomer, sta ciniti? 08.03.2016. 21:40 #615325

broj poruka: 1368
promeni provajdera struje :)

Boj ne bije F-22 Raptor već boj bije S-500 u junaka

:: Ljudi ja imam problem sa distribucijom. Stizu mi nenormalni racuni koji nemaju blage veze sa vezom. Za decembar sam dobio 13500 din od toga 20 dana nisam ni bio tu
:: Za januar sam dobio 18600 din itd.. Isao sam da se zalim, na drugi racun su mi proizvoljno umanjili, odokativno, protivustavno, nelegalno i nezakonski kako se u nasoj drzavi sve radi i sve je moguce. To sam se tad uverio kada sam bio u kancelariji, da je sve moguce. Ukoliko se zalis, smanjice ti kako se njima svidi. Problem je sto ja ne zelim ni tako da se radi, vec posteno i ne da platim manje za pisljivih 2300 din vec realno koliko sam potrosio a na osnovu kucnih potrosaca ja ne mogu da predjem 5000-6000 din a stizu mi racuni i vise nego duplo
:: Dakle. Isao sam da se zalim, prvi put skinuli nesto sitno, 2300 din, drugi put me na finjaka izbacili iz kancelarije i rekli da oni nemaju nista sa tim i da se zalim tehnickoj sluzbi
:: Ako ih tuzim, spor sa drzavom necu dobiti. Ko zna koji sam ja u nizu koga kradu
:: Mene interesuje sledece. Da li ti digitalni strujomeri mogu da se podese da kradu
:: Koliko sam shvatio broj potrosenih kilovata ama bas nista ne znaci ukoliko u pozadini taj odnos nije nastelovan kako treba. Sve se to vrsi preko MTK uredjaja koji balansira izmedju skupe i jeftine struje
:: Lica iz tehnicke sluzbe su bila pre jedno 2-3 meseca i tu su nesto cackala, ja tada nisam bio tu. Od tada stizu nerealni racuni. Govorim ono sto mogu da povezem. Ne znam da li sam na pravom putu
:: Ali ako je softverski moguce da se nasteluju da trose manje onda je moguce da se nasteluju da trose i vise.. Isti ovakav strujomer imam i ja
:: http://www.juznevesti.com/Ekonomija/Distribucija-i-policija-zajedno-protiv-lopova.sr.htm
pajsgudgud Ne.razumem tvoj odgovor 08.03.2016. 21:43 #615327

broj poruka: 3746
Kakve veze ima to što poštari kasne sa mojim problemom. Problem je što nakon tri meseca edb `uočava` grešku i to na moju štetu. Pab Zamisli da ti stigne račun za mobilni telefon koji uredno platiš pa se posle tri meseca sete da su pogrešno obračunali i pošalju uplatnicu za isti mesec.
support normality

Edit: sve svoje račune uredno izmirujem. Ni jednom do sada nisam zakasnio sa plaćanjem.
GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.

solaja777 Re: Ja imam drugačiji problem. 08.03.2016. 21:51 #615329

Za svaku nepravilnost na racunu zali se ! Meni su prosli mesec zaracunali 1000kw vise jeste da sam izjeo vnogo dok sam dobio reklamacije ali smo resili problem. Uredno platio potroseno - tv pretplata .)
Priznanice o tvojoj uplati i racune nosi u filijalu i reklamiraj , pri predaji priznanica daj im kopiju orginal sebi zadrzi.
Pre 15-tak godina reklamirao sam racun , prilozio orginal uplatnicu i racun iiii caos izjebali me tad i nikad vise.

:: Platim struju tri poslednja meseca regularno, da bi mi potom stigli računi za ista tri meseca sa nekim manjim ciframa navodno dug.
:: U EDB kažu, a mi smo to pogrešno obračunali potrošili ste više nego što smo naplatili.
:: U proseku su grešili za 10% ili oko 300din.
:: Nije neka cifra ali mene interesuje imam li prava žalbe pošto ja imam dokaz da sam platio ono što su obračunali. Naknadno slanje računa tipa mi se zajebali, aj ti doplati mi deluje potpuno nezakonito. Na kraju što se nisu zajebali pa naplatili više pa onda poslali ispravku tipa platili ste više evo umanjenja.
:: support normalit
:: GA 990XA - UD3, AMD fx8320+ereboss, AMD entertainment 8GB r.a.m, Samsung evo 840 120gb, WD 500Gb, MSI 560Ti, Chieftec modular 750W.
Bokisd1 Ne.razumem tvoj odgovor 08.03.2016. 22:08 #615331

Pokusao sam da objasnim, ali je tesko, ovako preko pisanja, u principu, sve pise na racunima za struju i na uplatnicama, i moze da desifruje problem, ako znas da procitas sta je sta na racunu,.......a, ako ne znas precizno koja je stavka za sta, na racunu za struju, onda ce te lako u EPS-u, obrlatiti u vezi potrosnje struje i koliko treba da platis...

solaja777 Re: Ne.razumem tvoj odgovor 08.03.2016. 22:12 #615332

hahaha e bas tako , jos kad uzmu onaj digitroncic sa trakom i kuckaju pa kazu evo to i to a na kraju kazu : vidis da se sve slaze a ti onako kao tele blejis I klimas glavucom .
Pre susreta sesti analizirati racun i pravac salter .)

:: Pokusao sam da objasnim, ali je tesko, ovako preko pisanja, u principu, sve pise na racunima za struju i na uplatnicama, i moze da desifruje problem, ako znas da procitas sta je sta na racunu,.......a, ako ne znas precizno koja je stavka za sta, na racunu za struju, onda ce te lako u EPS-u, obrlatiti u vezi potrosnje struje i koliko treba da platis...
SkyFire ... 08.03.2016. 22:45 #615333

broj poruka: 18472
@Boki

Ne mogu da ti posaljem mail.
Ne radi servis sa pc berze. Mozes li ovde da mi ostavis adresu?

Bokisd1 Re: ... 08.03.2016. 22:52 #615334

:: @Bok
:: Ne mogu da ti posaljem mail
:: Ne radi servis sa pc berze. Mozes li ovde da mi ostavis adresu
Izvoli, pa se cujemo...
bokisd1@gmail.com
SkyFire ... 08.03.2016. 23:06 #615335

Poslao. Hvala.

phoboskv ... 18.03.2016. 01:31 #615800

broj poruka: 940
Banda popisivacka!!!

Upravo dosao sa puta, otvorim racun, kad ono 5300 din. za februar!!! Do sada racuni 2800 - 3500 din., osim u januaru ove godine 4500 din., kad sam mislio da sam trosio vise struje (NG, Bozic, Slava...). Odlucim sa verenicom da u februaru bas stedimo struju, plus nismo bili kuci 7 dana.

Mesecima nisam proveravao brojilo i sidjem malopre i imam sta da vidim!

Niza tarifa popisana 02.03. - na racunu stanje 9368kWh....
Na danasnji dan, 17.03. niza tarifa - stanje na brojilu 9101 kWh!!!! Vise tarife potroseno za 15 dana 119 kWh. Skapiram da su me pokrali i u januaru, ali sam to jbg vec platio. Sutra idem u EDB da im se... mile majke!!!

Popisivac je `ladno` dodao nekih 400-450 kWh, a siguran sam da je muljao i u januaru!

Do sada nikad nisam presao 500 kWh (prosecno trosim 400-450 kWh), a na februarskom racunu 845 kWh!

@edit
Bio sam danas. Umanjili su mi racun za 1500 din.

Tell the Spartans, stranger passing by,
that here obedient to their laws we lie

`I`m the best there is at what I do, but what I do isn`t very nice`

SkyFire ... 23.03.2016. 01:00 #616013

Za februar sam dobio 7500 din a nista nisam trosio cak ni tv nisam palio uopste citav mesec. Koji su ovo lopovi, majku im, pa nasa drzava je dno dna!

count Re: ... 23.03.2016. 09:18 #616024

broj poruka: 1368
Kako misliš da mogu da dižu plate bez toga ? Što je naj gore, terencima najmanje a oni rade u uslovima retko koja druga profesija mora da radi !!!

:: Za februar sam dobio 7500 din a nista nisam trosio cak ni tv nisam palio uopste citav mesec. Koji su ovo lopovi, majku im, pa nasa drzava je dno dna
STRANA 2 OD 2
Broj postavljenih tema: 60424. Broj poslatih odgovora: 647713.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs