Zato sto ih nema, da bi nasao dobre tastere treba da platim 80-90$ da mi stignu sa ko zna koje strane. Ja sada ne znam gde bi ih nasao. Na WASD sajtu Out of Stock, na Amazonu Unavailable, na mechanical keyboards Vortex Translucent PBT to znaci da propustaju LED ako tastatura ima Out of Stock. Retko kada ih ima, sve manje mesta ih pravi i ljudi cuvaju svoje setove. Gde da ih nadjem kada nema. Ne mogu da idem po nekim kineskim sajtovima za nesto sto ne znam ni kakvo je. Ne treba mi zeleni, zuti i svetlo plavi tasteri.
Nije ih bilo ja kada sam gledao ima vise od pola godine i nema ih ni sada. Ne znam ni da li su dobijali. Negde se verovatno neki moguci naci ali kako, gde i kada to je pitanje i koliko ce te kostati da dodju. Najmanje kao jedna CM tastaturica cela.
Do jaja Pa sta je onda ovo, pise da ima `Key PBT Double Shot Keycap Set`: https://goo.gl/ZX6ngN
Da li je TLK ili ne, sta ima veze. Moram da priznam da bih voleo da imam alu kuciste: https://goo.gl/QGBb2P
:: Od 70-150$ kosta aluminijumsko kuciste zavisno da li je samo dno i za koju velicinu.. :: Za Filco i Deck oko 140-150$ kosta aluminijumsko kuciste. :: :: https://mechanicalkeyboards.com/shop/index.php?l=product_list&c=4 :: :: :: :: Nije ih bilo ja kada sam gledao ima vise od pola godine i nema ih ni sada. Ne znam ni da li su dobijali. Negde se verovatno neki moguci naci ali kako, gde i kada to je pitanje i koliko ce te kostati da dodju. Najmanje kao jedna CM tastaturica cela :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro :: ::
Da li ti vidis da je to Blank, tj nema slova. To mozda tebi odgovara, meni nikako ne odgovara da nema nista. Mogu da budu manja ili veca, ali mora da ima slova i brojeve i nisu double-shot molding.
Da, pise `out of stock`, pa dobro bice. Ne odgovara ni meni da ne pise nista, odgovara mi da pise sa prednje strane, ne odozgo. Placas aluminijumsku kutiju sigurno 50$, a i koj ce ti?
Pa hoces da kupis Filco tastaturu? Najbolje sa mechanicalkeyboards ili Amazon. Ja mogu da ti nadjem ko ce ti doneti tastatura + 40/50$ da te sve izadje. Filco Convertible 2 kosta 200$, i prodaje se jako dobro.
Evo je mnogo je dobra...moze da se poveze i sa smartphone i sa tabletom, Mac...
Pa da, hteo bih, razmisljam izmedju nje sa mx-brown i bele Cherry G80-3000, koja ima PBT tastere i mx-black. Uzeo bih posle NG, ako cu vec Filco, interesuje me samo ona Ninja TLK, ona je 130-140$, znaci preko toga 40/50$? Realno, nema nista pametno kod nas, ne isplati se da uzmes prosecnu tastaturu koja je nekompletna po kvalitetu, pricam o Razer, CoolerMaster i ostalim skupim tastaturama, koje ne zasluzuju tu cenu. Ajde javi se na PM.
:: Pa hoces da kupis Filco tastaturu? :: Najbolje sa mechanicalkeyboards ili Amazon :: Ja mogu da ti nadjem ko ce ti doneti tastatura + 40/50$ da te sve izadje :: Filco Convertible 2 kosta 200$, i prodaje se jako dobro :: :: Evo je mnogo je dobra...moze da se poveze i sa smartphone i sa tabletom, Mac.. :: :: http://www.diatec.co.jp/en/det.php?prod_c=264 :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: i7-5820K-RampageVExtreme-DominatorPlatinum 2666-Samsung 850 EVO 1T :: SoundBlaster Z-EVGA 1200 P2-Obsidian 650D-Deck87 Francium Pro :: ::
Bolje onda uzmi Filco. Mislim i Cherry MX je dobra ali je crna neuporedivo lepsa. Ali danas mislim da treba iskoristiti baterije koje traju 6 meseci za Filco konvertible 2. Kako hoces. Obe ce ti trajati dosta dugo.
Evo na brzinu sam ti stavio da cujes cherry mx brown sa double shoot PBT Znaci nema potrebe da uzimas Blue.
Sta moras da uradis, a to je da porucis lubrikant. Svi koji imaju Filco, WASD, Deck i takve tastature koriste lubrikant za space i ostale tastare koji imaju stabilizatore. Speciajlno ako imas PBT. Ja to treba sada da porucim samo kada budem uzimao jos nesto da ne placam postarinu samo za to. Ima na WASD sajtu.
Mehanicke tastature su citava nauka. I ovo sto sada prodaju kao mehanicke tastature to je samo zbog marketinga. Njima je najbitniji RGB, nikako dugotrajnost i pravi feeling mehanicke tastature. Prave mehanicke tastature su uglavnom Cherry MX Black ili Cherry MX Clear. Najvise Cherry MX Black. Njih su porucivale sve firme, korporacije, stavljani su u industriske tastature itd. Ima na sajtu. Svaki switch ima u 4 verzije. Mount PLater i PCB Plated i isti ti sa rupom za LED diodu. Ja bi najvise voleo da postoji Filco Cherry MX Clear. Jer oni su kao Brown samo sto zahteva jaci pritisak, vise vuce na pisacu masinu onako da treba da pritisnes bas. Mada su i moji dosta jaki. Ne pomeraju se kada samo blago onako dotaknes prstima po njima, treba pritisak. Ali neporedivo bi se pre umorio sa Cherry MX Clear nego Brown. Green su isto tactile, clicky samo 80 a ne 50cN. Znaci treba jaci pritisak. Isto ako mislis izmedju Red i Black ja bi pre izabrao Black jer su maltene isto samo treba jaci pritisak. 60g u poredjenju sa 45g na Red, tako kazu bar. Jedna od poznatih i mojih omiljenih tastatura ima Black, Deck Legend. Prave ih samo sa prvim i najpoznatijim Cherry MX a to su Black i Clear.
Znate koliko je predvidjeno trajanje za LED svetla na Deck tastaturama. 22 GODINE. Ja kada sam pitao da li su imale tastature problem sa LED crkavanjem ja nisam mogao da nadjem nikoga sa tim problemom i pitao sam Deck i oni su rekli da na prste moze da se nabroje ljudi kojima su crkle jedna samo maks 2 LED na tastaturi. Mislim ja pre nego sto sam kupio tastaturu jako mi je bilo bitno LED, sada bih ladno mogao bez njega, ali opet volim sto nisu imali neki izrazen problem kao K70 ili neki drugi modeli. A gde mislis da nadjes tu Cherry G80-300 Black switch, zar nije ona Blue. Evo i ovde kaze Black ali crna verzija.
Mislim ti danas mozes i da zamenis opruge, federe. Postoje razne varijante Cherry MX 24k Gold Plated Springs. 20$ je 100 komada. Svaki simuliraju pritisak odredjenog tastera
- 50g (actuation 40g) Quick Arrow Edition. Rapid response! A bit softer and lighter than MX Reds. - 55g (actuation 45g) Quick Arrow Edition. Tighter and elastic than MX Reds. Some may feel it like a HHKB or Topre 45g. - 60g (actuation 50g) More stable, elastic, and clear accentuated for the MX Blues. Optimized for the Linears too. The Ergo Edition - 62g is slightly heavier, tighter, stable, clear accentuated than stock MX Blues. Simulated to be elastic as the Early Vintage Blues. The Ergo Edition - 65g is smooth, gentle, stable, heavier than MX Blues. Optimized for the Linears too. The Ergo Edition - 68g is a Vintage Black edition. simulated to the very Early Vintage Blacks, NCR-0527, G80-0510, G80-0904, Nixdorf Blacks, in 1980`s. Soft & Cushiony - 72g is a Vintage Black edition. simulated to be elastic as the Vintage Blacks, MX Greens. Soft & Cushiony - 78g is a Soft MX Clear Edition. ~20% softer & lighter than MX Clears, but same cushiony too. - 85g is similar to MX Clears. Cushiony bottoming out. - 100g is similar to MX Gray linear, and Gray tactiles. Starts very soft and gentle but heavy cushiony bottom out.
Pogledaj kako ih vadi ceo prekidas i samo gornji deo da bi izvadio oprugu.
Evo ti Filco Convertible 2 review. Ona je kompatibilna cak i sa Smartphone. :). Sta mislis da li su je uradili isto kvalitetno kao ranije modele. Majestouch 2 recimo. Ali ima nesto utim starim tastaturama kao sto su Deck Legend i Cherry G80-300 ili G80-1800 koja je kao Industrial Mechanical Keyboard. Razne namene a ima i Raptor K1 Gaming koji je gaming verzija te tastature. Verujem da je neunistiva. Kada je vidis samo vidis kvalitet. Ali recimo i ASUS Claymor Core izgleda interesantna. Ja bi voleo da imam SVE tastature. I svaki dan big koristio drugu. Salim se voleo bih da imam ove...
Sa tom kolekcijom plus mojom bi bio sasvim zadovoljan. Izvrsio bih neke modifikacije na Filco zamenivsi tastere i to je to. Zamenio bih opruge mozda na nekim i koristio ih. Svaka od tih modela je drugacija ali su sve preko 200$.
Ej idi leci se kretenu, ne znas ni o cemu se govori, kao pao sa Marsa. Jbt pricam o tastaturama ako te ne zanima gubi se.
Cujem da je CORSAIR zapoceo anketu da pita ljude da li bi kupovali double shoot tastere za njihove tastature kada bi ih bilo posebno setovi i koje. Za sada Black PBT ima najvise glasova takodje i double thickness.
Ajde kupi Deck Legend pa da se menjamo nekada na par meseci. A mozda je i otkupim od tebe. Ja kada sam hteo da kupim nije bila. Deck Legend Ice. Ima Ice, Toxic, Fire i ne znam kako se zove sa plavim svetlom, ice je beli, toxic zeleni, fire je crvena. Mnogo mocna tastatura, ali ljudi su dzukele bre ne znaju, sta oni znaju, pogledaj kako izgleda jedna profit gaming tastatura, izdrzljiva, jaka...
Jer ti ako uzmes Filco ko zna kada ces naci PBT keycaps. Na massdrop Vortex Double Shot PBT keycaps imaju od 500 do preko 3000 request, sve ljudi koji cekaju da se pojave. To ko zna kada ce biti i da li ce biti. I posle me pitas sto nisam uzeo tastere naknadno.
Negde sam procitao da Cherry G80 bela ima PBT, a crna ima ABS, da li je tacno, nemam nacina da proverim, ali pisano je na jednom poznatom forumu za tastaure. Medjutim, i black je Made in Germany. Gledao sam neki britanski sajt gde prodaju tastature, presudila je cena, Cherry G80 bela kosta 50 funti, a crna 82, sto je stvarno besmisleno, onda bih uzeo belu, koliko god da mi se vise svidja crna. Druga stvar koja me odbija je sledeca, ima mx-black. Secam se da su mi bili neudobni sa svojim pritiskom i teskom osetljivoscu kada sam imao 7G tastaturu, zbog cega sam je i prodao. A definitivno mislim da mi ne bi odgovarali mx-blue tasteri.
Ne treba mi bezzicna tastatura, i ne treba mi numpad, Konvertible 2 vidim da je dosta skuplja. Nema vise ovog snimka koji si upload-ovoao.
Za sta konkretno sluzi taj lubrikant? Mozemo zajedno da uzmemo, samo mi nista nisi javio za tu osobu koja ti donosi?
Ako je mx-black trajniji taster, onda bih ga uzeo radije nego bilo koji drugi, ali ako nije, onda mx-brown. Koje tastature imaju mx-clear?
:: Bolje onda uzmi Filco. Mislim i Cherry MX je dobra ali je crna neuporedivo lepsa. Ali danas mislim da treba iskoristiti baterije koje traju 6 meseci za Filco konvertible 2. Kako hoces. Obe ce ti trajati dosta dugo :: :: Mehanicke tastature su citava nauka. I ovo sto sada prodaju kao mehanicke tastature to je samo zbog marketinga. Njima je najbitniji RGB, nikako dugotrajnost i pravi feeling mehanicke tastature :: Prave mehanicke tastature su uglavnom Cherry MX Black ili Cherry MX Clear. Najvise Cherry MX Black. Njih su porucivale sve firme, korporacije, stavljani su u industriske tastature itd. Ima na sajtu. Svaki switch ima u 4 verzije. Mount PLater i PCB Plated i isti ti sa rupom za LED diodu. Ja bi najvise voleo da postoji Filco Cherry MX Clear. Jer oni su kao Brown samo sto zahteva jaci pritisak, vise vuce na pisacu masinu onako da treba da pritisnes bas. Mada su i moji dosta jaki. Ne pomeraju se kada samo blago onako dotaknes prstima po njima, treba pritisak. Ali neporedivo bi se pre umorio sa Cherry MX Clear nego Brown. Green su isto tactile, clicky samo 80 a ne 50cN. Znaci treba jaci pritisak. Isto ako mislis izmedju Red i Black ja bi pre izabrao Black jer su maltene isto samo treba jaci pritisak. 60g u poredjenju sa 45g na Red, tako kazu bar. Jedna od poznatih i mojih omiljenih tastatura ima Black, Deck Legend. Prave ih samo sa prvim i najpoznatijim Cherry MX a to su Black i Clear :: :: ::
Pa ako ti Cherry MX Black na Steelseries nije odgovarao onda nece ni na ovim. MX Clear su retki. Ima ova Deck Legend i WASD V2 da izaberes tastere. Tamo mozes da biras i PBT i PBT Sive i Crne. Ali jbt sve tastature svuda sa double shoot PBT su Out Of Stock. Postali su neverovatno popularni zadnjih godinu dana.
Lubrikant sluzi da se premaze zica na stabilizerima da ne zveckaju onako kada pritisnes. Kod tih dobrih stabilizatora koji su dugotrajni i koji sluze da se spacebar ne rasklati onako posle duzeg vremena mana je sto hoce da zvece i to je posebno izrazeno kod debelih tastera PBT i onda se premaze tim lubrikantom. Posebno pravljen za to MechLub.
Zamisli dam nekome 200e da mi kupi Deck Legend tastaturu i on mi donese CORSAIR K95 RGB Cherry MX Silent. ODLEPIO BI! MASAKRIRAO BIH GA.
Ima jedna firma zove se Americki postar. Donose ti sve iz Amerike samo im das link. Naravno mora da se plati unapred. Ali je ozbiljna firma, ima slike zaposlenih i sve. Zavisi koliko platis shiping mogu da ti donesu i za 5-7 dana. Ali taj shiping sam kosta 30-40$ recimo. Bilo sta mogu da ti donesu i kazu ti odmah cenu koliko kosta i isporuce ti na kucnu adresu. Ja sam narucio Deck Francium Pro stigla je za 7-8 dana kostala je 140$ ja sam platio 190$. Mogao sam i da cekam mesec dana i da platim jeftinije dosta. Meni su doneli sa mechanicalkeyboards. Jos kada sam video da ista tastatura kosta 175$ na PerformancePC. Meni je bilo ekstra.
Broj postavljenih tema: 60416. Broj poslatih odgovora: 647651. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.