Delta je losiji , ako ne i najlosiji OEM. Ima i kvalitetnih ali kod nas nema u prodaji. Uglavnom se radi o silent napajanjima bez ventilatora Chiftec by Delta je bila katastrofalna serija. Ako mislis na Signature koje ima 25A (850w) onda je mnogo dobro :) Antec HCP-1200 ??? Najbolje napajanje !!! O cemu ti to? Ima max 30 A na 12v grani, a oznaceno je kao napajanje od 1200w !!!!!!! Moj SS od 850 ima 40 A na 12v grani Antec koji vredi je iskljucivo SS ili (Enhance electronics. Antec - TruePower Quattro TPQ-850w), ostalo je tu i tamo. Gde je Enermax koje je ruku pod ruku sa SS(negde bolji negde losiji)?
@DexterMull Kupio mini tower CM, pored Thermaltake V4? Hm.... bas se usrecio !!
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
Skoro sam uzeo Thermaltake V4 black i zadovoljan sam. Manje je od Frontiera koje sam imao, ali je celo u saćama i promaja je sasvim OK. Mesta za kulere ima koliko hoćeš i lepo izgleda, a i cena nije velika. Sasvim OK kućište za ovo što ja imam. Temperature su manje za oko 5 C. PS Tek sad vidim da mi u potpisu stoji greška u spelovanju kućišta.
Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 B55, CollerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Termaltake V4 Black
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Skoro sam uzeo Thermaltake V4 black i zadovoljan sam. Manje je od Frontiera koje sam imao, ali je celo u saćama i promaja je sasvim OK. Mesta za kulere ima koliko hoćeš i lepo izgleda, a i cena nije velika. Sasvim OK kućište za ovo što ja imam. Temperature su manje za oko 5 C :: PS Tek sad vidim da mi u potpisu stoji greška u spelovanju kućišta :: :: Gigabyte MA 770-ES3, AMD Phenom II x4 B55, CollerMaster Hyper TX2, 2x2 GB Kingstone DDR2 800, Palit GTX 460 768 MB, WD 320GB AAKS Black, WD 500GB AAKS Blue, LC Power 6650 GP3 V2,3, Termaltake V4 Blac :: ::
Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola!
:: Delta je losiji , ako ne i najlosiji OEM. Ima i kvalitetnih ali kod nas nema u prodaji. Uglavnom se radi o silent napajanjima bez ventilator :: Chiftec by Delta je bila katastrofalna serija :: Ako mislis na Signature koje ima 25A (850w) onda je mnogo dobro :) :: Antec HCP-1200 ??? Najbolje napajanje !!! :: O cemu ti to :: Ima max 30 A na 12v grani, a oznaceno je kao napajanje od 1200w !!!!!! :: Moj SS od 850 ima 40 A na 12v gran :: Antec koji vredi je iskljucivo SS ili (Enhance electronics. Antec - TruePower Quattro TPQ-850w), ostalo je tu i tamo :: Gde je Enermax koje je ruku pod ruku sa SS(negde bolji negde losiji)
Crni ti, kvalitetu Signature 850 modela dan danas nema ravnog... A to da HCP-1200 ima 30A na 12V grani - pa nije ti to prijatelju Codegen, aman! Triput proveri pre nego što lupiš tako nešto (izvini, ali stvarno si lupio da ne može gore). Antec sajt: http://goo.gl/gaDKR HCP1200 ima 8 grana po 30A, piše lepo 12V (1-8): 30A. Ukupno 99A (1188W) na 12V grani. Cirka 2,47 puta više nego tvoj SeaSonic :) A ovo ti je test: http://goo.gl/0cFId Ne postoji bolje na desktop tržištu, jednostavno nema. Ni Ener, ni SS, niti bilo ko drugi... I Signature nema 25A na 12V, pobogu... pogledaj još jednom malo bolje...
@ishmerish: Chieftec GPS prva serija (sa AA u oznaci) je crkavala kao blesava, a čak OEM nije zaveden kao Delta, nego kao Enlight (ako primeniš metod sa ES), ali to je ista firma :). Međutim, ova druga serija (GPS-XXX-A) je odlična - prodaje se kao luda, a % reklamacija je mizeran. Sasvim dobra napajanja. A to su ujedno i jedine Delte u sub-50 klasi koje imaju da se kupe, sve ostalo je preko. Naravno da neki, poput SS ili Enermaxa nemaju jeftinih napajanja u ponudi, ali oni su male firme u odnosu na Deltu. Dok Delta pravi i junk, ako tako platiš - to je istina. Međutim, kada se gledaju najbolja napajanja od svih, Delta je tu u klasi sa njima, ili korak ispred. Ono što ih kolje je odnos cena/performanse ~ tu ima i boljih, ali što se kvaliteta izrade tiče... tu su stvarno jaki.
Signature 850. Niko nije rekao da je krs, ali je daleko od vrhunskog napajanja. Covece bitna je grana 12v, koja je najvise i opterecena. O cemu poricas i kakvo vrhunsko napajanje sa 25A na 12V, za 850w ??? Moj SS ima 40 A, kakve veze ima 6x25 ili 10x25A ? Sta ce da kacis toliko? Certificat 80 + Bronze. O cemu pricas sta je vrhunsko ovde ? Ovo ti ne pije vodu, daj neke druge cinjenice da nas ubedis Nema to veze sto ti pricas. Bez ljutnje ali si zalutao .
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: Delta je losiji , ako ne i najlosiji OEM. Ima i kvalitetnih ali kod nas nema u prodaji. Uglavnom se radi o silent napajanjima bez ventilator :: :: Chiftec by Delta je bila katastrofalna serija :: :: Ako mislis na Signature koje ima 25A (850w) onda je mnogo dobro :) :: :: Antec HCP-1200 ??? Najbolje napajanje !!! :: :: O cemu ti to :: :: Ima max 30 A na 12v grani, a oznaceno je kao napajanje od 1200w !!!!!! :: :: Moj SS od 850 ima 40 A na 12v gran :: :: Antec koji vredi je iskljucivo SS ili (Enhance electronics. Antec - TruePower Quattro TPQ-850w), ostalo je tu i tamo :: :: Gde je Enermax koje je ruku pod ruku sa SS(negde bolji negde losiji) :: :: Crni ti, kvalitetu Signature 850 modela dan danas nema ravnog... A to da HCP-1200 ima 30A na 12V grani - pa nije ti to prijatelju Codegen, aman! Triput proveri pre nego što lupiš tako nešto (izvini, ali stvarno si lupio da ne može gore). :: Antec sajt: http://goo.gl/gaDK :: HCP1200 ima 8 grana po 30A, piše lepo 12V (1-8): 30A. Ukupno 99A (1188W) na 12V grani. Cirka 2,47 puta više nego tvoj SeaSonic :) A ovo ti je test :: http://goo.gl/0cFI :: Ne postoji bolje na desktop tržištu, jednostavno nema. Ni Ener, ni SS, niti bilo ko drugi.. :: I Signature nema 25A na 12V, pobogu... pogledaj još jednom malo bolje.. :: :: @ishmerish: Chieftec GPS prva serija (sa AA u oznaci) je crkavala kao blesava, a čak OEM nije zaveden kao Delta, nego kao Enlight (ako primeniš metod sa ES), ali to je ista firma :). Međutim, ova druga serija (GPS-XXX-A) je odlična - prodaje se kao luda, a % reklamacija je mizeran. Sasvim dobra napajanja. A to su ujedno i jedine Delte u sub-50 klasi koje imaju da se kupe, sve ostalo je preko. Naravno da neki, poput SS ili Enermaxa nemaju jeftinih napajanja u ponudi, ali oni su male firme u odnosu na Deltu. Dok Delta pravi i junk, ako tako platiš - to je istina. Međutim, kada se gledaju najbolja napajanja od svih, Delta je tu u klasi sa njima, ili korak ispred. Ono što ih kolje je odnos cena/performanse ~ tu ima i boljih, ali što se kvaliteta izrade tiče... tu su stvarno jaki.
Signature 850 je odlično napajanje, na 12V ima kombinovano 65A što mu izađe 780W, nije toliko bitno koliko ima pojedinačno po grani ako su one dobro raspoređene po kablovima - što ovde jeste slučaj. Ma napajanje ko stena, posedovao bi ga rado da mi treba ta snaga.
Ako pred sobom imamo mitsko biće sa dve ili više glava, bar jedna od njih će da bljuje vatru.
:: Signature 850. Niko nije rekao da je krs, ali je daleko od vrhunskog napajanja :: Covece bitna je grana 12v, koja je najvise i opterecena. O cemu poricas i kakvo vrhunsko napajanje sa 25A na 12V, za 850w ?? :: Moj SS ima 40 A, kakve veze ima 6x25 ili 10x25A ? Sta ce da kacis toliko :: Certificat 80 + Bronze. O cemu pricas sta je vrhunsko ovde ? :: Ovo ti ne pije vodu, daj neke druge cinjenice da nas ubedi :: Nema to veze sto ti pricas. Bez ljutnje ali si zalutao
Ma ti si opet lupio! Aman čoveče, pročitaj lepo pre nego što pišeš tako, smejaće ti se neko upućen... Kakvih bre crnih 25A na 12V grani? Ukupno na 12V grani ima 65A, što lepo piše na sajtu. Zašto se grane razdvajaju, imaš na JG forumu, pa pročitaj - nije to nekome tek tako dunulo... HCP-1200 ima 99A na 12V grani, što takođe piše - samo pričitaj. Nije sve u efikasnosti: ima nešto i u kvalitetu struje koje napajanje daje, a tu je Signature nenadjebiv. Pogledaj review: http://goo.gl/yDYOf. Pogledaj malo komponente koje su upotrebljene, pa ih izguglaj. Evo ti test tvog napajanja S12: http://goo.gl/hOiP9 - vrhunsko napajanje. Opet pogledaj upotrebljene komponente i dizajn, pa izguglaj malo - videćeš zašto je Signature kvalitetniji. Inače, Signature je 2~4 % manje efikasan od Seasonica S12. Ali je u svemu ostalom bolji. Manje se greje! Tiši je - iako ima 80mm ventilator. Pa ti vidi... To napajanje je skoro nečujno...
Nemoj tako da lupaš, makar toliko možeš da vidiš na sajtu. Vidiš li ti da na Antecovom sajtu piše da Signature ima 65A na 12V grani, ili jok? Ccc...
Polako Mnogo si samouveren i pricas o nekom kvalitetu komponenti, koji navodno nema ovaj SS!!! Covece boziji moje napajanje ima kombinovano 70A !!! Znaci vise od tog tvog !!! Ali ja ti pominjem snagu po Railu, a ne kombinovano. Koje komponente ima taj Antec(Delta) sto ovaj SS nema? Ovaj antec ima 85 % ucinka , dok SS ima 90% Ima Silver sertificat u odnosu na Bronze. I u tome se ogleda kvalitet. Nije to onako oznaceno zbog 2-3% Jednostavno sve je bolje na SS-u i ne znam kako to moze da poredis. Sto se tice smejanja obrati paznju sta radis. Bez uvrede ali stvarno ce da ti se smeje neko .) Poredis Deltu sa SS-om to je najsmesnije u svemu :)
Ja nisam kupovao napamet vec sam se konsultovao sa ljudima od znanja i iskustvom, koje mi necemo imati nikad-a. Svi su mi pojedinacno predlizoili Seasonic
:: Polak :: Mnogo si samouveren i pricas o nekom kvalitetu komponenti, koji navodno nema ovaj SS!! :: Covece boziji moje napajanje ima kombinovano 70A !! :: Znaci vise od tog tvog !! :: Ali ja ti pominjem snagu po Railu, a ne kombinovano :: Koje komponente ima to sto ovaj SS nema :: Ovaj antec ima 85 % ucinka , dok SS ima 90 :: Ima Silver sertificat u odnosu na Bronze. I u tome se ogleda kvalitet :: Nije to onako oznaceno zbog 2-3% :: Jednostavno sve je bolje na SS-u i ne znam, kako to moze da poredis :: Sto se tice smejanja obrati paznju sta radis. Bez uvrede ali stvarno ce da ti se smeje neko .
Čekaj bre, jesi li rekao da je napajanje krš ako ima samo 25A na 12V, a 850W? Jel shvataš da snaga pojedinačne grane ne znači ništa - da li je 25, 30, 50A - ne znači ništa! Ako ti jedna grana ima 40A, to gubi poentu bilo kakve OCP zaštite - pročitaj lepo zašto se grane razdvajaju i zašto su uvedena multi~rail napajanja... A što se kvaliteta tiče - tvoje napajanje je 2-3 % efikasnije. U bilo kom drugom električnom parametru Antec je bolji od tog SS. Pročitaj sam oba testa, pitaj bilo gde i bilo koga upućenog - reći će ti isto. Uporedi sam testove napajanja koje sam ti ostavio i videćeš i sam. Nije Antec moje napajanje, samo ti skrećem da ne pričaš da je krš, jer je to jedno od najboljih desktop PC napajanja. Pročitaj testove, lepo ti kažem... Samo ti skrećem pažnju da ne kudiš neka od najboljih napajanja na tržištu bezveze... Pogotovo što si rekao da je HCP1200 krš...
Ni za jedno napajanje nisam rekao da je krs (ne izmisljaj, jer to ne volim). Verovatno su komponente malo kvalitetnije. Ja licno gledam jacinu po railu, ne kombinovano !!! Ti gledaj kako hoces, to je tvoj problem. Kupuj sta hoces i tvrdi i dalje da je Delta najbolja (bolja od : Seasonica, Enermaxa, Enhance-a, CWT-a, itd) Ja se iskljucujem
E da ako mozes izbaci to `Bre` nije da se ljutim ali mi strasno smeta kad cujem ili procitam
Thermaltake Soprano RS 200 Seasonic S12D, 850w Super Silent Intel Q6600, Corsair H50+2x Enermax Magma Asus P5QL-E Kingston Hyper X - 4x1 gb.,1066Mhz WD Caviar 640 Gb, Samsung F3, 1Tb MSI 6850 Cyclone, Power edition
:: Necu vise da se prepirem (peglam) : :: :: Za ni jedno napajanje nisam rekao da je krs (ne izmisljaj, jer to ne volim) :: Verovatno su komponente malo kvalitetnije :: Ja licno gledam jacinu po railu, ne kombinovano !! :: Ti gledaj kako hoces, to je tvoj problem. Kupuj sta hoces i tvrdi i dalje da je Delta najbolja (bolja od : Seasonica, Enermaxa, Enhance-a, CWT-a, itd :: Ja se iskljucuje
Ma dobro de, neću ni ja da se svađam... Rekao si da je to daleko od dobrog napajanja, da jedino od Anteca vredi SS i Enhance (a njima Delta najbolja) i da je delta najlošiji OEM - ništa više. Ja sam samo hteo da ti ukažem da nije tako i da grešiš. I nemoj da gledaš snagu po rail-u - tu može da piše bilo šta, kako kome dune i zapravo zavisi od OCP-a, a kombinovana snaga je jedino realno merilo. Tako gledano, i LC Power Metatron deluje OK, a kad vidiš kombinovano snagu, shvatiš da su slagali za po 100W... Čisto da ti ukažem da su to sve, samo ne loša napajanja... Ništa loše nisam mislio, nema ljutnje :) Pozdrav!
:: Ma kakva ljutnja daleko sam od toga . :: :: :: :: Mora da prekinemo iluziju pod hitno :)))
Definitivno :))) Što pre... Ako navraćaš u BG, imam klekovaču dušu dala za razbijanje iluzija... :)
Što se bre tiče, jeste loša navika kada ga neko stavlja iza svake reči, ja se baš trudim da je ne koristim toliko često, obično kad se zanesem i hoću nešto da naglasim: čekaj bre je nekako intenzivnije od samo čekaj... Primljeno k znanju :)
ovaj nas Vinjak za poneti Ali bez domace nema nista :) Ako me uskoro nanese put javljam .)
Ma pusti `BRE` to nije ni vazno(i ja imam obicaj) malo se salim :) pozdrav
:: :: Ma kakva ljutnja daleko sam od toga . :: :: :: :: :: :: :: :: Mora da prekinemo iluziju pod hitno :))) :: :: :: Definitivno :))) Što pre... Ako navraćaš u BG, imam klekovaču dušu dala za razbijanje iluzija... :) :: :: :: Što se bre tiče, jeste loša navika kada ga neko stavlja iza svake reči, ja se baš trudim da je ne koristim toliko često, obično kad se zanesem i hoću nešto da naglasim: čekaj bre je nekako intenzivnije od samo čekaj... Primljeno k znanju : :: :: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! ::
The market for power supplies (PSU) is quite confusing. Current offerings include power supplies with single or dual, and a few triple and quadruple, 12V rails. So the question is: do we need multiple 12V rails, or is one 12V sufficient? Single 12V rail power supplies are not a thing of the past: there are SLI certified single 12V rail power supplies, such as the OCZ PowerStream 520W, the PC Power & Cooling Turbo-Cool 510 Express, and the Silverstone SST-ST56ZF 560W. These are power supplies offered in the upper level of the market at prices to match (4.99, 9.99, and 7.99 respectively, Newegg September 30, 2006).
Why did multiple 12V rails come about? Multiple rails came about because the EU mandated that the power on a single rail should not exceed 240VA (12V x 20A). Intel then stipulated in the ATX12V v2.xx standard that if the power on a 12V rail was likely to exceed 240VA, a second 12V rail needed to be engineered. For practical purposes, a limit of 18A was used, allowing for 2A headroom. Manufacturers replied by mass-producing multiple rail power supplies, using several types of engineering. Some power supplies are well engineered, and the 12V rails are truly separated with separate transformers. However, others draw power from one single transformer and the rails are only separated after transforming takes place. The issue with multiple rails is that the power per rail is relatively low, which unfortunately often results in the use of inferior parts.
Do we really need multiple 12V rails? The answer is simple: no, we do not. As stated above, there are high-end power supplies with one single 12V rail that are SLI certified. These single 12V rails are rated at >30A, and thus likely build with high-quality parts. This is also confirmed by Intel, who unofficially dropped the 240VA standard in spring 2005, actually re-instating single 12V rail power supply units as an accepted standard. It is interesting to note that the Siverstone SST-ST56ZF 560W (single 12V rail, 38A) is SLI certified for Dual GeForce 7900 GTX or Dual GeForce 7800 GTX 512 MB, while its “bigger” brother, the Silverstone Zeus SST-ST65ZF 650W lacks this certification, although it is certified for all other SLI configurations and delivers 42A on the combined 12V rails. The problem likely is that it has a bit of an odd distribution of current along quadruple 12V rails (13A, 18A, 16A, 8A). Thus, this is an example where the single rail PSU is preferable over the multiple-rail PSU. On the other hand, there are many really well engineered and well built multiple-rail PSU. This FAQ is only meant to point out that multiple rails are not a necessity for a good PSU.
Keep your options open, and do your research. Also, I posted another FAQ about how much current really is available on the 12V rails of a PSU, which you can find here: http://www.overclock.net/faqs/85645-...mperes-do.html
:: Bax da li si i ti za :: @mslavko 82 :: Mislim da treba i Bax-a da primimo u Anti Iluzionist organization :: Da li se slazes :: :: Sto se tice kucista mislim da je trebalo da se ide na T :: :: :: :: :: http://www.overclock.net/faqs/88626-info-do-you-need-multiple-12v.htm :: :: :: ::
:: Bax da li si i ti za :: @mslavko 82 :: Mislim da treba i Bax-a da primimo u Anti Iluzionist organization :: Da li se slazes :: :: Sto se tice kucista mislim da je trebalo da se ide na T
Ja sam za! Što više ljudi, veća verovatnoća da razbijemo iluziju i spoznamo istinu... :)))))
Ma kakav TT, trebao on da kupi Chieftec DF02 - prvi moderni Chieftec - ako ništa drugo, može konja da ubije :))) Razlog što su Chief dobra kućišta je što se prilikom spoznaje i savladavanja iluzije često desi da ljudi dotični obore, udare, oštete - a Chief je itekako otporan na sve te uticaje :))) Plus, u takvim situacijama do izražaja dolazi njegova skrivena lepota - dok se ostali pretvaraju u bezlična čudovišta, Chieftec zasija punim sjajem... *
* - u zavisnosti od izbežbanosti, za spoznaju i pomenuti sjaj je potrebno 5+ čašica :)
:: @mslavko8 :: meni kuciste i sluzi da kad lupim ne povredim komponentu. Inace bi sve bilo na stolu, kao kod Sky Fire-a :
To ti kažem :) A gde ćeš bolju zaštitu od Chiefteca: 1.0mm čelik... vrhunska nemačka obrada... klasičan, SSSR industrijski dizajn... BUILD TO LAST ! :) E, bar da je jedno istina, da mi ne bude žao :)
A i taj SkyFire, mora biti da je neki trezvenjak... Ccc...
Trezvenjak sto se tice klekovace, ali nikako drugacije :)))
Ja mu za svaki slucaj nabavio kuciste od specijalnog neprobojnog stakla (Gigabyte) Bice pozvan na clanstvo, mozda se popravi !!!
:: Stvarnost je iluzija prouzrokovana nedostatkom alkohola! :: :: :: :: @mslavko8 :: :: meni kuciste i sluzi da kad lupim ne povredim komponentu. Inace bi sve bilo na stolu, kao kod Sky Fire-a : :: :: To ti kažem :) A gde ćeš bolju zaštitu od Chiefteca :: 1.0mm čelik... vrhunska nemačka obrada... klasičan, SSSR industrijski dizajn... BUILD TO LAST ! :) E, bar da je jedno istina, da mi ne bude žao : :: :: A i taj SkyFire, mora biti da je neki trezvenjak... Ccc...
:: Bolje neka uzme Elite 430, 10 evra mu je razlika, a midi će mu značiti kako kod hladjenja tako i kod mogućnosti raznih coolera :: :: Mini kućišta su za office mašine i ništa više..
Midi tower je. Nije mini.
Dimension (w) 191 x (H) 421 x (L) 484 mm
A sto se tice dodaj jos samo 10-15 e`vreja, jbg nema covek, takva je situacija i 500 dinara mu znaci a kamoli 2000 ili 1500.U shajzeju je teskom, sto se kinte tice. F`ala svima na predlozima i komentarima.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647721. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.