Sto se testiranja slusalica tice imam mnogo bolji predlog, izvoli ti kod mene, na rapolaganju ti je 15 slusalica, od profi Numark DJ,... Philips, Sony,..pa do AKG koje su sastavni deo mnogih radio i Tv stanica i tonskih studija. Imam i ja neke zesce zvucne kartice ali za takve stvari mislim na testiranja ne koristim racunare i MP3 muziku vec nesto mnogo ozbiljnije i naravno gluvu sobu gde testiram neke druge HiFi uredjaje, pa da vidimo cija majka crnu vunu prede! :-)) Pre testiranja moramo se pripremiti (citaj oprati usi), salim se naravno, iznenadio bi se koliko neke stvari drugacije zvuce u tim uslovima i kada u nekim numerama cujes nesto sto do tada nikada nisi cuo a tu stvar si slusao hiljadu puta!!! Pozzz
Slazem se u potpunosti, meni je npr Altec Lansing promenio sluh, pocev od zvucnika pa do slusalica, uz malo bolju zvucnu, otvara ti nove dimenzije zvuka. :) Svraticu i ja danas do Tehnomanije (u prolazu sam inace) pa cu pitati za Philips sluske, 1500 din nije mnogo ako su toliko dobre koliko tvrdis. :) NZXT Hades Asus M4A88T-V EVO Gemini II Coolink 120P x 2 Phenom x2 560 @ 4Ghz Kingston HyperX 2 x 2Gb DDR3 1600mhz Powercolor 6850 1gb @ 850/4400Mhz WD Caviar Blue 320GB 7k 16MB Cooler Master M520w Modular
:: :: :: Sto se testiranja slusalica tice imam mnogo bolji predlog, izvoli ti kod mene, na rapolaganju ti je 15 slusalica, od profi Numark DJ,... Philips, Sony,..pa do AKG koje su sastavni deo mnogih radio i Tv stanica i tonskih studija. Imam i ja neke zesce zvucne kartice ali za takve stvari mislim na testiranja ne koristim racunare i MP3 muziku vec nesto mnogo ozbiljnije i naravno gluvu sobu gde testiram neke druge HiFi uredjaje, pa da vidimo cija majka crnu vunu prede! :-)) Pre testiranja moramo se pripremiti (citaj oprati usi), salim se naravno, iznenadio bi se koliko neke stvari drugacije zvuce u tim uslovima i kada u nekim numerama cujes nesto sto do tada nikada nisi cuo a tu stvar si slusao hiljadu puta!!! Pozz ::
Znaci tako golferu, sad se bijemo gluvim sobama i profi zvucnim kartama, dobro dobro... :) Naravno da necemo da testiramo uz mp3, ako nista samo ce se jos gore cuti na sluskama osim ako nemas `neki` Grace m902/903 :P Sto bi se iznenadio, pa vec znam te stvari, hi-fi mi je jedan od hobija (skup, ali vredi) Moze, govori smrtniche gde si, pa da donesem svoje sluske :) __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Hmm, nije famozni Grace, da se pohvalim jer sam imao priliku da ga poslusam, nisam bas toliki manijak, nemam toliko para za bacanje, ovo je nesto malo je reci fino, prefinjeno, hibrid sa nekim lampama i probranim OP u mojoj izradi, kao referenca, jedan Hafler i jos par nekih sklopocija za koje vecina ovde nikada nije niti ce cuti itd. Ja sam iz Lajkovca, znate ono ide Mile Lajkovackom prugom, izvolite samo mi se najavite jer sam covek koji zivi na tockovima. Pozzzz
Prava je greota da te slusalice koje si naveo kacis na zvucnu kartu... Sve su preko 1000mW jacine. Da bi ti to sviralo kako treba, moras da imas Hi-Fi pojacalo, ili pojacavac za slusalice. Ove moje Philips su jacine 500mW i 32 oma i ne mozes da izvuces tu snagu na Asus Xonar D1 koja inace ima pojacavac za sluske. Kada ih zakacim na pojacalo, druga prica. Mislim radice to... ali nije to to Srecno sa kupovinom.
Demon to some. Angel to others. _______________________________
:: Prava je greota da te slusalice koje si naveo kacis na zvucnu kartu... Sve su preko 1000mW jacine :: Da bi ti to sviralo kako treba, moras da imas Hi-Fi pojacalo, ili pojacavac za slusalice :: Ove moje Philips su jacine 500mW i 32 oma i ne mozes da izvuces tu snagu na Asus Xonar D1 koja inace ima pojacavac za sluske. Kada ih zakacim na pojacalo, druga prica :: Mislim radice to... ali nije to to :: Srecno sa kupovinom :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
:: uzmes Essence STX i radi kao sa pojacala : :: :: :: :: Prava je greota da te slusalice koje si naveo kacis na zvucnu kartu... Sve su preko 1000mW jacine :: :: Da bi ti to sviralo kako treba, moras da imas Hi-Fi pojacalo, ili pojacavac za slusalice :: :: Ove moje Philips su jacine 500mW i 32 oma i ne mozes da izvuces tu snagu na Asus Xonar D1 koja inace ima pojacavac za sluske. Kada ih zakacim na pojacalo, druga prica :: :: Mislim radice to... ali nije to to :: :: Srecno sa kupovinom :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
e, slucajno planiram da kupim to pojacalo, uz Wharfedale Diamond 9.5 ili 9.6 lepotice, pa me interesuje jel znas ti mozda kako se slazu jedno uz drugo?
:: Naravno :: Ili recimo Denon PMA-1510AE :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: uzmes Essence STX i radi kao sa pojacala : :: :: :: :: :: :: :: Prava je greota da te slusalice koje si naveo kacis na zvucnu kartu... Sve su preko 1000mW jacine :: :: :: Da bi ti to sviralo kako treba, moras da imas Hi-Fi pojacalo, ili pojacavac za slusalice :: :: :: Ove moje Philips su jacine 500mW i 32 oma i ne mozes da izvuces tu snagu na Asus Xonar D1 koja inace ima pojacavac za sluske. Kada ih zakacim na pojacalo, druga prica :: :: :: Mislim radice to... ali nije to to :: :: :: Srecno sa kupovinom :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: ::
Ja ima Wharfedale Diamond 9.6 i Denon DRA 700 risiver od 2x80 wati. Bolje kupi taj PMA i Diamond 9.5 ili 9.6. Iako mozda mislis da je 9.6 suvise jak za to pojacalo, veruj mi da nije. Idi u BGB Studio neka ti puste sve ove kombinacije. HK, Onkyo, Marantz ne moras ni da probas, sa Diamondima najbolje ide Denon (mada isti vlasnik kao Onkyo).
Ako hoces, javi se, pa dodji kod mene da cujes.
e pa i mislio sam da su mozda prejaki, ajde 9.6(150W), ali 9.5(200W), hmm, vidi mail :)
:: Ja ima Wharfedale Diamond 9.6 i Denon DRA 700 risiver od 2x80 wati :: Bolje kupi taj PMA i Diamond 9.5 ili 9.6. Iako mozda mislis da je 9.6 suvise jak za to pojacalo, veruj mi da nije. :: Idi u BGB Studio neka ti puste sve ove kombinacije :: HK, Onkyo, Marantz ne moras ni da probas, sa Diamondima najbolje ide Denon (mada isti vlasnik kao Onkyo) :: :: Ako hoces, javi se, pa dodji kod mene da cujes :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Ma kakvi bre, nemaju toliko snage. Nema sanse da iz 2 drajvera od 8 incha izvuces vise od 150W rms za basove. Plus sto su zvucnici od 6 oma, a pojacalo od 8, pa samim tim pojacalo daje vise snage kada ga opteretis sa manjim otporom. Moje pojacalo ti dodje nekih 90-100W na 6 oma.
:: e pa i mislio sam da su mozda prejaki, ajde 9.6(150W), ali 9.5(200W), hmm, vidi mail : :: :: :: :: Ja ima Wharfedale Diamond 9.6 i Denon DRA 700 risiver od 2x80 wati :: :: Bolje kupi taj PMA i Diamond 9.5 ili 9.6. Iako mozda mislis da je 9.6 suvise jak za to pojacalo, veruj mi da nije. :: :: Idi u BGB Studio neka ti puste sve ove kombinacije :: :: HK, Onkyo, Marantz ne moras ni da probas, sa Diamondima najbolje ide Denon (mada isti vlasnik kao Onkyo) :: :: :: :: Ako hoces, javi se, pa dodji kod mene da cujes :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: _______________________________ :: :: :: ::
da da, to je vec logicno, ma izbegavam da gledam previse, nisam davno, sad si me jos i podsetio
:: Ma kakvi bre, nemaju toliko snage. Nema sanse da iz 2 drajvera od 8 incha izvuces vise od 150W rms za basove. Plus sto su zvucnici od 6 oma, a pojacalo od 8, pa samim tim pojacalo daje vise snage kada ga opteretis sa manjim otporom. Moje pojacalo ti dodje nekih 90-100W na 6 oma :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: e pa i mislio sam da su mozda prejaki, ajde 9.6(150W), ali 9.5(200W), hmm, vidi mail : :: :: :: :: :: :: :: Ja ima Wharfedale Diamond 9.6 i Denon DRA 700 risiver od 2x80 wati :: :: :: Bolje kupi taj PMA i Diamond 9.5 ili 9.6. Iako mozda mislis da je 9.6 suvise jak za to pojacalo, veruj mi da nije. :: :: :: Idi u BGB Studio neka ti puste sve ove kombinacije :: :: :: HK, Onkyo, Marantz ne moras ni da probas, sa Diamondima najbolje ide Denon (mada isti vlasnik kao Onkyo) :: :: :: :: :: :: Ako hoces, javi se, pa dodji kod mene da cujes :: :: :: :: :: :: Demon to some. Angel to others. :: :: :: _______________________________ :: :: :: :: :: ::
Igore, koliko sobu planiras da ispunis sa 9.5/9.6? Ja sam 9.5 koristio u 20kvadrata i to je ok, sada sam u 15kvadratnih metara i malko su prejaki. Imam i Denon-a 700AE iskreno, Marantz je mnogo bolji izbor (naravno ne entry level do 400e) Tu mi se kombinacija Denon/Wharfedale mnogo vise svidja.
Moja preporuka je da poslusas Monitor Audio, mnogo dobre kutije za manje pare, a imaju bolji izradu od Wharfedale-a. NAD+Monitor Audio je jako fin izbor. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Ja slusao skuplji Marantz na istim zvucnicima, i zvuk mi je bio potpuno isti, pa sam uzeo jeftiniji Denon. Naravno ima i Denon skupa pojacala, ako se ima para. Slusao sam i NAD C 356 i Monitor Audio Bronze BX6 (gledao sam cene do oko 1k evra) i vise mi se dopao zvuk Diamond+Denon. Inace jeftiniji Monitor Audio nisu ni po cemu kvalitetniji od Wharfedale. Jedino od skupljih modela imaju bolji izbor. Ovo je moje subjektivno misljenje, mom ortaku se recimo vise dopao zvuk nekih tamo JBL (ne secam se koji bese), a meni su zvucali kao kante. Zavisi i od muzike koju slusas.
:: Igore, koliko sobu planiras da ispunis sa 9.5/9.6 :: Ja sam 9.5 koristio u 20kvadrata i to je ok, sada sam u 15kvadratnih metara i malko su prejaki :: Imam i Denon-a 700AE iskreno, Marantz je mnogo bolji izbor (naravno ne entry level do 400e) Tu mi se kombinacija Denon/Wharfedale mnogo vise svidja :: :: Moja preporuka je da poslusas Monitor Audio, mnogo dobre kutije za manje pare, a imaju bolji izradu od Wharfedale-a :: NAD+Monitor Audio je jako fin izbor :: _________________________________________________________ :: Velg Bort Livet :: ::
Vidim da se dosta razumete u tu audio tematiku, pa cisto da postavim pitanjce jedno. Posedujem old school pojacalo, Denon PMA 425R, cisto me zanima sta mislite o njemu, kakav ga glas bije. .)
PMA serije su uvek bile dobre, bolje od DRA. A starija proizvodnja bolja od ove moderne Denon je solidan proizvodjac, nista losiji od Yamaha, Marantz, Pioneer, Onkyo, NAD, Harman Kardon, Sony... Sve su to komercijala Hi-Fi, nisu top ponuda.
Ako ti pojacalo radi, onda je odicno
:: Vidim da se dosta razumete u tu audio tematiku, pa cisto da postavim pitanjce jedno. :: Posedujem old school pojacalo, Denon PMA 425R, cisto me zanima sta mislite o njemu, kakav ga glas bije. .)
Ma sljaka ekstra, ja sam prezadovoljan i sa zvukom, i sa snagom, i uopste. Inace uparen je sa mission zvucnicima, M72 i jos jednim parom podnostojecih hand made, meni se svidja kako sve to zvuci. Ne kazem ja da se uopste ne razumem, ali eto, cisto me zanima sto se tice modela, sta se o njemu misli. .)
:: PMA serije su uvek bile dobre, bolje od DRA. A starija proizvodnja bolja od ove moderne :: Denon je solidan proizvodjac, nista losiji od Yamaha, Marantz, Pioneer, Onkyo, NAD, Harman Kardon, Sony... Sve su to komercijala Hi-Fi, nisu top ponuda :: :: Ako ti pojacalo radi, onda je odicno :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: :: :: Vidim da se dosta razumete u tu audio tematiku, pa cisto da postavim pitanjce jedno. :: :: Posedujem old school pojacalo, Denon PMA 425R, cisto me zanima sta mislite o njemu, kakav ga glas bije. .)
Ma ne razumem se ni ja nesto. Pricam vise laicki i uopsteno.
Kakvo je to tvoje pojacalo, ne znam, nisam nikada imao prilike da ga cujem, ali generalno pma serije su ok. Da sam imao para uzeo bih sebi PMA2000, a ne ovaj moj DRA700
Meni dovoljno za muziku i ovo moje, a za komp, filmove i igre posao odlicno zavrsava logitech Z-5500.
:: Ma ne razumem se ni ja nesto :: Pricam vise laicki i uopsteno :: :: Kakvo je to tvoje pojacalo, ne znam, nisam nikada imao prilike da ga cujem, ali generalno pma serije su ok :: Da sam imao para uzeo bih sebi PMA2000, a ne ovaj moj DRA700 :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
@philaemos Veruj mi Marantz PM6004 s obzirom na cenovni rang od 300e satre sa zemljom sve te ostale `komercijalne` ampove kako si ih nazvao. Znaj da BGB studio ima vecinom starije modele i ceni ih vise nego sto realno vrede. Denon je ostar, sto za wharfedale koji imaju kevlar drajvere nije lose, ali ima boomy bas koji je nekontrolisan i nezategnut. Preslusao sam mnogo kutija i ampova do sada i naravno da sam mislio na skuplje Monitor Audio do 1000e. RX, GS serija je opasna, Diamond 10 imaju taj kvalitet, ali sve ispod serije su smesne po izradi na spram MA. NAD je svetlo pojacalo i ne odgovara svakom, 4000 Marantz sam ja slusao u bgb-u, ono je bio raspad, za razliku od 700AE koji sam i uzeo... Ja sam prezadovoljan 9.5, ali kad cujete Dynaudio...onda ste ravnodusni prema svim ostalim brendovima. Ne racunam kutije sa ribbon visokotoncima. Danasnji JBL jeste kanta, jedino LS serija se meni svidja veoma, ali je i skupa, za te pare Dyn leze samo tako. __________________________________________________________ Velg Bort Livet
Nisam danas stigao da obavim kupovinu, najverovatnije cu sutra otici.
Posle tvog procitanog posta, izgleda da cu ipak ici na neke jeftinije modele. S` obzirom da cu slusalice kaciti na integrusi, tesko da cu dobiti pravi potencijal slusalica, svestan sam toga.
Zato cu uzeti neke od slabijihi modela, ali jednako kvalitetnih kao i skuplj modeli. U principu, svi se oni razlikuju uglavnom po jacini zvuka koje mogu da pruze.
Razlika izmedju Pioneera M290 i M390 je samo u jacini, isti slucaj i sa Philips-ovim slusalicama.
Sutra obilazim prodavnice, jos malo cu da razmislim i onda definitivno stavljam tacku na ovu stvar. Vec par dana ne znam sta da uzmem, pa jbt, da kupujem auto ne bi toliko trajalo
Javicu utiske naravno, koje god slusalice da uzmem.
``They call me... Prophet``
:: Prava je greota da te slusalice koje si naveo kacis na zvucnu kartu... Sve su preko 1000mW jacine :: Da bi ti to sviralo kako treba, moras da imas Hi-Fi pojacalo, ili pojacavac za slusalice :: Ove moje Philips su jacine 500mW i 32 oma i ne mozes da izvuces tu snagu na Asus Xonar D1 koja inace ima pojacavac za sluske. Kada ih zakacim na pojacalo, druga prica :: Mislim radice to... ali nije to to :: Srecno sa kupovinom :: :: Demon to some. Angel to others. :: _______________________________ :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.