Ja sam dosta davno uzeo stolicu u ovoj firmi, preko neke kompenzacije, i jos je koristim. Vidim da je vise nemaju ali pogledaj, imaju veoma kvalitetne stolice. Sad, znam da su skupe, ali ako te ne mrzi poseti salon, mozda pronadjes nesto u okviru budzeta.
I ja sam pre nekog vremena dosao do zakljucka da je isplativije da sredim staru, polu-propalu fotelju nego da kupujem novu. Posto si ih servisirao, verovatno ces znati da mi das odgovor na par pitanjca vezanih za kancelarijske fotelje... Gde moze da se kupi (ako uopste moze) takozvani `sinhro` mehanizam? Da li on uopste moze da se zbudzi umesto `obicnog`? Kapiram da mi ne treba nesto ultra jako posto imam ~75kg, bez tendencije da povecam telesnu masu, a jedini sam koji ce koristiti fotelju. Da li imas predlog za kvalitetan sundjer za tapaciranje (ili koji vec materijal tu ide), i gde kupiti isti? - Za tapaciranje bih koristio telecu kozu, ako je to uopste bitno. Gde mogu kupiti kvalitetne naslone za ruke (metal, metal/plastika)? Trebaju mi neki sa po 4 srafa, kao na onoj iz Eurosalona. Da li je bolje da i njih sam napravim? Drugar ima sav potreban alat ali mislim da bismo mnogo vremena i zivaca izgubili za pravljenje neceg sto vec ima da se kupi za relativno male pare. Sta mislis o gumenim tockicima na fotelji? Koje/kakve traziti, ako je uopste pametno stavljati ih (pozeljno beli zbog veoma svetlog poda)?
Hvala unapred!
@sky Onu iz Eurosalona sam video uzivo i uliva mi najvise poverenja od svih koje si naveo. A mogu reci i da je prilicno udobna.
:: posto sam se jedno(duze) vreme bavio servisom stolic :: mogu samo da ti kazem na sta da obratis paznju prilikom kupovin :: 1:Da `zvezda` bude od metala presvucena plastikom(estetika :: 2:Da vsedalo i naslon budu od drveta a ne od plastike ili ne daj boze od presovanog karton :: 3:da mehanizam koji nosi stolicu i u koju ulazi gornji deo amortizera bude masivan i kvalitetno uradjen To ces videti razliku kada pogledas par modela ima ih stvarno urnebesno lose odradjenih a to je najvazni9ji deo mehanizma koji od konstatnog okretanja levo desno trpi najvise i najvise strada :: 4: ako je oblika fotelje i naslon je ruckama pricvrscen za sedalo obrati paznju da je odradjeno od gumirane plastike i da ima dovoljnu duzinu metala kroz rucku oko srafova tu pucaju perverzn :: Za kvalitet sundjera ne znam sta da kazem probaj da sedis i da vidis neko vreme (p5ilikom ustajanja)za koje se sundjeri vracaju u prvobitan polozaj a da te ne zbunjuje platno ili koza koja je prek :: ::
@Bobi Ova tvoja fotelja iz Forma Ideale je plasticna,plasticni su rukohvati i zvezda..Ja sam mislio da je to neka alu legura ili drvo..Poprilicno klati podamnom.Po malo i krcka .. Nasao sam i jedan drugi model ,na slicnom je principu samo sto su sundjeri malo bolji ,crna je i duze bi me sluzila..
Upitah zenu kolika je garancija,kaze 2 godine..Hm..14k dinara.
Jos sam u potrazi..Moracu doci do BG-a da pogledam i ostalo i ove predloge sto ljudi ostavise..
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
..ali evo par reci sa moje strane.... Sky imam bas ovu fotelju koju si kacio u prvom postu iz Forma ideale(braon .).Nije neka Bogom dana ali me sluzi par god unazad i zadovoljan sam,mada je i tada kostala manje - 10k din.Mane su joj :ume ponekad da zaskripi ali nista sto jedno manje podmazivanje ne moze da sredi,amortizer je drzao dobro dok se broj osoba na fotelji nije povecao par puta te je morao da potpise kapitulaciju,radi jos uvek ali pre ili kasnije samo `slegne`,sundjeri se malo stanjili.Ove 3 stvari i nekako ali meni licno najvise smeta eko koza.Umem da provedem dosta vremena u fotelji i eko koza prosto zraci temperaturu.Moj savet ti je da sta god uzmes da probas da izbegnes eko kozu,neka to bude neka vrsta stofa ako prava koza ne upada u budzet ili nesto sl. Naravno ako si sedeo u ovoj iz eurosalona i zadovoljan si zaboravi ovo sto sam pisao,kupi i uzivaj.
Nasao sam sva tri modela koje sam okacio na linkovima i pored toga probao ostale.. Tu stolicu iz Forma Ideale ima moj prijatelj vec duze vreme tako da sam je vec probao..Isti problemi koje si naveo i on ima a laksi je od mene bar 15kg !Danas sam ponovo otisao i probao tu stolicu sa linka br. 3 i jednostavno mi ne odgovara..Kad sednem sva se ukrivi,ne bukvalno ali se oseca da `sasija` trpi silu..Malo i skripuce a oni drzaci za ruke se fino klate i uradjeni su od plastike kao i sama zvezda..Eko koza isto nije neka..
Ova iz eurosalon obzirom kako je uradjena ja se cudim sto je uopste u ovom cenocnom rangu,treba da bude bar 18-20k din jer samo na izgled vidis da stolica nije iz te klase.. Svugde sam zagledao,naslanjao se,krivio,probao amortizere,cak i ta eko koza,nije tog materijala poput tih stolica sa ona dva linka.. Iskren da budem stvarno se nisam nadao ali eto kazu ljudi da je i 15k skupo pa je mnogi izbegavaju,valjda nema se para ..
U svakom slucaju ovde nema dvojbe,ono sto sam ja video i probao je definitivno na strani stolice iz eurosalona bez ikakvog razmisljanja jer kazem,radi se o sasvim drugoj klasi stolice + 2 godine garancije - Bingo! Kako sam se nadao,dobro sam se udao
Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/MSI GTX680 Lightning/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
Ja imam ovu : http://www.officeline.co.rs/kancelarijske-stolice-i-fotelje/radne-stolice/visoka-radna-stolica-o101-n-crna Odlicna fotelja i zadovoljan sam 99%. Jedina mana je sto na sredini sedista ima skaj. Ja skaj ili ti `Eko kozu` ne podnosim, pa stavljam peskir preko. Inace je konstrukcija metalna i materijal za naslon (mreza) izuzetan. Moze da se ljulja bez problema i ne znoje se ledja. Nasloni za ruke su takodje odlicni. Visina je i vise nego dobra, naslonim se skroz pozadi i moze da se odspava bez problema. Za taj novac mislim da nema bolje.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w
Covek se vec odlucio. A molim te ispravi me ako gresim,1208e ili me oci varaju?Za te pare cu svaki dan da menjam ribu i pozicije u kojoj cu da sedim/lezim i bice prava koza u pitanju,znaci nista stof ili skaj Salu na stranu,bas je mnogo para a i ako je tako dobra kao sto pricas treba je naci polovnu u dobrom stanju za neku optimalnu cenu,a Sky mozda samo gleda novo...Sve u svemu,po meni mnogo para....
Za 1200 evra je potpuno djubre od stolice, prodaje se ime pretpostavljam.
Za onoga ko traži ultimate stolicu za dugo sedenje ne postoji bolja stolica od Herman Miller Aeron. Titanium, čelik i podešavanje svakog dela stolice, ne zamara se telo, ne greje se ni dupe ni ledja i potpuno se podešava prema korisniku.
Kod nas je sa svim dodacima oko 1000 evra u Nitei. __________________ Scourge of PCBerza
:: Za 1200 evra je potpuno djubre od stolice, prodaje se ime pretpostavljam :: :: Za onoga ko traži ultimate stolicu za dugo sedenje ne postoji bolja stolica od Herman Miller Aeron. Titanium, čelik i podešavanje svakog dela stolice, ne zamara se telo, ne greje se ni dupe ni ledja i potpuno se podešava prema korisniku :: :: Kod nas je sa svim dodacima oko 1000 evra u Nitei :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Djubre kazes... Hmmm, ti u poslednje vreme imas neki zesce ozbiljan problem... Stolica je veruj mi savrsenstvo... materijali, ergonomija, i sto je najbitnije nije KICHERICA ko ova koju si naveo... Mada verujem da ova predlozena s tvoje strane ima PhysX sto je cini neuporedivo boljim izborom za igrace... Meni je kao sto rekoh upala sasvim slucajno za neverovatnih 30 evra... neki gringo iz zgrade se spremao na put i rasprodao je sve sto moze a ja ovu moju kupih za sicu...
@imarkovic Ne mogu da razlucim na koju si mislio na ovu moju ili na onu sto je Daum predlozio...
:: Za 1200 evra je potpuno djubre od stolice, prodaje se ime pretpostavljam :: :: Za onoga ko traži ultimate stolicu za dugo sedenje ne postoji bolja stolica od Herman Miller Aeron. Titanium, čelik i podešavanje svakog dela stolice, ne zamara se telo, ne greje se ni dupe ni ledja i potpuno se podešava prema korisniku :: :: Kod nas je sa svim dodacima oko 1000 evra u Nitei :: __________________ :: Scourge of PCBerza :: ::
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.