Ja pitah lepo koje je napajanje 100% necujno u idle, dobio sam poprilicno odgovora.. Svako napajanje sam izguglao do do najsitnijih stavki, i ni jedno osim ovog se ne ponasa kao fanless dok se ne uptereti, tj gasi se fan kad se ne koristi, sva ostala se vrte na 600+ obrtaja.. U prvom postu sam napisao nesto sto lici na corsair hx seriju, samo ovo i SS sto rece envidija ckode imaju tu funkciju..
A Raidmax, to mi na prvi pogled deluje neozbiljno, mada da ne gresim dusu ne znam nista o njima, ali deluje mi kicasto i kao sto rekoh, ne bih da mi komp radi 24/7 365 dana godisnje na tome. I to sam spomenuo..
Ja stvarno ne zelim da se ova tema nstavi, ako nekog interesuje kako sljaka napajanje nek pusti mail sledece nedelje.. Pozdrav i hvala na odgovorima.
Prosta logika ti kaze da ides na Seasonic, u koliko je problem finansijske prirode ides na onu opciju koju mozes da platis. Filozofija tu ne pomaze. Ja nikad ne bih isao ispod ss-a za napajanje, zato sto ga imam i znam sta to znaci. Uzajmio bih se da ga kupim ali bi imao ss. To je najbitnija komponenta u kucistu i tu nema popustanja.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
Tako je, a ovo ti je cistokrvni SS i to iz najvise klase, sa nalepnicom CM-a jer su oni bili losi nesto sa napajanjima, ne znam od koga su uzimali...
:: Prosta logika ti kaze da ides na Seasonic, u koliko je problem finansijske prirode ides na onu opciju koju mozes da platis :: Filozofija tu ne pomaze :: Ja nikad ne bih isao ispod ss-a za napajanje, zato sto ga imam i znam sta to znaci :: Uzajmio bih se da ga kupim ali bi imao ss :: To je najbitnija komponenta u kucistu i tu nema popustanja :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: ::
@nidzakv Adzem ti je odgovorio i slobodno idi na taj model CM-a.
Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G
:: Tako je, a ovo ti je cistokrvni SS i to iz najvise klase, sa nalepnicom CM-a jer su oni bili losi nesto sa napajanjima, ne znam od koga su uzimali.. :: :: :: :: Prosta logika ti kaze da ides na Seasonic, u koliko je problem finansijske prirode ides na onu opciju koju mozes da platis :: :: Filozofija tu ne pomaze :: :: Ja nikad ne bih isao ispod ss-a za napajanje, zato sto ga imam i znam sta to znaci :: :: Uzajmio bih se da ga kupim ali bi imao ss :: :: To je najbitnija komponenta u kucistu i tu nema popustanja :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: ::
Pa covek je sam sebi preporucio napajanje od 90 eu... LC, mi ga samo usmeravamo u tom pravcu :D Ako mu je mnogo 10 eu vise onda jbg...
:: Da niste malo preterali sa napajanjem.100 evra za CPU , 120 za PSU,malo mi cudno to...... :: :: :: M Power-3770k-Beast 16GB-Hyper X 120GB-6970-Nitro 850W-H 100 :: :: ::
Ako cemo tako, ako je sve tako bitno i ozbiljno i ako treba da radi 24/7/365 (a bogme nekad i 366) onda treba i UPS. Jer nijedno napajanje, ma kakvo bilo, ne moze samostalno da se nosi sa plemenitom misijom milosrdnih andjela EDB-a, strateski sjajno rukovodjenom putem kvalitetne domace elektro-infrastrukturalne mreze. Znaci jos 120e za (necujan?) UPS i jos 1200e za sredjivanje elektroinstalacija u kuci/stanu. Sada se priblizavamo punom smislu.
To i nije bas sasvim tacno.U visokoj klasi su bili jedni od boljih. Enhance koji je bio OEM je izuzetno kvalitetan proizvodjac. Ovo napajanje povremeno koristim a do skoro sam imao CM Real Power M1000 , vrhunsko naoajanje takodje Enhance ..
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Tako je, a ovo ti je cistokrvni SS i to iz najvise klase, sa nalepnicom CM-a jer su oni bili losi nesto sa napajanjima, ne znam od koga su uzimali.. :: :: :: :: Prosta logika ti kaze da ides na Seasonic, u koliko je problem finansijske prirode ides na onu opciju koju mozes da platis :: :: Filozofija tu ne pomaze :: :: Ja nikad ne bih isao ispod ss-a za napajanje, zato sto ga imam i znam sta to znaci :: :: Uzajmio bih se da ga kupim ali bi imao ss :: :: To je najbitnija komponenta u kucistu i tu nema popustanja :: :: :: :: Intel i5 2500k, Noctua NH-D14, Asus Maximus IV Gene - Z, MSI Gtx 660 OC , 4x2Gb Hyper X 1600mhz Genesis (gray), HDD WD 640 gb, Samsung F3 1tb, Seasonic S12D 850w, Thermaltake Element G :: :: :: ::
Vidi ti lepo da uzmes neko napajanje od 1500w. SS, ili BAREM da bude Corsair.
I nemoj slucajno da razmisljas ispod. Ipak ta masina srce struje kao luda. Kvalitet je bitan! Ako slucajno ubacis nesto od LCpower, ili Chieftec, Thermaltake...
ODMA` PC IMA DA TI EKSPLODIRA! NASTACE PRAVI HOLOKAUST!
Da budes siguran, isao bih ja na 2kw. Sto je sigurno, sigurno je. I obavezno SS!!
Budale ovi sto uzimaju napajanje srazmerno celoj masini. Zasto bi to uopste neko radio?
Napajanje je najbitnija komponenta. I ako imas Intel Atom procesor, na primer - ja ispod 850W za takvu masinu ne bih razmisljao.
Je l` sam zaboravio da napisem da mora SS?
I love how much people just did not give a fuck in the 80s and 90s!
Superior Technology Intel 3930K@4.8 Ghz/Asus Rampage IV Extreme/Corsair Dominator GT 32GB/Asus GTX 780 DCUII on the way/Samsung 830 256GB/Creative Titanium HD/Enermax Revolution 1050w/Dell 2709w/CM Stacker 832 i ostala cuda
:: Uzecu V1000. :: :: :: :: :: :: Nek je proklet Telekom Srbij :: ::
@nidzakv Staviti takvo napajanje na tu konfiguraciju se nikako ne može nazvati bilo kakvim dozivanjem pameti. Nadam se da se šališ. Kupovati napajanje od 1000W za FX+ 460 je van svake pameti... Ma koliko da si ih overklokovao.
Tvoja konfiguracija će overklokovana u najgorem mogućem slučaju u nekom nenormalnom piku povući samo na trenutak 450W, realno će tako overklokovana trošiti u ful loudu oko 350W... Što će reći uzmeš kvalitetnih 550-600W i miran si... Uzmeš 650W da otkolniš svaku sumnju da će ti napajanje biti opterećeno u bilo kom trenutku. Ali staviti na takvu konfiguraciju napajanje od 1kW....Hm...
Ma to Seasonic je Seasonic vise nije tako kao pre. Zajebi FLEXTRONICS ubija kakva napajanja pravi. Mnoge firme koje sklapaju servere saradjuju sa njima bruka. Stanice po 100-200.000e. Pogledajte kako su napravili AXi seriju. Onda SuperFlower, u nekim stvarima je najbolji na svetu, kaze Johhny Guru bolji od Seasonica. Bar onaj model sto su za EVGA uradili 1300W i zakljucak
ripple suppression, where this unit handily bested the Seasonic competition
A testirali i Platinum Seasonic. Pa treba napraviti napajanje od 1300W da dobije Seasonic, nije to 600-700W. Onda Delta, Johnny Guru se izbezumio kada je video Antec Platinum novi, Delta napravila i poznata sto uz Super Flower ima daleko manji broj napajanja sa coil whine zvukom. Cak i stara napajanja CMa koja je pravio ko zna ko imale su mnogo mnogo manje coil whine nego CORSAIR, Seasonic i ostali koji su izasli iz Seasonica. Slazem se ja da su oni super i ja nemam nista protiv da ih drzim u racunaru ali ne bi slepo samo njih gledao i ne bi mi bili uvek prioritet kod kupovine.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
:: Ma to Seasonic je Seasonic vise nije tako kao pre :: Zajebi FLEXTRONICS ubija kakva napajanja pravi :: Mnoge firme koje sklapaju servere saradjuju sa njima bruka. :: Stanice po 100-200.000e. Pogledajte kako su napravili AXi seriju :: Onda SuperFlower, u nekim stvarima je najbolji na svetu, kaze Johhny Guru bolji od Seasonica. Bar onaj model sto su za EVGA uradili 1300W i zakljucak :: :: ripple suppression, where this unit handily bested the Seasonic competitio :: :: A testirali i Platinum Seasonic. Pa treba napraviti napajanje od 1300W da dobije Seasonic, nije to 600-700W :: Onda Delta, Johnny Guru se izbezumio kada je video Antec Platinum novi, Delta napravila i poznata sto uz Super Flower ima daleko manji broj napajanja sa coil whine zvukom. Cak i stara napajanja CMa koja je pravio ko zna ko imale su mnogo mnogo manje coil whine nego CORSAIR, Seasonic i ostali koji su izasli iz Seasonica :: Slazem se ja da su oni super i ja nemam nista protiv da ih drzim u racunaru ali ne bi slepo samo njih gledao i ne bi mi bili uvek prioritet kod kupovine :: :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 ::
Sada tokom ove nedelje. Kada mi stigne karta zvacu te, da zavrsim to a ja cu da uzmem plocu danas ili sutra.
Pogledajte samo Flextronics moze da uradi sve sto i Seasonic, pogledajte sta su uradili tokom karijere svoje, a founded 1969 Amerikanci, svi overklokeri samo AX1200i cepaju. Nije Seasonic tako dominantan.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Do not settle for second best...
:: Sada tokom ove nedelje. Kada mi stigne karta zvacu te, da zavrsim to a ja cu da uzmem plocu danas ili sutra :: :: :: Pogledajte samo Flextronics moze da uradi sve sto i Seasonic, pogledajte sta su uradili tokom karijere svoje, a founded 1969 Amerikanci, svi overklokeri samo AX1200i cepaju :: Nije Seasonic tako dominantan. :: :: :: - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - :: Do not settle for second best.. :: :: EVGA IS #1 :: ::
kako ste napali coveka. on zna najbolje sta mu treba (kao i buduce planove za nadogradnju). nije lud da su mu potrebna objanjenja sta koliko trosi i slicno. pitao je za predlog necega bas tihog, a cenu je i sam odredio +/-
@nidza prespavaj taj mesec, neces ni osetiti dzepove. :) mada ja vise podrzavam tri puta na 70% nego jedan mesec prazan skroz .)
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647832. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.