Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
NZXT & LC Power
STRANA 4 OD 4
TheBear Re: .. 07.07.2010. 10:47 #228571

status: user
broj poruka: 6502
Ovo je tacno, na primer Cooler Master 690 II Advance koje kosta manje od 100 evra ce biti dovoljno za potrebe 99% korisnika !

E sad shvatam kad se nekome nesto mnogo svidja pa je spreman da izdvoji ogromnu svotu za to zadovoljstvo i to je po meni ok.

Corsair Obsidian je kuciste koje je dobro onome ko ima vodeno hladjenje prvenstveno, za vazdusno i nije nesto.

:: u svakom slucaju je ogromno i samim tim sto nemam server i nesto tome slicno mi ne treba ni meni niti ijednom prosecnom useru...
::
:: DFI DK P45-T2R
:: INTEL Q9550 ES 4,0 Ghz, 1,3V. TRUE black, BOTH LAPPED TO MIRROR,PUSH&PULL(Scythe Slipstream 1900rpm x 2)+WASHER MOD
:: 2X2GB KINGSTON 1066MHZ T1 SERIE
:: ATI 477
:: WD 640GB CAVIAR BLACK 32MB CACH
:: NZXT LEXA S NEON MODE
:: CHIEF
:: www :: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
raic Re: Re: .. 07.07.2010. 11:13 #228575

broj poruka: 9006
E tu si međede 100% u pravu, teže je da dobiješ dobar airflow u kućištu koje je baš ogromno ko što obsidian i jeste.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: Ovo je tacno, na primer Cooler Master 690 II Advance koje kosta manje od 100 evra ce biti dovoljno za potrebe 99% korisnika !
:: E sad shvatam kad se nekome nesto mnogo svidja pa je spreman da izdvoji ogromnu svotu za to zadovoljstvo i to je po meni ok
:: Corsair Obsidian je kuciste koje je dobro onome ko ima vodeno hladjenje prvenstveno, za vazdusno i nije nesto
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
TheBear Re: Re: Re: .. 07.07.2010. 11:19 #228577

Da izmedju ostalog, a i na primer nema nikakvo hladjenje sa strane, sto je po meni malo glupo, jer bas sam na nekom stranom forumu video lik stavio tri graficke u crossfire valjda 5770, a iam obsidian i karte mu se pregrevaju jer nema hladjenje na side panelu.

A kuciste je ogromno i samim tim dobro za vodu ima mesta za sve radijatore cevi itd i onda to sao nom providnom stranicom ekstra izgleda, ja ga nikad ne bih kupio sem da planiram neki ozbiljni vodeni sistem.

:: E tu si međede 100% u pravu, teže je da dobiješ dobar airflow u kućištu koje je baš ogromno ko što obsidian i jeste
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: Ovo je tacno, na primer Cooler Master 690 II Advance koje kosta manje od 100 evra ce biti dovoljno za potrebe 99% korisnika !
:: ::
:: :: E sad shvatam kad se nekome nesto mnogo svidja pa je spreman da izdvoji ogromnu svotu za to zadovoljstvo i to je po meni ok
:: :: Corsair Obsidian je kuciste koje je dobro onome ko ima vodeno hladjenje prvenstveno, za vazdusno i nije nesto
imarkovic Re: Re: Re: .. 07.07.2010. 11:21 #228579

broj poruka: 19085
ljudi, zaboravljate da Obsidian ima 3 potpuno odvojene zone u sebi, uopste ne treba sad neki AirFlow, dok kod 690-ke, kad se sve spakuje, jos ako je neka veca grafa, vece napajanje, blabla, sve je onako zbijeno i koja je tu poenta air flow-a? zar vam je on bitniji od suzbijenih komponenti koje se medjusobno greju...? AirFlow, na plafonu ima mesta za 3 ventilatora, na donjoj polici ima 140mm fan, cak i da se to ne iskoristi, verujem da zbog velike prostranosti nije ni bitno, uostalom, javicu utiske kad budem uzeo pa cemo da vidimo...
@bear, to side hladjenje se lako resi uz malo kreativnosti, a da kuciste ima veliki ventilator kao onaj HAF, nikad ga ne bih kupio u zivotu...jbg, ne razmisljam o SLi-u..

:: E tu si međede 100% u pravu, teže je da dobiješ dobar airflow u kućištu koje je baš ogromno ko što obsidian i jeste
:: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: Ovo je tacno, na primer Cooler Master 690 II Advance koje kosta manje od 100 evra ce biti dovoljno za potrebe 99% korisnika !
:: :: E sad shvatam kad se nekome nesto mnogo svidja pa je spreman da izdvoji ogromnu svotu za to zadovoljstvo i to je po meni ok
:: :: Corsair Obsidian je kuciste koje je dobro onome ko ima vodeno hladjenje prvenstveno, za vazdusno i nije nesto
TheBear Re: Re: Re: Re: .. 07.07.2010. 11:31 #228581

Ne bih poredio 690 i Obsidian kucista su nebo i zemlja realno, ali sto se vazdusnog hladjenja tice i ova manja mogu da odrade posao jako dobro pogotovo ako se opreme sa dosta ventilatora kvalitetnih.

Ja znam da ljudi dosta uzimaju Obsidian za vodeno hladjenje.

:: ljudi, zaboravljate da Obsidian ima 3 potpuno odvojene zone u sebi, uopste ne treba sad neki AirFlow, dok kod 690-ke, kad se sve spakuje, jos ako je neka veca grafa, vece napajanje, blabla, sve je onako zbijeno i koja je tu poenta air flow-a? zar vam je on bitniji od suzbijenih komponenti koje se medjusobno greju...? AirFlow, na plafonu ima mesta za 3 ventilatora, na donjoj polici ima 140mm fan, cak i da se to ne iskoristi, verujem da zbog velike prostranosti nije ni bitno, uostalom, javicu utiske kad budem uzeo pa cemo da vidimo..
:: @bear, to side hladjenje se lako resi uz malo kreativnosti, a da kuciste ima veliki ventilator kao onaj HAF, nikad ga ne bih kupio u zivotu...jbg, ne razmisljam o SLi-u.
:: :: E tu si međede 100% u pravu, teže je da dobiješ dobar airflow u kućištu koje je baš ogromno ko što obsidian i jeste
:: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: :: Ovo je tacno, na primer Cooler Master 690 II Advance koje kosta manje od 100 evra ce biti dovoljno za potrebe 99% korisnika !
:: :: ::
:: :: :: E sad shvatam kad se nekome nesto mnogo svidja pa je spreman da izdvoji ogromnu svotu za to zadovoljstvo i to je po meni ok
:: :: :: Corsair Obsidian je kuciste koje je dobro onome ko ima vodeno hladjenje prvenstveno, za vazdusno i nije nesto
imarkovic Re: Re: Re: Re: Re: .. 07.07.2010. 11:39 #228582

broj poruka: 19085
takodje, u stvari, ja i ne znam nikog ko ga je uzeo, a da nema vodeno hladjenje...

:: Ne bih poredio 690 i Obsidian kucista su nebo i zemlja realno, ali sto se vazdusnog hladjenja tice i ova manja mogu da odrade posao jako dobro pogotovo ako se opreme sa dosta ventilatora kvalitetnih
:: Ja znam da ljudi dosta uzimaju Obsidian za vodeno hladjenje
:: _____________________________
:: ATI HD5750 CFX
:: Vantage Score OC930/1240:
:: http://img16.imageshack.us/img16/4823/17kvantage.jp
:: :: ljudi, zaboravljate da Obsidian ima 3 potpuno odvojene zone u sebi, uopste ne treba sad neki AirFlow, dok kod 690-ke, kad se sve spakuje, jos ako je neka veca grafa, vece napajanje, blabla, sve je onako zbijeno i koja je tu poenta air flow-a? zar vam je on bitniji od suzbijenih komponenti koje se medjusobno greju...? AirFlow, na plafonu ima mesta za 3 ventilatora, na donjoj polici ima 140mm fan, cak i da se to ne iskoristi, verujem da zbog velike prostranosti nije ni bitno, uostalom, javicu utiske kad budem uzeo pa cemo da vidimo..
:: :: @bear, to side hladjenje se lako resi uz malo kreativnosti, a da kuciste ima veliki ventilator kao onaj HAF, nikad ga ne bih kupio u zivotu...jbg, ne razmisljam o SLi-u.
:: :: :: E tu si međede 100% u pravu, teže je da dobiješ dobar airflow u kućištu koje je baš ogromno ko što obsidian i jeste
:: :: :: Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous
:: :: :: Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

:: :: :: :: Ovo je tacno, na primer Cooler Master 690 II Advance koje kosta manje od 100 evra ce biti dovoljno za potrebe 99% korisnika !
:: :: :: ::
:: :: :: :: E sad shvatam kad se nekome nesto mnogo svidja pa je spreman da izdvoji ogromnu svotu za to zadovoljstvo i to je po meni ok
:: :: :: :: Corsair Obsidian je kuciste koje je dobro onome ko ima vodeno hladjenje prvenstveno, za vazdusno i nije nesto
raic re 07.07.2010. 12:21 #228592

broj poruka: 9006
Uzo ga moj ortak a nema vodu ni u kolenu, samo prenosim njegova iskustva.

Les certitudes rendent les hommes aveugles et fous.
Elles peuvent dévorer leur coeur et les changer en bête.

STRANA 4 OD 4
Broj postavljenih tema: 60443. Broj poslatih odgovora: 647848.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs