Prvi put se srecem sa ovim problemcicem. Nije nista strasno, ali ide malo na db Startujem komp i tako radim bzvz, kad upalim zvucnike (dok vec radim nesto na kompu) mis zabaguje na 2 sekunde, cuje se onaj zvuk kao da sam prikljucio nov hardver, i posle radi sve regularno. Zna li neko u cemu je kvaka?
jel izgleda svaki put kad ih upalis na ne znam ni ja koju foru bace neku varnicu u PLOCU i onda se ona ZBUNI i diskonektuje misha i vrne ga nazad, recimo meni se dogadjalo da kad pipnem lose uzemljeno kuciste dobijem PEC po prstu od elektrostatickog elektriciteta ili ko zna cega vec i da se nakon toga komp cak i RESETUJE... ocigledno da su ti zvucnici marke `Srednja zalost - Ah tugo tugo` i da pustaju struju u plocu kad ih palis... na duge staze ploca ce sve vise i vise da strada i neka elektricna komponenta na njoj (laik sam al aj lupacu) tipa kondenzator ovo ono ce da zbog toga VRISNE i napravices QUAD DAMAGE zato sto furas neku ko sto rekoh `Srednju zalost - Ah tugo tugo` marku zvucnika verovatno isP.R.C.anu u Kini... pozzz
da mogu misliti kakav efekat bi to przhenje od strane zvucnika napravilo nekom mucenom mp3 playeru, mobilnom fonteleu i slicnom hardveru koji nije predvidjen da u njega ULAZI napon vec da ga daje odnosno isporucuje u zvucnike/slusalice itd. itd. jos jednom i poslednji put MENJAJ TA VNAGO OD ZVUCNIKA/TESTIRAJ NA DRUGOM KOMPU AKO NECES DA MENJAS/NE KACI IH NIKAKO NA MP3 PLAYER ILI MOB... osim ako neces da ih posaljes dragom Allahu dz.v.sh.
to su dva seta od zvucnika. Jedan par su obicni monitorski, a drugi par je mini linija. Pa koristim ili jedne ili druge u zavisnosti sta radim na kompu. Word, net isl monitorski, a kad gledam film, gaming isl od mini linije.
Ma garant je stavio one generichke M$ drajvere zato ga i zeza! Druze, moj predlog, flashuj najnovji bios, pa clear cmos, ali sumnjam da ce ti to pomoci, garantovano ti se ne slazu zvucnici sa ram memorijom, moras kingston module da stavis iskljucivo i to onu sivu seriju jer plava ume da zeza samo tako! ...
:: Pa sto ne rece odmah tako :: :: Koju tacno liniju imas i da li si instalirao drajvere za nju :: :: Cpu:AMD FX 6300 @ 4Ghz :: Cooler:TitanVanesa- :: GPU:GTX 670 Gigabyte Windforc :: Ram:10 Gb KingstonHyperX@1600MH :: MBO:Asus M5A9 :: Case:CM Storm Enforce :: PSU:Chieftec 650w a8 :: Mouse:Mx 51 :: Screen: Dell :: ::
I najvaznija stvar, proveri u BIOSU da nisi slucajno overklokovao USB portove a samim tim i misha, pusti Dexa i njegove drajvere, taj se lozhi na drajvere izgleda opasno, garant mu je devojka shofer autobusa/shlepera .)
Il` ode komp u vecna lovista! P.S. Salu na stranu, otkaci zvucnike koji ti prave problem jer lako moze da ti ode audio izlaz na zvucnoj koja je na ploci, a moze usled toga i plojka da zvizne i da povuce jos nesto sa sobom. br>http://tinyurl.com/ch3mu7j
E drugari sad sam odradio par primitivnih testova (menjanje kablova, i portova) i dosao do bolidnog zakljucka. Mis secka kad se ukljuce-iskljuce zvucnici cak i kada zvucnici nisu fizicki povezani sa kompom. Ali u BIOS-u, cak i ubuntu (kada palim-gasim zvucnike) nema nikakvog seckanja misa. Drivere za audio (osim onih sto idu uz plocu na disku) nisam nikada instalirao, ni na jednom kompu i uvek je sljakalo lepo.
Ovo jednostavno ne razumem, odvojeni uredjaji, ali imaju neku medjuzavisnost
Problem je u tome sto dugmence za power ovih zvucnika nije propisno filtrirano, tako da uspostavljanje strujnog kruga u zvucnicima, izaziva radio zracenje - pojava da se emituje radio-talas sirokog spektra, kada dodje do pojave strujnog luka u prekidacu. Mis je posebno osetljiv na ovakve pojave, kao i ponekad CD/DVD Drajv. Premestanje utikaca nece resiti problem. Probajte da fizicki premestite zvucnike dalje od racunara.
Windows je verovatno brzi na detekciji non-responsive uredjaja na usb portu, pa odmah kuka, dok linux verovatno malo tolerantnije gleda na gubitak komunikacije sa misem.
Bitno je reci da zvucnici ne salju nikakvu struju nazad u kompjuter i nema bojazni da ce bilo sta pregoreti. Mozete napraviti test sa npr stonom lampom i nekim malo losijim prekidacem na njoj (uslov je da `baci` malu varnicu kad preklapa) videcete da se isto desava, iako lampa veze nema sa kompjuterom...
Ko tebi garantuje da zvucnici ne pustaju struju u plocu majke ti? Ne mozes da kazes dok se ne proveri. No nebitno, imam ja jednu stonu lampu halogenu, svaki put kad je skljocnem zvucnici puknu, tako da kapiram sta se desava sa njegovim zvucnicima, isto to samo jos gore... A to sto ti ploca reaguje na te oscilacije napona, jbg, moze biti samo zbog kung-fu napajanja, ja npr mogu da skljocam ovu lampu smrti do sutra komp nece ni da strecne, al zato jbg, 50 evri si dado za napajanje .) BILO KAKO BILO - TE ZVUCNIKE POKLONI NEKOME KOGA BAS I NE VOLIS PUNO :) POZZZZ
:: :: Problem je u tome sto dugmence za power ovih zvucnika nije propisno filtrirano, tako da uspostavljanje strujnog kruga u zvucnicima, izaziva radio zracenje - pojava da se emituje radio-talas sirokog spektra, kada dodje do pojave strujnog luka u prekidacu. Mis je posebno osetljiv na ovakve pojave, kao i ponekad CD/DVD Drajv. Premestanje utikaca nece resiti problem. Probajte da fizicki premestite zvucnike dalje od racunara :: :: Windows je verovatno brzi na detekciji non-responsive uredjaja na usb portu, pa odmah kuka, dok linux verovatno malo tolerantnije gleda na gubitak komunikacije sa misem :: :: Bitno je reci da zvucnici ne salju nikakvu struju nazad u kompjuter i nema bojazni da ce bilo sta pregoreti. Mozete napraviti test sa npr stonom lampom i nekim malo losijim prekidacem na njoj (uslov je da `baci` malu varnicu kad preklapa) videcete da se isto desava, iako lampa veze nema sa kompjuterom...
Za ovog kolegu iz sektora ZRACENJE, a kako to kolega dragi recimo mish ne povileni kad mi oko njega bleji 4 mobilna telefona? Pa cenim da zrache mnogo jache nego taj nefiltrirani prekidach... Ne sumnjam ja da si ti dobar elektronichar al burazeru, nemo kakish puno .) To sve mora da je izolovano na sve vrste radio govana i gluposti u ETRU, jer jebaga, da su kompovi i komponente toliko osetljivi na zracenje ovaj americhanski HAARP bi mogao jednim klikom da nam onesposobi pola zemlje :) Josh kad nagrnu ovi ozdole s bele kapice kuku i lele si ga nama :)
Otakd sam uzeo ovaj Razer Lachesis, woofer ga obrljavo nacisto, dal je to sto je mnogo osetljiv, a woofer ima neki tezak bass za njega pa kursor pocne da se trese po desktopu, a sto je najgore treba mu pola sata posle da se smiri, mora se produva malo, valjda se senzor totalno zbuni :D
Malo me nervra, jer kad odvrnem ziku, ne mogu nista da ubodem s misem xD Sad igram dotu bez muzike :((( Tezak je zivot postao xD
Mislim da je Gabelj u pravu. Autor teme napisa da mu miš secka i kad zvučnici nisu uopšte spojeni na računar.
:: E drugari sad sam odradio par primitivnih testova (menjanje kablova, i portova) i dosao do bolidnog zakljucka. Mis secka kad se ukljuce-iskljuce zvucnici cak i kada zvucnici nisu fizicki povezani sa kompom :: Ali u BIOS-u, cak i ubuntu (kada palim-gasim zvucnike) nema nikakvog seckanja misa. :: Drivere za audio (osim onih sto idu uz plocu na disku) nisam nikada instalirao, ni na jednom kompu i uvek je sljakalo lepo :: :: Ovo jednostavno ne razumem, odvojeni uredjaji, ali imaju neku medjuzavisnost
Seems legit :D Ajd da se se nadovezem, imao sam neke jazz 5.1 zvucnike davno, na njima sam uvek imao zvucnu signalizaciju da je neko upalio svetlo u wc-u 5-6 metara dalje...? :D
Hvala na savetu, dobro si mi rekao. Ne bi se toga nikada setio. Inace, verujem da je do prekidaca od zvucnika koji mi se pre nedelju dana zaglavio pa sam ga nesto popravljao.
@dbqp Sto se tice mobilnih, oni ne emituju radio zracenje koje moze da zasmeta misu
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.