S obzirom da ne želim da budem freaky riba koja ide od radnje do radnje i klikće po miševima ne bi li našla tihog.. Imate li neki za preporuku?
Imala sam a4tech nekada davno. Katastrofa. Logitech. Još veća katastrofa. Canyon. Užas. Prosti Microsoft basic optical mouse je za mene predivno tih. Ali nažalost, posle 7, 8 godina počeo je da trokira. A koliko vidim.. Microsoft miševa kod nas iz nekog razloga više nema..
Pritom, ne treba mi `napucan` miš. Najobičniji, dva dugmeta, skroler, sas kabl..
po meni, ako ti odgovara taj MS basic, moze lako da se sredi zamenom tastera jer ne mozes ga novog vise naci.. mislim ima ali u totalno drugom izdanju. Mis inace moze da bude veoma tih modifikacijom tastera, ali to je pipavo i ne moze svako to da uradi. Svi misevi generalno imaju slican click jer u skuplje miseve se ugradjuju isti OMRON tasteri koji su inace tihi. Microsoft basic optical bas ima suprotno od toga, glasan mikrotaster (kockast), on nije tih, mozda ti deluje sada tiho jer je razradjen do bola.. a u belom izdanju imas Logitech, HP, eventualno Microsoft, ali ne mozes ni za jednog da krstis da je tih, vec tek kada ga kupis i osetis. Moja preporuka je samo Logitech, skroz obican najjeftiniji, npr. Premium optical, bez sumnje ce ti trajati jako dugo.
Trenutno `paralelno` koristim taj Microsoft i Canyonov msl80 (obojica nažalost crkavaju, s tim što je Canyon korišćen aktivno 3 i po godine, a Mcsov 2x duže..). U poređenju sa Microsoftom.. Canyon diže iz mrtvih. :| A takav je bio od početka.. Svi ti ostali miševi koje sam nabrojala.. su bili neki kao pokloni (raznih bivših dečkova koji hejtuju Microsoft :D ).. Pa sam ih praktično `paralelno` koristila sa Microsoftovim i u poređenju sa svima njima, on je predivan i tih.
Čak sam cimala drugaricu da mi uzme Nexusov silent mouse kad je bila u Holandiji, ali su joj rekli da ima preko 30% reklamacija za njega i da je bolje da ga preskoči.. :sigh:
PS Možeš misliti kakav mi je bio problem da nađem tihu tastaturu.. :D
:: po meni, ako ti odgovara taj MS basic, moze lako da se sredi zamenom tastera jer ne mozes ga novog vise naci.. mislim ima ali u totalno drugom izdanju. Mis inace moze da bude veoma tih modifikacijom tastera, ali to je pipavo i ne moze svako to da uradi. Svi misevi generalno imaju slican click jer u skuplje miseve se ugradjuju isti OMRON tasteri koji su inace tihi. Microsoft basic optical bas ima suprotno od toga, glasan mikrotaster (kockast), on nije tih, mozda ti deluje sada tiho jer je razradjen do bola.. a u belom izdanju imas Logitech, HP, eventualno Microsoft, ali ne mozes ni za jednog da krstis da je tih, vec tek kada ga kupis i osetis. Moja preporuka je samo Logitech, skroz obican najjeftiniji, npr. Premium optical, bez sumnje ce ti trajati jako dugo :: :: ::
znaj da tih mis nije kvalitetan, sta se desava s tim sto kazes da je pri crkavanju?
:: Trenutno `paralelno` koristim taj Microsoft i Canyonov msl80 (obojica nažalost crkavaju, s tim što je Canyon korišćen aktivno 3 i po godine, a Mcsov 2x duže..). U poređenju sa Microsoftom.. Canyon diže iz mrtvih. :| A takav je bio od početka.. Svi ti ostali miševi koje sam nabrojala.. su bili neki kao pokloni (raznih bivših dečkova koji hejtuju Microsoft :D ).. Pa sam ih praktično `paralelno` koristila sa Microsoftovim i u poređenju sa svima njima, on je predivan i tih :: :: Čak sam cimala drugaricu da mi uzme Nexusov silent mouse kad je bila u Holandiji, ali su joj rekli da ima preko 30% reklamacija za njega i da je bolje da ga preskoči.. :sigh :: :: PS Možeš misliti kakav mi je bio problem da nađem tihu tastaturu.. : :: :: :: :: po meni, ako ti odgovara taj MS basic, moze lako da se sredi zamenom tastera jer ne mozes ga novog vise naci.. mislim ima ali u totalno drugom izdanju. Mis inace moze da bude veoma tih modifikacijom tastera, ali to je pipavo i ne moze svako to da uradi. Svi misevi generalno imaju slican click jer u skuplje miseve se ugradjuju isti OMRON tasteri koji su inace tihi. Microsoft basic optical bas ima suprotno od toga, glasan mikrotaster (kockast), on nije tih, mozda ti deluje sada tiho jer je razradjen do bola.. a u belom izdanju imas Logitech, HP, eventualno Microsoft, ali ne mozes ni za jednog da krstis da je tih, vec tek kada ga kupis i osetis. Moja preporuka je samo Logitech, skroz obican najjeftiniji, npr. Premium optical, bez sumnje ce ti trajati jako dugo :: :: :: :: :: ::
Neeee... nije mi se svidela ta :D Canyon keyb7 je odlična :) plitki, tihi dugmići, taman kako treba
Trenutno sam na canyonovom i.. moraš da paziš pod kojim uglom klikćeš, jer ne hvata pod svim. Nekad prosto treba dva puta da kliknem da bih dobila efekat jednog klika, a nekad dobjiem dvoklik jednim klikom. I tačno samo levi klik prsava. Isto je i sa microsoftovim. Pa onda kao odlučim da frljoknem jedan u đubre, al` ga ipak smotam u kutiju na vrh ormana, pa koristim drugi. Pa onda kad me taj mnogo iznervira, onda se setim da onaj nisam bacila, pa ih zamenim. Plašim se da mi ne geknu totalno. :scared:
:: tu se zna, illuminated:) :: :: znaj da tih mis nije kvalitetan, sta se desava s tim sto kazes da je pri crkavanju ::
za tebe je onda ona Logitech tastatura sa touch pad-om =]
:: Neeee... nije mi se svidela ta :D Canyon keyb7 je odlična :) plitki, tihi dugmići, taman kako treb :: :: Trenutno sam na canyonovom i.. moraš da paziš pod kojim uglom klikćeš, jer ne hvata pod svim. Nekad prosto treba dva puta da kliknem da bih dobila efekat jednog klika, a nekad dobjiem dvoklik jednim klikom. I tačno samo levi klik prsava. Isto je i sa microsoftovim. Pa onda kao odlučim da frljoknem jedan u đubre, al` ga ipak smotam u kutiju na vrh ormana, pa koristim drugi. Pa onda kad me taj mnogo iznervira, onda se setim da onaj nisam bacila, pa ih zamenim. Plašim se da mi ne geknu totalno. :scared :: :: :: :: tu se zna, illuminated:) :: :: :: :: znaj da tih mis nije kvalitetan, sta se desava s tim sto kazes da je pri crkavanju :: ::
ako ti na oba zeza levi taster a ostalo je `ok` vidi sa nekim drugarom da ti skine sa jednog desni i prebaci na drugog misa da bude levi i bice ok potrebno je lemilica i veoma malo znanja udruzeno sa dobrom voljom i 15-20 min posla
Ana ima dovoljno znanja i iskustva sa elektronikom da bi mogla da zameni jedan mikro prekidač. Verovatno je spretnija sa lemilicom nego većina ljudi ovde na berzi. `Oće bre da se ponovi sa novim mišonjom, a ne da vaskrsava relikvije. :)
Ma nemam glupu lemilicu više. Odneo je očuh sa sobom kad su se razvodili. :( (Naravno da sam to skontala kad sam rastavila mini liniju i sva srećna otkrila šta je crklo pa prouzrokovalo crkavanje displeja, i kao `samo još da uzmem lem da otkačim ovo..`.. ćorak :(( )
Nisam nikad otvarala miša. :D Baš me zanima kakav je unutra. :D :D Mogla bih da spustim microsofta sa ormana, a ovog canyona rašrafim :D
Njaaaa... oba su wireless. Taj ex A4techov je bio wireless. Jeste da je išao po staklu što je bilo totalno fensi :D ali ali ali.. kad se ugasi u sred igrice.. htela sam da ga razbijam o to staklo..
:: Ana ima dovoljno znanja i iskustva sa elektronikom da bi mogla da zameni jedan mikro prekidač. Verovatno je spretnija sa lemilicom nego većina ljudi ovde na berzi. `Oće bre da se ponovi sa novim mišonjom, a ne da vaskrsava relikvije. : :: :: Ana, prošetaj po gradu tj po radnjama pa snimi ove: :: http://tiny.cc/um6c1 :: http://tiny.cc/yn6c1 :: :: Trebali bi da budu kvalitetni, samo ne znam da li su im tasteri `glasni`, to moraš sama u radnji da proveriš :: :: :: :: :: http://tiny.cc/msvojhttps://www.mojdom.rs :: Athlon II x3 455 - MSI 770 C45 - 6 GB DDR3 - Hitachi 500GB+750GB - MSI 6870 OC - LC6650GP3 V2.3 - Xigmatek Asgard - Philips 222EL LED - Genius navigator 535 :: ::
:: S obzirom da ne želim da budem freaky riba koja ide od radnje do radnje i klikće po miševima ne bi li našla tihog.. Imate li neki za preporuku ::
HAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAHA..... Ne moras biti Freaky, a pogotovo ne riba da bi nasla tihog. O_O. Obrati se Frikiju i on ce te odvesti do Tihog u pazar po ribice i misha. Srecno
Šta će ti tih miš i tast? xD meni je to najbolji feed bek da je odradilo dobro
mislim da još u životu nisam naišao na tih miš,osim onih kojima je levi klik toliko izlizan, obično po igraonicama, a desni se i dalje čuje preglasno :O
mislim da su svi ovi jeftiniji miševi mahom učni B)
nepostoji sreco tih mish ... problem je sama konstrukcija mikrotastera i unutrasnjist misa koja se ponasa kao rezonantna kutija (kao kod gitare npr) ..
eventualno da rastavis postojeci mis (lako je obicno ima 1 saraf sa donje strane) i natrpas VATE koliko god mozes unutar misa ..
Codic, tesko da ce i vata pomoci, mozda zeru. Problem je sama plastika koja naleze na m. taster i ona je ustvari prenosioc klika na plastiku i zato se cuje. Bolja i tvrdja plastika od koje je mis sastavljen je i tajna zasto je neki glasniji, a drugi i komsija cuje kad kliknes. Nisam rastavljao neke preterano skupe miseve (nisam imao priliku), a za ove do 1500din, svi m. tasteri su uglavnom isti, tj. skoro pa neunistivi sto se limita broja klika tice. Mozda da Ana stavi cepice u usi kad klikce :) Ili da saceka da broj klika predje par mil. i sama opruga ce oslabiti i bice tisi narednih 1,568,122 klika koliko mu je preostalo.
Ne znam, ali svi misevi do 1500din koje sam koristio i imao priliku da probam su uglavnom tu negde sto se buke tice. Cak i oni prastari Genius kuglicari:)
- Majstore, da li će ići ili neće ići? - Hm, mislim da će biti čupavo.
Nexus silent mouse je model, al pravo da ti kazem mislim da ima beli ali nisam siguran.Ako ti je samo bitno bude tih bices zadovoljna.Wireless je model znaci trosi baterije a i preciznost mu nije jaka strana.Inace je mis ok.
Mislim da sam ga platio oko 3500 din. prosle godine.
Mogu da pogledam kuci kad dodjem kontakt telefon od tipa koji to uvozi i prodaje ako te interesuje.
Sad citam ovo i ne shvatam sta ce ti tih mis kad je tastatura verovatno BUCNA i cuje se svaki klik tastera...
Meni bas treba da se cuje klik na misonji ono zbog osecaja da se nesto desilo...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
Mene zanima Nexus iz razloga sto mi kaze zena da klikcem ko retard po milion puta za minut....mislim sve je moguce kad igram D space 3 ili Krizu 3.....tako da daj broj na mejl.
Identično se desilo i kod mene,žena i deca nemogu da spavaju noću od mog kliktanja,pa sam prisilno kupio slušalice i ovaj miš....Mir u kući.
Medjutim primetio sam u Hon-u da često promašujem last hit zbog miša a čak mi se desilo da mi u se sred partije potroši baterija.Zbog toga sam nedavno kupio logitech g400 i prezadovaljan sam,odnosno biću prezadovaljan do septembra kad počinje školska godina pa ću opet morati da koristim nexus...
Čim dodjem kući sa posla poslaću ti mail sa kontaktom.
Pozdrav!
:: :: Mene zanima Nexus iz razloga sto mi kaze zena da klikcem ko retard po milion puta za minut....mislim sve je moguce kad igram D space 3 ili Krizu 3.....tako da daj broj na mejl :: :: Hvala :: :: Pozdrav.
Nexus je odličan. I da, ima beo. I sa kablom. ALI kažem.. čovek iz njihove firme u Holandiji je rekao drugarici da imaju više od 30% reklamacija i da joj ne savetuje da uzme jer nije iz zemlje. :(
:: Sad citam ovo i ne shvatam sta ce ti tih mis kad je tastatura verovatno BUCNA i cuje se svaki klik tastera.. :: :: Meni bas treba da se cuje klik na misonji ono zbog osecaja da se nesto desilo.. :: :: Citat: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: ::
Pa taj Nexus ti ne odgovara zato sto je crnomanjast momak...
A te necujne tastature nisam siguran da postoje... ili ja imam deformaciju sluha pa ih sve cujem cak sa i gumicara cuo... u kuci cetiri laptopa i dva desktopa na svima se cuju tastature... a jedna MS je najbucnija...
Na sugavom MSI se cuje, na DELL se cuje, na Lenovo se cuje (najtisa ali se cuje), na desktopu odzvanja ali se niko ne zali...
Sad da se vratim na misonju... trenutno najvise rabim neki Trust 7900z klik odzvanja a scroll tockic se skoro ne cuje, na Logitech m705 se scroll tockic cuje ko traktor ali ima ono dogme pored kliknes ga i onda postaje tih, klik je srednje visok i kratak mozda on moze da prodje...
Citat: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicnu i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` Tomato Republic Of Serbia, BRE !!!
:: Nisi dobro isčitao sve. :) Imam tihu tastaturu :: :: :: :: Sad citam ovo i ne shvatam sta ce ti tih mis kad je tastatura verovatno BUCNA i cuje se svaki klik tastera.. :: :: :: :: Meni bas treba da se cuje klik na misonji ono zbog osecaja da se nesto desilo.. :: :: :: :: Citat: :: :: `Rodbinsko-partijsko-naslednicki odnosi su nam stvorili tragicn :: :: i intelektualno slabo razvijenu klasu ljudi koji vode drzavu, zato smo...` :: :: Tomato Republic Of Serbia, BRE !!! :: :: :: ::
.. pucate pare na ružna fensi CRNA kućišta sa providnom stranom (zbg!), ventilatore što veće i tiše, cpu kulere što tiše, al` vam zato KLIK na n-ti koji dolazi od miša ne smeta, i pritom 99% muškaraca ima one odvratne CRNE tastature sa dubokim klikom koji imam utisak nekad da se čuje i kad se nabije dugme, a i kad se vraća u početni položaj. Je l` to ona muška logika `kupim kola za 500 evra, ali u njih ugradim muziku od 1.500`? :P
Znate li da mačka ne može da mi zaspi na stoli kada klikćem mišem? Ne smeta joj kad kuckam po tastaturi. A inače, ova canyon tastatura je malo glasnija od lenovo lapa :) I da, slažem se da je lenovo klik miša užasan (ali kad ga klikćeš malo skrajnuto gore desno bude tih :D ).
Videću na kraju da mi drugarica donese istog Microsoft miša kog imam, kad je već u USA :D valja se to iskoristiti :D
Ako ne.. onda idem od prodavnice do prodavnice da ih klikćem. :| (Čini mi se da Tehnomanija ima najveći izbor.)
Inače.. Nikad nisam imala miša koji košta malo, osim ovog Microsofta, a eto.. on se najbolje pokazao.
A besmisleno mi je da dajem veće pare na miša, kad su mi 1) ružni ružni ružni oni miševi sa gomilom dugmića sa strana i u nekim nenormalnim oblicima, a i 2) nije mi potreban `gejmerski` miš.
Broj postavljenih tema: 60423. Broj poslatih odgovora: 647731. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.