Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Komponente
Periferni i ostali uređaji
Neka lepa gejmerska tastatura sa YU layoutom?
STRANA 1 OD 1
blackwolf Neka lepa gejmerska tastatura sa YU layoutom? 04.05.2026. 22:30 T69508

status: user
broj poruka: 1541
Pozdrav, nedavno sam kupio novu mašunu ko se seća, ali sam još uvek na tastatura miš kompletu od 10e, hteo bih da se počastim sa nečim lepšim, ali koliko mogu da vidim jako je loš izbor sa srpskim layoutom.
Hteo bih da je full size tastatura crna sa pozadinskim osvetljenjem, bonus ako ima usb hub u sebi ali nije neophodno.
Skroz mi je nebitno da li je mehanička, koji su switchevi itd. Najbitnije mi je da je srpski layout i da je full size, ima li nešto da valja, idealno bih hteo da kupim i miš i tastaturu za oko 100€, ali otvoriću se više ako može da se nađe tastatura sa ovakvom konfiguracijom.
Recimo neki izgled koji jurim je Razer Ornata V3 Gaming, ali koliko vidim nema razera sa yu layoutom.

Black Wolf

AMD R7 9800X3D
Gigabyte X870E AORUS ELITE X3D
Palit RTX 5080
2x Kingston Fury 32GB DDR5 6000mhz CL32
Samsung 1TB 9100 PRO
Samsung 2TB 990 PRO
Lian Li 1000W Platinum Edge
Thermaltake TH420 V2 Ultra EX ARGB AIO
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
DmasteRNo1 Lepa, gejmerska, YU raspored i 100 evra sa mišem? 05.05.2026. 21:58 #684885

broj poruka: 6129
https://www.aliexpress.com/item/1005007307683294.html

Mojne da nas z4j3b4v4š? Tako nešto ne postoji.
Kupiš kastom kit sa ISO rasporedom. Prekidače po želji i kapice sa linka.
Koštaće te jedno 2×100 evra, neće ići miš uz nju, ali će Rejzer i ostalo `gejmersko` smeće moći da joj duva. Imaćeš tastaturu, a ne `tastaturu`.

blackwolf Re: Lepa, gejmerska, YU raspored i 100 evra sa mišem? 06.05.2026. 00:20 #684886

Buraz kao što rekoh zabole me za swichewe kitove itd. čitav život sam proveo na tastaturama od 5e, sada želim samo nešto za nijansu bolje, razera sam naveo samo kao primer šta od estetike tražim, pravio bih i ručno tastaturu da ima da se uzme sa ovim zahtevima, ova siva retro varijanta mi se uopšte ne sviđa.
Black Wolf

AMD R7 9800X3D
Palit RTX 5080
Samsung 1TB 9100 PRO
Samsung 2TB 990 PRO
Thermaltake TH420 V2 Ultra EX ARGB AIO<

:: https://www.aliexpress.com/item/1005007307683294.htm
::
:: Mojne da nas z4j3b4v4š? Tako nešto ne postoji
:: Kupiš kastom kit sa ISO rasporedom. Prekidače po želji i kapice sa linka
:: Koštaće te jedno 2×100 evra, neće ići miš uz nju, ali će Rejzer i ostalo `gejmersko` smeće moći da joj duva. Imaćeš tastaturu, a ne `tastaturu`
alrad 06.05.2026. 03:36 #684887

broj poruka: 4958

Ako si se već uverio da je loš izbor ne znamo kako bi pomogli. Teško da možemo da je napravimo.

Već `gejmerska` tastatura i YU raspored zvuči kao kontradiktornost, pogotovo u kompletu sa mišem. Raspored slova je više vezan za kucanje nego za igranje. Bilo je da se kupi ELITE C520 (bez miša) ali sad nema, bar ne nova.

Ne znam zašto je YU raspored neophodan ali to se lako rešava stikerima https://stikey.net/ ako te već mrzi da praviš svoje ili ne možeš da pamtiš raspored ŽĐŠČĆ bez vidljivih oznaka.

imarkovic Re: Neka lepa gejmerska tastatura sa YU layoutom? 07.05.2026. 10:13 #684889

broj poruka: 19229
Немам да ти предложим тастатуру јер не постоји таква механичка, али неко креативно решење би било да научиш слепо куцање, и онда ти неће бити проблем да куцаш ћирилицу на немачкој тастатури као ја у овом моменту :). Може да буде и кинеска, исто је, не гледам у дугмиће.

Да лепиш стикере, мени је то без везе, одлепљује се, прља се, не може да се чисти лепо и ружно је.

“La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.

:: Pozdrav, nedavno sam kupio novu mašunu ko se seća, ali sam još uvek na tastatura miš kompletu od 10e, hteo bih da se počastim sa nečim lepšim, ali koliko mogu da vidim jako je loš izbor sa srpskim layoutom
:: Hteo bih da je full size tastatura crna sa pozadinskim osvetljenjem, bonus ako ima usb hub u sebi ali nije neophodno
:: Skroz mi je nebitno da li je mehanička, koji su switchevi itd. Najbitnije mi je da je srpski layout i da je full size, ima li nešto da valja, idealno bih hteo da kupim i miš i tastaturu za oko 100€, ali otvoriću se više ako može da se nađe tastatura sa ovakvom konfiguracijom
:: Recimo neki izgled koji jurim je Razer Ornata V3 Gaming, ali koliko vidim nema razera sa yu layoutom
:: Black Wolf
:: AMD R7 9800X3
:: Gigabyte X870E AORUS ELITE X3
:: Palit RTX 508
:: 2x Kingston Fury 32GB DDR5 6000mhz CL3
:: Samsung 1TB 9100 PR
:: Samsung 2TB 990 PR
:: Lian Li 1000W Platinum Edg
:: Thermaltake TH420 V2 Ultra EX ARGB AIO
alrad 07.05.2026. 10:49 #684890

Nit se odlepljuje nit je ružno nit je istina da ne može da se čisti. Nisi ni probao ovo sa linka a pričaš.
Pogotovo što on za igranje verovatno neće ni da koristi te tastere.

Al može, da, slepokucačke sekretarice imaju dobar posao.

imarkovic Re: 07.05.2026. 10:58 #684891

мислио сам на стикере (налепнице), ако му се већ не свиђа ово са линка, не видим друго решење.

А ово за слепо куцање, могао би и ти да научиш, корисно је, не мораш одмах да кењаш.

:: Nit se odlepljuje nit je ružno nit je istina da ne može da se čisti. Nisi ni probao ovo sa linka a pričaš
:: Pogotovo što on za igranje verovatno neće ni da koristi te tastere
:: Al može, da, slepokucačke sekretarice imaju dobar posao
alrad 07.05.2026. 11:16 #684892

I ja sam mislio na stikere za koje sam dao link.

Al pošto je za tebe svaki pokušaj diskusije kenjanje aj ćao. Staljinista.

tortojed Re: 07.05.2026. 11:35 #684893

broj poruka: 11076
:: Staljinista

``Istina je da vas je Staljin ubijao, ali nije vas DOVOLJNO ubijao!``
blackwolf Re: Re: Neka lepa gejmerska tastatura sa YU layoutom? 07.05.2026. 13:06 #684894

Nije problem kucanje, koliko je problem da mi vizuelno smeta, znam gde je 90% tastera, ali jednostavno sam navikao da gledam u srpski layout, i nervira me kada mi bude jednom u 100 god zatrebao neki šklj znak što ću morati da ga tražim.
Problem je što na sajtovima većinom nije ni definisano da li je us ili yu tastatura, pa sam mislio da pitam ovde ima li ko kakav konkretan predlog, pre nego što krenem da zovem redom radnje, čak ni pare nisu toliki problem, daću i više od 100e samo za tastaturu, nego nikada se nisam našao u toj čitavoj priči sa mehaničkim tastaturama, i realno mi je jako glupo da dam za bilo koju tastaturu preko 50e, ali ako mora daću više.

Black Wolf

AMD R7 9800X3D
Palit RTX 5080
Samsung 1TB 9100 PRO
Samsung 2TB 990 PRO
Thermaltake TH420 V2 Ultra EX ARGB AIO<

:: Немам да ти предложим тастатуру јер не постоји таква механичка, али неко креативно решење би било да научиш слепо куцање, и онда ти неће бити проблем да куцаш ћирилицу на немачкој тастатури као ја у овом моменту :). Може да буде и кинеска, исто је, не гледам у дугмиће
:: Да лепиш стикере, мени је то без везе, одлепљује се, прља се, не може да се чисти лепо и ружно је
:: “La debilidad no está en nosotros, es lo que tenemos afuera”.
:: :: Pozdrav, nedavno sam kupio novu mašunu ko se seća, ali sam još uvek na tastatura miš kompletu od 10e, hteo bih da se počastim sa nečim lepšim, ali koliko mogu da vidim jako je loš izbor sa srpskim layoutom
:: :: Hteo bih da je full size tastatura crna sa pozadinskim osvetljenjem, bonus ako ima usb hub u sebi ali nije neophodno
:: :: Skroz mi je nebitno da li je mehanička, koji su switchevi itd. Najbitnije mi je da je srpski layout i da je full size, ima li nešto da valja, idealno bih hteo da kupim i miš i tastaturu za oko 100€, ali otvoriću se više ako može da se nađe tastatura sa ovakvom konfiguracijom
:: :: Recimo neki izgled koji jurim je Razer Ornata V3 Gaming, ali koliko vidim nema razera sa yu layoutom
:: ::
:: :: Black Wolf
:: :: AMD R7 9800X3
:: :: Gigabyte X870E AORUS ELITE X3
:: :: Palit RTX 508
:: :: 2x Kingston Fury 32GB DDR5 6000mhz CL3
:: :: Samsung 1TB 9100 PR
:: :: Samsung 2TB 990 PR
:: :: Lian Li 1000W Platinum Edg
:: :: Thermaltake TH420 V2 Ultra EX ARGB AIO
micika988 ... 07.05.2026. 14:13 #684895

broj poruka: 2137
LOGITECH MK540 Advanced Wireless Desktop YU tastatura + miš Retail
https://tinyurl.com/2bspjjw8

DELL KM7321W Premier Multi-Device Wireless YU tastatura + miš siva
https://tinyurl.com/47ndf8bk

ne bih znao, valjaju li cemu, poslednje sto sam probao i bacio pare je bio Sunmi NK010, uzasno neudobna za kucanje, verovatno ako bih nabadao sa kaziprstima, bila bi ekstra, ali kako se slepo kuca, totalni promasaj, ali eto probalo se

`The aim of public education is not to spread enlightement at all. It is
simply to reduce as many individuals as possible to the same safe level,
to breed a standard citizenry, to put down dissent and originallity.`

imarkovic Re: 07.05.2026. 14:57 #684896

Дискусија је једно, а иронично прозивање и паметовање друго.
Константна негативност и незадовољство с твоје стране, не ваља ти то.

:: I ja sam mislio na stikere za koje sam dao link
:: Al pošto je za tebe svaki pokušaj diskusije kenjanje aj ćao. Staljinista
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60523. Broj poslatih odgovora: 648879.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs