Postovana gospodo, Evo ovako izgleda moj problem - imam panasonicovu digitalnu kameru i na njoj imam mogucnost kacenja na tv a isto tako mogu da je povezem preko firewirea. E sada problem je u tome sto sam ja gomilu puta pokusavao da povezem tu moju kamericu na firewire i pokusavao sam sa raznim karticama na raznim racunarima i nisam uspeo nista da uradim, i to iz jedne logicne namere - da bih prebacio film koji se nalazio na traci u kameri. Jedini nacin da je prebacim taj snimak jeste ako ja tu moju kamericu povezem na TV ulaz neke graficke karte i ja sam to uradio kod jednog lika u nekoj radnji ali on nece ni za zivu glavu da mi kaze kako je to uradio i na koji nacin - ko veli doci cu mu opet. Poenta je u tome da sam razgovarao sa mnogim ljudima oko toga sta da uradim po ovom pitanju i dobio sam informaciju da kupim odredjenu ATI RADEON 9200 VIVA karticu koja na sebi ima mogucnost kacenja na digitalnu kameru preko VIDEO ULAZA i da cu tako u stvari na neki nacin simulirati VIDEO rekorder i da posle toga mogu vrlo lako da regulisem stvari sto se tice prebacivanja uz neki uleadov programcic ili nesto slicno. E sada moja pitanja glase - nemojte odmah da bezite samo dva imam- 1. Ako se odlucim za kupovinu kartice koja ima taj video IN koju da trazim buduci da ovu nemogu nigde kod nas da nadjem 2. Da li moram da imam i super zvucnu kako bi mi prebaceni snimak bio sinhronizovan?
Nisi napisao model kamere,mada to ne bi trebalo da utiče na povezivanje. Možeš uzeti bilo koju VIVO karticu(ja preporučujem ATI),mada je najbolji način prebacivanja putem firevire katrice.
:: 1. Ako se odlucim za kupovinu kartice koja ima taj video IN koju da trazim buduci da ovu nemogu nigde kod nas da nadjem :: 2. Da li moram da imam i super zvucnu kako bi mi prebaceni snimak bio sinhronizovan
1.Ima je u malim oglasima ovde na pcberzi.Ja sam skoro prodao 9200 vivo i covek je zadovoljan.Novu ces tesko naci.Kao polovnu mozes naci za 30-40 evra.Marka nije toliko bitna.Da li je Gigabyte,HIS ili neki treci , za tvoju nameru nevazno.(Pazi pricamo o AGP grafickoj karti ,a inace nove i ne postoje u PCI-e verziji za 9200 model koji je zastareo , jedino ako ti ne zelis nesto novo , za cim ja smatram ,da nema potrebe). 2.Ne , softver koji dolazi uz ovu 9200VIVO (obicno Power DVD), lepo pegla i sinhronise zvuk sa slikom.Znaci , samo obrati paznju da pri kupovini dobijes sve potrebne kablove i najmanje jedan CD.Za ostale savete kompresovanja ces morati da procitas dalje , ima ih i na ovom forumu. Poz.
Mislim da sam ti već odgovarao zbog problema sa fire-wire-om, ako je sve apsolutno tačno (ne mislim da lažeš, već da je uvek moguć neki previd), onda je neispravna kamera, odnosno, dv-izlaz. Imam Samsung DV kamericu, a mali u komšiluku Panasonic NVGS 17, i sve to radi ok. Ako nisi u mogućnosti da vratiš kameru (što bi bilo jedino pravo rešenje), ja ti predlažem da ne uzimaš VIVO karticu, već uzmi TV karticu. Imao sam HIS ATI Radeon-a, VIVO verziju a zatim sam uzeo ASUS TV-FM karticu, kvalitet je na strani Asus-a. Ovako grebovan materijal nije mnogo nekvalitetniji od onog što bi dobio dv-firewire-om, pogotovo na toj kameri, jer je ionako "kilava". Potrebna ti je ta kartica, i, kabl kojim se kačiš na tv, a koji se uključuje u tv karticu. Grebovanje bi u ovom slučaju valjalo direktno u mpeg2 u DVD-PAL rezoluciji, naročito zbog izbegavanja desinhronizacije zvuk-slika koji se često dešavaju zbog nesposobnosti da se preko PCI magistrale sve proturi sinhrono. Nije nikakva čarolija, to je proces poznat godinama i zove se analogno prebacivanje, pa digitalizacija na računaru.
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.