Potrebna mi je pomoc oko kupovine digitalnog fotoaparata koji kosta izmedju 8000 i 9000 hiljada dinara. Na sta treba da obratim paznju prilikom kupovine? Moze li neka preporuka? Koje marke nisu bas skupe? Da li je rezolucija najbitnija karakteristika ili ne? Unapred zahvalan..
Kosta oko 8200-8500 zavisi gde(+kartica) Za 6 meseci ne mogu da mu nadjem manu,dobre slike,video,cist zvuk... ZA `amatersku` upotrebu,rodjendani,krstenja,slave,svirke odlican fotoaparat! Jedino mu je blic malo jaci nego sto treba ali to je u 99% slucajeva zanemarljivo...
Verovatno ce neko da me kritikuje al za razliku od drugih pomalo se razumem u digitalce i znam da kod Olympusa i Sony i Samsung i kojih jos aparata u tom cenovnom rangu vise placas ime nego kvalitet .Ove marke su dobre daleko od toga ali kod skupljih modela se to oseti.
Tu je Canon daleko ispred svih . Nemam neki odredjeni model da ti preporucim imas dva , tri do 10 000 RSD i skroz su ok .
Ove marke su dobre daleko od toga da nisu , ali iz iskustva mislim i pomalo znam da je za amaterske i poluprofesionalne aparate Canon neprikosnoven , jer ima najbolju optiku sto i svi ostali moraju da priznaju . Jedino napamet mi pada Fuji sto se tice kvaliteta optike ali je kod nas bezobrazno skup .
Samo ga nisam spomenuo iz prostog razloga sto mu low-budget modeli nude dosta manje od konkurencije za te pare . mislim na cifre do 200 i nesto eura . I sam si rekao pitaj pravog fotografa , ja ne osporavam da nikon pravi izvrsne poluprofesionalne i profesionalne aparate ali znam i koliko ini kostaju .
Mislim da Nikon nema model za trku u ovom cenovnom rangu i da je tu Canon bez premca . Jednostavno naci ce on Nikon ili Fuji za 8,9 ili 10 000 RSD ali ce imati daleko skromnije opcije .
Najpre hvala svima, nisam ocekivao ovoliki broj odgovora. Mislim da se iz vasih odgovora moze lako zakljuciti da uzimam Canon (najverovatnije ovaj A470). Da li uz njega dolazi neka kartica? Koliko bi kostala jedna kartica od recimo 2 GB za ovaj model? Kolika je velicina slika koje pravi ovaj aparat? Jos jednom hvala..
Kartica je negde oko 500-1000 dinara možda malo jače ali ništa strašno.Za veličinu slike nemoj da brineš ima dovoljno megapiksela za ono što tebi treba ja na poslu koristim službeni Nikon D70 ( mislim da ima 6 megapiksela) i Nikon Coolpix 4500 ( 4-4,5 megapiksela koji je već u upotrebi slagaću te nekih 5-10 godina i ni jedan kvar nije prijavljen na njemu ) slike su extra, boje prirodne a Canon Ixus ( 6 megapiksela ) koristim privatno i prezadovoljan sam i kvalitetom slika i video snimaka.Znači uzmi slobodno taj Canon ( mada ja bih ti ipak preporučio Ixus seriju ili čak Nikon L18 ) i bićeš dugo zadovoljan!
U redu ljudi, ubedili ste me kupujem ovaj Canon A470. Koje vrste kartice mogu da ubacim u ovaj aparat? Koju karticu da trazim prilikom kujpovine i koje velicine su otprilike ok?
i slikam po 500 i vise slika na rezoluciji od 3mpx (2048x1536) to je i preveliko. U njega idu sd kartice, ali znaju i oni u prodavnici tako da uzmi od kolko hoces GB zavisi koliko ces slikati.
Broj postavljenih tema: 60432. Broj poslatih odgovora: 647780. Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.