Korisnik:   Lozinka:   
Beograd Novi Sad Kragujevac Niš
PC Berza Forum : Ver. 2.35
Najnovije teme Najnoviji odgovori Prikačene teme Najaktivnije teme Najčitanije teme
Pronađi : U : Pretraži :
Forum : Tehnika
Foto i video oprema
Zašto mi ne vidi kamkorder?
STRANA 1 OD 1
cangrcici Zašto mi ne vidi kamkorder? 11.01.2007. 13:31 T3015

status: user
broj poruka: 27
Imam PCI Firewire karticu i kada prikopčam kamkorder ne detektuje ga uopšte, ni i adobe premier-u ni u Windows-u. Inače preko USB-a ga vidi. Do pre mesec dana sve je radilo kako treba a sada neće. Ne sećam se tačno šta sam sve u međuvremene instalirao. Sistem restore mi ne omogućava nego petnaestak dana unazad (neće da me vrati na decembar ili novembar).
Pomagajte ako ste imali iskustva sa ovim inače ću morati da rušim sistem i dižen nanovo - to će da radi sigurno - lično sam se više puta uverio pre par godina.
:: e-mail :: prijavi adminu :: citiraj :: odgovori ::
mrlja Re: Zašto mi ne vidi kamkorder? 11.01.2007. 13:42 #11423

broj poruka: 299

:: Imam PCI Firewire karticu i kada prikopčam kamkorder ne detektuje ga uopšte, ni i adobe premier-u ni u Windows-u. Inače preko USB-a ga vidi. Do pre mesec dana sve je radilo kako treba a sada neće. Ne sećam se tačno šta sam sve u međuvremene instalirao. Sistem restore mi ne omogućava nego petnaestak dana unazad (neće da me vrati na decembar ili novembar).
:: Pomagajte ako ste imali iskustva sa ovim inače ću morati da rušim sistem i dižen nanovo - to će da radi sigurno - lično sam se više puta uverio pre par godina
::

proveri u device manageru da li si disable-ovao firewire mrezu....
control panelsystemhardwaredevice manager....
imarkovic firewire 11.01.2007. 14:09 #11424

broj poruka: 19085
Proveri prvo u device manager-u, da li je sve u redu....ako jeste, onda ti preostaje da reinstaliras driver za firewire, trebalo bi da proradi.
dgrujic pa ti vidi... 11.01.2007. 16:15 #11434

broj poruka: 78

Windows XP SP2 ima problema sa preponavanjem firewire uredjaja, i zbog toga je neophodan update (ne znam tacno koji), imao sam isti problem i downloadovao sam autopatcher, instalirao sve update (sem debilnih screen saver-a itd ;) ) i resio problem...

Pozdrav
cangrcici Zahvaljujem 12.01.2007. 12:40 #11463

broj poruka: 27
Zahvaljujem svima na savetima, probao sam sa disable - ali ne ide.
Nisam ni stavio SP2 nego mi Windows radi sa SP1. Inače, nisam nikakve dodatne drajvere stavljao, jer windows bez problema vidi karticu i ne prijavljuje nikakav konflikt. Nije do kabla - dva sam promenio, nije do kamkordera, jer ga kompjuter vidi preko USB-a. Idemo dalje...

marcello79 ista prica 21.02.2007. 15:35 #12640

broj poruka: 4

meni se to isto desilo samo sam bio uporan ! namucio sam ga sa 5 X restart i 5 X reset i proradio je! :)
STRANA 1 OD 1
Broj postavljenih tema: 60431. Broj poslatih odgovora: 647772.
Trenutno niste prijavljeni na PC Berzu i zbog toga imate status 'gosta'. Kao gost ne možete da šaljete poruke na Forum. Ako ste registrovani kao član PC Berze, prijavite se. Ako ste novi korisnik, molimo registrujte se da bi dobili mogućnost aktivnog učešća u radu Foruma.
- niste prijavljeni - samo za čitanje - zaključano
- nema novih poruka - ima novih poruka - ima novih tema
Slagalica.net
Microsystems d.o.o.
PCB Network: pcberza.rs | lisica.rs